Δηλαδή εγώ δεν θα έλεγα στο παιδί μου, να συμμετέχει στην εξομολόγηση, αλλά να μην πει προσωπικά δεδομένα...
Εγώ θα του έλεγα, να μην συμμετέχει καθόλου, γιατί είναι δικαίωμά του...
Bάσω μου τι διαφορετικό είπα ? Ακριβώς αυτό τόνισα . Πρέπει να διδάξουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας , την συνειδητότητα, έτσι ώστε να είναι ελεύθεροι και ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Τότε δεν θα πάνε σε καμία ''καταναγκαστική'' εξομολόγηση και δεν θα υποταχθούν σε κανένα ψυχικό εκβιασμό., ότι και να γίνει.
Στη ζωή μας και στη ζωή τους θα συναντήσουν άπειρες φορές , άλλους που θα θελήσουν να τους παραπλανήσουν και να τους ελέγξουν μέσω του συναισθηματικού χειρισμού. Αν ΕΙΝΑΙ ..τότε δεν θα χρειαστούν εμάς Η μονή επανάσταση που υπάρχει είναι η εσωτερική αλλαγή που προκαλεί η επαφή μας με το πνεύμα και την συνείδηση μας. Η εξωτερική επανάσταση είναι μια άλλη όψη της βίας που, ποτέ δεν οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα ουσιαστικό , αγαθό και διαρκές.
Αυτό βέβαια , δεν σημαίνει ότι μέχρι να αποκτήσουν όλοι συνειδητότητα, θα καθόμαστε να μας καβαλήσουν αλλά ότι καλό είναι να γνωρίζουμε την τέχνη του πολέμου αν πρόκειται να επιτεθούμε.
Ποια είσαι εσύ ..Αυτό είπα και τίποτα που να αφορά εσένα και τις προσωπικές σου διευθετήσεις, κορίτσι μου...Εσύ καλά κάνεις όπως το κάνεις, ποιά είμαι εγώ που θα διαφωνήσω με τον τρόπο σου?
Το ότι δεν συμφωνώ, δεν σημαίνει ότι κρίνω την ατομική σου πορεία...
Να συμφωνήσω δεν μπορώ, να την αποδεχτώ όμως σαν δική σου ζωή, μια χαρά μπορώ και ούτε μου πέφτει λόγος!
Θα σου πω , ποια είσαι εσύ για μένα .
Είσαι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και αγαπώ και ένας από τους ελάχιστους που θεωρώ φίλους της καρδιάς μου.
Είσαι ένα από τους δασκάλους μου , ο βασικότερος, που με την βοήθεια του , μαθαίνω να είμαι , καθώς και να εμπιστεύομαι εμένα και τις αποφάσεις μου ..να έχω την δύναμη να τις τηρώ , όπως και να τις αλλάζω όταν έτσι θεωρώ να τις υποστηρίζω ακόμη κι αν δεν συμφωνείς ούτε κι εσύ.
Είσαι αυτή που με βοήθησε να ενώσω τα δυο τρίγωνα μου .που με έφεραν σε μια γλυκεία επαφή με την ψυχή μου , έτσι που τώρα τιμονεύει αυτή, και υπερβαίνει του πρόσκαιρου απατηλού συναισθήματος. Αυτή η φωνή της συνείδησης μου , που με κάνει και γράφω ακόμη κι όταν λυπάμαι ..
Και σε ευχαριστώ γι αυτό που είσαι.
Ευχάριστη και εποικοδομητική αναστάτωση. Ολα καλάΣυγνώμη, μάλλον σε αναστάτωσα, αλλά έγινε χωρίς τέτοια πρόθεση...

http://www.youtube.com/watch?v=REBZQq8q ... re=related
αφιερωμένο