Απιστία!!!

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Εχουμε διαπιστώσει ότι τα πάντα στην ζωή εξελίσσονται…
Αλλάζουν κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο, τίποτα δεν παραμένει ίδιο.
Η αποκρυστάλλωση δεν φέρνει εξέλιξη και έτσι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε νέα αίσθηση που μας φέρνει σε διαφορετικό επίπεδο νόησης.

Η σχέση, οι σχέσεις περνούν από διάφορα στάδια εξέλιξης. ΄’λλες πάνε σε βάθος, άλλες παραμένουν στην επιφάνεια…
Δεν έχει να κάνει με την αξία των «άλλων» και πόσο σημαντικοί είναι για εμάς, αλλά έχει να κάνει με την αξία που βρίσκουμε εμείς στον εαυτό μας και πόσο σημαντικός είναι αυτός για μας.

Σ’ αυτήν την διεργασία αναγνωρίζουμε την αλληλεπίδραση μας με τους άλλους, όχι σαν φορείς εξάρτησης, που δίνουν αξία και πληρότητα στον εαυτό μας, αλλά σαν συνταξιδευτές που εξελισσόμαστε μαζί τους.

Την ίδια σχέση που αναπτύσσουμε με τα παιδιά μας, αναπτύσσουμε και με τους συντρόφους μας.
Αν τα παιδιά μας τα δούμε σαν προέκταση του εαυτού μας, σαν ολοκλήρωσή μιας επιθυμίας μας, σαν «αντικείμενα» που μας δίνουν «κοινωνική» αξία, τότε έχουμε χάσει την εξέλιξη της σχέσης…

Το ίδιο συμβαινει και με κάθε μας σύντροφο!

Η πίστη σημαίνει ότι αγαπώ τα δικά μου παιδιά και κανένα άλλο παιδί στον κόσμο?
Η απιστια σημαίνει ότι αν αγαπώ ένα άλλο παιδί και το βοηθώ στην εξέλιξή του, δεν είμαι σταθερός στην αγάπη προς τα παιδιά μου?

Σκεφτείτε την κάθε σχέση και δέστε πόσο η κοινωνία μας έχει δεσμεύσει με το «δικό μου» «δικό σου»….

Η πορεία της εξέλιξής μας μάς οδηγεί στην αγνότητα και η σεξουαλική συμπεριφορά μας δεν μας βγάζει από αυτήν την «διαδρομή»…
Σημασία σ’ αυτήν την αγνότητα έχει η αλήθεια πάνω στην οποία στηρίζεται όποια σχέση είτε αυτή είναι συντροφική, είτε είναι μητρική/πατρική/φιλική. Σημασία λοιπόν δεν έχει με ποιόν ή με πόσους πήγε κάποιος, αλλά αν μπορεί να στηρίζει κάθε σχέση με κάθε άνθρωπο στην γνώση του εαυτού του και στο μοίρασμά της αλήθειας του. Σημασία έχει πόσο φροντίζει να είναι συνεπής στις αξίες του και την εσωτερική ηθική του και να μοιράζεται κάθε στιγμή αυτά τα συναισθήματα με ειλικρίνεια με τον άλλον άνθρωπο. Είτε είναι το παιδί του, είτε είναι ο φίλος του, είτε είναι ο σύντροφός του, βλέποντας τις σχέσεις του μαζί τους σαν πορεία εξέλιξης και όχι σαν συμπλήρωμα ή εξάρτηση. Τίποτα δεν συμπληρώνει τον τέλειο Εαυτό μας, τίποτα δεν του δίνει παραπάνω αξία, από αυτή που φέρνει μαζί του
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από nikos »

Η πίστη σημαίνει ότι αγαπώ τα δικά μου παιδιά και κανένα άλλο παιδί στον κόσμο?
Η απιστια σημαίνει ότι αν αγαπώ ένα άλλο παιδί και το βοηθώ στην εξέλιξή του, δεν είμαι σταθερός στην αγάπη προς τα παιδιά μου?
:D Αυτό εννούσα όταν μιλούσα περί βάθους με την Εμμανουέλα!
Σκεφτείτε την κάθε σχέση και δέστε πόσο η κοινωνία μας έχει δεσμεύσει με το «δικό μου» «δικό σου»….

Η πορεία της εξέλιξής μας μάς οδηγεί στην αγνότητα και η σεξουαλική συμπεριφορά μας δεν μας βγάζει από αυτήν την «διαδρομή»…
Σημασία σ’ αυτήν την αγνότητα έχει η αλήθεια πάνω στην οποία στηρίζεται όποια σχέση είτε αυτή είναι συντροφική, είτε είναι μητρική/πατρική/φιλική. Σημασία λοιπόν δεν έχει με ποιόν ή με πόσους πήγε κάποιος, αλλά αν μπορεί να στηρίζει κάθε σχέση με κάθε άνθρωπο στην γνώση του εαυτού του και στο μοίρασμά της αλήθειας του. Σημασία έχει πόσο φροντίζει να είναι συνεπής στις αξίες του και την εσωτερική ηθική του και να μοιράζεται κάθε στιγμή αυτά τα συναισθήματα με ειλικρίνεια με τον άλλον άνθρωπο. Είτε είναι το παιδί του, είτε είναι ο φίλος του, είτε είναι ο σύντροφός του, βλέποντας τις σχέσεις του μαζί τους σαν πορεία εξέλιξης και όχι σαν συμπλήρωμα ή εξάρτηση
Συμφωνώ σε αυτά που λες.

Ανησυχώ όταν ακούω την "αληθινή αγάπη" γύρω μου, όπου αληθινό το ορίζει ο καθένας σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά του και έχει -πιστεύω- μπόλικη δόση εγωισμού μέσα.
Η ανθρωπότητα έχει με καταστροφικά περίτεχνο τρόπο αστυνομεύσει την ελευθερία του πνεύματος μέσω απειλής, κι έχει αστυνομεύσει τον άνθρωπο-πολίτη. Ελπίζω στην εποχή αυτή που τα πράγματα αλλάζουν να μην αστυνομεύσει και την ψυχή βάζοντας κανόνες για το τι είναι αγάπη και τι δεν είναι, δημιουργώντας νέα διαστρεβλωμένα πρότυπα όπου ο άνθρωπος θα νιώθει πάλι ελλειπής,περιορισμένος και μη αποδεκτός αν δεν τα πληρεί.
Με στενοχωρεί το γεγονός να βλέπω τον εγωισμό-φόβο να μην αποδέχεται τη διαφορετικότητα σε βιώματα και στις εκδηλώσεις των συναισθημάτων. :(
There is a difference between knowing the path and walking the path
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Nikos έγραψε:Συμφωνώ σε αυτά που λες.

Ti κρίμα που είσαι η εξαίρεση...

Νίκο, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το ξέρεις πως η νέα ενέργεια δεν "αντέχει" τα συστήματα και τις αστυνομεύσεις του πνεύματος...Το βλέπουμε καθημερινά!

Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται επανάσταση, ή αν για την εδραίωση αυτής της νέας ενέργειας, χρειαστεί κάποιοι από εμάς να "διασυρθούν"...Το μόνο που ξέρω σίγουρα, είναι ότι θα γίνει!!! Δεν μπορεί η ανθρωπότητα σαν σύνολο να παραμείνει στάσιμη...Το είδαμε και το βλέπουμε...

Και γεμίζω με την αγάπη μου, αυτήν την νέα ενέργεια, γιατί δεν βλέπω άλλο τρόπο!

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Μα εξελίσσεται !
Το αν αυτή τη στιγμή λεγεται "διασυρμός"......είναι απλά το καινούργιο και το διαφορετικό.Είναι η αντίσταση που προκαλείται σε καθε τι που είναι "αγνωστο".
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
nikos

Δημοσίευση από nikos »

ή αν για την εδραίωση αυτής της νέας ενέργειας, χρειαστεί κάποιοι από εμάς να "διασυρθούν"...
Μάλλον θα γίνει κι αυτό για άλλη μια φορά... :wink:
Και γεμίζω με την αγάπη μου, αυτήν την νέα ενέργεια, γιατί δεν βλέπω άλλο τρόπο!
Δεν υπάρχει -πιστεύω- Βάσω μου. Αν δεν πάμε μαζί, ενωμένοι και με αποδοχή στη διαφορετικότητα δεν πάμε πουθενά. Μάλλον πάμε! στην ψυχική απομόνωση και τη διάλυση :(

"Μπαίνουμε στον Υδροχόο
και θα ανάψουνε φωτιές
οι καιροί νερό θα φέρουν
έτσι λένε αυτοί που ξέρουν

κι όμως θα καούν καρδιές" :wink:
"Υδροχόος"-Παπάζογλου
There is a difference between knowing the path and walking the path
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Nikos έγραψε:Μάλλον θα γίνει κι αυτό για άλλη μια φορά
ναι το περιμένω και χαίρομαι γι' αυτό! :D
Νikos έγραψε:Αν δεν πάμε μαζί, ενωμένοι και με αποδοχή στη διαφορετικότητα δεν πάμε πουθενά
.

ας το νιώσουμε έγκαιρα θεέ μου!

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Εγω πιστεύω ότι ναι μπορείς να δείς και κάποιον άλλο ερωτικά ενώ έχεις σχέση δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς απλά σου αρέσει και κάποιος άλλος.. εε ναι.. δεν φοράμε παροπίδες... αλλα το να κάνεις κάτι με κάποιον άλλον.. έστω και το απλό φλερτ.. ή ένα φιλί.. πίσω από την πλάτη της "σχέσης σου" είναι ψεύτικο.. είναι κάτι το οποίο για να συμβαίνει πάει να πεί ότι κάτι σου λείπει από την σχέση σου.. κάτι το οποίο ψάχνεις..
Θα ήθελα να διαφωνήσω μαζί σου Ηλία στο μισό σκέλος της έκφρασής σου...
Ψεύτικο δε μπορείς να πεις οτι είναι αν απατήσεις τον σύντροφό σου...ψεύτικο είναι να πεις στον εαυτό σου οτι έχεις βρει το "άλλο σου μισό" σε μια ηλικία που είναι νωρίς για να βγάλεις πορίσματα!!!!

Όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους βγάζουν έναν ερωτισμό..αλλά πιστεύω οτι για να μπορέσεις να βρεις αυτόν τον έναν ή τη μια, πρέπει να δοκιμάσεις τον εαυτό σου...να τον ψάξεις βαθύτερα...

Θα αγαπήσουμε πολλόυς ανθρώπους, γιατί η αγάπη δεν είναι προσωπική υπόθεση...

Αν όμως απατήσεις τον σύντροφό σου, είναι ένα καλό σημάδι να αρχίσεις να ψάχνεις κάτι διαφορετικό είτε μαζί με το σύντροφό σου, είτε για κάτι άλλο..
Εγώ δεν πιστεύω οτι σε μια σχέση δεν θα θαυμάσει κάποιος απο τους δύο το άλλο φύλο...θα το κάνει αυτός όμως που έχει "θράσος" και προσοχή μην το παρεξηγήσετε.....με την καλή έννοια το εννοώ....!!
Απλά ο άλλος δεν θα το κάνει για πολλούς λόγους.....(πέρα απο το full ερωτευμένος/η)λόγω φόβου(που να μπλέκω τώρα), ανασφάλειας(άσε μη με δει κανένας), χαρακτήρα(εγώ ποτέ..)...

Και ξαναθυμίζω οτι όλοι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ερωτοτρωπούμε.....ακόμα και άνθρωποι του ίδιου φύλλου!!!!

8)
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

ψεύτικο είναι να πεις στον εαυτό σου οτι έχεις βρει το "άλλο σου μισό" σε μια ηλικία που είναι νωρίς για να βγάλεις πορίσματα!!!!
Από πότε παίζει ρόλο η ηλικία σ'αυτό;;; και ποια ηλικία θεωρείς εσύ "σωστή" λοιπον...;;
Αν όμως απατήσεις τον σύντροφό σου, είναι ένα καλό σημάδι να αρχίσεις να ψάχνεις κάτι διαφορετικό είτε μαζί με το σύντροφό σου, είτε για κάτι άλλο..

Μόνο αυτό το οποιο θα σκεφτείς πρίν τον απατήσεις δεν φτάνει για να ψάξεις για αυτή την αλλαγη;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rainmaker την 05 Οκτ 2007 10:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Όσο είσαι μικρός ψάχνεις για εμπειρίες και δεν εννοώ απαραίτητα σεξουαλικές...ζεις, βιώνεις συναισθήματα...γνωρίζεις κόσμο, δημιουργείς σχέσεις.....

Δεν παίζει ρόλο η ηλικία στο σώμα..αλλά στις εμπειρίες...

Μεγαλώνοντας έχεις διαφορετικές εμπειρίες και αλλιώς λαμβάνεις τα μηνύματα, σε αντίθεση με τη νεανική σου ηλικία... που ψάχνεις να βρεις γιατί ήρθαμε στη γη και πως!!!!! :D
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Μα Ηλία μου...η σκέψη ποτέ δεν δικάζεται ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες που η γυναίκα είναι παραπεταμένη!!!!

Απλά κοιτάς πιο μέσα σου.....γιαυτό σου λέω παίζει ρόλο η ηλικία στην εμπειρία και όχι στο σώμα!!!
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

εε δεν μίλησα για τα 17 μας... ούτε για τα 18 .. αλλα ακόμα και τότε .. δεν χρειάζεται να βρείς το άλλο σου μισό για να μην απατήσεις.. ή τελος πάντων αφού θες κάτι άλλο χωρισε για να ψάψεις.. ή να είσαι ειληκρινής από την αρχή για μια πιο .."ανοικτή " σχέση οπού και εσύ με τη σειρά σου δεν θα έχεις πρόβλημα να σε απατάνε...

ίσως υπερβολικο... ξέρω..

Η σχέση δύο ανθρώπων θα έπρεπε να σημαίνει ελευθερία... όχι δέσμευση..

αλλα μετά να έχεις το θάρρος να μιλήσεις και να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις με ειλικρίνεια και αλήθεια... χωρίς εγωισμούς..
Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός.. διαφορετικός .. κανένας δεν κρίνεται... όλοι είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό το οποίο θέλουμε... όπως ακριβώς θέλουμε... αλλα να έχουμε το θάρρος να το παραδεχτούμε και να δούμε εμείς οι ίδιοι το λόγο για τον οποίο κάναμε ότι κάναμε... και μ'αυτό να συνεχίσουμε την πορεία μας .. είτε μέσα σε μια σχέση είτε στη ζωή...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η ωριμότητα Εμμανουέλα δεν έχέι να κάνει με την ηλικία...

Το ξέρεις και το ξέρω...

Και τι άλλο εκτός από ωριμότητα, χρειάζεται η ειλικρίνεια?

Η ηλικία παίζει ρόλο μόνο στην μία όψη της ζωής σου...σ' αυτήν της εμπειρίας όπως είπες,

Στην άλλη όψη, της συμμετοχής σου στις ανθρώπινες σχέσεις, δεν παίζει απολύτως κανέναν.

Αρκεί να γνωρίζεις και να αναγνωρίζεις τις αξίες σου...σε όποια ηλικία κι αν είσαι...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Εννοείταιο βρε Ηλία μου οτι μια σχέση είναι ελευθερία αλλά δε μπορείς να προκαθορίσεις οτι θα τον απατήσεις τον άλλον, εκτός και αν είσαι πάντα έτσι!!!(υπάρχουν και αυτά)
Η ωριμότητα Εμμανουέλα δεν έχέι να κάνει με την ηλικία...
Εγώ δεν είπα ποτέ τη φυσική ηλικία..

Και εννοείται πως πρέπει να είσαι ειλικρινής πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με τους άλλους.....γιατί η απιστία δεν είναι πάντα συνειδητή......!
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Παιδια, καλά όλα αυτά στη θεωρία αλλά όταν έρχεται η πράξη λίγοι έως ελάχιστοι είναι αυτοί που το αντέχουν...είτε να το πουν...είτε να χωρίσουν.....είτε να το δεχτούν.... Γιατί άλλο να μιλάς θεωρητικα και άλλο όταν το ζεις είτε απο τη μια είτε απο την άλλη πλευρά και αυτό το λέω έχοντας υπάρξει και απο τις δυο πλευρές...
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εγώ έχω υπάρξει μόνο από την μία πλευρά Αννούλα και μάλιστα σε νεαρή ηλικία, που δεν έχεις απαραίτητα ανακαλύψει και όλη την εσωτερική υποδομή για να ανταπεξέλθεις σ' αυτό που υπάρχει σαν "κοινωνικό" φαινόμενο...
αλλά πίστεψέ με δεν ήταν αυτό που με ενόχλησε...

Γιατί η ειλικρίνεια για μένα ήταν το πιο ουσιαστικό "προτέρημα" σε όποια σχέση μου και αυτή προσβλήθηκε...
Μετά από αυτήν την προσβολή, δεν θα επανεξέταζα ποτέ το θέμα...Ενώ στην άλλη περίπτωση, θα το συζητάγαμε...
΄Ομως αυτή η σχέση ήταν "επιφανειακή", το βάθος της σήμερα μόνο το ανακάλυψα, και τι σήμαινε για μένα!

Μόνοι μας έχουμε αφήσει "περιθώρια" στην λέξη "απιστία",να εισβάλλει στην ζωή μας και το χειρότερο στην ψυχή μας!!!

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”