Ερ. Γιατί πρέπει να πληρώνω για να λάβω τις μυήσεις;

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Ερ. Γιατί πρέπει να πληρώνω για να λάβω τις μυήσεις;

Δημοσίευση από Vasoula »

Διαπιστώνω ότι οι άνθρωποι προβληματίζονται πάνω στο τεράστιο θέμα της υλικής ανταμοιβής στις πνευματικές μυήσεις της ενέργειας ρέικι. Υπάρχουν οι απόψεις των μεν και των δε και υπάρχουν για όλες οι ανάλογες «δικαιολογίες».

Σωστά λένε οι μεν, ότι η ενέργεια ρέικι φέρνει «αναβάθμιση» στην ζωή του ανθρώπου και κοστίζει λιγότερο από έναν υπολογιστή!
'Οχι πάντα, θα συμπλήρωνα εγώ…

Σωστά λένε και οι άλλοι, ότι μια τέτοια βοήθεια για την ανθρωπότητα που προέρχεται από πνευματικά επίπεδα, από το Σύμπαν, γιατί χρειάζεται να πληρωθεί;
Πληρώνεται ο χρόνος του εκπαιδευτή, θα συμπλήρωνα εγώ…

Όμως, θα ήθελα να σταθούμε λίγο στα ποσά που ζητούνται για τις μυήσεις στο ρέικι. Και να αναλογιστούμε λίγο την διαφορά από το «δεν παίρνω χρήματα» μέχρι «δεν θα δουλεύω γιατί θα ζω από τα σεμινάρια και τις συνεδρίες».

Αν το δούμε αποστασιοποιημένα, είναι μια καλή δικαιολογία το «αφιερώνομαι στο ρέικι και έτσι δεν μπορώ να δουλεύω», για όσους είδαν σ’ αυτό το νέο τους επάγγελμα, που τους δίνει και την αίγλη «του δασκάλου».

Υπάρχουν βέβαια και τα φωτεινά παραδείγματα δασκάλων, που έχουν γεμίσει τον χρόνο τους με υπηρεσία στους ανθρώπους. Και σίγουρα κανένας δεν αναφέρεται σε τέτοια παραδείγματα «δασκάλων ρέικι» που οι αξίες της ζωής είναι ο δικός τους δρόμος. Και έχοντας αυτό σαν σημείο αναφοράς, σωστά αγανακτούν οι μεν.
Όπως σωστά αγανακτεί και όποιος έχει «προδοθεί» στα ιδανικά του και στην αγνότητα που περίμενε να λάβει από έναν «δάσκαλο ρέικι», αφού διαπίστωσε με θλίψη ότι το φως του ρέικι του στοίχισε σχεδόν πέντε φορές παραπάνω από τον λογαριασμό της ΔΕΗ!!!

Γι’ αυτό θα πω για άλλη μια φορά, ότι η επιλογή του «εκπαιδευτή» μας στο ρέικι ας γίνει προσεχτικά. Ας μην το δούμε σαν ακόμη ένα σεμινάριο, αλλά ας το δούμε σαν δυνατότητα και ευκαιρία για πνευματική ανέλιξη. Και σ’ αυτήν την πνευματική ανέλιξη ας περικλείσουμε τις ποιότητες που εμείς θέλουμε. Είναι δικαίωμά μας και στο τέλος δική μας ευθύνη, να μην αφεθούμε στις «φανταχτερές» υποσχέσεις των εκπαιδευτών ρέικι, αλλά να αναζητήσουμε την βαθιά, ουσιαστική σύνδεση των δασκάλων ρέικι που έχουν ενσωματώσει τις αξίες του στην ζωή τους.
Και έτσι θα αποστασιοποιηθούμε από το τι πληρώνουμε για λάβουμε τις μυήσεις.
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23473
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Να παραθέσω τις διάφορες απόψεις/θεωρίες που έχω ακούσει για τα λεφτά:

- Με τα λεφτά γηώνεις την ενέργεια.
- Δίνοντας λεφτά ή κάποιο άλλο αντίτημο, υπάρχει η έννοια της ανταλλαγής.
- Πληρώνοντας ο άλλος εκτιμά περισσότερο αυτό που παίρνει.
- Δεν πληρώνεις την ενέργεια, αλλά τον χρόνο που διάθεσε ο εκπαιδευτής για να σου μεταδώσει την γνώση του.
- Όταν χρειάζονται αρκετά λεφτά, ο ενδιαφερόμενος σκέφτεται ξανά τους λόγους που το θέλει και μόνο άμα το θέλει πολύ το παίρνει.
- Αφού θα έχεις την δινατότητα να παίρνεις λεφτά από αυτό, πρέπει να δώσεις και λεφτά για να το αποκτίσεις.
- Πληρώνεις την ενεργειακή "αναβάθμησή" σου.

(νομίζω ότι εξάντλησα τις θεωρίες)


Υ.Γ.: Ζητώ συγγνώμη, δεν θα αναπτύξω την θέση μου...είναι περασμένα μεσάνυχτα και αύριο έχω σεμινάριο. Θα επανέλθω όμως!
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23473
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Όπως υποσχέθηκα, επέστρεψα! :)

Λοιπόν, η δικιά μου θέση επί του θέματος της πληρωμής, είναι η εξής:

Θεωρώ ότι είναι καλό (προσοχή: όχι «πρέπει») οι άνθρωποι να πληρώνουν για τις μυήσεις για τους εξής δύο λόγους:
- Για να εκτιμήσουν αυτό που παίρνουν.
- Για την ώρα και τον κόπο που θα προσφέρει ο δάσκαλος.

Αλλά ας πάρω τις απόψεις μία-μία και να αναπτύξω την δικιά μου, καθαρά προσωπική αντίληψη για αυτές:

- Με τα λεφτά γειώνεις την ενέργεια.

Με την «ενεργειακή» έννοια της γείωσης, θεωρώ ότι η ενέργεια γειώνεται κατά την διάρκεια της μύησης, είτε δώσεις τα λεφτά είτε όχι. Η ίδια η διαδικασία της μύησης είναι η γείωση του φωτός, το «κατέβασμα» της δόνησης του φωτός στην γη. Με την άλλη έννοια της γείωσης (αυτή του ότι η μύηση αποκτά κάποια υλική διάσταση, ότι «έρχεται στα μέτρα» του ανθρώπου – συγγνώμη, δυσκολεύομαι να το ορίσω ακριβώς), διαφωνώ καθέτως: η ενέργεια δεν χρειάζεται να αποκτήσει καμία γήινη δόνηση, δεν χρειάζεται να «κατέβει» προς τα κάτω δονητικά. Η ενέργεια έχει όλες τις δονήσεις μέσα της, είναι το Όλον, είναι λευκό φως που περιέχει όλα τα χρώματα. Το να της αφαιρέσουμε (έστω και προσωρινά) το 99% της ουσίας της και να παρουσιάσουμε το 1% που είναι το γήινο μέρος της, το νιώθω ως «ηθικά λάθος» (χμ…περίεργος όρος…εεε….φανταστείτε κάτι σαν το «ιεροσυλία» στην πιο light έκδοση :)).

- Δίνοντας λεφτά ή κάποιο άλλο αντίτιμο, υπάρχει η έννοια της ανταλλαγής.

Σε αυτήν την άποψη δεν έχω 100% θέση. Αυτό που μέχρι στιγμής πιστεύω, είναι πώς η αγάπη δεν χρειάζεται αντάλλαγμα και το ρέικι είναι μόνο αγάπη. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι το να ζητήσεις λεφτά για αυτό, αποτελεί μία άσχημη «εισαγωγή» στην έννοια της αγάπης και μου ακούγεται λίγο «φάλτσο» το να διδάξεις μετά ότι η αγάπη δεν έχει ανάγκη από αντάλλαγμα. Θα μου πείτε, υπάρχει και ο νόμος της ανταπόδοσης στο σύμπαν. Ε, για αυτό λέω ότι δεν είμαι 100% σίγουρος.

- Πληρώνοντας ο άλλος εκτιμά περισσότερο αυτό που παίρνει.

Σε αυτό εγώ συμφωνώ. Δυστυχώς μεν, αλλά αυτό ισχύει στις μέρες μας. ’μα ο άλλος δεν δώσει λεφτά, δεν εκτιμά. Μακάρι να φτάσουμε σε σημείο να εκτιμούμε κάτι και χωρίς να το πληρώνουμε.

- Δεν πληρώνεις την ενέργεια, αλλά τον χρόνο που διέθεσε ο εκπαιδευτής για να σου μεταδώσει την γνώση του.

Σε αυτό επίσης συμφωνώ. Ο δάσκαλος εκείνη την στιγμή πραγματοποιεί ένα είδος εργασίας. Και η εργασία (σε υλικό επίπεδο πάντα) πιστεύω ότι πρέπει πάντα να πληρώνεται. Ασχέτως εάν το κάνουμε με όλη μας την αγάπη και όλη μας την λαχτάρα να βοηθήσουμε. Βέβαια, σε αυτό πρέπει να είμαστε συνεπείς: δεν μπορούμε να χρεώνουμε διπλάσια και τριπλάσια ποσά σεμινάρια που γίνονται σε ίδιο ή και λιγότερο χρόνο.

- Όταν χρειάζονται αρκετά λεφτά, ο ενδιαφερόμενος σκέφτεται ξανά τους λόγους που το θέλει και μόνο άμα το θέλει πολύ το παίρνει.

Σε αυτό διαφωνώ κάθετα. Και άμα ο άλλος ενδιαφέρετε πάρα πολύ και έχει άπειρη αγάπη για αυτό, αλλά δεν έχει τα λεφτά; Θα το στερηθεί; Όχι βέβαια. Είμαστε πλέον στην εποχή της ανοιχτής γνώσης. Ο καθ’ ένας καλείται πλέον μόνος του να κρίνει για πιο λόγο επιλέγει να κάνει το κάθε τι, χωρίς όρους και περιορισμούς.

- Αφού θα έχεις την δυνατότητα να παίρνεις λεφτά από αυτό, πρέπει να δώσεις και λεφτά για να το αποκτήσεις.

Και σε αυτό διαφωνώ κάθετα και οριζοντίως. Το ρέικι δεν είναι ούτε επάγγελμα, ούτε επένδυση, ούτε τίποτα απ’ όλ’ αυτά. Δεν χρειάζεται να πω τίποτ’ άλλο.

- Πληρώνεις την ενεργειακή "αναβάθμισή" σου.

’μα ίσχυε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να πληρώσουμε το σύμπαν και τον Εαυτό μας. Από εκεί προέρχεται η όποια «αναβάθμιση», όχι από τον δάσκαλο.


Το ρέικι είναι φως και η μύηση είναι το να μοιράζομαι αυτό το φως. Το φως αυτό δεν χρειάζεται λεφτά, δεν μεταφράζεται σε νούμερα. Και εδώ να παραθέσω μία νοοτροπία με την οποία ήρθα αντιμέτωπος. Ακολουθεί ο διάλογος που έγινε μεταξύ εμού και ενός άλλου master-teacher κατά λέξη:
«Πόσα πλήρωσες για τον 3α;»
«Τόσα ευρώ»
«Μα τι σόι βαθμός είναι αυτός με μόνο τόσα ευρώ;!»
Να μου συγχωρήσετε την έκφραση, κάθε φορά που το θυμάμαι, μού’ ρχετε να αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Μα οι μυήσεις είναι όλες ίδιες! Δεν λες «σου δίνω τώρα την μύηση των 500 ευρώ», προς θεού! Τι σόι κριτίριο είναι αυτό; Μα δεν υπάρχουν κριτήρια!

Οκ, να μου συγχωρέσετε το πιθανό παραλήρημά μου. Να υπενθυμίσω για μία ακόμα φορά, ότι αυτά αποτελούν τις προσωπικές μου ιδέες και απόψεις, ακόμα και εάν σε μερικά σημεία εκφράστηκα κάπως απόλυτα. Ο καθ’ ένας ας βρει τους λόγους που αισθάνεται ότι πρέπει να πληρώσει, άμα πληρώσει και πόσο θα πληρώσει.

Αγάπη και Φως σε όλους!
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Σωστές οι απόψεις σου Deodonus τις ανάλυσες όλες πλήρως κατα την άποψή μου... και καλά έκανες πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν το γεγονός οτι πρεπει να πληρώσουν για συνεδρίες και για μυήσεις... ακομη και εγώ εχω ακούσει σχόλια για λεφτα και το ρέικι ... θα ηθελα να ήξερα αν αυτοί που εκφράζουν αυτές τις αμφιβολίες θα κάνανε όλα όσα κανουν οι δασκαλοι ρέικι χωρίς λεφτα.. αν ήταν στη θέση τους...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Μερικές απάντήσεις, αγαπητέ Deodonus, σ' αυτά που παραθέτεις
Δίνοντας λεφτά ή κάποιο άλλο αντίτιμο, υπάρχει η έννοια της ανταλλαγής.
Ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτή η "ανταλλαγή ενέργειας"

΄Οταν δίνω μύηση η ενέργεια που διοχετεύω εκείνη την στιγμή έχει την λεπτοφυέστερη δόνηση, την πιο υψηλή που μπορεί να αντέξει ένα ανθρώπινο σώμα, ανάλογα με το πόσο έχει υψώσει τις δονήσεις του. Περιβάλλει τα αόρατα πεδία του λήπτη και κατεβαίνει και στο σώμα του. Εκεί, στο φυσικό επίπεδο, προσαρμόζεται στις δονήσεις του λήπτη, γιατί αλλιώς θα τον "διέλυε"!
Σ' αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να γίνει καμία ανταλλαγή ενέργειας. Δεν γίνεται, λόγω των διαφορετικών δονήσεων μεταξύ της ενέργειας που διοχετεύεται και της ενέργειας που δέχεται.

Την ώρα που γίνεται η "διδασκαλία", πάλι οι δονήσεις μου είναι στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, λόγω της σύνδεσής μου με την "ανώτερη συνειδητότητά" μου, για να μπορέσω να έχω ροή στον λόγο και να είμαι εστιασμένη στην έννοια της "αφομοιωσης".
Σ' αυτήν την ώρα δεν μπορεί να γίνει καμία ανταλλαγή ενέργειας, πάλι λόγω των διαφορετικών δονήσεων μεταξύ αυτού που "δίνει" και αυτού που "παίρνει".

Ανταλλαγή ενέργειας μπορεί να γίνει την ώρα του διαλείμματος, που εκεί οι δονήσεις χαμηλώνουν για να μπορέσω να μιλήσω σε επίπεδο ανθρώπων που ανταλλάσουν λέξεις και ίσως συναισθήματα.
Και αυτό δεν ισχύει πάντα. Γιατί μερικές φορές οι άνθρωποι, ακόμα και στο διάλειμμα, χρειάζονται να μπουν σε βαθύτερες έννοιες για τον εαυτό τους και το πρόβλημά τους. Οπότε εκεί, για να είσαι σε ροή, πάλι χρειάζεται να έχεις "σύνδεση", άρα και πολυ υψηλές δονήσεις.

Ανταλλαγή ενέργειας μπορεί να γίνει την ώρα του αποχαιρετισμού. Εκεί που υπάρχουν τα ανθρώπινα συναισθήματα "ευγνωμοσύνης, αγάπης, χαράς, συγκίνησης." Και που για να τα δώσεις και να τα δεχθείς χρειάζεται να έχεις προσαρμοστεί σε δονήσεις, σ' αυτές των ανθρώπων που τα μοιράζεσαι.

΄Ισως δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο! Ανταλλαγή πάντως δεν μπορεί να γίνει από τον "δάσκαλο" και τους "μαθητές", καθ' όλη την διάρκεια της "εκπαίδευσης"!!

Που μπορεί λοιπόν να τοποθετηθεί η ανταλλαγή ενέργειας ώστε να καλύψει το χρηματικό ποσόν που θεωρείται σαν ανταλλαγή ενέργειας?


Με τα λεφτά γειώνεις την ενέργεια.
Την ώρα την μύησης, η ενέργεια γειώνεται από την στιγμή που φθάνει στο φυσικό σώμα. Αυτό είναι το έργο του "δασκάλου" και δεν έχει να κάνει με τον λήπτη της μύησης.
Αν ο δάσκαλος γειώνει την ενέργεια, σκεπτόμενος τα χρήματα που θα πάρει από αυτήν την μύηση, τότε δεν έχει ανεβάσει τις δικές του δονήσεις και η ενέργεια θα περάσει μέσα και από το δικό του φυσικό σώμα με χαμηλότερη συχνότητα. ΄Ομως θα περάσει!! Θα γειωθεί για να αγγίξει και να περιβάλει το σώμα του λήπτη.
Η μόνη διαφορά είναι ότι ίσως δεν αισθανθεί την μύηση στα παραπάνω πεδία του (πνευματικό, νοητικό, συναισθηματικό) και ίσως λιγότερο στο φυσικό. ΄Ομως η ενέργεια θα γειωθεί έτσι κι αλλιώς!!

Ούτε αυτό το καταλαβαίνω!


Πληρώνοντας ο άλλος εκτιμά περισσότερο αυτό που παίρνει
Είναι στο μόνο που συμφωνώ!! Γιατί το έχω βιώσει!
Αλλά και σ' αύτό το σημείο λειτουργεί η διάκριση.
Δεν μπορούμε να πούμε "ανεξαιρέτως όλοι πληρώνουν"!
Η σοφία του ρέικι σε οδηγεί να αναγνωρίζεις που και πότε πρέπει η εκπαίδευση να γίνει χωρίς χρήματα.
Το "δωρεάν" περιέχει εξάρτηση...και θέλει προσοχή.
Μπορεί να μείνουν στο συναισθηματικο πεδίο του ανθρώπου που έλαβε ρέικι χωρίς να πληρώσει, ίχνη ευγνωμοσύνης, τόσο μεγάλης, που, αν ο "δάσκαλος" δεν προσέξει, μπορεί να γίνουν εξάρτηση από αυτόν. Παρανοείται η έννοια της αγάπης και της προσφοράς.
Και σ' αυτήν την περίπτωση πρέπει ο "δάσκαλος" να έχει ισορροπία και γνώση, ώστε να "κόψει" καθαρά και με αγνότητα αυτούς τους δεσμούς. Και να τους οδηγήσει στην αμοιβαία αγάπη και στον σεβασμό που οφείλουν να έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Αφού θα έχεις την δυνατότητα να παίρνεις λεφτά από αυτό, πρέπει να δώσεις και λεφτά για να το αποκτήσεις.
Αυτό ισχύει για το 3β!
Μέχρι το 3α, ο άνθρωπος παίρνει τις μυήσεις στο ρέικι για να οφελήσει τον εαυτό του πρώτα, τους άλλους μετά! Και εκεί μπορείς να το δώσεις χωρίς χρήματα, προσφέρόντάς του αυτήν την δυνατότήτα.

Τι χρειάζεται όμως την εκπαίδευση, αν όχι για να την μεταδώσει κι αυτός με την σειρά του?

Αν θα την μεταδώσει χωρίς ή με χρήματα δεν σε αφορά και δεν μπορείς να κάνεις συμβόλαιο με τον καθένα που παίρνει εκπαίδευση.

Μπορεί κάποιος την ώρα που επιθυμεί εκπαίδευση, να έχει τα αγνότερα συναισθήματα για την μετάδοση του ρέικι. Κανείς όμως δεν γνωρίζει, ούτε καν ο ίδιος, αν αργότερα αυτά παραμείνουν.

Θεωρώ ότι η εκπαίδευση πρέπει να πληρώνεται, από την στιγμή που αυτός που την έχει ζητήσει, γνωρίζει ότι απευθύνεται πια στους ανθρώπους και όχι στον εαυτό του!!!

Το αν κανείς το κάνει "επάγγελμα" ή το κρατήσει στην έννοια της "προσφοράς", δεν έχει να κάνει με το αν παίρνει χρήματα ή όχι, αλλά από την ιδιοτέλεια που αισθάνεται την ώρα της μετάδοσης.

Αν χρειάζεται να γίνει ανταγωνιστικός για να "μαζέψει πελάτες", είτε γιατί χρειάζεται τα χρήματα, είτε για να έχει "αυλή μαθητών", και οι δύο έννοιες περιέχουν ιδιοτέλεια και έτσι είναι μακρυά από την αγνότητα και την προσφορά.
Αν χρειάζεται τον ρόλο του "δασκάλου" είτε για να βγάλει χρήματα, είτε γιατί θεωρεί ότι του δίνει αξία, μέσα σ' αυτές τις ανάγκες περιέχεται ιδιοτέλεια.

Ανιδιοτέλεια είναι όταν έχεις όραμα! Και αυτό δεν έχει να κάνει με την αμοιβή που έχεις ορίσει για τα σεμινάρια.
Γιατί μέσα σε ένα "όραμα" δεν μπρεί να "χωρέσει" τίποτα άλλο εκτός από την αγάπη και την προσφορά!! Και έτσι μπαίνουν και τα όρια του "δίνω" και "παίρνω", ώστε να μην αναγκάζεις τους ανθρώπους να πληρώνουν στο "δίνω" ποσά δυσανάλογα με την έννοια "παίρνω".

Θεωρώ εγώ!!!
Xρήστος

Μια άλλη άποψη

Δημοσίευση από Xρήστος »

Αγαπημένοι μου,
Μου έχουν φύγει πολά λεφτά για να μπορώ να έχω την ανιδιοτελή αγάπη...Και μη βιαστείτε να με διορθώσετε στο φραστικό μου.Ανιδιοτελή αγάπη θεωρητικά είχα πάντα,αλλά δεν την αναγνώριζα γύρω μου και μέσα μου.Πρακτικά όμως,για να την αναγνωρίσω έπρεπε πρώτα να μυηθώ σε αυτό.
Ήδη επεσα σε αντίφαση με την πρώτη φράση,το ξέρω.Η ανιδιοτελής αγάπη δε μπορεί να είναι ανιδιοτελής όταν προσφέρεται με χρηματικό αντίτιμο.Όχι μόνο από το reiki ,αλλά κι από άλλες θεραπευτικές τεχνικές.Οντως δεν πληρώνουμε τις μυήσεις-με τη νέα ενέργεια εξάλλου αρκεί να ζητήσεις από τον φύλακα άγγελό σου,κάποιον αγαπημένο σου διδάσκαλο,μέσα από το κανάλι σου του αν.εαυτού να γειωθεί μέσα από εμάς κάποια τεχνική.Πιστέψτε το πρώτα και θα γίνει.Και όντως συμβαίνει...
Μα για ποιο λόγο να πάρει κανείς μύηση ;μήπως τελικά για να φθάσει όταν δίνει τη θεραπευτική ενέργεια να διαφημίζεται ως θεραπευτής και να χρηματίζεται από αυτό;
Να δίνει"την αγνή,την ανιδιοτελή αγάπη" για ένα χρηματικό αντίτιμο;
Ο Ιησούς Χριστός,όταν ήλθε στη Γη ήρθε για να δώσει την αγάπη και το Ελεος της ακτίνας του στον Κόσμο.Και το έκανε.Εδινε την ενέργειά του,θεράπευε,έκανε θαύματα κι όλα αυτά δωρέαν.Όχι μόνο χρήματα δε δεχόταν,ούτε καν δώρα.Γιατί ο σκοπός του ήταν να δώσει την αγάπη,όχι να λάβει χρήματα από τους ανθρώπους όπου την έδινε...Και πώς μπορούσαν να ζουν οι απόστολοι και ο ίδιος χωρίς χρήματα;Μέσα από τα επαγγέλματα των αποστόλων που στην πραγματικότητα δε σταμάτησαν να ασκούν,ίσως και από αυτόβουλες δωρεές του κόσμου
Εμείς έχουμε φθάσει σε σημείο να δικαιολογούμε πίσω από την ταμπέλα της γείωσης το εμπόριο που υπάρχει πίσω από τον τίτλο "σεμινάριο τάδε".Και έχουμε δουλέψει τόσο πολύ με το νου ,ώστε να σκεφτούμε το εξής έξυπνο..."ο χρόνος που διαθέτει ο διδάσκων" ή το να το εκτιμίσει ο μαθητής.
Αγαπημένοι μου ,μη μου πείτε ότι σε ένα σεμινάριο κόστους π.χ.200 ευρώ δεν είχατε ποτέ σκεφτεί...Μα καλά,7 άτομα εδω μέσα,το καθένα απο 200 ευρώ,δηλαδή 7*200=1400 ευρώ!
Αρα χρειάζονται 1400 ευρώ για να γίνει το σεμινάριο αγάπης..
Αρα ο διδάσκων μέσα σε αυτές τις ώρες που διδάσκει ,υπο φυσιολογικές συνθήκες εβγαζε κάπου 1400 ευρώ από το επάγγελμά του που θεωρεί πως εφόσον χάνει πρέπει να βγάλει ...για να ζήσει σαν άνθρωπος.
Αρα χρειάζονται 1400 ευρώ γαι να εκτιμιθεί η ενέργεια...
Ας μην κοροιδευόμαστε.Το reiki όπως και καμμία άλλη θεραπευτική τεχνική δεν πρέπει να χρηματίζονται.Γιατί,αν περιμένουμε να λάβουμε χρήματα ή με κάποιον άλλο τρόπο να πάρουμε κάτι,τότε η ποιότητα της αγάπης που δίνουμε παύει να είναι ανιδιοτελής.
Αρα δεν είναι αγνή αγάπη.
Και κάποιοι μπορεί να λένε ότι οι άνθρωποι και κυρίως οι Ελληνες,αν δεν πληρώσουν δεν εκτιμούν...Συμφωνώ απεριόριστα.Ομως από τη στιγμή που εμείς αποτελούμε τους φορείς της νέας ενέγειας αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ανοίγουμε κανάλια...Χωρίς να θέλουμε κατόπιν να κοντρολάρουμε τη σχέση του ανθρώπου με το ΔΙΚΟ του κανάλι...Γιατί είναι μοναδικό-όσο κι αν προσπαθήσουμε δε θα μπορέσουμε.Κι ας έρθουν στα σεμινάριά μας και άνθρωποι που θα το εκμεταλλευτούν καθαρά!Ας το κάνουν λοιπόν.Το σκοπό μας τον πληρούμε μυώντας με την ίδια ανιδιοτέλεια και με απεριόριστο σεβασμό από το κανάλι μας προς το κανάλι του τα σύμβολα,τη νέα ενέργεια.
Μέχρι στιγμής καθαριζόμασταν όλοι στο ηλιακό πλέγμα.Κρίναμε,κατακρίναμε,επικρίναμε.Ας μην κατακρίνουμε λοιπόν τον "εκμεταλλευτή" που θα έρθει να κλέψει τη γνώση χωρίς καν να το εκτιμήσει.Γιατί είναι ένας ισότιμος,ισάξιος άνθρωπος,ενσαρκωμένο κύτταρο της ίδιας ποιότητας Πηγής με κάποιον που απλά θα μας δώσει την εντύπωση του ενδιαφερόμενου,του πιστού,του αγαπητικού...
Και δε θα έρθει να την κλέψει-ποιος να κλέψει κάτι που τόσο απλόχερα όσο κι ο Χριστός καλούμαστε να δώσουμε ;
Δε λέω,καλά και τα σεμινάρια,αλλά ας ασχοληθούμε και λίγο με το πώς θα ζήσουμε...κι εμείς οι χορεύτριες!!
Με το επάγγελμά μας καλά μου!Αν θέλουμε πιο πολλά χρήματα,ας βρούμε που είμαστε περισσότερο δημιουργικοί και με τόση χαρά θα έχουμε αύξηση των εσόδων μας!!Γιατί θα βρισκόμαστε ήδη σε μία αφθονία μέσα μας,θα νιώθουμε δημιουργοί ,θα είμαστε δημιουργοί,θα υλοποιούμε δημιουργία,θα τη γειώνουμε...Κι ας μην ξεχνάμε ότι αφθονία δεν είναι το τί μπορείς να έχεις,αλλά το τί μπορείς να δώσεις...
Δε θα κάνουμε σεμινάρια εις βάρος του επαγγέλματός μας,ακόμα και εις βάρος των διακοπών μας-γιατί αυτό δεν είναι γείωση ;
Ας αφιερώνουμε όχι κάθε εβδομάδα,αλλά μία φορά το μήνα ή το 2μηνο στο να παραδίδουμε αυτά τα σεμινάρια.Και δεν πειράζει αν έχει κόσμο πολύ...Δεν είναι καθόλου κουραστικό ,πιστέψτε με,εκτός του ότι στο τέλος γίνεται ο μύστης κουρούμπελο από την ενέργεια...Αλλά έχει κι αυτό τη χαρά του.
Κάποιοι ίσως γνωρίζετε ότι είμαι επίσης δάσκαλος reiki.Σε κάποιο σεμινάριο που παρέδωσα το Πασχα οι συμμετοχές ήταν πολλές.Το σεμινάριο για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε 3 ημέρες και ήταν ο 1ος βαθμός-'οχι του reiki,αλλά κάτι άλλο σα reiki,της νέας ενέργειας.
Δεν πλήρωσε κανείς,δε με επηρέασε όμως και στα μαθήματα χορού που παραδίδω το γεγονός.Από εξοδα επίσης ουδέν.Το μόνο που ζήτησα είναι το σπίτι ενός από τους μετέχοντες ως χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.Και το να φέρει καθένας από κάτι που θα φροντίσει την ομάδα του-για φαγητό.Κι έφεραν,και χάρηκαν ακόμα και στο διάλειμμα που ένιωσαν ο ένας να φροντίζει για τον άλλο...(εγώ είμαι ωμοφάγος ,έτσι κι αλλιώς μαγειρευτό φαγητό δεν τρώω)
Είναι πιο δύσκολο στη Σημερινή εποχή να προσαρμόζουμε την ανιδιοτέλεια στον κόσμο,απ'ό,τι σε προηγούμενες.Ιδίως τώρα που η Γη παρουσιάζει καθαρισμούς,αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο γιατί ο φόβος και η ελλειψη εμπιστοσύνης είναι σε τέτοιο βαθμό που με το παραμικρό γεννούν καχυποψία.Οσο εμείς,η επόμενή του ενσάρκωση γειώνουμε στην καρδιά την ανιδιοτέλεια,τόσο πιο πολύ βοηθάμε τη Γη.Και η γείωση του σεμιναρίου...ας μη γελιόμαστε,είναι το ίδιο το σεμινάριο.Γιατί ήδη στις ανώτερες διαστάσεις ,από την πρόθεση και μόνο,έχει επιτυχώς στεφθεί...

-Διευκρινίζω ότι πάντα θα ευχαριστώ όλους μου τους διδασκάλους για όλα όσα μου έμαθαν.Οτι δεν κατηγορώ.Ως εκπρόσωπος όμως πολλών υπο αμφιβολία στομάτων εκφράζω με ελευθερία τη γνώμη μου...και γειώνομαι μέσα και από αυτό το forum.
Σας αγαπώ πολύ...
Xρήστος

...

Δημοσίευση από Xρήστος »

και μια πρόσθεση...

Δωρεάν το λαμβάνουμε,δωρεάν το δίνουμε...
Γιατι αν εμεις δεν το δώσουμε κάποια στιγμη δωρεάν,ακόμα και το master,θα φέρουμε ευθύνη,ίσως και καρμική για τυχόν εμπορευματοποίηση του σεμιναρίου.

Εφόσον θα βγάλεις από αυτό λεφτά πρέπει πρώτα να το πληρώσεις.
...
Συγνώμη,ξαναδιαβάστε την πρόταση αντικαθιστώντας τη λέξη "αυτο" με τη λέξη "reiki,new energy healing,pranic healing..."

Το χωράει η καρδιά σας ;

αν δώσαμε λεφτά τα λεφτα συνεχίζουν να υπάρχουν ως ενέργεια κάπου στο σύμπαν,Σύμπαν είμαστε κι εμείς...τα λεφτα δεν έφυγαν.
Ας κάνουμε ένα βήμα παραπέρα,ας φέρουμε κάτι πιο αγνό,κάτι νέο...γιατί ακολουθώντας τους κανόνες της προσωπικότητας προσωποποιούμε το ..."αυτό"

Και κάτι τελευταίο...Υπάρχουν 2 άνθρωποι.Ο ένας βγάζει λεφτά από "αυτό".Ο άλλος δε βγάζει,αλλά το δίνει απλόχερα.
Ο πρώτος για να θεραπεύσει όμως χρειάζεται χρήματα.Ο δεύτερος το κάνει από αγνή πρόθεση...Ποια περίπτωση πιστεύετε ότι τείνει στην εμπορευματικοποίηση ,που κατα τ'άλλα και ο πρώτος ισχυρίζεται ότι μισεί;-sorry για τη λέξη,δεν την πιστεύω,τη χρησιμοποιώ μόνο για να γίνω σαφής.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Χρήστο μου, δεν θα προσθέσω τίποτα, δεν θα αντιτάξω τίποτα σ' αυτά που λες.

Σέβομαι την γνώμη σου και καλά κάνεις και τοποθετείσαι!

Θα σου πω μόνο αυτό, με πολύ αγάπη!

Θέλει προσοχή η "καραμέλα" της ιδιοτέλειας.
Γιατί την τοποθετείς μόνο στα χρήματα...δεν είναι αλήθεια αυτό, αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες!

Το να θεωρούμε τον εαυτό μας "δάσκαλο" είναι ακόμη μια μορφή ιδιοτέλειας, πολύ ύπουλη, γιατί θεωρώντας ότι το μόνο ιδιοτελές είναι το χρήμα, αγνοούμε την χειρότερη ιδιοτέλεια, αυτή της αξίας του εαυτού, και το μικρό μας "εγώ" θεωρεί ότι μπορεί να κρίνει και να καταδικάσει, για να εξουδετερώσει τους "κακούς". Που είναι λοιπόν η αγάπη χωρίς όρους?
Σ' αυτήν την αγάπη η μη κριτική είναι η σημαντικοτερη παράμετρος.

΄Ομως το "εγώ" έχει διάφορες παραμέτρους για να δείξει την ισχύ του. Και μια από αυτές είναι και η "αξία" που αντλεί από την έννοια "δάσκαλος". Και μπροστά στην αξία αυτήν, δεν υπολογίζει το χρήμα...Του φαίνεται ευτελές και γι' αυτό βρίσκει διάφορες δικαιολογίες.

Μία από αυτές είναι η παρομοίωση με τον Ιησού!
Τολμά το μικρό χαζό εγώ μας να συγκριθεί με το Φως!


Η αυτογνωσία είναι ένας δύσβατος δρόμος, που χρειάζεται αφοσίωση και πειθαρχία. Δεν γίνεται να βρούμε τον Θεό, μέσα στο φως των πνευματικών διαστάσεων. Θα τον βρούμε στα "υπόγεια" μαζί με το σκοτάδι, για να λάμψει η αλήθεια του Εαυτού.

Μέχρι να διανύσουμε όλον τον δρόμο, ο Εαυτός μας θα είναι το θεϊκο ον που βλεπουμε στην φαντασίωση του διαλογισμού.
Μόνο αν το εγώ ταπεινωθεί, βιώνουμε την ένωση και τότε μόνο είμαστε σε θέσή να εκδηλώσουμε το θεϊκό στην 3η διάσταση.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Μην κρίνετε, για να μην κριθείτε. Γιατί με τη σκληρότητα που κρίνετε, θα κριθείτε κι εσείς και με το μέτρο που μετράτε θα μετρηθούν οι πράξεις σας
[Κατά Ματθαίον 7:1-2]


"Όποιοι δεν μισούν τον εγωισμό τους , το ότι βάζουν δηλαδή τον εαυτό τους ψηλότερα από τον υπόλοιπο κόσμο , είναι τυφλοί , γιατι αυτή η ενέργεια είναι αντίθετη από την Αλήθεια"
Μπλαιζ Πασκάλ
Χρήστος έγραψε:...αν δώσαμε λεφτά τα λεφτα συνεχίζουν να υπάρχουν ως ενέργεια κάπου στο σύμπαν,Σύμπαν είμαστε κι εμείς...τα λεφτα δεν έφυγαν.
Τα λεφτά και οτιδίποτε υλικό κατα την αποψή μου δεν μπορεί να υπάρξει ως ενέργεια..

αλλα παμε παρακάτω...

κανείς δεν μπορεί να αυτοαποκαλειτε δάσκαλος κατα την αποψη μου και νομίζω ότι το έχω ξαναπεί κάπου αυτό... τετοιους τίτλους όπως και αλλους τίτλους όπως αυτόν του πνευματικού ανθρώπου που συζητήσαμε καπου αλλού αφήστε να τους "προσφέρουν" οι αλλοι.. οι "μαθητές¨ το να πεί κάποιος εγω είμαι δάσκαλος δεν σημαίνει τίποτα για μένα .. το να πει καποιος για κάποιον άλλο οτι είναι δάσκαλος αυτό λεει πολλά...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Aυτό που ήθελα να πω είναι ότι έχουμε μάθει να θεωρούμε τα χρήματα ιδιοτέλεια.

Γι' αυτό και οι άνθρωποι είναι σ' αυτήν την ανέχεια.
Γιατί δεν εκτιμούν τα χρήματα και έτσι δεν τα έχουν ποτέ.

΄Η κάνουν απεγνωσμένες κινήσεις για να τα έχουν!

Εκμεταλλεύονται, και σε ορισμένα σημεία γίνονται και ανήθικοι.

Εκεί συμφωνώ απόλυτα με τον Χρήστο.

Εκεί που θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή μας είναι
η ιδιοτέλεια του εγώ, που προσπαθεί να επικρατήσει, και αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνη μορφή ιδιοτέλειας.

Το εγώ προβάλλει την αξία του μέσα από τίτλους που το κάνουν να αισθάνεται διαφορετικό και "πάνω" από άλλους ανθρώπους.

΄Ετσι το εγώ έχει καθιερώσει τον τίτλο "πνευματικός άνθρωπος", που το διαχωρίζει από τους άλλους

΄Εχει καθιερώσει τον τίτλο "δάσκαλος", που το τοποθετεί παραπάνω από τους άλλους.

Θέλει μεγάλη εμπειρία και να έχει κανείς διαβεί τα υπόγεια του εαυτού, για να μπορέσει να αναγνωρίσει, που τελειώνει η ιδιοτέλεια και που αρχίζει η ανιδιοτελής αγάπη.

Η αγάπη χωρίς όρους, είναι η συμπαντικη ανάσα που ρέει από το κέντρο της καρδιάς. Τόσο απλά, όσο η ανάσα μας.
Και εκεί δεν αξιολογεί το εγώ αυτήν την ανάσα, αλλά την λαμβάνουν οι άλλοι μέσα από όλο σου το είναι.
Γιατί είναι ο Ανώτερος Εαυτός που ανασαίνει μεσα από το σώμα σου.


Το εγώ δηλώνει:
Κοιτάξτε με είμαι διαφορετικό, δίνω μυήσεις χωρίς χρήματα, ελάτε σε μένα. Εγώ δίνω αγνά, εγώ δίνω ανιδιοτελώς, γιατί εγώ είμαι καλύτερος, από τους άλλους που χρηματίζονται.
Και πέστε μου την διαφορά, από τον δάσκαλο που ανέφερε η φίλη Nirava που είπε
Κοιτάξτε με είναι διαφορετικος, δίνω μυήσεις με καλύτερη ποιότητα ενέργειας, πιο δυνατή, γιατί εγώ είμαι καλύτερος, από τους άλλους.

΄Οταν ενωθούμε με τον Ανώτερο Εαυτό μας, όταν απλά ΕΙΜΑΣΤΕ, τότε δεν χρειάζεται να κρίνουμε και να κριτικάρουμε, γιατί θα γνωρίζουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι, απλά διαφέρουν τα "ρούχα" μας. Μέσα σ' αυτήν την επίγνωση δεν υπάρχει "εγώ" και "αυτός", αλλά εμείς. Και αποδεχόμαστε την διαδρομή του καθενός, μέσα από την αντίληψη του θεϊκού που είναι παντού!

Ας αφήσουμε τις μικρές αξιώσεις του εαυτού, που πάντα κρίνει και κριτικάρει γιατί η σύγκριση και ο διαχωρισμός είναι μία από τις βασικες του ιδιότητες.

Ας φέρουμε τις θεϊκές ποιότητες του Ανώτερου Εαυτού σε εκδήλωση στην 3η διάσταση, που είναι μια ενιαία αγκαλιά για όλους!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23473
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Το εγώ δηλώνει:
Κοιτάξτε με είμαι διαφορετικό, δίνω μυήσεις χωρίς χρήματα, ελάτε σε μένα. Εγώ δίνω αγνά, εγώ δίνω ανιδιοτελώς, γιατί εγώ είμαι καλύτερος, από τους άλλους που χρηματίζονται.
Για ποιόν λόγο όμως πρέπει η προσφορά μυήσεων χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα να σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος μύστης έχει υπερανεπτυγμένο το εγώ του; Δηλαδή, το να δώσει κάποιος μία μύηση χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα σημαίνει απαραιτήτως ότι το εγώ του θα δηλώνει οπωσδήποτε αυτό που έγραψες παραπάνω; Ή το επισημαίνεις απλά ως κίνδυνο;
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Τον όποιον διαχωρισμο τον κανει το "εγω" είτε αυτός προέρχεται απο τον μυστη αλλά καιαπο τον μυούμενο που κανει προβολη.Ο Ανώτερος εαυτος δεν εχει ανάγκη ουτε να διαχωρισει ουτε να εξηγήσει,απλά αποδέχεται.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Deodonus,

απλά σαν κίνδυνο τον επισημαίνω.

Δεν κρίνεις, δεν κριτικάρεις. Δεν δηλώνεις. Δεν διαφορροποιείσαι.

΄Ολα αυτά δηλώνουν "εγώ"!

Αφήνεις απλά τους άλλους να νοιώσουν!

Δεν έχεις καμία ανάγκη να φωνάξεις ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ

Απλά ΕΙΜΑΙ!

Το εδώ είναι σαν να "διαφημίζεσαι"

Και εκεί περιέχεται η μεγαλύτερη ιδιοτέλεια. Γιατί το εγώ δεν συμβαδίζει με την θεϊκότητα.

Και βέβαια είναι η μύηση ένας δρόμος. Αλλά όχι δικός σου. Του μυούμενου μόνο...Αν αυτό το αντιληφθείς έχεις σταματήσει να τοποθετείς το "εγώ" σ' αυτήν την διαδικασία.
Από εκεί και πέρα είτε χωρίς, είτε με χρήματα, η αγάπη εκπνέεται...και ο άλλος την αντιλαμβάνεται. Το να πληρώσει κάποιο συμβολικο ποσόν, μετά, τον αφήνει παντελώς αδιάφορο, γιατί γνωρίζει ήδη ότι δεν είναι τα χρήματά του που σε έφεραν σ'αυτήν την αγάπη, αλλά η ίδια η ΑΓΑΠΗ.

Καταλαβαίνεις την διαφορά?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Xρήστος

συμπληρωματικα

Δημοσίευση από Xρήστος »

Καλημερα σε όλους

Διαβασα όλες τις απόψεις σας και συμφωνώ.Δεν υπάρχει καμμία κατάκριση εναντίον αυτών που ακόμα-ακόμα εμπορεύονται το reiki και τις μυήσεις.Γιατί και αυτοί θα έλξουν τους κατάλληλους.Ακόμα και αυτοί που θα το κάνουν δωρεάν θα έλξουν τους κατάλληλους,μιας και αγαπημένοι μου,έτσι κι αλλιώς στο σύμπαν λειτουργεί ο νόμος της συμπαντικής έλξης.
Το να μην πληρωθεί κάποιο σεμινάριο-ως διασαφήνιση για να γίνεται με χαρά η συζήτηση και χωρίς κατακρίσεις-δεν είναι η μόνη προϋπόθεση στο να φθάσει κανείς να γειώνει την ανιδιοτελή αγάπη.Το να πληρώθει σημαίνει διαφοροποίηση από την ποιότητα αγάπης του Ιησού Χριστού και προγενέστερων και νυν διδασκάλων. Για να το κάνει,την ανιδιοτέλεια, η καρδιά του έχει να δουλέψει ώστε να χωρέσει ολόκληρη τη Γη.Και τότε η ίδια η μαγνητική ενέργεια της καρδιάς του θα είναι η αγνή, η ανιδιοτελής αγάπη...την οποία η ταπεινοφροσύνη θα αναδεικνύει.
Το να είναι κανείς Δασκαλος δεν είναι ακατόρθωτο.Εξαρτάται όμως από το για ποια δονητική υπόσταση τις ιδιότητας γίνεται λόγος...
Δάσκαλος δεν είναι κανείς...Μάλιστα συμφωνώ.Γιατί Δάσκαλοι είναι οι ascented Masters.Και διαφωνώ συγχρόνως,γιατί Δάσκαλοι είναι οι διδάσκαλοι των ascended Masters,που υπάρχουν όντως,ανεξάρτητα από το αν η ανθρώπινη δόνηση δεν έφθασε να τους γνωρίσει και να τους κατονομάσει.
Δάσκαλοι είμαστε όλοι όσοι έχουμε πάρει...π.χ. στο reiki και το 3β ή ,κατά το βουδισμό,τον 3ο βαθμό.Μπορούμε ,στα ανθρώπινα δεδομένα να δόσουμε μυήσεις,να διδάξουμε όταν έρθει η ώρα και προετοιμαστούμε καταλλήλως.Σε αυτό ίσως συμφωνήσατε κι εσείς τότε που ολοκληρώσατε από το δικό σας δάσκαλο την εκπαίδευση του τελικού σεμιναρίου.
Κι όμως ξαναδιαφωνώ...Δασκαλος δεν είναι κανείς.Ποιο "εγώ" θα πει "είμαι δάσκαλος?Δάσκαλος ήταν ο Ιησούς, ήταν ο Ιωσήφ-που ποτέ δεν αναφέρθηκε στις γραφές-η Μαρία η Μαγδαλινή-αλλιώς Lady Nada και πιο παλιά ο Ζωροάστηρ,επίσης ενσάρκωση του Ιησού επί αρχαίας Περσίας...
Για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε στο forum πότε οι λέξεις είναι για συνενόηση και πότε είναι για ...διανόηση,ας έχουμε καλή πρόθεση για να αντιλαμβανόμαστε και την αντίστοιχα καλή πρόθεση του άλλου.Είναι ένα από τα μειονεκτήματα του γραπτού λόγου η μη κατανόηση των προθέσεων.Αποστασιοποίηση λοιπόν,ώστε και να προστατευόμαστε και να μπορούμε να αποστέλλουμε αγάπη προς ότι διαβαζουμε(δηλαδή να αποδεχόμαστε).
Η διαφοροποίηση φέρει μέσα της τη μη-διαφοροποίηση.Οταν δε διαφοροποιούμαστε δεν είμαστε έτοιμοι να φέρουμε ,ανακαλύψουμε και δημιουργήσουμε από το άγνωστο.Όταν διαφοροποιούμαστε δε σημαίνει ότι δεν αποδεχόμαστε,αλλά ότι κρατάμε αποστάσεις ακόμα και από αυτό που ήδη έχει δημιουργηθεί.Γιατί είμαστε στη Νέα Εποχή και Νέα πράγματα χρειαζεται το"Σύμπαν της Γης"από εμάς στο να ανακαλύψουμε και να γειώσουμε.
Η φράση"ΕΓΩ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΜΑΙ" είναι σχεδόν απ'όλους κατακριτέα.Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία εν αυτώ αυκατάκριση που δεν επιτρέπει τη ομαλή ροή της αρσενικής μας ενέργειας."Εγώ"=I go!...(κι από κει προέρχεται-...το μαρτυρά ο ήχος)...=Εγώ πηγαίνω.Δηλαδή βαδίζω μπροστά,ανακαλύπτω.Κάποτε ήμουν στο βασίλειο,όπου η Θηλική ενέργεια επικρατούσε,και συνεχώς δημιουργούσα-έτικτα(ο άνδρας γεννά,η γυναίκα τίκτει).Αποφάσισα να φύγω από την Πηγή όπου συνετίκταμε,για να ανακαλύψω,να φέρω την ισορροπία μέσα μου,να γίνω από το "Εμείς" ο δημιουργός του "Εγώ".
Κι αγαπώ το εγώ ,γιατί το I go μου και σου και του έφερε την εξέλιξη στο Σύμπαν και στη Γη.
Είναι όμορφο να νιώθουμε το εμείς,αγαπημένοι μου,γιατί μας θυμίζει αυτό που ήμαστε τότε όλοι μαζί πριν τον πρώτο κύκλο δημιουργίας....Ομως είμαστε εδώ για είμαστε,να συμπεριφερόμαστε με το "Εγώ".Και να το αποδεχθούμε.Γιατί αν δεν το απόδεχθούμε,τότε μόνο θα κατηγορούμε το "Εγώ",το I go,την πορεία του άλλου ,η οποία είναι "διαφοροποιημένη" από τη δική μας.
Αφού το αποδεχθούμε ,το ανοιγμα της κορώνας-7- θα επιτρέψει στη συνειδητότητα-6- να εκφραστεί-5-με την αγάπη προς τον Εαυτό και Προς τους άλλους -4-,με γνώση,επίγνωση,αυτοεκτίμηση-3-να δημιουργήσει,να αναπαράγει-2-και τελικά να γειώσει-1-...(chakra)

Η αγάπη δίνεται έτσι κι αλλιώς.Είτε με χρήματα είτε χωρίς χρήματα.Η ποιότητα της αγάπης διαφοροποιείται σύμφωνα με τη Δουλειά του Εγώ απο όλες του τις υπάρξεις από την πρώτη Δημιουργία-από την πρώτης μορφής υπόστασή του.
Νιώθουμε όμορφα,νιώθουμε σωστά,νιώθουμε εμείς που έχουμε κάνει αυτήν τη διαφοροποίηση από τον Ιησού τελικά και όλους τους άλλους.Γιατί διδάσκαλοι είμαστε εμείς,ο καθένας μας για τον εαυτό του.Κι εξάλλου στο κανάλι μας,ανώτερός μας εαυτός δεν είναι ο Ιησούς...είναι ο ανώτερός μας εαυτός.Ο Ιησούς ήρθε σε μία δεδομένη στιγμή για να μας κάνει να τώρα να προχωρήσουμε,όχι ακολουθήσουμε πιστά το παράδειγμά του...Ο καθένας με τη δικής του ποιότητας ανώτερου εαυτού-Πηγής ανιδιοτέλεια...
Αν για εσας,τα όσες χιλιάδες ευρώ μαζεύετε από το σεμινάρια μέσα σε ένα μήνα είναι μέρος της ανιδιοτέλειας που σιγά-σιγά γειώνετε,για εμένα-το Ι go μου,δεν είναι.Αλλά το αποδέχομαι και εύχομαι καλή εξέλιξη κατά την πορεία της καθόδου και γείωσης της ανιδιοτέλειάς σας αυτής.
Το εγώ μας δεν είναι μικρό ,ούτε χαζό.Και δε το συγκρίνουμε με το φως για να μη μας πονέσει το στομάχι μας...Είναι φως,είναι ασύλλητο,κι ανά διάσταση ακόμα πιο φωτεινό.
Γιατί το Εγώ υπάρχει σε οποιεσδήποτε διαστάσεις ,που όσο ανεβαίνουμε γίνεται ακόμη πιο εμείς...Και να μην ξεχνάμε ότι η δουλειά πρέπει να γίνεται προς τα κάτω κι όχι προς τα πάνω.Προς τα πάνω ήδη το εμείς βασιλεύει....προς τα κάτω το εγώ.
Αγαπώ το εγώ για να το φωτίσω,όχι για να το κάνω εμείς.Το εμείς θα έλθει ως φυσικό φαινόμενο της δουλειάς μας προς τα κάτω,προς όπου μέσα μας δεν υπάρχει δημιουργία και θέλουμε να δημιουργήσουμε...ή όπου μέσα μας υπάρχει εγκλωβισμένη δημιουργία.
Τέλος σε ό,τι αφορά τα χρήματα,αυτά είναι ενέργεια.υλική δόνηση,αλλά δόνηση...Κάθε ύλη είναι ενέργεια που στην τρίτη διάσταση κι όσο ακόμα θα υπάρχει το μέγεθος του χρόνου σύμφωνα με το νόμο της εντροπίας θα συνεχίσει να υπάρχει.Αν αποδεχθούμε ότι είμαστε σύμπαν ,δεν τα χάνουμε .Αν δεν το αποδεχθούμε,τότε θα βιώνουμε συνεχώς την απώλεια.

Om tare tuttare ture soha
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Από όλο αυτό το κείμενο, που ομολογώ δεν πολυκατάλαβα, απομονώνω αυτό το κομμάτι και στέκομαι με σεβασμό, να σου πω

Αν για εσας,τα όσες χιλιάδες ευρώ μαζεύετε από το σεμινάρια μέσα σε ένα μήνα είναι μέρος της ανιδιοτέλειας που σιγά-σιγά γειώνετε,για εμένα-το Ι go μου,δεν είναι.Αλλά το αποδέχομαι και εύχομαι καλή εξέλιξη κατά την πορεία της καθόδου και γείωσης της ανιδιοτέλειάς σας αυτής.

ότι τα χιλιάδες ευρώ που αναφέρεις αντιστοιχούν στις γνώσεις που δυστυχώς δεν έχεις ακόμα αποκομμίσει από την λίγη σου εμπειρία στον δρόμο προς την αλλοτρίωση του εγώ.

΄Ετσι δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να επικοινωνήσουμε σε επίπεδο Εαυτου, αλλά θα πρέπει να χαμηλώσουν οι δονήσεις μας, πράγμα που δεν το επιτρέπω...τουλάχιστον στον Εαυτό μου!

Να είσαι πάντα καλά

Με αγάπη
Βάσω
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”