Τοτε με το ζητούμενο λοιπόν μπορούμε να πούμε:
"Πλούσιος είναι αυτός που δέν πρέπει να χρειάζεται τίποτα".
Και όμως καί με αυτό διαφονώ.
Ολοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε κάτι έστω και άν αυτό είναι ο αέρας που αναπνέουμαι (...).
Κατ'εμέ είναι κάπως ακατόρθωτο και λιγάκι περίεργο να μήν χρειαζόμαστε κάτι.
Αλλά δέν είναι δα και ένα σπουδαίο σημείο διαφωνίας.
το δεν "χρειάζεται τίποτα" Ντίνο μου αναφέρεται σε όσα ο άνθρωπος μάχεται για να τα αποκτήσει. Σε όσα αποτελούν υλική συσσώρευση...και αιτία εγωισμού, πλεονεξίας, χωριστικότητας κλπ.
Τον αέρα που αναπνέουμε δεν τον "χρεωνόμαστε" είναι δωρεάν...ευτυχώς ακόμα!!!
Το ίδιο και την ψυχή μας...την χρειαζόμαστε, αλλά δεν την χρεωνόμαστε...
Βάσω, δέν μπορεί κάποιος απλώς να μάχετε για κάτι, υλικό ή πνευματικό και να μπορεί να το απολαμβάνει?
Ισως και μόνο που μάχεται να τον γεμίζει χαρά.
Ισως να γεμίζει με αισθήματα που εμείς δέν ξέρουμαι ή δέν φανταζόμαστε.
Πώς μπορούμε εμείς να τον αποκαλέσουμε φτωχό.
Εστω και αν κάποιος έχει υλικά αγαθά και το μόνο που θα είθελε είναι αυτά, γιατί να μήν μπορεί να ονομαστή "πλούσιος"?
Διάβασα το Forum και μου άρεσαν αυτά που διάβασα εκεί, παραπέρα σε έναν δεσμό που υπήρχε μέσα εκεί διάβασα ότι μόνον ένα νεκρό σώμα δέν θα είχε ανάγκη απο τίποτα και ξαφνκά θυμήθηκα ότι είχα ξαν'ακούσει (ή διαβάσει) κάτι τέτοιο:
... Μόνο ένα νεκρό σώμα δέν θα ρευόταν μετά απο έν υπέροχο γεύμα γι'αυτό μήν το κρατάς ... ή κάτι τέτοιο
Ασχετο αλλά καλό.
Η χαρά για την απόκτηση υλικών Ντίνο μου είναι πολύ πρόσκαιρη...και ποτέ δεν σε γεμίζει...γιατί συνεχώς κυνηγάς...
Η χαρά σαν πληρότητα πνεύματος είναι η αιώνια χαρά...
΄Ομως δεν αντιλέγω σ' αυτό που λες.
΄Οποιος δεν μπορεί να γεμίσει τον εαυτό του με το "πνεύμα" του, ας τον γεμίσει με ότι του δίνει χαρά. Πραγματική όμως..
Απλά, δεν το έχω δει αυτό σε όσους "μάχονται" για το χρήμα, ή τα υλικά αποκτήματα.
Δεν τα απομοιώνω αυτά, αλλά επιλέγω την αφθονία σε όλα τα επίπεδα...Σε όλα τα επίπεδα όμως!!!!
Ναι, Ηλία μου, γιατί μετά δεν σκέφτεσαι πως θα αποκτήσεις και θα διατηρήσεις τα αποκτημένα, αλλά χαίρεσαι για ότι έρθει σε σένα απλά...Η εμπιστοσύνη στην ζωή και όχι η αγωνία για την ζωή...Εκεί είναι η διαφορά!
Οσο αφορά την αναζήτηση πιστεύω ότι όποιος ψάχνει ... βρίσκει.
(... κάποτε)
Μάλιστα θα το βάλω και εδώ κάτω σαν εσάς.
Δέν ξέρω πώς αλλά πρέπει να είναι δυνατό για όλα τα μέλη.
Λοιπόν Ντίνο.. είναι πολύ απλό..
1) Πήγαινε στο προφιλ σου...
2) Κατέβα χαμηλά στη σελίδα μέχρι εκεί που λέει στα αριστερά "Υπογραφή"
3) Γράψε το κείμενο που θές
4) Τέλος πάτα το κουμπί "Υποβολη"