τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι η λαγνεία έχει να κάνει με την ηδονή και μόνο...

δεν συναντιέσαι με τον άλλον παρά μόνο κάτω...

κάποιοι που το θεωρούν θανάσιμο αμάρτημα, πείθουν τον εαυτό τους ότι δεν το κάνουν για την ηδονή, αλλά γιατί έτσι βρίσκουν τον θεό πχ. Η επιθυμία όμως προέρχεται από το χαμηλο σεξουαλικό ένστικτο που δεν έχει ανέβει από το ζωώδες...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ειδες με τα πανω μου και τα κατω μου ,τα βρισκω.
Οχι γιατι στο τελος θα χασω αυγά και πασχαλια .
Ευχαριστω ευχαριστω.

:*
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Vaso έγραψε:όχι η λαγνεία έχει να κάνει με την ηδονή και μόνο...

δεν συναντιέσαι με τον άλλον παρά μόνο κάτω...

κάποιοι που το θεωρούν θανάσιμο αμάρτημα, πείθουν τον εαυτό τους ότι δεν το κάνουν για την ηδονή, αλλά γιατί έτσι βρίσκουν τον θεό πχ. Η επιθυμία όμως προέρχεται από το χαμηλο σεξουαλικό ένστικτο που δεν έχει ανέβει από το ζωώδες...

ΣΑΦΕΣΤΑΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ! :*
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σιγά μην δεν το βρίσκαμε σφαιρούλα μου...

αυτή η σοκολάτα με έχει απασχολήσει αρκετά και δεν ξέρω από που να την πιάσω
μμμ... :* :*

πιάστην από όπου μπορείς... :D

Εικόνα

Δημοσίευση από Madraoulas »

διαβαστε το ''ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ''...οπως το προτεινει και η Βασω στην αρχη του σαιτ....πιστευω δινει με ομορφο τροπο απαντησεις σε πολλα
(αν και σε καποια σημεια του βιβλιου διαφωνω..αλλα αξιζει)
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και εγώ διαφωνώ με κάποιες προτάσεις που γράφει η Χέικ...
όμως σαν σύνολο το βιβλίο είναι καλό... και προπαντός αληθινό...

εγώ όπως ξέρετε είμαι επί του πρακτικού...!!

Εικόνα

Δημοσίευση από ksan8oula »

Vaso έγραψε:Βρε παιδάκια μην μπερδεύεστε...

η λαγνεία είναι ακατάσχετη τάση για σεξουαλική απόλαυση...
δεν έχει σχέση με την σεξουαλική επιθυμία...

απλά η Χρυσούλα μπέρδεψε το εσωτερικό με το πνευματικο...
Θελω πρωτα να καταλαβω καλα ολες τις λεξεις και μετα θα απαντησω!!!

οπως π.χ δεν ηξερα τι ηταν η λαγνεια :oops:
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
WonderBoy

Δημοσίευση από WonderBoy »

Δύσκολο θέμα.........

Και μόνο που κάνεις την ανάγνωση και αναλογίζεσε τί απόλα σε ''νικάει''καθημερινά ήδη δέχεσε επίθεση απο μερικά απο αυτά που και εγώ δε τα θεωρώ θανάσιμα αμαρτήματα.
Ισως να τα έλεγα τους 7 στρατηγούς ή τους 7 δασκάλους ...........γιατί εαν καταφέρεις να ''προσπεράσεις '' ένα απο αυτά κερδίζεις μεγάλο απόθεμα ενέργειας και γνώσης :-(

Νομίζω πως υποκείπτο σε όλα απο αυτά πότε πιο πολύ το ένα πότε πιό πολύ το άλλο πότε απανοτά απο πολά μαζί....... :oops: :oops: :oops:

Σημαντικό είναι να καταφέρεις να τα αναγνωρίσεις στην πραγματική τους μορφή για να μπορέσεις να δουλέψεις μαζί τους,και ενοώ πως όταν αναγνωρίζεις πως μια γυναίκα/άντρας σε ''φτίαχνει'' ήένα μούς ακόμα πρέπει να δέις τί επίδραση έχει στην συμπεριφορά σου και στην συνηδητή σου εργασία εκαίνη την ώρα.Είναι το πρώτο στάδιο αναγνώρισης για μένα.Τις περισότερες φορές τη διαδικασία αναγνώρισης την κάνω αφού με ''έπαιξε''όσο ήθελε πχ. η λαγνεία ή ο φόβος κλπ.Ειναι δύσκολοι αντίπαλοι οι συγκεκριμένοι 7 και οι ανταμοιβές πολές αν τους ξεπεράσεις ...........

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που λέει η σφαιρούλα
Η επιθυμία ειναι ανάγκη του νου και καλυπτει συναισθηματικά κενα.
Αν βρεις το κενο και το φωτισεις παυεις να επιθυμεις.
Αψογο και επι του θέματος @};- @};- @};- @};- @};-
δείτε τα ένα ένα ;) @};-

http://www.youtube.com/watch?v=2xV8xgWlZy0

Ωράιο θέμα και μάλον θα έχει μέλον μπράβο Βάσω :x :x :x
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Θεωρω οτι κατα καιρούς εχω βιώσει ολα αυτα τα ''αμαρτήματα'' που συζητάμε. Για μενα ολα αυτα είναι η παρακμή ..δλδ το αλλο άκρο των υγιών ενστίκτων μας.
Γίνονται αμαρτία απο την ωρα που εχουμε καταχρηση και υπερβολή .

Πιστευω, οτι πρίν φτάσουμε στο ''παν μετρον αριστο'' που είναι και η αρμονία , αναγκαστικά θα βιώσουμε κάποια απο αυτα σε διάφορους βαθμούς.
Και μεσα απο την εμπειρία πλέον και την αντίληψη του ορθού και της εσωτερικης μας φωνής , αρχιζουμε και τα θέτουμε κατω απο την επηροή της βούλησης μας και οχι της συναισθηματικής παρορμήσης.

Επίσης εχω παρατηρήσει οτι συνήθως το ενα καλύπτει η ενδυναμώνει το αλλο, την ωρα που πιστεύουμε οτι ''τα καταφεραμε''.
Δλδ οταν χαλιναγωγήσουμε την οκνηρία η την λαγνεία για παραδειγμα ....δεν αποκλέιεται να εμφανιστεί η αλαζονεία η ηοργή απένταντι σε αλλους που ισως δεν εχουν προχωρησει . Μόνο που εμείς τελικά βρισκόμαστε παλι στο ιδιο σημείο και αυταπατώμεθα.
ELLI

Δημοσίευση από ELLI »

Vaso έγραψε: μην είσαι σίγουρη ότι δεν έφταιγαν...
αν νιώσεις την παιδική σου αγνότητα και πως εκπαιδεύτηκες να την αγνοήσεις στην συνέχεια, να είσαι σίγουρη ότι δεν θα νιώσεις τόσο ευχάριστα γι΄αυτό ΄Ελλη μου... :x
Πόσο δίκιο έχεις(άλλη μια φορά)Βάσω μου.Σ'ευχαριστώ @};-
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Γίνονται αμαρτία απο την ωρα που εχουμε καταχρηση και υπερβολή .
Νομίζω ότι γίνονται αμαρτία από την στιγμή που εμείς το θεωρούμε αμαρτία.
Εξάλλου τα όρια της υπερβολής τα ορίζει το κάθε άτομο.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Επισκέπτης

Αλαζονεία...
Παλιά την είχα έντονα... Μόλις έφαγα τα μούτρα μου συνήθλα...
Πλέον την αναγνωρίζω από χιλιόμετρο...

Απληστία...
Με πιάνει κάποιες φορές... Εχω παρατηρήσει οτι αυτό μου συμβαίνει όταν δεν είμαι στο κέντρο μου...

Λαγνεία...
Νομίζω οτι δεν την έχω... (νομίζω ε?)

Λαιμαργία....
Με πιάνει κατά καιρούς και συνήθως όταν αισθάνομαι απομακρυσμένη από τον εαυτό μου πνευματικά ή οταν αισθάνομαι απομακρυσμένη από την νοητική μου πραγματικότητα...

Οκνηρία...
Καμιά φορά την "χρησιμοποιώ" ως δικαιολογία...

Οργή...
Εντονη στο παρελθόν...

Φθόνος...
Οχι δεν το έχω...(πάντα νομίζω ε?)
Επισκέπτης

Νομίζω ότι γίνονται αμαρτία από την στιγμή που εμείς το θεωρούμε αμαρτία.
Εξάλλου τα όρια της υπερβολής τα ορίζει το κάθε άτομο.
θα ηθελα να πω την αποψη μου επάνω στην προταση της παραθεσης .
Ως αμαρτία εννοείται η αγνοια. Εως οτου γνωρίσουμε δλδ βιώσουμε την αληθεια εν δυναμει είμαστε όλοι ''αμαρτωλοί''. Αλήθεια είναι, ουσιαστικά αυτή η ενωση μας με τον πνευματικό κόσμο που εχουμε λησμονήσει ....δλδ η ενωση μας με την κατασταση της αρμονίας.
Οταν είμαστε εξω απο αυτή , τότε η κρίση μας και οι αποφάσεις μας , δεν είναι αντικειμενικές αλλα υποκειμενικές.
Γι αυτό ..οσο απέχουμε απο αυτή την ιδεατή συνθήκη , οπου ολα είναι νομοτελειακά , είμαστε υποχρεωμενοι να συμβαδίζουμε με τους υπάρχοντες νόμους και αρχές.

Μεχρι να γίνει ο ιδιος ο Ανθρωπος , νόμος ακολουθει τους ήδη υπάρχοντες για να μπορεί να επιβιώσει.

Κατα την γνωμη μου , η αγνοια και οι συνεπειες της υπάρχουν , ανεξάρτητα του τι θεωρούμε εμείς η οχι. Δλδ μια πράξη η μια σκέψη κρίνεται ως ''αμαρτωλή'' με βαση τους παγκοσμιους νόμους που διέπουν το σύμπαν η αλλιως με βάση την αγάπη που κυβερνάει την κοσμική συνείδηση.
Με τον ίδιο τρόπο και η εννοια της υπερβολής όσον αφορα τα ''επτά θανάσιμα αμαρτήματα '' που επεξεργαζόμαστε εχει συγκεκριμενα ορια αν και με κάποια ελαστικότητα ...μικρή ομως.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε την διάκριση μεταξύ ορθού και υποκειμενικά σωστού...μεταξύ γνώμης και αυθαιρεσίας..γιατι εκεί επάνω βασίζεται ολη η εργασία που κάνουμε.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η διάκριση δεν λειτουργεί πάντα όμως Ελενάκι...
Περισσότερο λειτουργεί η επίκριση όταν θέλεις να προσεγγίσεις το αγαθό...

Είναι η συνηθισμένη φόρα που έχει πάρει ο εαυτός μας και κρίνει τα πάντα...Σ' αυτήν την κριτική, ο ίδιος ανθίσταται...ή στην τελική βάζει νερό στο κρασί του, όταν προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να μάθει την αλήθεια του ποιός είναι...

Θέλει μεγάλο κόπο και ειλικρίνεια να προσεγγίσεις έναν εαυτό που περιέχει ότι εσύ θεωρεούσες "αμαρτία"....Υπάρχουν άμυνες σ' αυτό...

Η μεγαλύτερη συνέπεια που μπορείς να έχεις με την εσωτερική εργασία σου, είναι να ισορροπήσεις μεταξύ "αμαρτίας", "επιθυμίας" και "θεότητας"...Με αυτόν τον τρόπο σταματάς την κριτική, που είναι η εξωτερική αντίσταση στο αγαθό... :x

τελικά ούτε εσύ είσαι ο καλός άνθρωπος...! Και από εκεί ξεκινάει η διαδρομή της πνευματικής ευθείας σου...

@};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

σταματάς την κριτική, που είναι η εξωτερική αντίσταση στο αγαθό...
@};- Βάσω!!!!χθες βίωσα πολύ έντονα, το πόσο η αναλέητη κριτική του "αμαρτωλού "εαυτού μας είναι μια παγίδα της οποίας ο μηχανισμός είναι απίστευτα ύπουλος!!!

μαθαίνω να εσωστρέφομαι και να αναλαμβάνω τις ευθύνες του εαυτού μου, τα καθρεφτίσματα είναι πολλά, συνεχή και αρκετά ξεκάθαρα κάποια για να αποκωδικοποιηθούν!!αν όμως η αποκωδικοποίηση δεν εμπεριέχει αγάπη, αποδοχή και έλλειψη κριτικής τότε το παιδάκι μεσα μου φωνάζει και διαμαρτύρεται!! χθες το ένιωσα να φωνάζει δυνατά,"τελικά είναι δυνατόν να φταίω για όλα εγώ????" :? @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”