Επαγγελματική δραστηριότητα και υλική αφθονία.

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33540
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επαγγελματική δραστηριότητα και υλική αφθονία.

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Η ιστορία μου έχει ως εξής!!πριν φύγω απο την Αθήνα εξασκούσα το επάγγελμα της καθηγήτριας Αγγλικών και δούλευα τόσο σε φροντιστήριο Αγγλικών όσο και σε ιδιαίτερα μαθήματα!!οι υλικές μου απολαβές ήταν πολύ ικανοποιητικές, είχα βέβαια θέμα με τα ένσιμά μου και με τη φορολογική μου δήλωση γιατί ήμουνα ωρομίσθια!!χρειαζόμουνα εγγυητή για τα πάντα σε σχέση με πιστωτικές κάρτες ή δάνεια τραπεζών!!!αλλά όχι μόνο αυτό, η φορολογική δήλωση είναι πλέον απαραίτητη παντού ακόμα και για άνοιγμα λογαριασμού σε μια τράπεζα!!

εδώ και ενάμιση χρόνο που μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη δεν κάνω τίποτα απο θέμα δουλειάς!!έχω βέβαια σημαντική οικονομική ενίσχυση απο την εκμετάλευση κάποιων ακινήτων, σίγουρα όμως η αύξηση του εισοδήματός μου, η ασφάλισή μου και το εκκαθαριστικό με έχουν ωθήσει να αρχίσω να ψάχνομαι εκ νέου!!έχω όμως ψιλοχαθεί καθώς δε θέλω να δουλέψω κάπου που δεν θα εκφράζω έστω και μέρος της δημιουργικότητάς μου!!σκέφτομαι πολλά!!μέχρι και να έκανα κατι δικό μου αλλά δεν ξέρω.......!!

απο τη μια σκέφτομαι ότι έχω βολευτεί σε αυτη την κατάσταση τόσο καιρό και όλα μου κάθονται κάπως!!απο την άλλη μου αρέσει που έχω ελεύθερο χρόνο για μενα, για το σπίτι!!είναι η πρώτη φορά που προλαβαίνω σαν άνθρωπος να μαγειρέψω, να σιδερώσω και το διασκεδάζω κιόλας.....!!είναι και το γεγονός ότι δεν τρελένομαι να κάνω γραμματιακή υποστήριξη ή να ξαναρχίσω πάλι μαθήματα Αγγλικών.....!!μπάχαλο!! :?
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
angela_al
Δημοσιεύσεις: 2334
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 1:03 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Δημοσίευση από angela_al »

Δωρούλα, μια αξιοπρεπή δουλειά σε ευχάριστο, δημιουργικό περιβάλλον, με ανθρώπινο ωράριο και ελάχιστο στρες, σωστά αμοιβόμενη ψάχνουν όλοι... Στην πορεία κάπου χρειάζεται να χαμηλώσουμε τον πήχυ. Κάποιο διάστημα χωρίς ένσημα, με γκρίνια και πιεστικό ωράριο, με αντιπαθητικούς συναδέλφους...
Το να έχεις κάποιο εισόδημα σε βοηθά να ψάχνεις με την ησυχία σου για ότι σου ταιριάζει καλύτερα. Δε θα πέσεις με τα μούτρα σε ότι βρεθεί κι ας σου μαυρίζει τη μέρα γιατί η ανάγκη σου δεν είναι τόσο μεγάλη. Το τέλειο όμως μην το περιμένεις να φανεί από καμιά γωνία. Κάτι που να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του χωρίς να χάσεις τον εαυτό σου. Να σχολάς και να μην κουβαλάς τπτ μαζί σου. Αυτό θεωρώ εγώ πιο σημαντικό. Να έχεις χρόνο, διάθεση να κάνεις ότι σου αρέσει από κει κι έπειτα. Κι ας μην είναι η δουλειά τόσο δημιουργική.
Βέβαια μιλάω για τα δεδομένα της αγοράς εργασίας στη Λάρισα. Στη Θεσσαλονίκη πιθανόν να υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες εργασίες που δεν υπάρχουν εδώ. Για παράδειγμα αντί να εργαστείς σε γραμματειακή υποστήριξη φροντιστηρίου που δε σε ενθουσιάζει, ίσως σε κάποιο κέντρο εναλλακτικών θεραπειών- σπουδών σε παρόμοια θέση. Κάτι τέτοιο σκέφτομαι. Να έχεις άμεση επαφή με κόσμο και με ασχολίες που σε ενθουσιάζουν.
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33540
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Για παράδειγμα αντί να εργαστείς σε γραμματειακή υποστήριξη φροντιστηρίου που δε σε ενθουσιάζει, ίσως σε κάποιο κέντρο εναλλακτικών θεραπειών- σπουδών σε παρόμοια θέση. Κάτι τέτοιο σκέφτομαι. Να έχεις άμεση επαφή με κόσμο και με ασχολίες που σε ενθουσιάζουν.
Αυτό το έχω σκεφτεί, όπως και γνωρίζω πολύ καλά το ότι δεν υπάρχει κατι τέλειο γιατί και εγώ έχω πράγματα να διαπραγματευτώ με εμένα οπότε θα συναντήσω και ανάλογες προκλήσεις!!!

δεν μπορώ να βρω την ισορροπία μεσα μου μεταξύ του εντάσσομαι κοινωνικά στο εργασιακό πλαίσιο και απο την άλλη δείχνω εμπιστοσύνη στο τώρα μου και δεν αγχώνομαι για το τι θα γίνει στη ζωή μου σε ενα χρόνο απο τώρα!!! :?
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Δωρούλα μου, καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό σου και την ανάγκη σου...

Πίστεψέ με ότι τα ένσημα πια, λίγο θα σου φανούν χρήσιμα, αφου θεωρώ ότι είμαι η τελευταία Ελληνίδα που θα πάρει σύνταξη... :lol:
Οι ηλικίες συντάξεως ξεκινούν από 62 και πάνω και για τις γυναίκες, άσε που τα ταμεία συνεχώς και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συνταξιούχων, μια και πληρώνουν περισσότερους υπαλλήλους, απ' όσο αντέχουν...
Τα χρήματα που έχω πληρώσει στο ΙΚΑ, θα με έφταναν να είχα αγοράσει 3 διαμερίσματα και να παίρνω τα ενοίκια...

΄Ετσι νομίζω ότι μπορείς να βρεις μια εργασία που να καλύπτει τα περισσότερα από τα δεδομένα που θέτεις, γιατί το θέμα των ενσήμων είναι το δυσκολότερο για να επιλέξεις μια δημιουργική εργασία...

Η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη ακολουθεί την οικονομική κρίση των εταιριών που συρρικνώνονται...Η δική μας από υποκατάστημα, έγινε ένα απλό γραφείο με 5 πωλητές...

Το κάτι δικό σου είναι αυτήν την εποχή πολύ επικίνδυνο και το ρίσκο τεράστιο.
Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Εμμα, που προσανατολιζόταν σε κάτι δικο της, αλλά το αποκλείσαμε τελειωτικά...

Τα ιδιαίτερα είναι για μενα μια πολύ καλή λύση, γιατι έχεις ανεξάρτητο ωράριο και ελέγχεις εσύ τις ώρες εργασίας, χωρις την άμεση πίεση ενός εργοδότη...
΄Οσο για την ασφάλεια, υπάρχουν και οι ιδιωτικές...

:-?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Συμφωνω απολυτα με την Βασω.Το να σκεφτεται κανεις σημερα το θεμα ενσημων μου φαινεται σαν ανεκδοτο.Να μην σας πω οτι θα πρεπει να διαπραγματευστε το να μην σα βαζουν ενσημα.Τι να τα κανετε καλε;Προυτπο ειναι κιαυτο.Για ποια ασφάλιση μιλατε ;Μονο τα λεφτα μας παιρνουν για να εχουν να κλεβουν περισσοτερα.Αν μου εδιναν τα χρημτα των κρατησεων μου τοσα χρονια θα ειχα ακινητη περιουσια .
Δωρακι....διαλεξε ποσες ωρες αντεχει ςμαθημα,διάλεξε ποιους μαθητες θες,και βουρ.......αφεντικο του εαυτου σου. :x
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
zwgrafia
Δημοσιεύσεις: 163
Εγγραφή: 12 Οκτ 2008 1:55 pm

Δημοσίευση από zwgrafia »

Δωρα μου μην στεναχωριεσαι και γω στην ιδια κατασταση με σενα βρισκομαι. να φανταστεις πως δεν εχω δουλεψει οπως εσυ οποτε φαντασου πως η ανασφαλεια ειναι ακομη μεγαλυτερη.

Εχει καιρο ομως τωρα που ψαχνω κατι και πιστεψε με το θεμα γλωσσα ειναι πολυ σημαντικο.

Αν εχεις αμαξι η καλυτερη λυση ειναι να εργαστεις στα εργοσατσια της δυτικης θεσσαλονικης καθως καλοπληρωνουν για expert Των αγγλικων αν δε ξερεις και αλλη γλωσσα ακομη καλυτερα.

Οσο αφορα το θεμα των ενσημων τοτε φροντισε να μπεις στον οαεδ που θα σου τα εξασφαλισει. Δηλαδη σου βρισκουν εργασια με τετοιες απαιτησεις.

Σχετικα με το ανοιγμα καποιας επιχειρησης μπορεις να νοικιασεις ενα πολυ μικρο διαμερισμα. Εχει και με 200 ευρω και να κανεις τα χαρτια σου στο Τεβε.

ΤΕΒΕ
http://www.epixeirein.career.teiath.gr/ ... ia/ikoniki
/asfalisi_teve.htm


Επιχειρησεις που θεωρω δημιουργικες:

οτι αφορα τα παιδια και την γνωση μεσα απο το παιχνιδι!παιδικος σταθμος που θα μαθαινουν αγγλικα.
Κατι αλλο, μαγαζι με κερια που θα τα φτιαχνεις μονη σου.
κοσμηματα που θα τα φτιαχνεις μονη σου (υπαρχουν διαφορες σχολες απο δημους αρκετα οικονομικες μερακι να χεις μονο)
Μαγαζι με βιολογικα προιοντα (αιθερια ελαια και οτι φανταστεις)

χμμμ τι αλλο? επισης, μπορεις να συνεργαστεις με γραφεια μεταφρασεων τα λεφτα δεν ξερω αν ειναι καλα αλλα θα ειναι μια καλη αρχη...

Αν θες πες μου τι θεωρεις για σενα δημιουργικο μηπως και μπορω να σε βοηθησω...Για μενα δημιουργικη εργασια ειναι η συγγραφη. Περυσι παρακολουθησα σεμιναρια συγγραφικης τεχνης στο μουσειο αθλητισμου. Αν θες πληροφοριες πες μου.

Σεμιναρια ζωης θα τα ελεγα εγω...

Αυτα κουκλιτσα!Φιλακια!
:x
Άβαταρ μέλους
AMALIA
Δημοσιεύσεις: 21571
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 1:14 pm
Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοσίευση από AMALIA »

Δωρουλα μου!!!!
Μηπως με την γνωση που εχεις να εψαχνες τι ειναι αυτο που σε χαλαει ως προς τα ιδιαιτερα ...εμενα που δουλλευω απο 15 χρονων με ενσημα πολυ αμφιβαλω αν καποτε θα εξαργυρωσω ολα αυτα τα λεφτα που εχουν παει στα ενσημα... Απο την αλλη απο την εμπειρια μου σου λεω οτι τελεια δουλλεια δεν υπαρχει ακομα και αν ειναι δικη σου.... απλα βρισκεις αυτην που εχει τις λιγοτερες ατελειες.... και που δεν σε πνιγει ετσι ωστε να μπορεις να ανθισεις τα καλυτερα σου κομματια..... Η δουλλεια που κανω τωρα ειναι δυσκολη για πολυ κοσμο που ερχεται και μετα απο το πρωτο τριμινο τα φτυνει... αλλα για μενα ειναι η καλυτερη που εχω κανει στην ζωη μου.... δεν στεκομαι σε αυτα που δεν μου δινει ... αλλα σε αυτα που μου δινει.... αυτα που μου δινει ειναι πολυ σημαντικα για τον τωρινο δρομο μου.... Ελευθερια εκφρασης και δημιουργειας γιατι σαφως και ελεγχωμαι αλλα απο την πιοτητα και την παραγωγικοτητα της δουλλειας μου και οχι με ανα αφεντικο πανω απο το κεφαλι μου θελοντας δουλους... και κρινοντας και το και που θα πω...

:lol: :lol:
θα σου γραψω μετα την συνεχεια ....
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33540
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ευχαριστώ πολύ για τις σημαντικές απόψεις και πληροφορίες!!!!είστε πραγματική θυσαυροί στη ζωή μου και επι της πράξης και αυτό για μενα είναι πολύτιμο!!! :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 27316
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Δημοσίευση από Ellaki »

Δώρα είσαι τυχερή που απολαμβάνεις υλική αφθονία γιατί σου δίνεται η ευκαιρία επιλογής.
Δεν είσαι δλδ υποχρεωμένη να δουλέψεις για να φας και να ανέχεσαι ψυχοφθόρες καταστάσεις.

Το θέμα ενσήμων είναι δίκοπο μαχαίρι.
Εαν εργαστείς ως υπάλληλος είναι μεγάλο ρίσκο για τον εργοδότη να μην σε βάλει στο ΙΚΑ.
Εαν δημιουργήσεις δική σου εταιρία τότε χρειάζεσαι ασφαλιστική ενημερότητα.
Το θέμα σύνταξης βέβαια είναι όνειρο μάλλον απατηλό.

Συμφωνώ με την Βάσω ότι τα ιδιαίτερα είναι καλή λύση.
Ξέρω από την εμπειρία μου σαν δασκάλα ότι δεν είναι διόλου ευχάριστο να προσπαθείς να διδάξεις παιδί με προβληματική οικογένεια.
Η ευθύνη είναι μεγάλη και το παιδί αγκιστρώνεται επάνω σου.
Εαν ακούσεις τις ανάγκες των παιδιών, τις περισσότερες φορές έρχεσαι σε ρίξη με τους γονείς.
Οι γονείς ενδιαφέρονται για την κλασσική μόρφωση και τίποτε άλλο.
Υπάρχουν βέβαια και οι γονείς που επιλέγουν ιδιαίτερα αντί για φύλαξη. ’λλο μπέρδεμα τούτο.

Ψάξτο λίγο να δεις τι είναι αυτό που σε στενοχωρεί.
Εγώ δεν άντεξα τα ιδιαίτερα. Ίσως τώρα να το αντιμετώπιζα διαφορετικά.
Εαν αποφασίσεις για δική σου επιχείρηση δες μήπως δεν ανοίξεις εταιρία αλλά χρησιμοποιήσεις τα χαρτιά του Κωνσταντίνου (εαν έχει).
Κράτησε το κεφάλαιο ίδρυσης και τα μηνιαία έξοδα όσο πιο χαμηλά μπορείς.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33540
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ελισσαβετί :x σε ευχαριστώ!!!έλαβα πολύ σοβαρά υπ όψιν και αυτό που συζητούσαμε γιατί το είχα σκεφτεί και εγώ!!το θέμα είναι ότι αν κάνω κατι τέτοιο με διαφημίσεις θα πρέπει να κόβω παραστατικά και πρέπει να κάνω έναρξη στο ΤΕΒΕ!!!Είναι κάτι που σκέφτομαι!! :-D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 27316
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Δημοσίευση από Ellaki »

Γι' αυτό είπα μήπως έχει χαρτιά ο Κωνσταντίνος
Ανάλογα με την μορφή εταιρίας και βιβλία δικαιολογούνται έξοδα
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 23113
Εγγραφή: 31 Οκτ 2007 4:53 pm
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Δημοσίευση από Danielli »

Μπράβο Ζωγραφιά !!!

Που τα σκέφτηκες όλα αυτά?? :x :x :x

Εμένα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων ρε γαμτ :-?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Δωρούλα από πείρα , ρώτα πρώτα στο ΤΕΒΕ τι πρέπει να πληρώνεις και μετά αποφασίζεις.
Αυτό που θέλω να πω είναινα μην κάνεις βιαστικές κινήσεις.

Σε ότι κι αν κάνεις καλή επιτυχία!!!!!!! :x
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA
Δημοσιεύσεις: 882
Εγγραφή: 04 Σεπ 2008 9:43 pm

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Έχεις σκεφθεί την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων,πολιτιστικών ημερίδων κλπ με κέντρο την Βόρεια Ελλάδα???
Τα θέματα μπορεί να είναι εκτός από τον εναλλακτικό χώρο και στον τομέα γονείς/παιδιά.
Μπορείς ακόμα να αναλαμβάνεις και την πρόσκληση ατόμων από το εξωτερικό για διαλέξεις ή σεμινάρια αναλαμβάνοντας ΄και την εργασία του διερμηνέα.... (Θυμάσαι την πρόσκληση Arzawa στο τελευταίο φεστιβάλ ή του Zeigler για το Ρείκι All Love)
Όμως για αυτά πρέπει να κάνεις έναρξη στην Εφορία/Επιμελητήριο αφού τους ρωτήσεις για όλες τις απορίες σου. Οι υπεύθυνοι των αιθουσών θα σου ζητήσουν σίγουρα παραστατικά....
Μπορεί να μη έχεις συνεχή εργασία αλλά έτσι θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον.... Η ασφάλεια σου θα είναι από ΤΕΒΕ/ΙΚΑ υποχρεωτικά για λόγους περίθαλψης γιατί για σύνταξη όπως αναφέρθηκε και παραπάνω κλάφτα.......
Προσωπικά ενδιαφέρομαι για σεμινάρια στην Θεσ/κη και μπορούμε να το κουβεντιάσουμε όταν έλθει η ώρα......!!!!!!!
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33540
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Χρυσουλίτσα είναι γεγονός ότι είναι πολλοί που μου έχουν πει να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο!!είπα απλά να μην το εξασκήσω για να δώσω βάση στα δικά μου σεμινάρια αρχικά και στο στήσιμο των Angels!!

θα δούμε πως θα κυλίσει και η ροή!!!πάντως όλοι σας με έχετε βοηθήσει πολύ!πραγματικά έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει πολύ το τοπίο και επιβεβαιώνω και αλήθειες που είχα ήδη αγγίξει μεσα μου!!σας ευχαριστώ πολύ!!! :x :-D νιώθω πολύ καλύτερα και λιγότερο αναμπουμπουλιασμένη!! :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”