τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα

Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Συλλογισμοί στην έννοια επιθυμία και παραπλάνηση.

Η συνήθης κατάσταση της ζωής μας είναι η πλάνη και οι πλασματικές συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί μέσα μας από τον κοινωνικό περίγυρο, τα πρότυπα, τον καθωσπρεπισμό και την ανάγκη γενικότερης αποδοχής και ένταξης.

Σαν αποτέλεσμα η αλήθεια μας επικαλύπτεται και θάβεται βαθιά μέσα μας ως μη επιτρεπτή.
Κατά συνέπεια οι επιθυμίες μας διαμορφώνονται στα στενά επιτρεπτά πλαίσια ακολουθώντας τον κανόνα του πλασματικού.

Η προσωπικότητα ενδύεται τον ρόλο του εγώ και φορτώνεται ενοχές επειδή αδυνατεί (ενώ επιθυμεί) να ακολουθήσει τον δρόμο της ψυχής τον οποίο και γνωρίζει υποσυνείδητα.

Οι αληθινές επιθυμίες αντικαθίστανται από τις πλασματικές οι οποίες φέρνουν προσωρινή ανακούφιση έως ότου εξαφανιστεί η φωνή του υποσυνείδητου και ο άνθρωπος αφομοιωθεί εντελώς στο σύστημα.

Σκέψεις
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σε όσα μηνύματα έχω πάρει από τον Ιησού, αν τελικά απομονώσεις μια λέξη που αναφέρεται παντού, είναι η λέξη "κριτική"...

Φαίνεται ήμουν ντουβάρι και δεν καταλάβαινα... :D :D

Τελικά όμως βλέπω ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο να εναρμονιστείς με το αγαθό...χωρίς επιλογές και χωρίς δικαιολογίες...

Τα 7 αμαρτήματα είναι μια επινόηση του Πάπα...

΄Ομως τελικά, λέω εγώ, δεν είναι επινόηση...είναι η αλήθεια του ένστίκτου που δεν γνωρίζει ποιός πραγματικά το οδηγεί...

Το παιδάκι, Δωρούλα, βαρέθηκε τους επικριτικούς γονείς...θέλει πια τον ΠΑΤΕΡΑ/ΜΗΤΕΡΑ....

Νομίζω αν προσεγγίσεις με σεβασμό αυτήν την έννοια, θα την αναπτύξεις μέσα σου όπως ακριβώς είναι...ΤΟ ΑΓΑΘΟ... :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Βάσω πόσο σε συχαριστώ γι΄αυτες τις μοναδικές στιγμές που όλο το σύμπαν συνωμοτεί να πάρω τις απαντήσεις μου, μεσα απο σενα!!! @};- @};- @};- @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Η μεγαλύτερη συνέπεια που μπορείς να έχεις με την εσωτερική εργασία σου, είναι να ισορροπήσεις μεταξύ "αμαρτίας", "επιθυμίας" και "θεότητας"...Με αυτόν τον τρόπο σταματάς την κριτική, που είναι η εξωτερική αντίσταση στο αγαθό...

τελικά ούτε εσύ είσαι ο καλός άνθρωπος...! Και από εκεί ξεκινάει η διαδρομή της πνευματικής ευθείας σου...
Βάσω εδω υπάρχει κάτι που δεν μπορω να το συλλάβω.

Δεν ξερω αν μιλαμε για το ιδιο πράγμα η αν δεν το εχω επεκτείνει ακόμη.....
πχ Αν θέλω να φαω μια ολοκληρη τούρτα [ εχει γίνει περίπου ...στο παρελθόν..] και δεν σκεφτώ τα απλα αποδεδεγμενα ορια , το λιγώτερο που θα μου συμβεί θα είναι να πάρω 4-5000 θερμιδες .
Μπορεί να εχω συναισθηματική πείνα......η μπορεί να θέλω να υπερικανοποιήσω την αίσθηση της γευσης [ λαιμαργία] αλλα αφου δεν μπορω να εναρμονίζω μεσω της νοημοσύνης δεν θα ήταν καλύτερο τουλάγχιστον μέχρι να το κανω απο μόνη μου, να ακολουθώ κάποιους στοιχειώδεις κανόνες?
Αστειο το παράδειγμα αλλα οταν καταρρ'ιπτουμε τους γνωστούς νόμους , δεν θα πρέπει να τους αντικαταστήσουμε με κάτι αλλο εως οτου φρασουμε στην σοφία?
Αν μπορείς εξήγησε λίγο την ισορροπία μεταξύ επιθυμιάς, θειότητας και αμαρτιας που αναφερεις......
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αυτό δεν καταλαβαίνεις Ελενάκι...

δεν υπάρχει "ακολουθώ κανόνες" στην επιθυμία...δυστυχώς...

Ακόμα και αν κρατηθείς και δεν φας τούρτα, θα κάνεις κάτι άλλο που δεν θα μπορέσεις να το ελέγξεις κάποια στιγμή...

Ο έλεγχος κάνει την καρδιά ευάλωτη και τον νου ισχυρό...

Δεν μεταθέτεις τα "αμαρτήματα" με το να μην τα κάνεις, αν οι σκέψεις σου είναι ολοκληρωτικά σ' αυτά...

Οι κανόνες έχουν θεσπιστεί για να μας προδιαθέτουν για τις εξαιρέσεις...

Γι' αυτό άλλωστε και ποτέ δεν πέτυχε καμία δίαιτα...
Μετά από λίγο χρόνο τα κιλά ξαναπαίρνονται...
Γιατί απλά ακολουθώ τους κανόνες, αλλά δεν νιώθω τον εαυτό μου... @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ο έλεγχος κάνει την καρδιά ευάλωτη και τον νου ισχυρό...
Τι αληθεια Θεε μου βιωμένη κατ εξακολουθηση!!!!!!!! :-(
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ένας ισχυρός νους δεν σημαίνει απαραίτητα και νοημοσύνη...

απλά ένας ισχυρός νους προσπαθεί να ελέγξει το συναίσθημα...

όμως το συναίσθημα δεν ελέγχεται....μας αλλοτριώνει μέσα από την ασθένεια...

η ενεργός νοημοσύνη δεν ελέγχει, απλά ζει με αρμονία με το ολόκληρο!

@};-
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 03 Μαρ 2009 11:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα

^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^
Επισκέπτης

Αν καταλαβα σωστά, αυτό που λες είναι οτι αν δεν δούμε βαθειά μεσα μας ωστε να ακούμε την αλήθεια της καρδιας μας , τότε δεν θα μπορεσουμε να εναρμονιστούμε.
Συμφωνω...απολύτως...
Αυτό που ηθελα να τονίσω είναι οτι μεχρι να γίνει αυτό και λαμβανοντας υπ οψιν την διαφορετικότητα του καθενός, δεν είναι λάθος να ακολουθούμε εστω ενα συμβατό κανόνα ....οσο πάει....

Τα αμαρτηματα δεν μετατίθενται με το να μην τα κανουμε αν τα σκεφτόμαστε συνεχώς. Ομως δεν θα προετρεπα κάποιον να ''αμαρτάνει'' ΄συνεχόμενα και ανεξέλεγκτα με την πρόφαση οτι ετσι εξελίσσεται....και οτι δεν υπάρχει ελεγχος στην επιθυμία.
Σιγουρα ο νοητικός ελεγχος δεν είναι το ζητούμενο αλλα απο το καθόλου που παρατηρείται κάποτε δεν είναι προτιμώτερος?
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

΄συνεχόμενα και ανεξέλεγκτα με την πρόφαση οτι ετσι εξελίσσεται....και οτι δεν υπάρχει ελεγχος στην επιθυμία.
:*
Επισκέπτης

η ενεργός νοημοσύνη δεν ελέγχει, απλά ζει με αρμονία με το ολόκληρο!
Η ενεργος νοημοσύνη ... ^:)^ ναι οταν υπάρχει...
οταν δεν υπάρχει ομως τι γίνεται η τι πρέπει να γίνεται...αυτό διαπραγματεύομαι....
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Στο θέμα της λαιμαργίας.....

Παράλληλα με την εσωτερική δουλειά που προσπαθώ να κάνω με τα πάνω και τα κάτω μου :D , στο διάστημα αυτό πάθαινα ναυτίες, γαστρεντερίτιδες, το σώμα μου μου έδινε ό΄τι σημάδι μπορείς να φανταστεις όταν έτρωγα σοκολάτα και κρέας.
(Γενικά, αν δεν έτρωγα κρέας νόμιζα ότι είμαι νηστική.)

Ετσι σταμάτησα να τρώω κρέας από τις γιορτές και μετά.

Προχθες στο Μέτσοβο μου μύριζαν οι ψησταριές τη γνωριμή μου μυρωδιά, και λιγώθηκα τρελλά.
Πριν μπω στο μαγαζί, έμεινα για λίγο στο κέντρο μου, να "ακούσω" τι πραγματικά "θέλω" να κάνω, μιάς και κανείς δεν με υποχρεώνει να φάω ή να μην φάω , παρά μόνον ο Εαυτός μου.

Ενιωσα , ότι είναι όμορφο να εισπνευσω την μυρωδιά , που ικανοποιεί ένα ένστικτό μου.... (ζωώδες), αλλά θέλησα να συνεχίσω να απελευθερώνω τα κύτταρα μου από την βαριά δόνηση και τα συναισθήματα των καημένων των ζώων που κατανάλωνα, και να συνεχίσω να βιώνω όλες αυτές τις υπέροχες εμεπιρίες που έχω με την ενέργεια μετά την αποχή μου με το κρέας.

Η φασολάδα ήταν τέλεια! O:-)

Είμαι κοντά και με τη σοκολάτα.... :D , αλλά δεν είναι τόσο επείγον :D
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ελενάκι, δεν θεωρώ τίποτα αμαρτία, εγώ προσωπικά...

γιατι γνωρίζω πάρα πολύ καλά το συναίσθημα...

εγώ λοιπόν δεν θα προέτρεπα κανέναν να μην αμαρτάνει, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα μέσα του τι είναι ακριβώς αυτό που πιστεύει σαν αμαρτία και από που εκπορεύεται...

Περι ηθικής και ανηθικοτητας σε οποιαδήποτε αντίδραση, θα είχα πρώτα οριοθετήσει την δική μου...

Πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται "κανόνες" να ακολουθούν, κάποιοι βιώνουν τους κανόνες, κάποιοι τους καταπατούν...

για μένα σημασία έχει ό,τι κάνεις να έχει ανταπόκριση μέσα σου...
Και δεν υπάρχει το "μέχρι να φτάσουμε..." γιατί τότε δεν θα φτάσουμε ποτέ...
Υπάρχει το "προχωρώ στο μονοπάτι, και δεν το γνωρίζω απλά..."

όταν προχωράς λοιπόν συνεχώς μαθαίνεις, πως θα σηκώνεσαι και πως θα πέφτεις...
όταν δεν θέλεις να πέφτεις, απλά υπολογίζεις το βήμα σου για περισσότερο χρόνο...
όλα είναι θέμα επιλογών...
Κανένας τρόπος δεν είναι σωστότερος από τον άλλον...

αν το καλοσκεφτείς έχουμε πολλούς λόγους να αγαπάμε, όμως τελικά βρίσκουμε περισσότερους για να πολεμάμε... :x :x :x

Εικόνα

:x @};-
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Ηρθε και η σειρα μου :-?

Απληστια?? Ναι, ειμαι απληστη ,θελω τοσα κι αλλα τοσααα για να μπορω να μοιρασω και να απολαυσω!!

Λαγνεια?? μονο σεξ και τιποτα αλλο??οχι δε θα παρω...αισθημα και τα δινω ολαααα

Λαιμαργια?? Αφου πρωτα ρωταω αν εχουν φαει ολοι,μετα ορμαωωω και εξαφανιζω τα παντα :))

Οκνηρια???Ετσι απλα να καθησω σε μια πολυθρονα και να μη κανω τιποτα ...οχι.Μονο το πρωι χουζουρευω στο κρεββατακι μου και σκευτομαιιιιιι.την υπολοιπη μερα τα χερακια μου δε σταματουν να δουλεβουν

Οργη??Θυμωνω με καθε τι που εγω θεωρω αδικο,παραλογο,ενοχλητικο
Χαιρομαι που τωρα τελευταια κατανοω περισσοτερο τα παντα γυρω μου

Φθονος??Δεν εχω νιωσει ποτε φθονο

Τωρα με την Αλαζονεια :-? Δεν εχω κατανοησει τι ειναι αλαζονας...
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”