Ιστοριες που λενε πολλα

Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

Πολύ ωραίο :cry:
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Γιαννακη Μαργαριτουλα το διαβασα στα παιδια! :x
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Μια φορα και εναν καιρο ηταν ενας ζητιανος.Ολη του τη ζωη ονειρευοταν οτι μια μερα θα βρεθει στον δρομο του ενας σπουδαιος βασιλιας και θα του δωσει ενα πουγκι φλουρια.Ολες του οι δυστυχιες και τα βασανα θα τελειωναν για παντα.Αυτη η σκεψη τον εκανε να μπορει να συνεχιζει τη ζωη του καθε μερα ελπιζοντας.
Μια μερα, εκει που καθοτανε στην ακρη του δρομου, πανω σε μια πετρα κουρασμενος και πεινασμενος, ειδε περα μακρυα ενα συννεφο σκονης.Δεν πιστευε στα ματια του. Ενας καβαλαρης ερχοτανε προς το μερος του.
Επιτελους τα βασανα του τελειωσαν.Η μερα που τοσο ονειρευοτανε, εφθασε.Σηκωθηκε απο την πετρα και περιμενε τον καβαλαρη να ερθει κοντα του.Ο καβαλαρης εφθασε και σταματησε το αλογο του μπροστ του.
Αλλα τι εκπληξη ηταν αυτη!Πριν προλαβει να απλωσει το χερι του, ο χρυσοστολισμενος καβαλαρης απλωσε το δικο του.
Τι εχεις να μου δωσεις; ρωτησε τον ζητιανο.
Οζητιανος εμεινε βουβος.
Πως ηταν δυνατον, σκεφτηκε, ενας τρανος βασιλιας να ζητιανευεις απο εμενα τον ζητιανο;
Καθησε στη μεση του δρομου και ανοιξε σιγα σιγα και απροθυμα το δισακι του.Εψαξε στον πατο του και βρηκε το πιο μικρο σπυρι σιταρι που ειχε και το εδωσε στον καβαλαρη.
Εκεινος το πηρε, τον ευχαριστησε και συνεχισε τον δρομο του.
Τον ζητιανο τον επιασε απελπισια.Τα βασανα του δε θα τελειωναν ποτε. Ολη του η ζωη θα ηταν μια ζητιανια.Σιγα σιγα με συρτα βηματα πηρε το δρομο για το φτωχικο του.
Κατα το βραδυ , οταν ανοιξε το δισακι του να βρει κατι να φαει, βρηκε στον πατο ενα μικρο χρυσο σπυρι σιταριου.
ω βασιλια μου σκεφτηκε κι εσκυψε το κεφαλι του.
Εκεινη τη νυχτα εκλαψε πικρα που δεν ειχε την καρδια να του δωσει το παν του.
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

:x
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Πολύ όμορφη ιστορία Μαιρούλα.....Την στιγμή που ο ζητιάνος και κάθε ζητιάνος, άσχετα πόσα έχει, αναγνωρίσει την μιζέρια του έχει κάνει το πρώτο βήμα στην συνειδητοποίηση του πόσο φτωχός είμαι....!!!! @};- @};-
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Χρυσουλα @};- Μακαρι να ειχαν ενταξει στα σχολεια υποχρεωτικα τα παραμυθια . Ο κοσμος θα ηταν καλυτερος @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μπα, γιατί να μπουν στον κόπο Μαράκι να κάνουν τον κόσμο καλύτερο? Τους βολεύει μια χαρά έτσι που είναι...

Το θέμα ποιό είναι? ότι και τους εκπαιδευτικούς εκείνους που θα ήθελαν να αγγίξουν τις παιδικές ψυχές με σεβασμό και ευαισθησία, έρχεται το σύστημα και τους τιμωρεί...

Και στο σύστημα ανήκουν και το 90% των γονιών... :-(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

Ακριβώς !!! Έτσι είναι Βάσω μου δυστυχώς :-( :-( :-(
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

’χ Μαιρούλα!!!ευχαριστώ!!! :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
angela_al

Δημοσίευση από angela_al »

Μεγάλη κουβέντα αυτή για τους εκπαιδευτικούς και το σύστημα...
Να δούμε πότε θα μας έρθει η φώτιση να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε απλά ελλείψεις στο χώρο της παιδείας, αλλά πλήρη αποτυχία...
:?
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Vaso έγραψε:μπα, γιατί να μπουν στον κόπο Μαράκι να κάνουν τον κόσμο καλύτερο? Τους βολεύει μια χαρά έτσι που είναι...

Το θέμα ποιό είναι? ότι και τους εκπαιδευτικούς εκείνους που θα ήθελαν να αγγίξουν τις παιδικές ψυχές με σεβασμό και ευαισθησία, έρχεται το σύστημα και τους τιμωρεί...

Και στο σύστημα ανήκουν και το 90% των γονιών... :-(
διάβαζα πριν για τι ρεικι και τα σύμβολα και σκεφτόμουν διάφορα περι διδασκαλίας

μου ήρθε λοιπόν μια εμπειρία, ενα βίωμα σαν φλας και ανοιγοντας αυτο το τοπικ νομιζω ότι ταιριάζει να το παραθεσω εδω

όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο σε ένα μαθημα παιδαγωγικής έιχαμε μια πολύ καλή και βιωματική καθηγήτρια

μια μερα μας είπε λοιπόν ότι ένα δασκαλος όταν του γίνει μαι ερώτηση και δεν γνωρίζει την απάντηση είναι κυβδηλο και εγωιστικό να δωσει στον μαθητη μια οποιαδηποτε απαντηση επειδη δεν θελει να φανει ότι δεν ξερει

και συνεχισε ένας δασκαλος με ταπεινότητα και σεβασμο σε αυτο που κανει, στον εαυτό του και στο μαθητη του οφειλει να είναι ειλικρινής και να απαντησει στον μαθητη ότι δεν το γνωρίζω αυτη την στιγμη ΑΛΛΑ θα το ψάξω και θα σου απαντησω στο επόμενο μαθημα

και συνεχισε επουδενι όμως μην διαννοηθειτε και δεν έχετε την απαντηση, αδιαφορήσετε δλδ

καποιο διαστημα λοιπον δουλευα σε ένα φροντιστηριο αγγλικών, μεσα στην ταξη είχα μαζί μου παντα λεξικο και για οποιαδηποτε λεξη που ήταν εκτος ημερισιας ύλης (διοτι την ημερισια ύλη φροντιζα και την ξεκοκαλιζα στο διαβασμα) ανατρεχαμε μαζί με τα παιδια στο λεξικο και μαλιστα σε μορφη συνεργασιας για να μαθουν και τα ίδια να χρησιμοπουν το λεξικό

όταν δε γινοταν ερώτηση στην οποια μου διεφευγε η απαντηση ακουλουθουσα την συμβολη την καθηγητριας μου στο πανεπιστημιο με απολυτη συνεπεια

όταν συναντησαμε τους γονεις των παιδιών καποια μητερα μπηκε εξαλη στην ταξη άρχισε να με κατηγορει ότι είμαι ασχετη και ότι δεν είναι δυαντον να χρησιμοιποιω λεξικο στην ταξη που της το έίπε ο γιος της, και μαλιστα πήγε και στον διευθυντη

της εξηγησα λοιπον αυτα που μας είχε πει η καθηγητρια αλλά χαμπάρι

συνεχισα να ακουλουθω την ίδια τακτικη και την εγραψα κανονικα, διοτι όμως τυγχανε και είχα και την υποστηριξη της διευθυνσης του φροντιστηριου, αν δεν την είχα???

γενικά αυτην την εβδομαδα παρατηρησα ότι αν κανεις σωστα την δουλεια σου είναι πολύ πιθανον να κατηγορηθεις μεσα απο το πρισμα της αγνοιας και του εγωισμου των ανθρωπων

μου είπε ο Γιαννης εχθες ένα περιστατικο, ένα ηλεκτρολογος προσληφθηκε στον ΟΤΕ, στο τεχνικο τμημα, την πρωτη εβδομαδα λοιπον δουλετω με συνεπεια, ταχυτητα και αποτελεσματικοτητα , τν δευτερη εβδομαδα τον πιασανε οι συναδελφοι του και του ειπανε ότι θα του σπασουν τα παιδια αν συνεχίσει να χαλαει την πιατσα :?

ω ναι

σας ευχαριστώ που μοιραστηκατε μαζί μου τον πρωινο μου διαλογισμο :x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Βασουλα οταν πηγα να παρω τον ελεγχο του μικρου μοου ειπε οτι ειναι παρα πολυ ζωηρος πειραχτηρι δεν την αφηνει να κανει μαθημα μπλα μπλα μπλα της ειπα να διαθετει χρονο να τους λεει παραμυθια γιατι με κυρηγμα μαλλον το αντιθετο κανουν ενω μεσα απο το παραμυθι τους δινεις τοσα μηνυμ ποου υποσυνειδητα διαμορφωνουν συμπεριφορες δινονται αξιες , εκεινη μου απαντησε οτι πρεπει να βγαλει υλη... :-( δεν μπηκε στον κοπο να κατααλαβει.
ΓΙΑ μενα οταν με αφησε 5 χρονων η μανα μου στη γιαγια μου και εφυγε στην Αφρικη με τον πατερα μου -εκει γεννηθηκα- για ενα χρονο για να μαθω ελληνικα , τα παραμυθια ηταν η μονη διαφυγη μου ηταν ΒΑΛΣΑΜΟ. Να ειναι καλα η γιαγιουλα μου και η ξαδερφη της οπου και αν ειναι...
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Μαιρούλα και μένα τα παραμύθια είναι η αδυναμία μου....Πάντα μου άρεσε να αφηγούμαι ιστορίες σε παιδιά.....Όμως βλέπεις και μένα τα πρότυπα επαγγελματικής καταξίωσης και απολαβών με οδήγησαν στον οικονομικό κλάδο....
Σήμερα γράφω παραμύθια για τον εαυτό μου....Για το εσωτερικό μου παιδί που του άρεσε να τα ακούει κάποια εποχή και όταν τυχαία διαβάζω κάποιο παραμύθι συγκινούμαι βαθιά.....!!!!
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Με χαρα λοιπον θελουμε παραμυθια πολλα παραμυθια ...
αυτα εμπιστευομαι για να βοηθησω τα παιδια μου .. και εμενα ... ;)
οποιος ξερει ας μας αφηγηθει >:d<
μηπως και ο χριστος το ιδιο δεν εκανε;;
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

Μαιρουλα >:d< >:d< >:d<
Μ αρεσουν πολυ τα παραμυθια και γενικοτερα και τα παιδικα dvd
Ειναι αποκαλυπτικα με αλλον τροπο πιο παιχνιδιαρικο και οχι ως κηρυγμα....... :x :x :x
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog

Επιστροφή στο “ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ”