ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΤΟΜΟΣ Ι
ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ
υπό
ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ



ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Κάθε φορά που γράφεται ένα βιβλίο το οποίο θα διαβαστεί από ειλικρινείς ζηλωτές προκύπτει το ερώτημα: Ποια γραμμή οδηγιών θα προωθήσει την εκγύμνασή τους με τη μεγαλύτερη ταχύτητα; Γιατί η ταχύτητα είναι ουσιώδης παράγοντας αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σωστά η σημερινή ανέλιξη και ν’ ανακουφισθεί η πίεση και η ένταση του κόσμου. Η διδασκαλία που θα δοθεί πρέπει ν’ αυξήσει επίσης τη νοητική τους επάρκεια και να οδηγήσει σ’ εκείνη τη σταθεροποίηση του συναισθηματικού σώματος που θα τους απελευθερώσει ταχύτερα για υπηρεσία. Πρέπει να θυμάστε ότι η συνεχής μελέτη (εντύπων) και η κατανόηση με το αυτί ή το μάτι δηλώσεων σχετικά με την Αιώνια Σοφία χρησιμεύει μόνο για την αύξηση της ευθύνης ή προκαλεί εγκεφαλική κούραση κι εξάντληση με επακόλουθο την εξέγερση κατά της διδασκαλίας. Μόνο εκείνο που χρησιμοποιείται στη ζωή έχει πρακτική αξία και διατηρεί τη ζωντάνια του. Η ειλικρίνεια είναι το πρώτο πράγμα που αναπόφευκτα ζητούν όσοι από μας διδάσκουν.
Ας υπενθυμίσω σ’ όσους προσεγγίζω μέσω αυτών των βιβλίων ότι το κύριο αποτέλεσμα που επιζητώ είναι εκείνο της ομαδικής συνεργασίας και κατανόησης κι όχι εκείνο του ατομικού όφελους. Με την προσεκτική μελέτη και ανάγνωση εδραιώνεται ομαδική αλληλεπίδραση, η ομάδα ολοκληρώνεται στενότερα, οι μονάδες σ’ αυτή συνδέονται στενότερα και σαν ομάδα συγχωνεύονται περισσότερο με το ανελισσόμενο Σχέδιο των Μεγάλων Όντων. Δομούμε και σχεδιάζουμε για το μέλλον και για την ανθρωπότητα κι όχι για την προσωπική ανέλιξη οποιουδήποτε ζηλωτή. Η
ατομική ανάπτυξη δεν έχει τεράστια σημασία. Ο σχηματισμός και η ανάπτυξη μιας ομάδας δεσμευμένων ζηλωτών, εκγυμνασμένων να εργάζονται μαζί και ν’ ανταποκρίνονται ομόφωνα στη διδασκαλία, έχει πραγματική σημασία για όσους από μας είναι υπεύθυνοι για την εκγύμναση και την προετοιμασία της ομάδας των παγκόσμιων μαθητών οι οποίοι θα λειτουργήσουν με ελευθερία και δύναμη σ’ ένα μεταγενέστερο κύκλο. Βλέπετε ένα μικροσκοπικό τμήμα του Σχεδίου. Βλέπουμε το Σχέδιο καθώς εκδιπλώνεται σε μια σειρά ζωών και αναζητούμε σήμερα εκείνους που θα μπορέσουν να διδαχθούν να εργάζονται σε ομαδικό σχηματισμό και θα μπορέσουν ν’ απαρτίσουν μια από τις ενεργές μονάδες στα πελώρια γεγονότα που βρίσκονται μπροστά και συνδέονται με εκείνα τα δύο τρίτα της ανθρωπότητας που θα σταθούν στην Ατραπό στο τέλος της εποχής και με εκείνο το ένα τρίτο που θα κρατηθεί για μεταγενέστερη ανέλιξη. Εκγυμνάζουμε άνδρες και γυναίκες παντού για να μπορούν να είναι ευαίσθητοι στο Σχέδιο, ευαίσθητοι στον ομαδικό τους κραδασμό κι έτσι ικανοί να συνεργάζονται με νοημοσύνη με τον ανελισσόμενο σκοπό. Είναι λάθος να νομίζετε ότι το Σχέδιο είναι να εκγυμνάζουμε ζηλωτές για να γίνουν ευαίσθητοι στον κραδασμό ενός Διδασκάλου ή της Ιεραρχίας. Αυτό δεν είναι παρά συμπτωματικό και μικρότερης σημασίας.
Για το σκοπό της εκγύμνασης ζηλωτών προκειμένου ν’ αναπτυχθεί η ομαδική επίγνωση γράφτηκαν αυτά τα βιβλία. Αναγνωρίστε καθαρά ότι δε λογαριάζεστε προσωπικά, αλλά ότι σίγουρα λογαριάζεται η ομάδα. Η διδασκαλία δε δίνεται μόνο για να σας εκγυμνάσει ή να σας προσφέρει ευκαιρία. Ολόκληρη η ζωή είναι μια ευκαιρία και η ατομική αντίδραση στην ευκαιρία είναι ένας απ’ τους παράγοντες που υποδεικνύουν ψυχική ανάπτυξη. Γι’ αυτή επαρκεί η σχολή εκγύμνασης του ίδιου του κόσμου.


Επεται συνεχεια...


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΤΟΜΟΣ Ι
ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ
υπό
ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ


Συνεχεια...



Σε κάθε μετάδοση της αλήθειας δεν πρέπει να επιβάλλεται η αυθεντία. Οι ζηλωτές πρέπει ν’ αφήνονται ελεύθεροι
να επωφεληθούν ή όχι της διδασκαλίας και το πνευματικό έργο πρέπει να προχωρεί με την ελεύθερη επιλογή και την αυτοπροαίρετη προσπάθεια του μαθητή ατομικά.
Στα βιβλία που ήδη εκδόθηκαν μπορούν ν’ ανιχνευθούν τρεις βασικές γραμμές διδασκαλίας:
Πρώτο, δόθηκε μια σχετικά νέα τεχνική ως προς τον έλεγχο του σώματος.
Δεύτερο, δόθηκε διδασκαλία ως προς το σχηματισμό του Νέου Ομίλου Υπηρετών του Κόσμου.
Τρίτο, δόθηκε προσοχή στις γενικές γραμμές του μαγικού έργου της δημιουργίας.
Η πρώτη γραμμή διδασκαλίας αφορά το άτομο και την ανάπτυξή του· η δεύτερη υποδεικνύει τη φύση και τα ιδεώδη της ομάδας στην οποία θα βρεί το δρόμο του αν ωφεληθεί απ’ τη διδασκαλία και μάθει τον έλεγχο· η τρίτη, αν μπορούσατε μόνο να το αντιληφθείτε, εκθέτει λεπτομερώς σε κάποιο βαθμό τις μεθόδους και τους τρόπους εργασίας κατά την ερχόμενη νέα εποχή.
Συλλογισθείτε τις τρεις αυτές κύριες προσεγγίσεις στην αλήθεια και σκεφθείτε τις με διαύγεια σκέψης. Η νοητική εκτίμηση της σημασίας τους θα φέρει κατανόηση και θ’ αυξήσει επίσης την ομαδική κατανόηση της διδασκαλίας που επιδίωξα να μεταδώσω. Κάθε σπουδαστής που σκέφτεται καθαρά κι εφαρμόζει τη διδασκαλία στην καθημερινή του ζωή, συμβάλλει πολύτιμα στην ομαδική επίγνωση.
Συχνά ο ζηλωτής λέει στον εαυτό του: “Ποια χρησιμότητα έχω; Πώς μπορώ στη μικρή μου σφαίρα να υπηρετήσω τον κόσμο;” Ας απαντήσω σ’ αυτές τις ερωτήσεις τονίζοντας ότι φέρνοντας με τη σκέψη αυτό το βιβλίο στη διάνοια του κοινού, εκφράζοντας μπροστά στους συνανθρώπους σας τη διδασκαλία που μεταδίδει και με μια ζωή που βιώνεται σε συμφωνία με τη διδασκαλία του, η υπηρεσία σας είναι πολύ πραγματική.
Αυτό συνεπάγεται αναγκαστικά τη δέσμευση ολόκληρης
της προσωπικότητας στη βοήθεια της ανθρωπότητας και την υπόσχεση στον Ανώτερο Εαυτό ότι θα γίνει προσπάθεια να χαθεί από τη θέα ο εαυτός μέσα στην υπηρεσία – μια υπηρεσία που θα παρέχεται στον τόπο και τις περιστάσεις που το πεπρωμένο και το καθήκον του ανθρώπου επέβαλαν πάνω του. Εννοώ μια ανανέωση της προσπάθειας να επιφέρουμε την εξάγνιση όλων των σωμάτων έτσι ώστε ολόκληρος ο κατώτερος άνθρωπος να μπορεί να είναι ένας αγνός αγωγός και όργανο δια του οποίου η πνευματική δύναμη θα μπορεί να ρέει ανεμπόδιστη. Εννοώ την επίτευξη μιας στάσης που κάνει το ζηλωτή να μην επιθυμεί τίποτε για το χωριστό εαυτό και να θεωρεί όλα όσα έχει σαν κάτι που μπορεί να βάλει στο βωμό της θυσίας για την αρωγή των αδελφών του. Αν μπορούσαν όλοι όσοι διαβάζουν αυτό το βιβλίο να δουν τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ενωμένης προσπάθειας, θα πρόβαλε μια ομαδική δραστηριότητα που θα αναλαμβανόταν με νοημοσύνη και θα επιτύγχανε μεγάλα πράγματα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι τρέχουν εδώ κι εκεί πίσω απ’ το ένα ή το άλλο άτομο, τη μια ή την άλλη εργασία και καθώς εργάζονται με έλλειψη νοήμονος συντονισμού, δεν επιτυγχάνουν τίποτα ούτε κι ομαδικά αποτελέσματα. Όμως η ενωμένη ομαδική προσπάθεια θα κατέληγε σε μια εμπνευσμένη αναδιοργάνωση ολόκληρου του κόσμου και στην εξάλειψη των εμποδίων· θα γίνονταν πραγματικές θυσίες και θα υποχωρούσαν οι προσωπικοί πόθοι κι επιθυμίες για να υπηρετηθούν οι ομαδικοί σκοποί.
Πάνω απ’ όλα πρέπει να υπάρξει εξάλειψη του φόβου. Μ’ αυτό ασχολήθηκα διεξοδικά στην Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας κι έδωσα επίσης ορισμένους κανόνες και φόρμουλες για τον έλεγχό του. Πόσοι απ’ όσους διάβασαν τη διδασκαλία ωφελήθηκαν απ’ τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν; Θ’ απορρίψετε άραγε το φόβο με αποφασιστικότητα κι επειδή ο κόσμος κραυγάζει για βοήθεια και θα προχωρήσετε με χαρά και θάρρος στο μέλλον;


Επεται συνεχεια...


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΤΟΜΟΣ Ι
ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ
υπό
ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ


Συνεχεια...


Πίσω απ’ όλα τα βιβλία που έγραψα υπήρχε ένας συγκεκριμένος σκοπός κι ένας σχεδιασμένος ειρμός διδασκαλίας. Θα σας ενδιέφερε ίσως αν τον ανίχνευα για λογαριασμό σας:
Το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε ήταν η Μύηση, Ανθρώπινη και Ηλιακή. Το βιβλίο αυτό προοριζόταν για το μέσο ζηλωτή προκειμένου να τον οδηγήσει από εκεί που βρισκόταν σ’ ένα όραμα μιας οργανωμένης ομάδας δασκάλων που επιδιώκουν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα (και παρεμπιπτόντως τον ίδιο) και να δώσει κάποια ιδέα για την τεχνική του έργου τους και για τους τρόπους των διαδικασιών τους.
Οι Επιστολές επί του Αποκρυφιστικού Διαλογισμού υποδείκνυαν πώς μπορούν να προσεγγισθούν αυτοί οι δάσκαλοι και την πειθαρχία της ζωής που συνεπάγεται η διάνυση της Ατραπού. Τα δύο αυτά είναι ειδικά για ζηλωτές.
Η Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός ανήκει σε μια εντελώς διαφορετική κατηγορία. Σε τελευταία ανάλυση προορίζεται για την καθοδήγηση των μυημένων του κόσμου και θα υψώσει το βλέμμα του ζηλωτή πέρα απ’ τον εαυτό του και τη δική του ανάπτυξη σε μια πελώρια αντίληψη κι ένα παγκόσμιο ιδεώδες. Το σημάδι του μυημένου είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για τον εαυτό του, για τη δική του ανέλιξη και τη δική του προσωπική μοίρα κι όλοι οι ζηλωτές που γίνονται αποδεγμένοι μαθητές πρέπει να κυριαρχήσουν την τεχνική της αδιαφορίας. Τα μάτια τους πρέπει επίσης να υψωθούν από την ομάδα εργατών και την ιεραρχία που συνιστούν και να προσηλωθούν σε πλατύτερους ορίζοντες και πιο απέραντα βασίλεια δραστηριότητας. Πραγματεύθηκα το μεγάλο δημιουργικό Σχέδιο, τους νόμους και την τεχνική της ανέλιξής του και το έργο των Δομητών του Σύμπαντος· αναδυόμενη από τη μάζα των
μεταδοθέντων γεγονότων και υποκείμενη σ’ όλη τη διδασκαλία ήταν η ιδέα μιας μεγάλης Ζωής με τη δική Της ψυχολογία και ιδέες. Ήταν μια απόπειρα να δώσω μια συνθετική εικόνα του ανελισσόμενου Νου του Θεού καθώς πραγματοποιεί τα σχέδια Του μέσω των μικρότερων Υιών του Νου. Με συμβολισμό κι αρχαϊκές φράσεις συγκάλυπτε τις αλήθειες και τις αρχές που βρίσκονται στη ρίζα της δημιουργικής διαδικασίας και στο σύνολό του υπερβαίνει τη σύλληψη του προχωρημένου σπουδαστή. Ταυτόχρονα είναι μια πολυτιμότατη επιτομή πληροφοριών και θα χρησιμεύσει στη μετάδοση της αλήθειας και την ανάπτυξη της ενόρασης.
Το τελευταίο βιβλίο, η Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας, είναι ένας παράλληλος τόμος της Πραγματείας επί του Κοσμικού Πυρός. Όπως ακριβώς το πρώτο πραγματευόταν την ψυχολογία της Θεότητας, το έργο του Μακρόκοσμου και τους νόμους με τους οποίους εργάζεται ο Ηλιακός Λόγος, έτσι και το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πραγματεία για την ψυχολογία ενός Υιού του Θεού και το έργο του Μικρόκοσμου. Αφορά στενά τη θέση Του στο μεγαλύτερο σύνολο κι έχει πρακτική εφαρμογή στην καθημερινή ζωή μέσα σ’ αυτό το σύνολο.
Βοήθησα επίσης την Α.Α.Μπ. να εκδόσει μια μετάφραση των Γιόγκα Σούτρα του Πατάντζαλι, που είναι ένα γεφυρωτικό βιβλίο το οποίο αποσκοπεί να δείξει στο ζηλωτή τους κανόνες δια των οποίων μπορεί ν’ αναπτυχθεί το φως μέσα του και να κομισθεί η δύναμη της ενόρασης σ’ όλα τα προβλήματα και τα φαινόμενα της ίδιας της ζωής. Στο βιβλίο αυτό δόθηκε το όνομα Φως της Ψυχής.
Εδώ εκπληρώνω την πρόθεσή μου να γράψω ένα βιβλίο στο θέμα των Επτά Ακτίνων. Το θέμα αυτό παρουσίαζε πάντα πραγματικό ενδιαφέρον για τους σπουδαστές, όμως γι’ αυτές τις ακτίνες λίγα είναι γνωστά. Ξέρουμε απ’ τη Μυστική Δοξασία ότι είναι οι δομητικές Δυνάμεις και το άθροισμα όλων όσων υπάρχουν στο εκδηλωμένο σύμπαν, αλλά το αποτέλεσμά τους στο ανθρώπινο βασίλειο και η ουσιαστική τους ποιότητα και φύση παραμένουν ως τώρα μυστήριο. Θα είναι ανάγκη ν’ αποφύγω τον κοσμικό φθόγγο, αν μπορώ να τον ονομάσω έτσι, γιατί ζητώ να έχουν οι πληροφορίες πρακτική αξία για τοσπουδαστή και το νοήμονα αναγνώστη. Θα προσεγγίσω συνεπώς το θέμα τελείως από τη σκοπιά της ανθρώπινης οικογένειας και θα το πραγματευθώ με όρους ψυχολογικών αξιών, βάζοντας τα θεμέλια της νέας εκείνης ψυχολογίας που είναι πολύ αναγκαία κι έτσι πραγματευόμενος πρώτιστα την ανθρώπινη εξίσωση. Ό,τι έχω να πω θα είναι ένα σχόλιο πάνω σε μια επέκταση των λέξεων που βρίσκονται στο προοίμιο της Μυστικής Δοξασίας, ότι “Όλες οι Ψυχές είναι ένα με την Υπερψυχή”.


Επεται συνεχεια...


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αγαπητέ Αλέξανδρε, ωραία τα αποσπάσματα της Μπέιλη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ο στόχος του θέματος είναι η ανάγνωση η και οι παρατηρήσεις , ερωτήσεις κλπ επάνω σε αυτά που διαβάζουμε ?
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΑΔΕΛΦΕ ΑΕΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ,
Η ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΕΙ...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αλεξανδρε, μπορει το προσωνυμιο "αετος" να παραπεμπτει σε γενος αρρεν. αλλα το συμπαθεστατο μελος αετος ειναι μια ομορφη και γλυκητατη κορασιδα!

αδελφη λοιπον :wink:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΑΔΕΛΦΕ SILVER29
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ
ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ

ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Βρε παιδιά καλημέρα κατ΄αρχήν.... :D :D :D
Με κάνατε να ξεκαρδιστώ στα γέλια.....

Αδελφέ Αλέξανδρε πριν συζητήσουμε περί πολιτισμού και επικοινωνίας τι θα έλεγες να μιλήσουμε λίγο για τις αδελφότητες?
Θα ήθελα να ξέρω αν τις γνωρίζεις απο κοντά η αν απλώς θεωρείς τον εαυτό σου , σαν μέλος μιας συγκεκριμένης επειδή ακολουθείς τις ιδεες της και διαβάζεις τα βιβλία της ...
Αισθάνομαι οτι εχουμε ξανασυναντηθεί , αλλά δεν μπορω να προσδιορίσω που ....ειδομεν....

Για να είμαι διάφανη ως προς την πρόθεση μου...

Ο στόχος μου είναι η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και ο μηχανισμός της και αυτό δεν μπορεί να βρεθεί παρα μόνο μεσα απο την επαφή.
Το διάβασμα , ναι είναι πολύ γοητευτικό αλλά μας βοηθάει στο να αναγνωρίσουμε ένα ελάχιστο μέρος του κόσμου μας, σε αυτό το ζήτημα.

:flower:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΑΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ[ΜΙΑΣ] ΥΠΕΡΨΥΧΗΣ
ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ,ΛΟΙΠΟΝ,
ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ[?]ΠΙΘΑΝΟΝ...
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
Η ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Ο ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ-ΟΛΟΤΗΤΑ
Η ΧΩΡΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ''ΑΜΑΡΤΗΜΑ''ΙΣΩΣ''ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ'
ΧΩΡΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΓΩΙΣΜΟΣ-ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ
ΤΡΕΙΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ...
ΤΟΥ ΕΝΟΣ'' ΚΑΚΟΥ''ΕΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ...
ΚΑΚΟ-ΚΑΛΟ,ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ Ο''ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ''
ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ''ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ''
ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ-ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ...ΤΗΤΑ...ΤΗΤΕΣ...ΙΣΜΟΙ...


Δ Ι Α Χ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο Ι

ΜΑ ΤΟΝ...ΔΙΑ!

ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ?ΟΧΙ
ΕΛΛΗΝ?ΝΑΙ
ΠΙΣΤΟΣ?ΟΧΙ
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ
ΘΕΩΡΩ...
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
ΟΧΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΩΝ Η ΕΚΕΙΝΩΝ...ΟΧΙ
ΘΕ[Ο]ΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι

ΤΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ'' Α Ν Ω Θ Ρ Ω Σ Κ Ο Υ Ν ''
ΠΟΥ ΕΝΑΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΨΗ[ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΤΟ]
ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΗ,ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ!


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

:D
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Τι όμορφο βίντεο αδελφή Καλλιόπη...

Αλέξανδρε, κάθε φορά που σε διαβάζω , χαμογελάω....να σαι καλά....με αυτή την διαθεση σου... :D
Christina

Δημοσίευση από Christina »

Εγώ σας αφιερώνω αυτό

Κι αυτό για αδελφότητα μιλάει!

Διαφορετικού τύπου βέβαια αλλά

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=tdGFt_ZwnYU

μπορεί να μην ακούγεται καλά αλλά το νόημα μετράει..... :D
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Εσωτεριστής και ο αδελφός Βοσκόπουλος? Ετσι εξηγείται... :lol:
Christina

Δημοσίευση από Christina »

ναι ναι έτσι εξηγείται! :lol: :lol: :lol:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΤΟΜΟΣ Ι
ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΚΤΙΝΩΝ
υπό
ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ


''Ό,τι έχω να πω θα είναι ένα σχόλιο πάνω σε μια επέκταση των λέξεων που βρίσκονται στο προοίμιο της Μυστικής Δοξασίας, ότι “Όλες οι Ψυχές είναι ένα με την Υπερψυχή”.

Συνεχεια...


Απ’ την αρχή θα δεχθούμε το γεγονός της ψυχής. Δε θα εξετάσουμε τα επιχειρήματα υπέρ ή κατά της υπόθεσης ύπαρξης μιας ψυχής – παγκόσμιας, κοσμικής και θείας, ή ατομικής κι ανθρώπινης. Για τους σκοπούς της συζήτησής μας η ψυχή υπάρχει και προϋποτίθεται η ενδόμυχη πραγματικότητά της σαν βασική και αποδειγμένη αρχή. Όσοι δεν παραδέχονται την προϋπόθεση αυτή μπορούν ωστόσο να μελετήσουν το βιβλίο απ’ τη σκοπιά μιας προσωρινά αποδεκτής υπόθεσης κι έτσι να επιδιώξουν να συγκεντρώσουν εκείνες τις αναλογίες και τις ενδείξεις που μπορούν να υποστηρίξουν την άποψη. Για το ζηλωτή και για εκείνους που ζητούν να καταδείξουν την ύπαρξη της ψυχής γιατί πιστεύουν στην ύπαρξή της, αυτή η έκφραση των νόμων και της παράδοσής της, της φύσης, της προέλευσης και των δυναμικοτήτων της, θα αποβεί ένα βαθμιαία εμβαθυνόμενο και βιωματικό φαινόμενο.
Όσα υποδεικνύω και οι εισηγήσεις που μπορεί να κάνω, προλέγω ότι θα καταδειχθούν με την επιστημονική έννοια στη διάρκεια της ερχόμενης Υδροχοϊκής Εποχής. Η επιστήμη θα έχει τότε διεισδύσει λίγο περισσότερο στο πεδίο των άψαυστων κι όμως πραγματικών φαινομένων· θα έχει ανακαλύψει (ίσως και να έκανε ήδη αυτή την
ανακάλυψη) ότι το πυκνό και συγκεκριμένο δεν υπάρχει· θα ξέρει ότι δεν υπάρχει παρά μία ουσία που συναντάται στη φύση σε ποικίλους βαθμούς πυκνότητας και κραδασμικής δραστηριότητας κι ότι η ουσία αυτή ελαύνεται από επιτακτικό σκοπό και αποτελεί έκφραση της θείας πρόθεσης.
Θα επιδιώξουμε ν’ αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τις χαλαρές εκείνες γενικότητες που είναι τόσο ενοχλητικές για τον ακαδημαϊκό και κριτικό νου και στις οποίες ο μυστικιστής βρίσκει τόση ανακούφιση και χαρά. Θα παρακαλέσω ωστόσο εκείνους που μελετούν αυτή την πραγματεία να φυλάξουν τη γνώμη τους και να μην καταλήξουν σε κάποια αποκρυσταλλωμένη κρίση ωσότου παρουσιασθεί ολόκληρη η θέση, γίνουν σαφώς αισθητά τα περιγράμματά της και αναλυθούν κάπως οι λεπτομέρειές της.
Θα είναι ανάγκη να παρουσιάσουμε το θέμα σε μια πλατιά βάση και να συνδέσουμε το ατομικό με το γενικό κι αυτό (στην αρχή) μπορεί να φανεί πελώριο ζήτημα, μια πολύ υποθετική παρουσίαση κι ένα πολύ νεφελώδες κι αόριστο περίγραμμα. Αλλά η κατάσταση αυτή δεν μπορεί ν’ αποφευχθεί, γιατί τα επιχειρήματα – όπως πρέπει να συμβαίνει με κάθε αληθινά αποκρυφιστικό έργο – πρέπει να εξετασθούν απ’ το παγκόσμιο στο ιδιαίτερο, απ’ το κοσμικό στο ατομικό. Οι άνθρωποι έχουν προς το παρόν υπερβολικό ενδιαφέρον για το ιδιαίτερο και ατομικό, ώστε να τους είναι εύκολο να δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον για το μεγαλύτερο Όλο μέσα στο οποίο “ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν”, ούτε κατέχουν τη στιγμή αυτή (κατά γενικό κανόνα) τον εσώτερο εκείνο μηχανισμό σκέψης και την ενορατική εκείνη αντίληψη της αλήθειας, που θα τους επιτρέψει να συλλάβουν εύκολα τη σημασία εκείνου που υπόκειται στο συμβολισμό των λέξεων ή να δουν καθαρά το υποκειμενικό περίγραμμα κάτω από την αντικειμενική μορφή. Αλλά η προσπάθεια να καταλάβουμε φέρνει τη δική της ανταμοιβή και η απόπειρα να συλλάβουμε και να αντιληφθούμε την Ψυχή – κοσμική, παγκόσμια, πλανητική και ατομική – οδηγεί αναπόφευκτα στην ανέλιξη
της νοητικής συσκευής (με μια επακόλουθη ανάπτυξη των μέχρι στιγμής ηρεμούντων εγκεφαλικών κυττάρων) η οποία πρέπει τελικά να προκαλέσει συντονισμό της ικανότητας για σκέψη κι επακόλουθη φώτιση.


Επεται συνεχεια...


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”