ανδρικά και γυναικεία "πρότυπα"

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ντανιέλι.... >:d<
Εμενα η πιο συναρπαστική σχεση που εχω κανει ηταν με ενα ανθρωπο , τον οποίο εντυσα με εμενα .....και οπως μου ειπε τότε μια φίλη....<< τον εαυτό σου συνάντησες >> και τρόμαξες.... @};-
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Υπάρχει και η καρμικη σχέση.
Που ο ένας υποτίθεται ότι παίρνει μαθήματα από των άλλον.

Θα αναφέρω και κάποια λόγια του Οσσο:

Η αγάπη είναι ένα πουλί που πετάει. Ο γάμος είναι ένα πουλί σε χρυσό κλουβί. Και βέβαια το πουλί δεν μπορεί ποτέ να σε συγχωρέσει. Έχεις καταστρέψει όλη του την ομορφιά, όλη του τη χαρά, όλη του την ελευθερία. Κατάστρεψες την ψυχή του. Είναι μόνο ένα νεκρό αντίγραφο. Έχεις όμως σιγουρέψει ότι δεν μπορεί να σου φύγει, ότι θα είναι πάντα δικό σου, ότι και αύριο θα είναι δικό σου και μεθαύριο...
Οι εραστές είναι πάντα φοβισμένοι.
Ο φόβος υπάρχει επειδή η αγάπη έρχεται σαν τον άνεμο. Δεν μπορείς να την κατασκευάσεις, δεν είναι κάτι που φτιάχνεται. Έρχεται! Αλλά ότι έρχεται μόνο του, μπορεί να φύγει και μόνο του. Είναι φυσικό επακόλουθο.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο...
Άβαταρ μέλους
Madraoulas

Δημοσίευση από Madraoulas »

Vaso έγραψε: δεν με νοιάζει πως είσαι εσύ, αλλά πως είμαι εγώ μαζί σου!
ετσι λειτουργουσα παντα στις σχεσεις μου....

το προβλημα ομως ειναι σε τι 'φαση' εσωτερικη βρισκομουν/βρισκομαι εγω ωστε να μπορεσω να ειμαι σε σχεση....αν δεν ειμαι οκ με τον εαυτο μου(και αυτο δε το γνωριζουμε οτι μας φταει....τωρα με το ρεικι το αναγνωριζουμε) δεν θα μπορεσω να ειμαι ευτυχισμενος και μεσα σε μια σχεση...αρα ολα απο εμας ξεκινουν

Ακουστε τι συνεβη σημερα...
Με παιρνει τηλ. το πρωι η μητερα μου και μου λεει..''ερχομαι Αθηνα το απογευμα...μπορεις αυριο το πρωι να με πας σ ενα μνημοσυνο?''....
εγω λοιπον τα πηρα στο κρανιο...(της απαντησα οχι εκ πρωτης)..
ακουστε τωρα ομως..
κλεινει το τηλ και σκεφτομαι.....''μα καλα τοσο σπουδαιο ειναι να την παω?"...
να μην τα πολυλογω καταλαβα ενα μπλοκαρισμα/προτυπο που εχω...
απο μικρος ο πατερας μου δεν με αφηνε να παω πολλες φορες να παιξω αφου πρωτα δεν τελειωναμε δουλειες(χομπυ του θα ελεγα) και με ηθελε βοηθεια μαζι του....αλλες φορες οταν μου ελεγε να παω να παρω ψωμι/τσιγαρα τσατιζομουν...
γιατι αισθανομουν οτι ημουν υποχρεωμενος να το κανω και με τον τροπο που το ελεγε σε μενα...κι εγω επειδη ειναι γονεις μου απο υποχρεωση το εκανα και το εβλεπα ως αγγαρεια..
και μου εχει μεινει ως τωρα...

αρχιζω και καταλαβαινω οτι αυτο μου εχει δημιουργησει 'κολλημα' με την εξης εννοια...καθε σχεση ερωτικη που κανω αυτοματως αισθανομαι υποχρεωμενος να κανω πραγματα!!..ΛΑΘΟς ΜΕΓΑΛΟ ομως..υποχρεωνομαι στον εαυτο μου χωρις να μου εχει επιβαλλει η κοπελα μου κατι....αλλα υποσυνειδητα λειτουργει το αισθημα του εγκλωβισμου της παιδικης ηλικιας στο οτι 'ανηκω' καπου(στην σχεση τωρα..στην οικογενεια παλια) και αρα ειμαι υποχρεωμενος για πραγματα να τα κανω και οχι απο απλη αγαπη....
Ετσι δλδ στερουμαι την ελευθερια μου, αυτη της ελευθερης βουλησης(ετσι νομιζα δλδ μεχρι τωρα αλλα δεν ειναι ετσι)..δεν ανηκω σε κανενα παρα μονο στον εαυτο μου..αρα πως εσυ κυριε (ο πατερας μου δλδ...δεν τον κατηγορω απλα παρατηρω πλεον πως συνεβη) μου λες τι να κανω με το ετσι θελω?..και μου εχει πει πολλες φορες ο πατερασ μου ''εχω κανει τοσα για σενα και δεν μπορεις να πας να μου παρεις τσιγαρα ?..η να μεινεις μαζι μου να κανουμε το χομπυ μου?.."

Γι αυτο οταν κανω πραγματα τα κανω με την καρδια μου οταν αισθανομαι οτι δεν μου επιβαλλονται...αλλιως φευγω

Πλεον ομως καταλαβα τι γινεται και ειμαι στην αρχη του τελους αυτου του μπλοκαρισματος/εγκλωβισμου/προτυπου...(ισως γι αυτο να εχω προβλημα οταν παω να περασω απο ενα στενο περασμα η ακομα και οταν θα φορεσω ενα θεοστενο ρουχο :-? )

Παιδια,απο σημερα αλλαζει η ζωη μου σε σημαντικο θεματα
σας ευχαριστω
@};-
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Και μείς Γιώργο για το μοιρασμα ψυχής!
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Γιωργο ..

βημα βημα θα τα βρουμε ολα, και θα τα εναρμονισουμε..
Η ομορφια ειναι οτι τα μοιραζομαστε..

>:d< >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Χαίρομαι Γιώργο που επιτέλους άκουσες.....!!!!Όχι την φασαρία και το βουιτό έξω αλλά αυτά που σου είπε ο εαυτός σου τετ α τετ....
Θυμάμαι που έλεγες συνεχώς...." εγώ δεν έχω πρόβλημα..... έτσι ήλθα στον χώρο γιατί κάτι με τράβηξε..." Και βέβαια δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο πρόβλημα, αλλά το ουσιώδες είναι να μάθεις να ακούς, να ανιχνεύεις τα συναισθήματά σου και να αφουγκράζεσαι τα μηνύματα που σου ψιθυρίζει η ψυχή σου... Γιώργο δυνατά!!!!!
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Γιώργο μου >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<

Σ' ευχαριστούμε πολύ για το μοίρασμα >:d< >:d< >:d<

Έχω την αίσθηση ότι θα μου λύσει αρκετές απορίες ..... :x :x :x ;) ;)
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Madraoulas

Ευχαριστω κοριτσια @};-
και αν με ρωτησετε ...''πως εισαι Madry?''
θ απαντησω...''μια χαρα ειμαι''...
αλλα θα προσθεσω...''μια χαρα ειμαι ...με ολα τα προβληματα μου γνωστα και μη (δλδ συνειδητα και ασυνειδητα)....''...και το εννοω ;) :x
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Άβαταρ μέλους
Madraoulas

Madraoulas έγραψε: γιατι αισθανομουν οτι ημουν υποχρεωμενος να το κανω και με τον τροπο που το ελεγε σε μενα...κι εγω επειδη ειναι γονεις μου απο υποχρεωση το εκανα και το εβλεπα ως αγγαρεια..
να συμπληρωσω στο θεμα παραπανω και με αφορμη αυτη την προταση....
καταλαβαινω οτι οι αλλοι εκλαμβανουν την ιδεα της αγαπης με το να κανω κατι γι αυτους εστω και με αυτον τον τροπο..
οποτε τυγχανει να κανω αυτο που μου λενε , εστω και τσατισμενα, αλλα να μην το εχουν αντιληφθει(την τσατιλα μου δλδ)...γινονται μετα ηπιοτεροι/μαλακοτεροι γιατι αισθανονται οτι 'πηραν'....
μηπως λοιπον ειναι ενας τροπος να τους 'πλησιασουμε' εστω τοσο χαμηλοδονουμενα αλλα σιγα-σιγα να τους αυξησουμε τη δονηση αθελα τους, βλεποντας με αγαπη το μπλοκαρισμα τους?..αφου βεβαια πρωτα εχουμε συνειδητοποιησει το δικο μας..
:-?
ετσι το εχω συλλαβει μεσα μου σημερα και το αισθανομαι αληθινο ;)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μαδράκο... >:d<

όσο για αυτό που λες, να κάνεις όπως νιώθεις εσύ στην κάθε περίπτωση...
Δεν υπάρχουν κωδικοί για να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο...
Για να "ξεμπλοκάρει" δεν φτάνουν μόνο οι δικές σου πράξεις, χρειάζεται και το συναίσθημα του...

Για να το πούμε αλλιώς δηλαδή, μόνος του θα αποφασίσει, αν θα προχωρήσει προς τα μέσα ή θα προχωρήσει προς τα έξω...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Βασω μου πολυ καλα το λες @};-
ομως δεν συμπληρωσα παραπανω στη διατυπωση μου..και το οποιο το θεωρω πολυ πιο σημαντικο για μενα...το εξης:

αφου καταλαβα οτι ετσι ειναι και ενας αλλος τροπος που θελουν/αισθανονται την αγαπη, δεν υπαρχει κανενας λογος να τσατιζομαι/υποχρεωνομαι εγω, αφου ο τροπος τους δεν ειναι ο δικος μου τροπος εν τελει

Απο σημερα πλεον τους κατανοω και δεν αντιδρω ασχημα -οπως εκανα-προς τον ιδιο μου τον εαυτο τελικα!!!..
Πλεον 'κοιταζω' το μεσα μου και δεν εκλαμβανω το 'μεσα' των αλλων ως δικο μου..(σε καποιες περιπτωσεις οπως προανεφερα, αλλα σημαντικοτατες)
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Αχ! Γιώργο μου >:d< >:d< >:d<
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αφου καταλαβα οτι ετσι ειναι και ενας αλλος τροπος που θελουν/αισθανονται την αγαπη, δεν υπαρχει κανενας λογος να τσατιζομαι/υποχρεωνομαι εγω, αφου ο τροπος τους δεν ειναι ο δικος μου τροπος εν τελει
φυσικά δεν είσαι για τίποτα υποχρεωμένος...

όμως το να μην αγαπάνε οι άλλοι όπως εγώ, είναι απόλυτα αποδεκτό...
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν αγαπάνε, απλά δεν αγαπάνε όπως εγώ...Αν αυτό γίνει συνειδητότητα, δεν θα τσαντίζεσαι με κανέναν, λόγω διαφορετικότητας...

Καμιά φορά, ή τις περισσότερες φορές η ασυνεννοησία βασίζεται στο ποιανού αγάπη ή τρόπος ή κατάσταση αγάπης είναι καλύτερη, σαν εκδήλωση...

Εγώ σου έκανα αυτό, άρα σ' αγαπώ
εσύ μου έκανες εκείνο, άρα δεν μ' αγαπάς...

Η διαφορετικότητα στην εκδήλωση βασίζεται στις εσωτερικές παραμέτρους, που αν έχουν ξεκαθαρισμένο πεδίο αντίληψης δημιουργούν αισθήματα, και όχι συναισθήματα...

Δεν θα πω σε κάνεναν, δεν μου κάνει ο τρόπος που με αγαπάς...Ούτε θα θυμώσω γι' αυτόν τον τρόπο...
Θα του πω όμως ότι δεν νιώθω αλήθεια μέσα στην σχέση μας, αν δεν την νιώθω...
Γι' αυτό είπα, δεν έχει σημασία πως είσαι εσύ, αλλά πως είμαι εγώ μαζί σου..

@};-

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Ευχαριστώ Γιώργο @};-
Μου απάντησες σε ένα μεγάλο ερώτημα :x :x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Θα του πω όμως ότι δεν νιώθω αλήθεια μέσα στην σχέση μας, αν δεν την νιώθω...
Γι' αυτό είπα, δεν έχει σημασία πως είσαι εσύ, αλλά πως είμαι εγώ μαζί σου..
Λυτρωτικό έ;

Κι όμως οιπερισσοτεροι είναι σε μια σχεση μεσα γιατί...
Ο αλλος τους συγκινεί
Ο αλλος είναι κρίμα
Ο αλλος είναι αδύναμος
Ο αλλος είναι καλός
Ο αλλος μ'αγαπάει....
Ο αλλλος είναι......
κι εμεις πού τελικάαααααααα :-?
Μια σχεση ειναι για να ειναι καλά και οι δυο και η ενεργεια να εναλάσσεται και στους δυο ισομερώς.Αν ο ένας εκ των δυο δεν νοιωθει καλα μεσα σε αυτην ,καλο είναι να σταθει με σαβασμο στα δικα του αισθηματα στην δικη του ενεργεια για να δει που βρίσκεται μεσα σε αυτήν την σχεση.

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”