Συγνώμη Μαράκι εγραφα και δεν είχα δει το ποστ σου!
Τώρα τοποθετείς τα πράγματα σε πιο σωστές βάσεις...
Με το κατάστημα που αναφέρεις στο πρώτο παράδειγμα, δεν θα ασχοληθώ, γιατί είναι εντελώς ξένο από το κεφάλαιο "γονείς΄".
Οι γονείς δίνουν εντολές...Αυτές που λες ότι υπάρχουν στο dna σου και συμφωνώ...Τι σημαίνει αυτό ξέρεις? ΄Οτι ένα μέρος σου θέλει να γίνει αποδεχτό, αγωνίζεται και αντιπαλεύεται το άλλο που λέει ότι δεν τους θέλεις έτσι όπως είναι...
Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχεις μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Κατά την άποψη του 90% των γονιών, όσο είσαι εξαρτημένη από αυτούς, οφείλεις να κάνεις τα ελάχιστα που χρειάζονται για να νιώσουν χρήσιμοι και ασφαλείς μαζί σου. Και εσύ δεν το κάνεις!
Δεν συμφωνώ με αυτό καθόλου, για να μην παρεξηγηθώ...Αλλά δεν μπορείς να τα βάλεις με το 90% της ανθρώπινης κοινωνίας, γιατί ούτε την γνώση έχεις, ούτε την δύναμη...
Βρες τρόπο, μέχρι να δυναμώσεις, να γίνεις ανεξάρτητη, να εκπληρώσεις και τις υποχρεώσεις σου...Αυτές που απορρέουν από την εξάρτησή σου, όποια κι αν είναι...Αυτό ΄σου είπα...
Το να πεις ή να μην πεις, πρακτικά, λίγη σημασία έχει! Σημασία έχει να καταλάβεις ότι στην ηλικία που είσαι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος απέναντί σου, εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό!
Αν φύγεις και εξαφανιστείς, λέγοντάς τους "δεν θέλω πια καμία σχέση μαζί σας", μπορεί να ησυχάσεις από την εξωτερική επιρροή, θα έχεις όμως τις ενοχές να κουβαλάς και αυτό δεν αντέχεται...
Αυτή είναι η συναισθηματική επιρροή (το dna που λες κι εσύ)!
΄Ετσι η λύση που χρειάζεται να βρεις αυτήν την στιγμή είναι αυτή που αντέχεις!
Εγώ άντεχα την διακοπή σχέσεων γιατί δεν ήθελα δραχμή από αυτούς...Το άντεξα και πρακτικά και το δούλεψα συναισθηματικά.
΄Οταν "επέστρεψα" ήταν τελείως ξεκαθαρισμένο που σταματούν αυτοί και που αρχίζω εγώ με την ΖΩΗ ΜΟΥ!!
Δεν σου λέω θεωρίες, αλλά κάτι που αυτήν την στιγμή δεν είσαι σε θέση να "ακούσεις"...
Εύχομαι όποια καλύτερη λύση, να την βρεις!!