ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

“Προτού η ψυχή μπορέσει να δει, πρέπει να έχει επιτευχθεί η εσώτερη αρμονία και τα σάρκινα μάτια να έχουν τυφλωθεί σε κάθε πλάνη.
Προτού η ψυχή μπορέσει να ακούσει, η εικόνα (ο ’νθρωπος) πρέπει να έχει καταστεί κουφή στους βρυχηθμούς και στους ψιθύρους, στα μουγκρητά των ελεφάντων και στο αργυρόηχο βουητό της χρυσής πυγολαμπίδας.
Προτού η ψυχή μπορέσει να καταλάβει και να θυμηθεί, πρέπει να ενωθεί με το σιωπηλό ομιλητή, όπως το καλούπι στο οποίο πλάθεται ο πηλός ενώνεται πρώτα με το νου του αγγειοπλάστη.
Γιατί τότε η ψυχή θα ακούσει και θα θυμηθεί.
Και τότε στο εσώτερο αυτί θα μιλήσει η φωνή της σιγής.”

Από τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αφου εχεις δεί την πλάνη!
Αφου έχεις ακουσει τους βρυχηθμούς και τα μουγκρητά!
Για να σιωπησεις μεσα σου νομίζω ότι πρωτα θελει να ΣΕ αφουγκραστείς!
Πως ν απαψουν οι βουές μεσα σου αν ουτε καν εχεις εσωστραφεί κι αφηνεσαι στους εξωτερικούς θορύβους που θεωρεις ως τους μόνο υπαρκτούς;

Για να αφουγκραστουμε την ψυχη μας πρεπει να καταλαγιάσουμε τον Νού.

Ευχαριστω για το αποσπασμα!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Η Επιστήμη και το Αποτέλεσμά του
Παράφραση των
ΓΙΟΓΚΑ ΣΟΥΤΡΑ
ΤΟΥ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ
Με σχόλια
της
ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η Επιστήμη της Ράτζα Γιόγκα ή η “Βασιλική Επιστήμη της Ψυχής”, όπως δόθηκε απ’ τον κύριο εκπρόσωπό της, τον Πατάντζαλι, θα βρει τελικά τη μεγαλύτερή της εκδήλωση στη Δύση. Κι αυτό λόγω του γεγονότος ότι – υπό τον κυκλικό νόμο – η πέμπτη φυλετική ρίζα (στην πέμπτη υποφυλή της) πρέπει αναπόφευκτα να προσεγγίσει το ύψιστο σημείο της. Το σημείο αυτό παρουσιάζεται στην οικονομία των φυλών με την ορθή χρήση του νου και τη χρησιμοποίησή του από την ψυχή για την επίτευξη ομαδικών σκοπών και την ανάπτυξη ομαδικής συνείδησης στο φυσικό πεδίο.
Μέχρι τώρα o νους είτε εκπορνεύθηκε για υλιστικούς σκοπούς είτε θεοποιήθηκε. Με την επιστήμη της Ράτζα Γιόγκα ο νους θα γίνει γνωστός σαν όργανο της ψυχής και σαν μέσον δια του οποίου φωτίζεται o εγκέφαλος του ζηλωτή κι αποκτάται η γνώση εκείνων των πραγμάτων που αφορούν το βασίλειο της ψυχής.
Επίσης, σύμφωνα με το νόμο της εξέλιξης, o νους, όντας η πέμπτη αρχή, πρέπει να καταστεί το κύριο μέλημα της πέμπτης φυλετικής ρίζας και της αντίστοιχης πέμπτης υποφυλής της περισσότερο από κάθε άλλη.


Επεται συνεχεια...


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

Συνεχεια...


Όλες οι διάφορες Γιόγκα είχαν τη θέση τους στην ανέλιξη του ανθρώπινου όντος. Στην πρώτη καθαρά φυσική φυλή που ονομάσθηκε Λεμουρεία, η Γιόγκα που εκείνη την εποχή επιβλήθηκε στη νηπιακή ανθρωπότητα ήταν η Χάθα Γιόγκα, η Γιόγκα του φυσικού σώματος, η Γιόγκα που φέρνει σε συνειδητή χρήση και χειρισμό τα διάφορα όργανα, μύες και μέρη του φυσικού σώματος. Το πρόβλημα των μυστών εκείνης της εποχής ήταν να διδάξουν στα ανθρώπινα όντα, που τότε ήταν μόλις ανώτερα από ζώα, το σκοπό, τη σημασία και τη χρήση των διαφόρων οργάνων τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να τα ελέγξουν συνειδητά, καθώς και την έννοια του συμβόλου της ανθρώπινης μορφής. Έτσι στις πρώιμες εκείνες μέρες με την άσκηση της Χάθα Γιόγκα το ανθρώπινο ον έφτανε στην πύλη της μύησης. Εκείνη την εποχή η επίτευξη της τρίτης μύησης, που οδηγούσε στη μεταμόρφωση της προσωπικότητας, ήταν η ύψιστη μύηση που μπορούσε να επιτύχει o άνθρωπος.
Στις Ατλάντειες μέρες η πρόοδος των υιών των ανθρώπων επετεύχθη με την επιβολή δύο άλλων Γιόγκα. Πρώτα της Γιόγκα που αποκλήθηκε Λάγια Γιόγκα, της Γιόγκα των κέντρων, που προκαλούσε τη σταθεροποίηση του αιθερικού σώματος και των κέντρων του ανθρώπου και την ανάπτυξη της αστρικής και ψυχιστικής φύσης. Αργότερα η Μπάκτι Γιόγκα που προέκυψε από την ανάπτυξη του συναισθηματικού ή αστρικού σώματος, ενσωματώθηκε στη Λάγια Γιόγκα και τέθηκαν τα θεμέλια εκείνου του μυστικισμού και της αφοσίωσης που υπήρξε το υποκείμενο κίνητρο της ιδιαίτερης Αρείας φυλετικής μας ρίζας. Εκείνη την εποχή αντικειμενικός σκοπός ήταν η τέταρτη μύηση.
Τώρα στην Αρεία φυλή η υποταγή του νοητικού σώματος και o έλεγχος του νου επέρχεται με την άσκηση της Ράτζα Γιόγκα και η πέμπτη μύηση, εκείνη του μύστη, είναι ο στόχος της εξελισσόμενης ανθρωπότητας. Έτσι όλες οι Γιόγκα είχαν τη θέση τους και υπηρέτησαν ένα χρήσιμο σκοπό και είναι προφανές ότι κάθε επιστροφή σε πρακτικές της Χάθα Γιόγκα ή σε πρακτικές που ασχολούνται ειδικά με την ανάπτυξη των κέντρων, η οποία προκαλείται με ποικίλους τύπους ασκήσεων διαλογισμού κι αναπνοής, από ορισμένη σκοπιά αποτελεί οπισθοδρόμηση. Θα διαπιστωθεί ότι με την πρακτική της Ράτζα Γιόγκα και την απόκτηση εκείνου του σημείου κατευθυνόμενου ελέγχου, που βρίσκεται απ’ τον άνθρωπο ο οποίος επικεντρώνει τη συνείδησή του στην ψυχή, οι άλλες μορφές Γιόγκα καθίστανται περιττές, γιατί η μεγαλύτερη Γιόγκα περιλαμβάνει αυτόματα όλες τις μικρότερες στα αποτελέσματά της αν κι όχι στις πρακτικές της.
Όταν μελετηθούν αυτά, θα γίνει φανερό γιατί έφθασε η μέρα της ευκαιρίας. Από αμνημόνευτους χρόνους η Ανατολή διαφύλαξε για μας τους κανόνες. Εδώ κι εκεί οι Ανατολίτες (με λίγους Δυτικούς μύστες) επωφελήθηκαν απ’ αυτούς τους κανόνες και υποβλήθηκαν στην πειθαρχία της απαιτητικής αυτής επιστήμης. Έτσι διατηρήθηκε για τη φυλή η συνέχεια της Μυστικής Δοξασίας, της Προαιώνιας Σοφίας κι έτσι συγκεντρώθηκε το προσωπικό της Ιεραρχίας του πλανήτη μας. Στον καιρό του Βούδδα και με τη διέγερση που προκάλεσε, υπήρξε μια μεγάλη συγκέντρωση Αρχάτ. Ήταν άνθρωποι που πέτυχαν την απελευθέρωση με αυτόβουλη προσπάθεια. Αυτή η περίοδος της Αρείας φυλής μας υπήρξε κορύφωμα για την Ανατολή. Από τότε η πλημμύρα της πνευματικής ζωής κατευθύνθηκε σταθερά στα δυτικά και μπορούμε πια ν’ αναμένουμε ένα αντίστοιχο κορύφωμα στη Δύση, που θα φθάσει στο ζενίθ του μεταξύ των ετών 1965 και 2025. Γι’ αυτό το σκοπό εργάζονται από κοινού οι μύστες της Ανατολής και της Δύσης, γιατί πάντοτε ακολουθούν το Νόμο.
Η επερχόμενη αυτή ώση (όπως κι εκείνη στον καιρό του Βούδδα) αποτελεί δευτερακτινική ώση και δεν έχει καμιά σχέση με οποιαδήποτε πρωτακτινική ώση, όπως εκείνη που έφερε την Ε.Π. Μπλαβάτσκυ. Οι πρωτακτινικές ώσεις αναφαίνονται στο πρώτο τέταρτο κάθε αιώνα και φθάνουν το κορύφωμά τους στο φυσικό πεδίο κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετάρτου. Το ενδιαφέρον που εμφανίζεται τώρα για τη Ράτζα Γιόγκα και τη μελέτη αυτής της επιστήμης και των κανόνων που παρέχει για την ανέλιξη του ανθρώπου, αποτελεί ένδειξη της γενικής τάσης της αναδυόμενης δευτερακτινικής ώσης. Το ενδιαφέρον αυτό θα εκδηλώνεται όλο και περισσότερο. Έτσι έρχεται η μέρα της ευκαιρίας.


Επεται συνεχεια...


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Η Επιστήμη και το Αποτέλεσμά του
Παράφραση των
ΓΙΟΓΚΑ ΣΟΥΤΡΑ
ΤΟΥ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ
Με σχόλια
της
ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


Συνεχεια...


Υπάρχουν τρία βιβλία που πρέπει να βρίσκονται στα χέρια κάθε σπουδαστή, η Μπαγκαβάτ Γκιτά, η Καινή Διαθήκη και οι Γιόγκα Σούτρα, γιατί σ’ αυτά τα τρία περιέχεται η πλήρης εικόνα της ψυχής και της ανέλιξής της.
Στην Γκιτά μας δόθηκε (στα δέκα οκτώ της κεφάλαια) μια περιγραφή της ψυχής, του Κρίσνα, της δεύτερης όψης, στην αληθινή του φύση σαν Θεού σε εκδήλωση, η οποία κορυφώνεται στο θαυμάσιο εκείνο κεφάλαιο όπου αποκαλύπτεται στον Αρζούνα, το ζηλωτή, σαν η ψυχή όλων των πραγμάτων και το σημείο της δόξας πίσω από τον πέπλο κάθε μορφής.
Στην Καινή Διαθήκη απεικονίζεται για μας η ζωή ενός Υιού του Θεού σε πλήρη εκδήλωση, όπου απαλλαγμένη από κάθε πέπλο, η ψυχή στην αληθινή της φύση βαδίζει στη γη. Μας γίνεται φανερό απ’ τη μελέτη της ζωής του Χριστού τι σημαίνει η ανάπτυξη των δυνάμεων της ψυχής, η επίτευξη απελευθέρωσης και η κατάσταση ενός Θεού που βαδίζει σε πλήρη δόξα στη γη.
Στις Γιόγκα Σούτρα ενσωματώνονται για μας οι νόμοι αυτής της επίτευξης και οι κανόνες, οι μέθοδοι και τα μέσα με τα οποία – αν τηρηθούν – o άνθρωπος καθίσταται “τέλειος ώσπερ o Πατήρ ημών o εν τοις Ουρανοίς τέλειος εστί”. Βήμα προς βήμα ξετυλίγεται μπροστά μας ένα βαθμιαίο σύστημα ανάπτυξης που οδηγεί απ’ το στάδιο του μέσου καλού ανθρώπου, μέσω εκείνων του ζηλωτή, του μυημένου και του Διδασκάλου, ως το εξυψωμένο εκείνο σημείο εξέλιξης στο οποίο στέκει τώρα o Χριστός. Ο Ιωάννης, o αγαπημένος μαθητής, είπε ότι “εσόμεθα ως Αυτός, ότι οψόμεθα Αυτόν ως εστίν” και η αποκάλυψη της ψυχής στον άνθρωπο σε ενσάρκωση στο φυσικό πεδίο προκαλεί πάντοτε τη μεγάλη μεταμόρφωση. Ο ίδιος o Χριστός είπε ότι “έργα μείζονα ών εγώ ποιώ και υμείς ποιήσεσθε”, δίνοντάς μας έτσι την υπόσχεση “της βασιλείας, της δύναμης και της δόξης”, υπό την προϋπόθεση ότι η έφεση και η αντοχή μας θα είναι επαρκείς για να μας οδηγήσουν στον ακανθώδη δρόμο του Σταυρού και να μας επιτρέψουν να βαδίσουμε εκείνη την ατραπό που “οδηγεί συνεχώς προς τα πάνω”, στην κορυφή του Όρους της Μεταμόρφωσης.
Πώς άραγε προκαλείται η μεγάλη αυτή αλλαγή; Πώς μπορεί o άνθρωπος, το θύμα των επιθυμιών και της κατώτερης φύσης του, να γίνει o άνθρωπος ο νικητής, ο θριαμβευτής πάνω στον κόσμο, τη σάρκα και το διάβολο; Προκαλείται όταν o φυσικός εγκέφαλος του ενσαρκωμένου ανθρώπου αποκτά επίγνωση του εαυτού – της ψυχής – και η συνειδητή αυτή επίγνωση γίνεται εφικτή μόνο όταν ο αληθινός εαυτός μπορεί “να ανακλασθεί στο υλικό του νου”. Η ψυχή είναι ενδόμυχα απαλλαγμένη απ’ τα αντικείμενα και στέκει πάντα σε κατάσταση απομονωμένης ενότητας. Όμως o άνθρωπος σε ενσάρκωση πρέπει να οδηγηθεί στη συνείδηση του φυσικού του εγκεφάλου σε μια αντίληψη των δύο αυτών καταστάσεων ύπαρξης· πρέπει συνειδητά να απελευθερωθεί απ’ όλα τα αντικείμενα της επιθυμίας και να σταθεί σαν ενοποιημένο όλο, αποσπασμένος κι απελευθερωμένος απ’ όλα τα πέπλα, απ’ όλες τις μορφές στους τρεις κόσμους. Όταν η κατάσταση της συνειδητής ύπαρξης, όπως τη γνωρίζει o πνευματικός άνθρωπος, γίνει επίσης η κατάσταση επίγνωσης του ανθρώπου σε φυσική ενσάρκωση, τότε o σκοπός έχει επιτευχθεί. Ο άνθρωπος δεν είναι πλέον ό,τι τον καθιστά το φυσικό του σώμα όταν ταυτίζεται μαζί του, το θύμα του κόσμου. Βαδίζει ελεύθερος, με πρόσωπο που λάμπει (Ι Κοριν. 3) και το φως της όψης του διαχύνεται σε όλους όσους συναντά. Οι επιθυμίες του δεν εξωθούν πλέον σε δράση τη σάρκα και το αστρικό του σώμα πλέον δεν τον κατανικά ούτε τον υποτάσσει.
Με την απάθεια και την εξισορρόπηση των ζευγών των αντιθέτων ελευθερώθηκε από τις διαθέσεις, τα αισθήματα, τους πόθους, τις επιθυμίες και τις συναισθηματικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζουν τη ζωή του μέσου ανθρώπου κι έφθασε στο σημείο της ειρήνης. Ο διάβολος της υπερηφάνειας, η προσωποποίηση της κατάχρησης της νοητικής φύσης και οι διαστρεβλωμένες συλλήψεις του νου υπερνικώνται και στέκει ελεύθερος από τους τρεις κόσμους. Η φύση της ψυχής, οι ποιότητες και οι δραστηριότητες που είναι συμφυείς στην αγαπητική φύση του Υιού του Θεού και η σοφία που εκδηλώνεται όταν αγάπη και δραστηριότητα (η δεύτερη και η τρίτη όψη) ενώνονται, χαρακτηρίζουν τη ζωή του στη γη και μπορεί να πει όπως o Χριστός, “Τετέλεσται”.


Επεται συνεχεια...


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ
Η Επιστήμη και το Αποτέλεσμά του
Παράφραση των
ΓΙΟΓΚΑ ΣΟΥΤΡΑ
ΤΟΥ ΠΑΤΑΝΤΖΑΛΙ
Με σχόλια
της
ΑΛΙΚΗΣ Α. ΜΠΕΪΛΗ


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ


Συνεχεια...




Η χρονολογία γέννησης του Πατάντζαλι είναι άγνωστη και υπάρχει μεγάλη διάσταση γνωμών γι’ αυτό το ζήτημα. Οι περισσότεροι δυτικοί ειδικοί προσδιορίζουν μια χρονολογία μεταξύ 820 π.Χ. και 300 π.Χ., ενώ ένας ή δύο την τοποθετούν μετά Χριστό. Όμως οι Ινδοί ειδικοί οι οποίοι υποτίθεται ότι γνωρίζουν κάτι για το ζήτημα, προσδιoρίζουν μια πολύ παλιότερη χρονολογία και μάλιστα στο 10.000 π.Χ. Ο Πατάντζαλι ήταν ερανιστής της διδασκαλίας η οποία μέχρι την εποχή της εμφάνισής του μεταδιδόταν προφορικά για πολλούς αιώνες. Ήταν o πρώτος που κατέγραψε τη διδασκαλία για χρήση των σπουδαστών και γιαυτό θεωρείται ιδρυτής της Σχολής Ράτζα Γιόγκα. Όμως το σύστημα ήταν σε χρήση από τις απαρχές της Αρείας φυλής. Οι Γιόγκα Σούτρα αποτελούν τη βασική διδασκαλία της πέραν των Ιμαλαΐων Σχολής στην οποία ανήκουν πολλοί από τους Διδασκάλους της Σοφίας και πολλοί σπουδαστές υποστηρίζουν ότι οι Εσσαίοι κι άλλες σχολές μυστικιστικής εκπαίδευσης και σκέψης, που συνδέονταν στενά με τον ιδρυτή του Χριστιανισμού και τους πρώτους χριστιανούς, βασίζονταν στο ίδιο σύστημα κι ότι οι δάσκαλοί τους είχαν εκπαιδευθεί στη μεγάλη πέραν των Ιμαλαΐων Σχολή.
Πρέπει εδώ να δηλωθεί ότι οι σούτρα υπαγορεύθηκαν και παραφράσθηκαν από το Θιβετανό Αδελφό, ενώ τα σχόλια σ’ αυτές γράφηκαν από μένα και υποβλήθηκαν για αναθεώρηση και σχολιασμό στο Θιβετανό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η μετάφραση δεν είναι κυριολεκτική και δεν αποδίδει τον ακριβή ορισμό των αρχικών Σανσκριτικών όρων. Αποτελεί μια προσπάθεια διατύπωσης σε σαφή και κατανοητά Αγγλικά της ακριβούς έννοιας, όσο είναι εφικτό με το μέσον αυτής της δύσκαμπτης και στερημένης φαντασίας γλώσσας. Ο σπουδαστής ίσως βρει χρήσιμο στη μελέτη αυτών των σούτρα τη σύγκριση της απόδοσης που δίνεται εδώ με τις ποικίλες άλλες μεταφράσεις που μπορεί να προμηθευτεί.

ΑΛΙΚΗ Α. ΜΠΕΪΛΗ
Νέα Υόρκη, Μάιος 1927


TO ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Αλέξανδρε γλυκιέ, κάποιος μου είπε ότι απαγορεύεται να μεταφέρεις τεράστια αποσπάσματα από βιβλία, χωρίς έγκριση του εκδότη...

Δεν το ξέρω σίγουρα, θα μπορούσες να μάθεις κάτι σχετικά με αυτό?

Ξέρεις άλλο είναι ένα απόσπασμα, και άλλο ολόκληρο το βιβλίο...


Μπορείς να πάρεις άδεια από τον εκδοτικό οίκο, αν τους εξηγήσεις τον σκοπό που το κάνεις...


Σ' ευχαριστώ πολύ :D :D :D :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Δημοσιεύσεις: 277
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2008 11:25 am

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ »

Αγαπημενη μου Βασω

Κατ'αρχην ευχαριστω που μου δοθηκε το βημα και η ευκαιρια να μοιραστω με την παρεα τα δωρα της γνωσης των βιβλιων της Αλικης Μπειλυ του Διδασκαλου Θιβετανου και της Προαιωνιας Σοφιας.

Η γνωση[αυτη] ανηκει σε ολη την ανθρωποτητα γιαυτο και δεν υπαρχουν συγγραφικα η πνευματικα δικαιωματα.

Ουτε υποχρεωσεις...

Υπηρεσια ειναι το αυθορμητο καλεσμα της ψυχης.

''Το Φως της Ψυχης'',αν ει-οιδε κανεις,τελειωσε οπως ξεκινησε με την υπογραφη της συγγραφεως και χωρις την ενδειξη''Επεται συνεχεια''γιατι απλα τελειωσαν οι εισαγωγικες παρατηρησεις-προλογος.

Το ιδιο θα συνεβαινε και με τα υπολοιπα αποσπασματα-δημοσιευματα- βιβλια.Μονο προλογοι-εισαγ.παρατηρησεις και
''Η συνεχεια επι των βιβλιων''.

Η Προθεση μου ηταν[ειναι]αγαθη και η μικρη μου θεληση
υπο τον σκοπο που οι Διδασκαλοι γνωριζουν και υπηρετουν.

Υπηρεσια ειναι το αυθορμητο καλεσμα της ψυχης.

Αυθορμητα ισως αυθαιρετα''ανεβασα''τα αποσπασματα,πριν καν συστηθουμε,γνωριστουμε,ΣΥΝτονιστουμε.

ΕΥ χαριστουμε για την φιλοξενια και την εμπειρια.


ΤΟ ΦΩΣ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Aλέξανδρε είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι μαζί μας!
και ευχαριστώ για όσα έχεις καταθέσει εδώ μέσα...

Φυσικά και η αγνή πρόθεση είναι εμφανής

και φυσικά η σοφία ανήκει στον κόσμο...όμως!!!


΄Οταν τύπωσα το βιβλίο μου με ρώτησε ο εκδοτικός οίκος για να κατοχυρώσω τα δικαιώματα...

και έκλαψα από τα γέλια...

Δεν κατοχύρωσα τίποτα...΄Οποιος θέλει ας τα αντιγράψει...΄Οποιος θέλει ας πει ότι είναι δικά του...Λίγο με ενδιαφέρει...
Το ίδιο και την Ρωρ!!!
Ούτε που με ένοιαξαν ποτέ τα δικαιώματα και η κλοπή μηνυμάτων που ήταν από ανώτερη επικοινωνία...Γιατί απλά, δεν είναι δικά μου!!!

΄Οταν όμως βλέπεις στο βιβλίο το Copyright και τις δεσμεύσεις, που οι άνθρωποι ορίζουν την "περιουσία" τους, τότε είμαι αναγκασμένη να σεβαστώ τους όρους του γήινου πεδίου, αυτού που ζω!!!

και γι' αυτό μόνο στο είπα!!!!

Μήπως όμως είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε πράγματα από εμάς?
Λέω τώρα... :D

Οι διαδρομές μας δεν ορίζονται από τα λόγια των διδασκάλων μόνο, αλλά και από την δική μας αυθεντικότητα...Και την οποία νιώθω σαν την μεγαλύτερη αλήθεια.... :D :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18618
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Δημοσίευση από Μάνος »

Βάσω έγραψε:Οι διαδρομές μας δεν ορίζονται από τα λόγια των διδασκάλων μόνο, αλλά και από την δική μας αυθεντικότητα...Και την οποία νιώθω σαν την μεγαλύτερη αλήθεια....
:x :x :x
>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”