ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ...και οποιος αντεξει!

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

να περάσεις την περίοδο που χρειάζεται να πενθήσεις, ΄Ελλη μου.
΄Ενας χωρισμός από οποιονδήποτε είναι αλλαγή κατάστασης, και χρειάζεται χρόνο.

όχι χρόνο σε σκέψη, όσο σε συναισθήματα.
όταν βιώνουμε το συναίσθημα της απώλειας, δυστυχώς δεν μένουμε σ' αυτό, αλλά σκεφτόμαστε την ίδια την απώλεια, και η θλιψη μεγαλώνει και φτάνει τόσο βαθιά που γίνεται απελπισία και ακόμα και κατάθλιψη.

Χώρισες από έναν άνθρωπο που προφανώς αγαπούσες. Με όποιο τρόπο και δεν τον εξετάζω αυτήν την στιγμή. Σε απέρριψε? ούτε αυτό χρειάζεται επεξεργασία, αλλιως δεν βιώνεις το πένθος σου, αλλά προσπαθείς να απαντήσεις στα "γιατί"...

Αν δεν μπορείς να μοιραστείς με κάποιον αυτά τα συναισθήματα που βιώνεις, γράψε τα...εκφρασέ τα με όποιον τρόπο βρίσκεις εσύ κατάλληλο. Σημαντικό είναι σ' αυτό που θα εκφράζεις να μην υπάρχει κριτική, ούτε από εσένα, ούτε από όσους το μοιράζεσαι...

Δεν είναι σε θέση όλοι οι άνθρωποι γύρω μας να συναισθανθούν με αγάπη την θλίψη σου και δίνουν "οδηγίες"...
Εδώ δεν υπάρχουν οδηγίες, υπάρχεις μόνο ΕΣΥ! Πόσο πιο όμορφο μπορεί να είναι το ΕΣΥ, αν αναγνωρίσεις ότι αυτό που είσαι ΕΣΥ, είναι αυτήν την στιγμή θλιμμένο. Χωρίς εξηγήσεις...

>:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ELLI »

Vaso έγραψε:να περάσεις την περίοδο που χρειάζεται να πενθήσεις, ΄Ελλη μου.
Δεν είναι σε θέση όλοι οι άνθρωποι γύρω μας να συναισθανθούν με αγάπη την θλίψη σου και δίνουν "οδηγίες"...
Εδώ δεν υπάρχουν οδηγίες, υπάρχεις μόνο ΕΣΥ! Πόσο πιο όμορφο μπορεί να είναι το ΕΣΥ, αν αναγνωρίσεις ότι αυτό που είσαι ΕΣΥ, είναι αυτήν την στιγμή θλιμμένο. Χωρίς εξηγήσεις...
Ευχαριστώ @};-
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

Vaso έγραψε:Εδώ δεν υπάρχουν οδηγίες, υπάρχεις μόνο ΕΣΥ! Πόσο πιο όμορφο μπορεί να είναι το ΕΣΥ, αν αναγνωρίσεις ότι αυτό που είσαι ΕΣΥ, είναι αυτήν την στιγμή θλιμμένο. Χωρίς εξηγήσεις...

Συγκινήθηκα :cry:
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Δεν εχω να πω τιποτα παρα μονο οτι αυτες τις στιγμες τις εχουμε βιωσει ολοι :-( και σιγουρα πονανε :-(
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ας διαβάσουμε ολοι κι ας διαλογιστούμε....

Βάσω εγραψε ... @};- @};- @};- @};- @};-

΄Ένα δυνατό ηλιακό πλέγμα, δημιουργείται από την θέληση.
Είναι αυτή η δυναμική ιδιότητα του ανθρώπου να υπερνικά τις δυσκολίες στην ζωή του, σφίγγοντας τα δόντια…
Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται ευάλωτο στα «χτυπήματα», γιατί τα εσωτερικά τοιχώματα δεν είναι ελαστικά. Το «σφίγγω τα δόντια και προχωράω» μπορεί να δηλώνει θέληση και αποφασιστικότητα, αλλά δεν δηλώνει ότι αυτή η θέληση έχει εναρμονιστεί με το είναι μας!

Συμβαίνει πάντα, όταν ο άνθρωπος στρέφεται στο πνεύμα, για να καλυτερεύσει την ζωή του. Ο δρόμος δεν αποκτά «πνευματικούς» στόχους, εκτός από το «θέλω να ζήσω καλύτερα» ή επίσης από το «θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος»…

Και οι δύο είναι υλικοί στόχοι, και φυσικά δεν είναι κάτι που ξαφνιάζει, μια και η ζωή μας εδώ έχει μεγάλη σημασία, στην πρακτική της πλευρά, όμως η πρακτική της πλευρά είναι ένα επακόλουθο και μια αλληλουχία «αποφάσεων» που φαίνεται να εναρμονίζουν την ύπαρξή μας και να την συντονίζουν με τον θεό, δίνοντας και την απαραίτητη «ελαστικότητα» στο σώμα μας να βιώσει το πνεύμα του…

Το να αναζητάμε την εσωτερική αλήθεια, δεν είναι ένας σκοπός που θα κάνει τα όνειρα πραγματικότητα, γιατί αυτή η πραγματικότητα θα είναι τότε ονειρική…
Οτιδήποτε, λοιπόν, αντιστέκεται σ’ αυτήν την ονειρική πραγματικότητα, είναι μια «γροθιά» στο στομάχι μας, για όσα ελπίσαμε να καταφέρουμε και δεν μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε…
Δεν προσεγγίζουμε το πνεύμα με διεκδικήσεις, γιατί αυτή η προσέγγιση περιέχει ψήγματα εγωισμού και φόβου και είναι η κατάσταση που κάνει το σώμα δύσκαμπτο και ευάλωτο στους εξωτερικούς «ιούς»…

Η αποδοχή της ενσάρκωσης, δεν συντελείται με το να «σφίγγουμε τα δόντια στις δυσκολίες της ζωής μας», αλλά συντελείται με το που αναγνωρίζουμε βαθιά μέσα μας τον αιώνιο σπινθήρα της δημιουργίας, που διαπερνά την ύπαρξή μας και μας δίνει εκείνη την θεϊκή αρμονία που εκδηλώνεται μέσα από εμάς και επιστρέφει στο σύμπαν.

Παίρνω και δίνω στο σύμπαν είναι ένας νόμος που δεν μας βάζει σε μια στωική κατάσταση να αποδεχόμαστε ευεργετούμενοι, αλλά μας κάνει και να ευεργετούμε αποδεχόμενοι.

Παρατηρήστε την διαφορά στην κίνηση του «αποδέχομαι, ευεργετούμενος», με το «ευεργετώ, αποδεχόμενος»…Και αυτός είναι ο δρόμος, που δεν μας σπρώχνει όπου «λάχει» αρκεί να έχουμε μια καλή φυσική ζωή, αλλά μας ωθεί στον στόχο της ψυχής μας και στην εξέλιξη που δεν αναγνωρίζει την δημιουργία μόνο μέσα από μια φυσική πραγματικότητα.
Γιατί θα έπρεπε η ζωή μας εδώ να είναι «μικρή», όταν η ύπαρξή μας ολόκληρη είναι «μεγάλη»?

Το να προσεγγίζουμε τα συναισθήματά μας και να ελευθερώνουμε τις φοβίες μας, είναι ένας «μικρός» στόχος που απλά κάνει την ζωή μας υποφερτή…
Το να προσεγγίζουμε τον Εαυτό μας όμως, και να δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη το σύμπαν μέσα μας, είναι ένας πνευματικός στόχος, που δίνει στην ζωή μας το κύριο νόημα.

Ποιος είναι ο Εαυτός μας? Γνωρίζουμε άραγε?
Είναι αυτός που πονάει, που παίζει και συμμετέχει σε ένα δράμα, χωρίς τελειωμό και κρίση?
Είναι αυτός που δέχεται τα «χτυπήματα» και σφίγγει τους μυς του σώματος, απλά για να τα αντικρούσει, δημιουργώντας έτσι ένα πεδίο «βολής»?
Είναι αυτός που προσπαθεί να επιβιώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι ο «στόχος» του δικού του πνεύματος?

΄Όταν το πνεύμα μας αφυπνιστεί στο σώμα μας για να εναρμονίσει την θέλησή μας να βιώνουμε την ζωή μας μαζί του, αντί να συναντήσει ένα «εύκαμπτο» σώμα που θα το υποδεχτεί με ευγνωμοσύνη, συναντά ένα «δύσκαμπτο» νου, που διαρκώς θέλει και δημιουργεί σενάρια ζωής, μέσα από ένα «σφιγμένο» σώμα να το δεχθεί…
Αυτή η «πρόσκρουση» δεν μπορεί παρά να φέρει τράνταγμα…
Στο σώμα, στην ζωή, σ’ αυτόν τον «δύσκαμπτο» νου…

Γι’ αυτό πριν ζητήσετε το πνεύμα σας στην ζωή σας, προετοιμαστείτε να το «υποδεχτείτε»…
Για να έχει και αξία ο δρόμος μας…
Για να μπορέσουμε να βρούμε τον Εαυτό μας, με αυτήν την ολική αρμονία, που συνδέει το υλικό με το άϋλο…

Υπάρχουν οι άνθρωποι, που δεν ασχολούνται με τον πνευματικό τους εαυτό. Παραμένουν σε ένα σώμα, και βιώνουν την φυσική ζωή, παρακαλώντας να είναι καλά…Και ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να την προβλέψουν, φέρονται σαν η ζωή να είναι προβλέψιμη.
Αυτοί δεν ξέρουν…Δεν φαντάζονται…Οι δυσκολίες της ζωής τους δυναμώνουν ή τους αποδυναμώνουν, ανάλογα με την συχνότητά που προκύπτουν…Μα κάποια στιγμή τις συνηθίζουν…Λένε κι ένα «αυτά έχει η ζωή»…και προχωρούν…
Δεν καλούν το πνεύμα στην ζωή τους, δεν περνάνε καθαρισμούς, αλλά βιώνουν το σώμα τους σαν ένα άδειο σακί, που το γεμίζουν με συναισθήματα και σκέψεις, καθώς και με υλικά αποκτήματα, απλά για να αισθάνονται ασφαλείς…

Υπάρχουν και οι άλλοι όμως (έστω κι αν είναι μικρό μέρος της ανθρωπότητας) που «προετοιμάζουν» το σώμα τους να υποδεχτεί το πνεύμα τους στην ζωή.
Αυτοί που γνωρίζουν την «δυσκαμψία» και αρχίζουν ευέλικτα και με αφοσίωση να γεμίζουν το σώμα τους με αγάπη και συγχώρεση. Που καλούν το πνεύμα τους συνειδητά, γνωρίζοντας ότι θα έχουν και «τραντάγματα», μια και αυτό το «δύσκαμπτο» σώμα, δεν μπορεί με μιας να γίνει «ευέλικτο» και αποδεχόμενο….
Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν την ζωή και τι σημαίνει Εαυτός. Η εσωτερική δημιουργία αναβλύζει από κάθε τους κύτταρο, και δεν απαιτούν τον θεό, αλλά εναρμονίζονται μαζί του...

ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΜΟΥ…δεν είναι μια φράση ταπεινότητας, που δεν γνωρίζει καμία από τις δύο θελήσεις και απλά υπακούει σ’ αυτό που έρχεται «απ’ έξω»…
Είναι η θέληση ΜΑΣ, που κάνει τον Εαυτό μας να δρα με συνέπεια και δύναμη, σ’ αυτό που οι άλλοι θεωρούν αυτονόητα μοιραίο…
Και αυτή η θέλησή ΜΑΣ, κάνει το ηλιακό μας πλέγμα σημείο επαφής της ηλιακής ενέργειας, της σύνδεσή μας με την ύπαρξή μας, και γίνεται το ευέλικτο σημείο της εναρμόνισης μας με τον ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, που βρήκε τον «χώρο» να εκδηλωθεί…

Αυτός είναι ο δρόμος! Από όπου και να προσεγγιστεί, η δυναμική του δεν αλλάζει, ούτε διαφοροποιείται, ανάλογα με αυτά που συμβαίνουν, αφού αυτά που συμβαίνουν είναι αυτά που κάνουν τον δρόμο μας ΑΛΗΘΕΙΑ…

Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια, η ζωή είπε ο Ιησούς…μα φυσικά δεν εννοούσε ότι αυτός ο δρόμος θα σου γεμίσει το πιάτο με φαγητό…αλλά εννοούσε ότι αυτός ο δρόμος θα σου γεμίσει το πιάτο με τροφή…

@};- @};- @};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

^:)^ ^:)^ >:d< >:d< :x
Πολέμα και Οραματίσου
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Έλλη, σταμάτα να κλαις, παιδί μου!! Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός!!! Μετά απο λίγο καιρό θα το σκέφτεσαι και θα γελάς!! :x
Επισκέπτης

Απο μια ομορφη συζήτηση. ..το συμπέρασμα απο την Βάσω

@};- @};- @};- @};- @};-

............΄Ολα αυτά συμβαίνουν, γιατί απλά τα παιδιά μας είναι δικά μας! Γιατί πάνω τους προβάλουμε τις απαιτήσεις, τις ελπίδες και τα όνειρα, που δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε...

Γιατί αυτή η εξαρτητική αγάπη, δεν αναπτύσσει ευλογίες, αλλά συνήθειες...
Το δικό μου παιδί αγαπάει περισσότερο έναν άλλον άνθρωπο?
Και το συναίσθημα ανταγωνισμού που αναφέρεις, δεν είναι ανταγωνισμός στην ουσία, αλλά ενοχή, για όσα δεν μπορούμε να του προσφέρουμε, έχοντας δικαιολογίες για την ελλιπή παρουσία μας κοντά τους.
Δεν είναι οι ώρες εργασίας που μας βάζουν σ’ αυτήν την «έλλειψη», αλλά η ουσιαστική μας απουσία από την πνευματική, νοητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη…Γιατί για να συντελεστεί αυτή η φυσιολογική ανάπτυξη, χρειάζεται κι εμείς να έχουμε αναπτυχθεί προς τον Εαυτό μας…
Αλλιώς η παρουσία μας κοντά τους απλά θα τους εξασφαλίζει ένα όμορφο περιβάλλον, με άπειρα παιχνίδια και πολύ τηλεόραση…
Η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, βασίζεται στην ηθική του καλού και του κακού, χωρίς εμείς οι ίδιοι να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε αυτήν την ηθική εσωτερικά.

Κάθε δική μας «ανηθικότητα» έχει δικαιολογίες, αλλά επειδή βαθύτερα γνωρίζουμε, ξέρουμε ήδη τα κατά συνθήκη «ψέματα» που έχουμε πει στα παιδιά μας.

Οι γονείς αισθάνονται ένοχοι για κάθε "παραστράτημα" των παιδιών τους, νοώντας σαν "παραστράτημα" ότι δεν συμβαδίζει με τους κοινωνικούς νόμους.

Αισθάνονται ελλιπείς σαν εκπαιδευτές, για ότι δεν συμμορφώνεται σ’ αυτό που θεωρούν «τέλειο»…Και εναποθέτουν αυτόν τον ρόλο στους δασκάλους, κρατώντας για τον εαυτό τους τον ρόλο του «χορηγού»…

Κρατάμε δέσμια τα παιδιά μας σ’ αυτήν την εξαρτητική αγάπη, με προσχήματα, αλλά ουσιαστικά γίνεται γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που θεωρούμε ολότελα δικόν μας, σπλάχνο μας, μια και τον ίδιο τον εαυτό μας δεν μπορούμε να τον αγαπήσουμε, παρά μόνο κοινωνικά.

΄Ετσι δεν τα αφήνουμε να διανύσουν τον δικό τους δρόμο, αυτόν που θα τους ολοκληρώσει πνευματικά, νοητικά και συναισθηματικά, γιατί κι εμείς δεν είμαστε σε θέση να είμαστε ολοκληρωμένα όντα, αλλά ζούμε με τις ψευδαισθήσεις του εαυτού μας!

Είναι φυσική η ανησυχία για εκείνα, αφού δεν μπορούμε να ανησυχήσουμε για τις ελλείψεις μας, μια και δεν τις γνωρίζουμε…
Και αν τις γνωρίζουμε, πάλι ελπίζουμε ότι τα παιδιά μας θα είναι πιο «ευτυχισμένα», με ότι σημαίνει για εμάς ευτυχία…

Για να είναι όμως κάποιος ευτυχισμένος, χρειάζεται να αναγνωρίσει την προσωπική του ευτυχία και τον ατομικό του δρόμο. Πάνω σε ποια εκπαίδευση να βασιστεί αυτός ο δρόμος? Μάλλον στην εκπαίδευση της μοναξιάς που νιώθουν τελικά οι άνθρωποι, ακόμα και με τους πιο αγαπημένους τους ανθρώπους…
Γιατί η ουσιαστική μοναξιά είναι μόνο αυτήν που νιώθουμε από τον Εαυτό μας!

Ας το δούμε και από την όψη του παιδιού, αλλά και από την όψη του γονέα…
Μια και οι δύο ρόλοι, είναι από τους πιο σημαντικούς μέσα στην φυσική μας ζωή και μέσα από αυτούς αναπτυσσόμαστε.

@};- @};- @};- @};- @};-
Επισκέπτης

Ειναι τοσο ομορφο , που δεν μπορουσα να μην το αντιγράψω κι εδω :-D

Βάσω εγραψε
@};- @};- @};- @};- @};-

Θα γυρίσω Μεγάλε Ιερέα και θα ξεχάσω, μου το υποσχέθηκες.

Θα ξεχάσω, γιατί αυτό θέλεις…

Θα ξεχάσω, γιατί αυτό θέλω…

Θα ξεχάσω, γιατί αυτό που νιώθω τώρα είναι η αιωνιότητα και δεν θα μπορέσω να ζήσω σαν ένα μικρό της μέρος, αν δεν την ξεχάσω…

Θα ξεχάσω, γιατί αυτό που βλέπω τώρα είναι ο αστέρας και δεν θα μπορέσω να ζήσω σαν αστεράκι, αν δεν τον ξεχάσω…

Θα ξεχάσω, γιατί αυτό που ακούω τώρα είναι η ολική αρμονία και δεν θα μπορέσω να ζήσω σαν μια νότα, αν δεν την ξεχάσω…

Θα ξεχάσω, γιατί αυτό που αισθάνομαι τώρα είναι ο ωκεανός και δεν θα μπορέσω να ζήσω σαν σταγόνα, αν δεν τον ξεχάσω…

Νιώθω πόνο Μεγάλε Ιερέα, όσο απομακρύνομαι από τον ναό…Και φοβάμαι μήπως δεν θυμηθώ ποτέ…΄Όμως ξέρω ότι δεν γίνεται αλλιώς…

Μπορώ να κλάψω? Την ώρα που θα χαίρονται για την δημιουργία, την ώρα που θα παίρνω την μεγάλη ανάσα για να ξεχάσω, την ώρα που ο ναός θα έχει πυκνώσει τόσο πολύ που δεν θα νιώθω την αιωνιότητα, δεν θα βλέπω τον αστέρα, δεν θα ακούω την αρμονία, μπορώ άραγε να κλαψω?

«Δεν χρειάζεται να ξεχάσεις τίποτα…
Γιατί είσαι ο αστέρας, είσαι η αρμονία, είσαι ο ωκεανός…και όλα αυτά δημιουργούν την αιωνιότητα, από αυτά τα αστεράκια, τις νότες, τις σταγόνες, που θέλουν να ενωθούν με το το αρχικό του πρότυπο…Αυτή είναι η τάση του μικρού…Να ενωθεί με το μεγάλο, μέσα από την έλξη του αιώνιου πρότυπου του…»

Μεγάλε Ιερέα, σ’ αγαπώ!
΄Εχεις δίκιο, δεν χρειάζεται να ξεχάσω, αλλά να βιώσω και το μικρό αστεράκι, την νότα και την σταγόνα, για να νιώσω πως είναι η αιωνιότητα και σε ένα μέρος της…

«Αν θυμάσαι ότι μ’ αγαπάς, θα θυμάσαι ότι είσαι η αγάπη μου, η αρμονία μου, ο ωκεανός μου…
Αν θυμάσαι ότι μ’ αγαπάς, θα θυμάσαι ότι η αγάπη, η αρμονία και ο ωκεανός δεν μπορούν ποτέ να είναι κάτι διαφορετικό από την Αρχή τους!
Αν θυμάσαι ότι μ’ αγαπάς, θα θυμάσαι ότι η Αρχή μπορεί να εκδηλωθεί σε χιλιάδες αστεράκια, σταγόνες και νότες και να είναι διαρκώς η Αρχή…»

Κι αν δεν το θυμηθώ?

«Θα στο θυμίζω, μέσα από κάθε αστεράκι, από κάθε νότα, από κάθε σταγόνα…
Και κάθε φορά θα σου στέλνω ένα λουλούδι από την «πατρίδα», που θα σου φέρνει το μήνυμα μου…»

Αγαπημένη μου ψυχή, σου χαρίζω αυτό το λουλούδι, για να βλέπεις μέσα στην αιωνιότητα τον εαυτό σου…

Και να με θυμάσαι…

Να με θυμάσαι, όταν αναζητάς το φως του αστέρα, για να ξέρεις ότι τα αστεράκια δεν είναι παρά μέρος του που ξέχασαν το φως…Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το έχουν…

Να με θυμάσαι όταν θέλεις να αισθανθείς τον ωκεανό, για να ξέρεις ότι οι σταγόνες δεν είναι παρά ένα μέρος του που ξέχασαν την απεραντοσύνη…Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την έχουν…

Να με θυμάσαι, όταν έχεις θέλεις να ακούσεις την αρμονία, για να ξέρεις ότι οι νότες, δεν είναι παρά ένα μέρος της, που ξέχασαν τον ήχο του σύμπαντος…Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον έχουν…

Να με θυμάσαι, όταν βιώνεις την στιγμή, για να ξέρεις ότι έχεις την αιωνιότητα…

Και αν δεν με θυμάσαι, το λουλούδι θα στο θυμίζει…
Γιατί είναι ένα μέρος από εσένα αγαπημένη μου ψυχή…

@};- @};- @};- @};-
Επισκέπτης

@};- @};- @};- @};-

Το να δρουν όλοι σύμφωνα με την δική μας ανάπτυξη, είναι μία πλασματική επιθυμία, χωρίς γείωση.
Είναι μια ιδεατή κατάσταση, που αγγίζει θεωρητικά μόνο την ανάπτυξη των ανθρώπων, γιατί το κύριο μέρος των αντιδράσεων τους στηρίζεται στον φόβο.
Πίσω από αυτήν την εξιδανίκευση κρύβεται πάλι ένα θρησκευτικό πρότυπο, τόσο «ύπουλα» που μας απογοητεύει και κυριολεκτικά μας «κόβει τα φτερά»…

΄Ολοι μας γνωρίζουμε τα ιδανικά και τις αξίες που κάνουν την ζωή μας όμορφη, αλλά δεν μας κάνει εντύπωση ότι ενώ όλοι θέλουν αυτόν τον κόσμο, κανείς δεν τον βρίσκει?
Αν κοιτάξουμε με τελείως «λογική» ματιά θα δούμε το σκληρό πρόσωπο της ανθρωπότητας και η ευαισθησία μας εκδηλώνεται όταν σκηνές βίας ή πόνου περνάνε μπροστά μας μέσα από ένα βίντεο…Λες και το είχαμε ανάγκη για να κλάψουμε…

Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε μάτια μέσα μας…Η ματιά μας «τριγυρνάει» έξω και εκεί έξω υπάρχει πόνος και φόβος, που μας αλλοιώνει την εικόνα.

Λεμε ότι :
<< μου συμβαινει το εξης, νοιώθω αυτο που νιωθουν οι άλλοι, είναι σαν να μιλανε αλλά έγω να αντιλαμβανομαι το πίσω απο αυτα που λενε και αυτο δεν εχει σχεση με αυτα που λενε φαινομενικα >>

Αυτό είναι το πρώτο μικρό «ψέμα» που λέμε συνήθως στον εαυτό μας…

Δεν νιώθουμε αυτό που νιώθουν οι άλλοι, αλλά αυτό που αισθάνονται… ΄Εχει διαφορά στο βάθος…
Στην αρχή νόμιζουμε ότι νιώθουμε βαθιά τον άλλον, αλλά πιάνουμε το επιφανειακό του συναίσθημα και δεν πήγαινουμε στο βάθος του, να δούμε τον φόβο του…
<<Δεν ήθελα…ή δεν μπορούσα…Και απογοητευόμουν…>>

Όμως το βαθύτερο επίπεδο των ανθρώπων έχει την ουσία και όχι το επιφανειακό, αλλά για να το νιώσουμε, πρέπει να νιώσουμε τον Εαυτό μας και τον σκοπό μας σ’ αυτήν την ζωή…

Στην επιφάνεια παίζουν «μάχες» οι μάσκες, οι ταμπέλες και οι αξίες, οι συγκρίσεις, ο διαχωρισμός!
΄Ομως υπάρχουν δικαιολογίες για τους ανθρώπους, που κανείς δεν τους πλησίασε με αγάπη, χωρίς να υπολογίζει αν λένε ψέματα για να κερδίσουν την παρέα μας… ή ίσως να λέμε κι εμείς, για να κερδίσουμε την δική τους…

Η μοναξιά, είναι ένας τραγικός φόβος του ανθρώπου και για να την αποφύγει μπορεί ακόμα και να «εγκληματήσει»…

Είναι βαρύς ο εαυτός μας για να τον κουβαλήσουμε μόνοι μας , και από εκεί ξεκινάνε οι απογοητεύσεις και ο θυμός μας για τους άλλους…

@};- @};-

Σκεφτόμαστε πχ
<<νοιωθω ότι δεν είμαι αρκετα δυνατη εσωτερικά για να διαχειριστώ αυτα που αντιλαμβανομαι απο τους αλλους πισω απο τη κουρτινα όχι φυσικά ότι θα προτιμουσα αν ειμαι σε ενα φαντιστικό κόσμο ή στην αγνοια >>

Πίσω από την κουρτίνα , υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που δεν μπορείς να τον φανταστείς, παρά μόνο αν δεις τον εαυτό σου πίσω από την κουρτίνα.

Είναι πολύ σκληρό να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τους δαίμονες των άλλων, χωρίς να έχεις βρει τους δικούς σου πρώτα.

Αν λοιπόν μιλάς με ανθρώπους που άλλα λένε και άλλα αισθάνονται, δες εσένα που σε ενοχλεί αυτό, που σε κοντράρει, που αντιστέκεσαι…

Με τους ανθρώπους μοιράζεσαι όποιο επίπεδο θέλουν, γιατί εσύ έχεις βρει ισορροπία σε όλα και δεν σε ενοχλεί αν εκείνοι «παίζουν» μόνο με το συναισθηματικό-φυσικό τους…
…

Η εποχή μας τώρα δεν είναι μοναχική…ακόμα κι αν φαίνεται έτσι!
Ας ενώσουμε τους δρόμους των ανθρώπων εμείς μέσα στην καρδιά μας, και τότε θα δούμε την διαφορά μεσα μας…

@};- @};- @};- @};-
Επισκέπτης

Συνεχίζουμε εισερχόμενοι σε πιο βαθιά νερά..
Βασω εγραψε

@};- @};- @};- @};-

Ο σκοπός μας σ' αυτήν την ζωή, δεν έχει να κάνει με "μεγαλόπνοα" σχέδια και επιλογές.

Η πνευματική ολοκλήρωση, δεν είναι παρά η αποδοχή της φυσικής μας ζωής, που οριοθετείται με τις επιλογές μας κάθε φορά.

Η σταθερότητα στην ανάπτυξή μας, είναι ένας σκοπός που δεν έχει "μπιχλιμπίδια", αλλά περιέχει αγάπη γι' αυτό που είμαστε, μέχρι του σημείου που το εκδηλώνουμε...

Το πρότυπο του διωγμού μας από τον παράδεισο, που ήδη έχουμε επεξεργαστεί μέσα μας, σαν κατάσταση συνειδησης έξω από τον θεό, δημιουργεί την αναστάτωση του καλού και του κακού και την διαιώνιση της κριτικής για την ίδια μας την ζωή...

Αν ξεκινήσουμε από την Αρχή, αν αποδεχθούμε πνευματικά την ενσάρκωσή μας, μέσα σ' αυτήν την ανθρωπότητα, μέσα σ' αυτήν την συνειδητή κατάσταση του κόσμου, θα μπορέσουμε σταθερά να ολοκληρώσουμε τον κύκλο της δικής σου εξέλικτικής πορείας με αγάπη, γνώση και κατανόηση...

Είναι η βαθύτερη κατάσταση του είναι μας, που εναρμονίζει την θέλησή μας να είμαστε παρόντες στην ζωή μας, χωρίς "γιατί" και "αλλά..."

Θεωρητικά οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν, αλλά πρακτικά δεν μπορούν, γιατί η ζωή έχει τόσες δυσκολίες και δεν μπορεί η λογική να ισορροπήσει στο θέμα της επιλογής μας γι' αυτές...

Αναρωτιέσαι συχνά...μα είναι δυνατόν εγώ να επέλεξα να είμαι εδώ? Καλά ηλίθια είμαι? Αυτό είναι μια ασυνείδητη ερώτηση που δεν μπορείς να επεξεργαστείς, γιατί δεν την γνωρίζεις...΄Ομως υπάρχει μέσα σας και εξακολουθεί και διαχωρίζει τον παράδεισο και την κολαση, εσωτερικά και υπόγεια...

Πως λοιπόν να γειωθούμε? Η Γη είναι ξενη και ένας "ενοικιαζόμενος" χώρος που κάποια στιγμή η αντιμισθία θα τελειώσει και με αυτό το "όνειρο" ζουν οι άνθρωποι που βασίζονται στο θρησκευτικό πρότυπο, χωρίς να το συνειδητοποιούν...

Χάνονται όμως οι στιγμές έτσι, που μπορείς να βιώσεις τον θεό, ακόμα και στην Γη!

Υπάρχει μέσα μας η πολύ δυνατή αντίθεση, που είναι υπεύθυνη για την υπαρξιακή μας αγωνία...
"Θέλω να είμαι στην κατάσταση της θεότητας, οπότε η Γη είναι τόπος μαρτυρίου για μένα", είναι η μία μεριά της αντίθεσης...
"Φοβάμαι να αφήσω την Γη, γιατί μετά δεν ξέρω τι θα απογίνω"...είναι η άλλη...

Και ενώ θέλουμε να ζήσουμε, ουσιαστικά περνάμε την ζωή μας βιαστικά, για να πετύχουμε την κατάσταση της θεότητας...

Είμαστε στο εδώ και τώρα και ο νους μας είναι στο θεό του τότε...ή του κάποτε...

΄Ετσι χάνουμε τα όρια της συνειδητής μας απόφασης...Είμαι εδώ γιατί θέλω να βιώσω τον θεό, μέσα σε ένα φυσικό σώμα...Με ότι αυτό περιλαμβάνει σαν σχέδιο δικό σου...Που αφορά την μοναδική δική σου εξελικτική πορεία, και όχι την δική μου!!

Ο σκοπός της ζωής σαν πορεία, είναι ίδιος για όλους τους ανθρώπους, αλλάζουν μόνο οι συντεταγμένες της διαδρομής μας, αλλά όχι ο σκόπός...

Κάποιος πάει στον Καναδά με καράβι περνώντας από όλα τα νησάκια και τους ωκεανούς γιατί αυτό είχε σαν σχέδιο.
Κάποιος είχε πάει στον Καναδά με καράβι, οπότε δεν χρειάζεται να πάει ξανά με καράβι, παίρνει το αεροπλάνο...
Κάποιος θέλει να πάει στον Καναδά, γνωρίζοντας κι άλλους τόπους και πηγαίνει με αερόστατο...
με υποβρύχιο, με ότι θέλει...
ο Καναδάς είναι ο σκοπός του και αυτό θα το επιτύχει, ακόμα και αν ενθουσιαστεί με έναν προορισμό (πχ. τα νησιά Φίτζι) και καθυστερήσει σ' αυτόν για όσο χρόνο βιώνει την εμπειρία του...
Θα πάει δηλαδή στον Καναδά, στον δικό του χρόνο, σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες...

Ο Καναδάς, είναι ο στόχος του, αλλά στην διαδρομή μπορεί να το ξεχάσει και να το ανατρέψει...Κάποια στιγμή θα το θυμηθεί και θα τον προσεγγίσει με όποιο μέσον...

@};- @};- @};- @};-
Επισκέπτης

Η Ζωή μας εδω και τωρα :-D ...
απο την Βασω

@};- @};- @};- @};-

Να ζήσω τώρα, σημαίνει ότι ζω χωρίς κίνητρο!
Να ζω χωρίς κίνητρο, σημαίνει ότι δεν διεκδικώ αυτό που θα ήθελα να είναι, αλλά απολαμβάνω αυτό που είναι η ζωή...

Πίσω από την μηχανική μας ζωή, υπάρχουν κίνητρα...
Θέλω αυτό, μετά θέλω εκείνο...

Πίσω από την μηχανική μας ζωή, υπάρχουν προσδιορισμοί...
Είμαι έτσι, εσύ είσαι αλλιώς...

Πίσω από την μηχανική μας ζωή, υπάρχουν ιδανικά...
αγάπη, συγχώρεση, συμπόνοια...

Πίσω από την μηχανική μας ζωή, υπάρχει η ελπίδα...
ο θεός, ο κόσμος του πνεύματος, ο κομμουνισμός, η αστική τάξη, η φιλοσοφία, η επιστήμη...

Πίσω από την μηχανική μας ζωή, υπάρχουν οι αξίες
ο καλός, ο κακός, ο χαζός, ο έξυπνος...

Πίσω από την μηχανική μας ζωή, αποκλείουμε όλα αυτά να είναι όπως είναι, γιατί τα περιορίζουμε με αυτά που υποθετικά θέλαμε να είναι...

Και θα θέλαμε να είναι έτσι, για να νιώσουμε ασφάλεια μέσα στην αβεβαιότητα της ύπαρξής μας

Αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας, για τα θέλω μας, για τον θεό, για τις αξίες μας, με βάση τα πρότυπα που λειτουργούν μέσα μας ασυνείδητα και κατευθύνουν τις σκέψεις μας γι' αυτά...

Ο νους μας περιορίζεται σε μια μηχανική σκέψη, προσπαθώντας να διευθετήσει αυτό που είναι, με αυτό που θα θέλαμε να είναι...
Αυτό που θα θέλαμε, έχει βάση στην διαμόρφωση της ζωής μας, γιατί με αυτό το μοντέλο προσπαθούμε να την κάνουμε τάχα καλυτερη... Και ποτέ δεν γίνεται...με αποτέλεσμα να την φοβόμαστε...και να πέφτουμε στην αντίθεση να φοβόμαστε τον θάνατο...

Αποδέχομαι τον εαυτό μου, σημαίνει ότι σταματώ να λειτουργώ με μοντέλα...Τα διαγράφω από την μνήμη μου και ξαναγεννιέμαι...
Σ΄ αυτήν την αναγέννηση δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα, γιατί τίποτε δεν θέλω να αλλάξει, άρα σταματώ να σκέφτομαι ότι μπορεί να αλλάξει...Σταματώ τις σκέψεις μου που προσδοκούν κάτι να αλλάξει, και ο Εαυτός μου μένει στο τώρα και βιώνει την γαλήνη, που δεν περιέχει επιθυμία... Αυτή είναι η εσωτερική σιωπή, που αναπτύσσει τον άνθρωπο σε ΑΝΘΡΩΠΟ
Αυτή η εσωτερική σιωπή δημιουργεί την εσωτερική δράση που δεν βρίσκει αντιστάσεις σε κίνητρα…αναπτύσσεται μέσα στην ενεργό νοημοσύνη…

Η δυστυχία μας οφείλεται στα κίνητρα…Θεωρητικά τα χρειαζόμαστε για να διαμορφώσουμε την ζωή μας καλύτερη…Αν όμως αφήσουμε τον εαυτό μας μέσα στις σκέψεις του με κίνητρο, ποτέ η ζωή μας δεν θα γίνει καλύτερη από ότι ήταν πριν, απλά ίσως τροποποιηθεί με βάση τα επιτεύγματα που είναι προσωρινά…

@};- @};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αποδέχομαι τον εαυτό μου, σημαίνει ότι σταματώ να λειτουργώ με μοντέλα...Τα διαγράφω από την μνήμη μου και ξαναγεννιέμαι...
ΩΩΩΩΩΩΩΩ ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!
Ολεεεεεεεεεεε!
Γεια σου Βάσωωωωωωωωω!
(εκφραζομαιστο εδω και τωρα))))) :* :* :* :* :* :*
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Βασω παντα αγγιζεις το ειναι μας :x :x :x
Ελενη ευχαριστουμε που μας ξαναγραφεις αποσμασματα γιατι δε θα τα ειχα δει
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ελένη είναι πολύ όμορφο αυτό που κάνεις!!!ευχαριστώ!!! @};- >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”