"Γνωριμία με την εξειδικευμένη κινησιολογία"
18 Μαρτίου 2009, 19.30 - 21.00
Βιωματική παρουσίαση από την Μαρία Καρακωστάνογλου
Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο κιν. 6945.706780
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα γίνει κλήρωση
για μία δωρεάν συμμετοχή σε διήμερο σεμινάριο με θέμα:
"Κιναισθητική εκπαίδευση - Brain gym / 1"
Διοργάνωση: "Ηλιοχώρος"
http://www.eoniosiniohos.gr/kinisiologia
Βιωματική παρουσίαση από την Μαρία Καρακωστάνογλου
Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο κιν. 6945.706780
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα γίνει κλήρωση
για μία δωρεάν συμμετοχή σε διήμερο σεμινάριο με θέμα:
"Κιναισθητική εκπαίδευση - Brain gym / 1"
Διοργάνωση: "Ηλιοχώρος"
http://www.eoniosiniohos.gr/kinisiologia
- Madraoulas
Aν ειναι αυτο που καταλαβα Μαντρυ και Ξανθουλα και απο οτι εχω διαβασει τους ανθρωπους που χρησιμοποιουν περισσοτερο την οραση τουςονομαζουμε οπτικους ,εκεινους που χρησιμοποιουν περισσοτερο την ακοη τους ακουστικους καιαυτους που στους οποιους επικρατει η αφη κιναισθητικους. Αυτη η διαδικασια ειναι συνηθως ασυνειδητη.Αυτες οι παρατηρησεις πανω σστους τροπους με τους οποιους οι ανθρωποι αντιλαμβανονται τον κοσμο προερχονται απο δυο γλωσσολογους Μπαντλερ και ΓκριντΕΡ οι παρατηρησεις τους ειχαν σαν αποτελεσμα τη δημιουργια της νευρογλωσσικης προσεγγισης στην ψυχοθεραπεια. Η αναγνωριση και η εκτιμηση του επικοινωνιακου τυπου πυ ανηκει ενα παιδι μπορει να φωτισει και αυτο που ονομαζουμε μαθησιακες δυσκολιες. Συμφωνα με ερευνες το τριαντα τοις εκατο ανηκει στον κιναισθητικο τυπο.αντιλαμβανονται τον κοσμο διαισθητικα η συμφωνα με τα συναισθηματα τους.ενεργουν και αποφασιζουον αναλογα με το τι νιωθουν συμπαθουν η αντιπαθουν ανθρωπους γρηγορα.
συνηθως λενε με εφτασε στα ακρα η εχω ενα καλο προαισθημα η δεν το πιανω... ο τυπος αυτος μιλαει λιγοτερο απο τοοους αλλους τυπους του αρεσει περισσοτερο να αγγιζει και νατον αγγιζουν , χρειαζεται περισσοτερο χρονο για να παρει μια αποφαση... Αυτα εν ολιγοις ελπιζω να ειμαι μεσα στο θεμα
τουλαχιστον οσον αφορα το σεμιναριο κιναισθητικης εκπαιδευσης.. 
συνηθως λενε με εφτασε στα ακρα η εχω ενα καλο προαισθημα η δεν το πιανω... ο τυπος αυτος μιλαει λιγοτερο απο τοοους αλλους τυπους του αρεσει περισσοτερο να αγγιζει και νατον αγγιζουν , χρειαζεται περισσοτερο χρονο για να παρει μια αποφαση... Αυτα εν ολιγοις ελπιζω να ειμαι μεσα στο θεμα

Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Μαιρούλα μάλλον άλλο πράγμα είναι...
εδώ μιλάει για κινησιολογία...
αυτό που περιγράφεις ανήκει στις εσωτερικές μας αισθήσεις και δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία, αλλά με την πνευματική μας ανάπτυξη...
Ο κιναισθητικός είναι εκείνος που δεν μπορεί να δει εικόνες, ή να ακούσει ήχους, με τα εσωτερικά του "όργανα", και αντιλαμβάνεται το περιβάλλον μέσα από την αίσθηση και όχι από την διαίσθηση.
Πχ. όταν πω σε μια ομάδα, οραματιστείτε ένα πουλόβερ, ο διορατικος θα περιγράψει ακριβώς το πουλόβερ και τα χρώματα.
Με την διακοή κάποιος θα περιγράψει τον ήχο του, την δόνηση δηλαδή που αντιλήφθηκε σαν ήχο και θα καταλάβει μέσα από αυτήν ότι πρόκειται για ένα μπλε πουλόβερ.
Ο κιναισθητικός, θα αναγνωρίσει το πουλόβερ μόνο από την ύφή του, και θα πει ότι ήταν μαλακό, ή σκληρό, ότι ήταν μάλλινο ή βαμβακερό, γιατί έχει συλλάβει την δονητική του υφή με την εσωτερική αίσθηση.
Σίγουρα το να γνωρίζεις τις εσωτερικές σου αισθήσεις έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξή σου, αλλά δεν είναι το μόνο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εσωτερική εξέλιξη και να εναρμονίσει τα πεδία μας, ώστε να εκφράζουμε τον Εαυτό μας ολικά.
Ο κόσμος των συναισθημάτων μας είναι τόσο σημαντικός στην ζωή μας, που δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στον τρόπο που θα τα αντιληφθούμε, θα τα επεξεργαστούμε και θα τα ενσωματώσουμε στον εαυτό μας.

εδώ μιλάει για κινησιολογία...
αυτό που περιγράφεις ανήκει στις εσωτερικές μας αισθήσεις και δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία, αλλά με την πνευματική μας ανάπτυξη...
Ο κιναισθητικός είναι εκείνος που δεν μπορεί να δει εικόνες, ή να ακούσει ήχους, με τα εσωτερικά του "όργανα", και αντιλαμβάνεται το περιβάλλον μέσα από την αίσθηση και όχι από την διαίσθηση.
Πχ. όταν πω σε μια ομάδα, οραματιστείτε ένα πουλόβερ, ο διορατικος θα περιγράψει ακριβώς το πουλόβερ και τα χρώματα.
Με την διακοή κάποιος θα περιγράψει τον ήχο του, την δόνηση δηλαδή που αντιλήφθηκε σαν ήχο και θα καταλάβει μέσα από αυτήν ότι πρόκειται για ένα μπλε πουλόβερ.
Ο κιναισθητικός, θα αναγνωρίσει το πουλόβερ μόνο από την ύφή του, και θα πει ότι ήταν μαλακό, ή σκληρό, ότι ήταν μάλλινο ή βαμβακερό, γιατί έχει συλλάβει την δονητική του υφή με την εσωτερική αίσθηση.
Σίγουρα το να γνωρίζεις τις εσωτερικές σου αισθήσεις έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξή σου, αλλά δεν είναι το μόνο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εσωτερική εξέλιξη και να εναρμονίσει τα πεδία μας, ώστε να εκφράζουμε τον Εαυτό μας ολικά.
Ο κόσμος των συναισθημάτων μας είναι τόσο σημαντικός στην ζωή μας, που δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στον τρόπο που θα τα αντιληφθούμε, θα τα επεξεργαστούμε και θα τα ενσωματώσουμε στον εαυτό μας.

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Μόνοι μας "μπλοκάρουμε" αυτήν την θαυμάσια ύπαρξή μας, κορίτσι μου...
Ακουμε και βλέπουμε μόνο εξωτερικά, όπως και τον Εαυτό μας μόνο εξωτερικά τον αντιλαμβανόμαστε...Αν κάτι δεν το χρησιμοποιείς, τότε αυτό ατονεί...
Με το "καλλιεργούνται" ίσως να συμφωνούσα...
Απλά εγώ θα το έλεγα, εσωτερική διερεύνηση του εαυτού μας!
Να γνωρίζουμε κατ' αρχήν τι είμαστε, σαν όντα!

Είναι φυσιολογικό για κάθε άνθρωπο, έλα όμως που δεν αφηνόμαστε με εμπιστοσύνη στην ζωή μας, πόσο μάλλον στις εσωτερικές μας αισθήσεις?
Μόνοι μας "μπλοκάρουμε" αυτήν την θαυμάσια ύπαρξή μας, κορίτσι μου...
Ακουμε και βλέπουμε μόνο εξωτερικά, όπως και τον Εαυτό μας μόνο εξωτερικά τον αντιλαμβανόμαστε...Αν κάτι δεν το χρησιμοποιείς, τότε αυτό ατονεί...
Με το "καλλιεργούνται" ίσως να συμφωνούσα...
Απλά εγώ θα το έλεγα, εσωτερική διερεύνηση του εαυτού μας!
Να γνωρίζουμε κατ' αρχήν τι είμαστε, σαν όντα!

Οι "συνδέσεις" των εσωτερικών αισθήσεων βρίσκονται στο πίσω μέρος του κρανίου, πάντως!
έτσι κι αλλιώς εκεί δεν κάνουμε ρέικι...
Οι "συνδέσεις" των εσωτερικών αισθήσεων βρίσκονται στο πίσω μέρος του κρανίου, πάντως!

Εγώ γενικά σ' αυτό το κέντρο δεν "ακουμπάω" τίποτα!

το μπλοκάρισμα δεν συμβαίνει σ' αυτό, αλλά στα υπόλοιπα!

Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!