Ποιό είναι το νόημα τις αστρολογίας;

Θέματα κατηγορίας που "κοιμούνται"...
Xρήστος

Ποιό είναι το νόημα τις αστρολογίας;

Δημοσίευση από Xρήστος »

Η αστρολογία είναι αληθινή;Μπορεί να εξηγηθεί με επιστημονικά δεδομένα;Ισχύει στην καθημερινή μας πραγματικότητα;Πώς μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στην εξέλιξή του;Είναι η προβλεψη του μέλλοντος,άραγε,ο πραγματικός της σκοπός;

Ολα αυτά αποτελούν απορίες που πολλές φορές αναγεννήθηκαν μέσα στον ανθρώπινό μας νου.Αναζητήσαμε όμως δεδομένα που θα μπορούσαν να δώσουν απάντηση στα ερωτήματά μας; Η/είμαστε ανοιχτοί στην έρευνα και τον αποσυμβολισμό της αστρολογίας;

"Κάποια πράγματα μου βγαίνουν...κάποια πάλι όχι.Μήπως έτσι όπως τα ακούω/τα διαβάζω /τα παρακολουθώ ο νους μου αυθυποβάλλεται";

"Μα πώς μπορεί ένας τόσο μικρός Πλανήτης ή τόσο μακρινός,ετών φωτός μακριά να επηρεάζει τη δική μου ιδιοσυγκρασία;"

"Τί θα γίνει στο μέλλον μου κύριε αστρολόγε ;"

"...Είμαι Παρθένος και το αγόρι μου Κριός...ταιριάζουμε;"

...Και ακόμα πολλά,που είτε έχουμε πει είτε έχουμε σκεφτεί.

Σας προσκαλώ σε αυτό το θέμα.Αναπτύξτε τις ερωτήσεις και απορίες σας.Εντελώς ανθρώπινα,με ειλικρίνια να καταγράψουμε τις απόψεις μας περί αστρολογίας,να καθαρίσουμε τις αμφιβολίες από το νου μας και τα τις κακοσχηματισμένες σκεπτομορφές του νοητικού μας σώματος.

Ας είμαστε ανοιχτοί στην ανώτερη νόηση,για να δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά.
Άβαταρ μέλους
angela_al
Δημοσιεύσεις: 2334
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 1:03 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Δημοσίευση από angela_al »

Συμφωνώ με τη φιλοσοφία της αστρολογίας που εκφράζει την αντίληψη της ενότητας του ανθρώπου με το Σύμπαν.
Η Γη ανήκει στο Ηλιακό σύστημα που ανήκει στον Γαλαξία, που ανήκει σε ένα σμήνος Γαλαξιών, που τελικά ανήκει στο Σύμπαν και κατά συνέπεια και ο άνθρωπος είναι ένα απειροελάχιστο κομμάτι του Σύμπαντος.
Κάθε στιγμή αντανακλάται στη Γη μία διαφορετική πλευρά του Σύμπαντος, ωστόσο μόνο με τους αστροφυσικούς νόμους είναι ανέφικτο να εξηγήσουμε την αστρολογική επίδραση των ουράνιων σωμάτων στον άνθρωπο, οι πλανητικές επιδράσεις δεν επαρκούν για να ερμηνέψουμε μια τέτοια νομοτελειακή σχέση, όμως διαισθητικά και υπέρλογα βιώνουμε τον δεσμό του ανθρώπου με το Σύμπαν!
Ναι στην Εξελικτική – Ενεργειακή Αστρολογία που συνδυάζει Ανατολική και Δυτική σκέψη. (Γιατί μου συμβαίνουν όλα αυτά, απανωτά; Τι μπορώ να κάνω για να εξελιχθώ μέσα από αυτές τις δοκιμασίες ? )
Όχι δαγκωτό στη Μεσαιωνική πια Αστρολογία (Έχεις άσχημες όψεις πλανητών; Μείνε στο σπίτι μέχρι να περάσουν!)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Ολα "χαμηλώνουν" για να μπορέσει ο άνθρωπος να κατανοήσει. Στην αρχή μέσα από τις τάσεις του που τις προσδίδει στους πλανήτες, στους συνδυασμούς, στην στιγμή, στήν ώρα.
Ο αστρολόγος γίνεται "μάγος" στα μάτια του και θεωρεί ότι μπορεί να μάθει τον Εαυτό του, μέσα από την πορεία των πλανητών.

Μέσα όμως από την εξελικτική διαδικασία τοποθετεί την μοίρα του σε επιλογές και αρχίζει να βρίσκει την θέση του στο Σύμπαν.
Αγκαλιάζει τους πλανήτες και τους "αλλάζει" τροχιά.
Και σ' αυτήν την ΄στιγμή δεν είναι το μόριο του Σύμπαντος, αλλα ο Δημιουργός του.

Και έτσι "βγαίνει" από το σπίτι του, ακόμα και αν ο Κρόνος είναι ανάδρομος...!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Μου άρεσε κάπου που είχα διαβάσει την φράση "η γενέθλια υπόσχεση", σε μία διαφήμιση για κάποιον/-α αστρολόγο. Πιστεύω ότι ο γενέθλιος αστρολογικός χάρτης είναι το "σημείο εκκίνησης" για το ταξίδι μας. Από εκεί και πέρα, ακούγοντας τις συμβουλές που έχει να μας δώσει το σύμπαν από εκείνη την στιγμή, αρχίζουμε ελεύθεροι να δημιουργούμε την ζωή μας. Στην διάρκεια αυτής της διαδρομής, μπορούμε πάντα να κοιτάξουμε ψηλά στα αστέρια και να τα ακούσουμε να μας μιλάνε. Όμως δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτά: πρέπει να μάθουμε να περπατάμε μόνοι μας και πέρα από αυτά.
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Xρήστος

Ποιό είναι το νόημα τις αστρολογίας;

Δημοσίευση από Xρήστος »

Στην πραγματικότητα υπάρχει πρόθεση για έρευνα και κατανόησή;από εκεί αρχίζουν όλα στο να δημιουργηθεί η ανάλυση...
Μπορώ να γράφω σιγά σιγά κάποια πράγματα στο να περιμένω τις απόψεις σας.Η αστρολογία είναι η μελέτη της κίνησης των πλανητών μέσα απο την οποία εκφράζεται το θείο θέλημα.
Παντού στο σύμπαν,σε κάθε γαλαξία ,αλλά και σε κάθε διάσταση οι πλανήτες φέρουν την καταλληλότερη αναμεταξύ τους διάταξη στο να δημιουργούν τα ηλεκτρομαγνιτικά πεδία δράσεως αναμεταξύ τους αλλά και μεταξύ του Κεντρικού τους Ηλίου.Δίνουν δομή και διάταξη στο σύμπαν,ενώ οι δυναμικές αλληλεπιδράσεις τους ευθύνονται για την καθενός πλανήτη τροχιά.
Κατα επέκταση,ο ένας Γαλαξίας αλληλεπιδρά με τον άλλο ώστε οι ενέργειες αναμεταξύ των γαλαξιών να δημιουργούν τις εσωτερικές αναβαθμίσεις στον καθένα ξεχωριστά.Οι αναβαθμίσεις αυτές εκφράζονται ως πλανητικές διαφυγές από τη δεδομένη τροχιά τους κ.ο.κ
Στη φυσική μία δύναμη δεν ασκείται μόνο σε ένα σημείο του σώματος,αλλά σε όλο το σώμα,σε κάθε μόριο μάζας.Ετσι,π.χ.φανταστειτε ότι αν έχουμε ένα κορόμηλο και το σπρώξουμε,η δύναμη F που θα ασκήσουμε πάνω στο κορόμηλο αυτό ,θα είναι η συνολική ενέργεια του κάθε μορίου κορομήλου που θα αποκτήσει από το κορόμηλο αυτό η αιτία της κίνησής του.
Αναρωτηθήκατε ποτε γιατί η κίνηση των πλανητών είναι κυκλική,άλλωτε ελλειπτική γενικότερα ελλειπτοειδής;
Οι αναμεταξύ των πλανητων δυνάμεις είναι αυτές που δημιουργούν τις κινήσεις αυτές,αλλά και του μεγαλύτερου σώματος ,του ηλίου.
Αρα δε θα χρησιμοποιήσω σήμερα κανένα άλλο στοιχείο πέραν των επιστημονικών για νας αποδείξω ότι οι δυνάμεις της φυσικής "προδίδουν"την αλληλεπίδραση των υπολοίπων πλανητών με τη Γη,αλλά και με κάθε άλλο της μόριο!!
Αρά και με τον άνθρωπο και κάθε άλλο ανθρώπινο μόριο.
Μέχρι εδώ για τώρα.

Με σεβασμό αντανακλόμενο.
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

η δύναμη F που θα ασκήσουμε πάνω στο κορόμηλο αυτό ,θα είναι η συνολική ενέργεια του κάθε μορίου κορομήλου που θα αποκτήσει από το κορόμηλο αυτό η αιτία της κίνησής του.
Δεν είναι ακριβως έτσι ή μάλον η διατύπωση δεν είναι σωστή..Η δυναμη που θα ασκηθεί στο κορόμηλο θα ακηθεί θεωρητικά σε ένα σημείο και περίπου ι ίδια δύναμη θα ασκηθει σε κάθε μόριό του εξαιτίας δεσμών που υπάρχουν μεταξύ των μορίων(γιατί υπάρχουν κρούσεις τριβές κτλ.. κτλ..). Αυτό που θέλω να μου εξηγήσεις είναι πως δυνάμεις έλξεως μεταξύ πλανητών επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.. πως περναμε απο φυσική - αστροφυσική.. στο ταιριάζεις με αυτό το ζώδιο και θα έχεις υγεία.. ή θα τα πας καλά στον οικονομικό τομεα...
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Αυτό που θέλω να μου εξηγήσεις είναι πως δυνάμεις έλξεως μεταξύ πλανητών επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.. πως περναμε απο φυσική - αστροφυσική.. στο ταιριάζεις με αυτό το ζώδιο και θα έχεις υγεία.. ή θα τα πας καλά στον οικονομικό τομεα...
Σε αυτό, ούτε οι ίδιοι αστρολόγοι δεν συμφωνούν μεταξύ τους! :P

Υπάρχει η μία θεωρία που μιλάει περί ηλεκτρομαγνιτικοβαρυντικών δυνάμεων (έχει πλάκα ότι οτιδήποτε το μεταφυσικό το μεταφέρουμε στην ορολογία της φυσικής ως κάτι το "ηλεκτρομαγνητικο-") και η άλλη περί του νόμου της συχρονικότητας ή, άμα το θες, αυτό το "όπως πάνω έτσι και κάτω". Υπάρχουν και άλλες επί μέρους θεωρίες.

Βέβαια, η μη γνώση του μηχανισμού με το οποίον λειτουργεί η αστρολογία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν λειτουργεί. Μπορεί απλά να μην γνωρίζουμε το πως. :wink:
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου απαντήσει..

Ο κάθε άνθρωπος όταν γεννιέται έχει ένα συγκεκριμένο ζώδιο, ωροσκόπο και ζώδια σε κάποιους πλανήτες...αυτά μπορεί να είναι απόλυτα ίδια με κάποιον άλλον άνθρωπο στον κόσμο;;

τι εππιροές έχουμε απο αυτά τα ζώδια στους συγκεκριμένους πλανήτες;; Παράδειγμα.. εγώ έχω τον ’ρη στο σκορπιό... φαντάζομαι οτι δεν τον έχω μόνο εγώ..τι χαρακτηριστικά παίρνω απο αυτό τον πλανήτη και κατά πόσο ισχύουν;;;

:D
Άβαταρ μέλους
marilena
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 05 Μάιος 2007 10:41 am
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Δημοσίευση από marilena »

Εμμανουέλα καλήμερα :D
Παρακάτω θα βρείς πληροφορίες για τον ’ρη και τη θέση του
στον γεννέθλιο χάτη μας.
Ελπίζω να βοήθησα!




_>Η θέση του ’ρη στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη αποκαλύπτει πως χρησιμοποιεί κάποιος την ενέργεια στην ζωή του. Τον τρόπο που επιδιώκει και επιτυγχάνει τους στόχους του. Τις αρχηγικές ικανότητες και την φυσική αντοχή. Δείχνει επίσης τον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματα του όταν αυτά ενεργοποιούνται (οργή, φόβος, επιθυμία κ.λ.π.) και την φύση της σεξουαλικής έκφρασης του άντρα.
Ο ’ρης είναι η αρσενική ενέργεια και κυβερνάει δύο ζώδια:

Τον Κριό και τον 1ο οίκο (ζώδιο της νέας αρχής, του ξεκινήματος)

Τον Σκορπιό και τον 8ο οίκο (ζώδιο του θανάτου, του τέλους).



Στον αστρολογικό χάρτη, ο ’ρης συμβολίζει:



Θάρρος

Δυναμισμό

Επιθετικές διαθέσεις

Μαχητικότητα

Δραστηριότητα

Ανταγωνισμό

Προσπάθεια

’θληση

Μηχανική επιδεξιότητα

Πρωτοβουλία

Εγωισμό

Πάθος

Σεξ

Αντοχή






Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ



Ο ’ρης στον Κριό (Κυβερνήτης)

Στο δικό του ζώδιο, ο ’ρης είναι ανεξάρτητος από το περιβάλλον του και έχει πολλές σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες. Χαρίζει στην προσωπικότητα φιλοδοξία και δυναμισμό. Θαρραλέος, βιαστικός, ενθουσιώδης, ειδικεύεται στις παρορμητικές κινήσεις. Κυνηγάει αυτό που θέλει χωρίς να νοιάζεται τι γνώμη μπορεί να έχει ο άλλος. Θα πάρει την πρωτοβουλία να προσεγγίσει τον στόχο αλλά στην πορεία μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του, γιατί θα το έχει κερδίσει ένας επόμενος ολοκαίνουργιος στόχος. Αφήνει πράγματα στην μέση, είναι ανυπόμονος ακόμα και επιθετικός. Ο ’ρης στον Κριό προσθέτει δύναμη στον χαρακτήρα αλλά και αυταρχισμό. Είναι πάντα έτοιμος να σηκώσει τα μανίκια για καυγά.



’ρης στον Ταύρο (σε πτώση)

Ο ’ρης αποκτάει υπομονή και επιμονή στον Ταύρο, αλλά γίνεται και τρομερά πεισματάρης, ζηλιάρης, κτητικός. Το χρήμα και το σεξ είναι η κινητήριος δύναμη του. Μόνο που στον Ταύρο οι αξίες του ’ρη εξευγενίζονται, γίνονται απόλυτα γήινες. Εδώ δεν μπορεί χωρίς την αίσθηση ασφάλειας, είτε μέσα από πρόσωπα είτε από υλικά αγαθά. Η απληστία είναι χαρακτηριστική αλλά το ίδιο και η αξιοπρέπεια. Με τάση να γίνει ο επόμενος Σκρουτζ, ο ’ρης στον Ταύρο πρέπει να ανακαλύψει την αρετή του να μοιράζεσαι.



’ρης στους Διδύμους

Μόνιμα σε εγρήγορση, πνευματώδης, σαρκαστικός, συχνά σε κατάσταση μάχης με φίλους ή συγγενείς. Η γλώσσα του είναι καυστική. Με δυσαρμονική όψη δεν χρήζει εμπιστοσύνης. Δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί ή δεν σκοπεύει να κρατήσει. Του αρέσουν τα ταξίδια, τον ενδιαφέρουν οι επιστήμες και ο νόμος. Εξαιρετικά δραστήριος, είναι ικανός να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και καλά. Αρκεί να μάθει να σώζει την ενέργειά του και να την διοχετεύει με σύνεση για να προφυλαχτεί από προβλήματα νευρικής φύσης. Καλή θέση για συγγραφείς.



’ρης στον Καρκίνο (σε πτώση)

Υπερευαίσθητος, τα παίρνει όλα προσωπικά. Φιλόδοξος και σκληρά εργαζόμενος αλλά άστατος. Αρνείται να καβγαδίσει γιατί, εξωτερικά, δεν είναι επιθετικός. Εσωτερικά, ετοιμάζεται να εκραγεί με όσα έχουν συσσωρευτεί. Τον χαρακτηρίζουν δειλία και διστακτικότητα αν δεν υπάρχουν θετικές επιρροές στον χάρτη του να βοηθήσουν. ’τομα με ’ρη στον Καρκίνο πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε όταν είναι πολύ κουρασμένα ή στεναχωρημένα. Η σεξουαλικότητα επισκιάζεται από τις βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες.



’ρης στον Λέων

Ενέργεια και φυσική αντοχή στο μάξιμουμ. Το Λιοντάρι είναι ζώδιο της φωτιάς και ο ’ρης πύρινος πλανήτης. Δραματικός, ενθουσιώδης, φιλόδοξος και ορμητικός. Δεν σκοπεύει να μείνει στο παρασκήνιο εκτός αν υπάρχει ένας πολύ ισχυρός Ποσειδώνας στον χάρτη που καταργεί το Εγώ του. Με δυσαρμονική όψη, ο ’ρης στον Λέων σημαίνει φιλονικίες και εκρήξεις ζήλιας με όσους αγαπάει. Εμμένει στις απόψεις του, σιχαίνεται να μην έχει δίκιο. Διαθέτει ηγετικές ικανότητες και καθοριστική θέληση. Θέλει να αναγνωρίζεται γι΄ αυτό που είναι και ως εραστής.



’ρης στην Παρθένο

Αποδοτικός στην δουλειά, πρακτικός, με τεράστια ανάγκη να προσφέρει, εφευρίσκει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα αλλά θα κάνει ολόκληρη φασαρία για την πλέον ασήμαντη λεπτομέρεια. Διαπληκτίζεται με συνεργάτες και κατωτέρους του αν υποψιαστεί ότι δεν εργάζονται με τον δικό του ζήλο. Εστιάζει τις προσπάθειές του στο δέντρο κινδυνεύοντας να χάσει το δάσος. Ο ’ρης στην Παρθένο κατά κανόνα είναι ευγενικός, ευχάριστος, ο ειδήμονας της λεπτομέρειας, αλλά πρέπει να μάθει να μην χάνει τον χρόνο του με θέματα που δεν υπάρχουν. Η σεξουαλική επιθυμία απωθείται με όλη την ενέργεια να διοχετεύεται στην εργασία. Καλή θέση για απασχόληση στην ιατρική, την πρακτική θεραπευτική ή το γράψιμο.



’ρης στον Ζυγό (σε πτώση)

Εγκάρδιος στις σχέσεις και συνεργασίες του, αλλά χωρίς θετικές επιρροές από τον υπόλοιπο χάρτη, μπορεί εκτός από χαμηλών τόνων, να μετατραπεί σε έναν τεμπέλη με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Από αρνάκι γίνεται ξαφνικά στρίγκλος και αντίστροφα. Ο ’ρης στον Ζυγό πρέπει να βάλει την οργή του σε καταστολή και να επιστρατέψει την υπομονή και τις διπλωματικές του ικανότητες για να καταφέρει τους στόχους του. Έντονη διαίσθηση. Καλή θέση για δικηγόρο ή χειρούργο. Ρομαντικός ως σύντροφος και εραστής, συχνά παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία.



’ρης στον Σκορπιό (κυβερνήτης)

Πολύ δυνατή θέση για τον ’ρη, αλλά χρειάζεται σωστούς χειρισμούς. Εκτός από την θρυλική σεξουαλικότητα, πλημμυρίζει από ένταση, υπερηφάνεια, ισχυρή θέληση, είναι απόλυτος στις απόψεις του και του είναι αδύνατον να συμβιβαστεί. Με τον ’ρη στον Σκορπιό, η προσωπικότητα πρέπει να αναγεννηθεί, να μάθει να προσελκύει μέσω της αγάπης, όχι του φόβου. Η παρουσία του γίνεται αισθητή ακόμα κι αν στέκεται αμίλητος. Χρειάζεται να μάθει να πειθαρχεί τον εαυτό του, ενώ αν αναπτυχθεί πνευματικά, θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις θεραπευτικές του ικανότητες. Κρατάει τα σχέδια του μυστικά. Μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός και ο καλύτερος σύμμαχος.



’ρης στον Τοξότη

Αεράτος, φιλικός, αισιόδοξος ’ρης. Αυθόρμητος αλλά μερικές φορές αναξιόπιστος. Χειρίζεται πολύ καλά τον λόγο, αν και συχνά μιλάει πολύ. Κάνει πολλά ταξίδια. Ένας μέσος ’ρης στον Τοξότη ασχολείται με σπορ και τυχερά παιχνίδια. Ένας εξελιγμένος, μελετάει θρησκεία και φιλοσοφία. Με μότο του «μην μου βάζεις όρια» είναι πολύ ανεξάρτητος για να ανεχτεί οποιουδήποτε είδους περιορισμό. Με δυσαρμονικές όψεις, μπορεί να γίνει χοντροκομμένος και απότομος. Ο ’ρης στον Τοξότη πρέπει να μάθει ότι εκτός από τα δικά του δικαιώματα υπάρχουν και των άλλων. Δυνατή σεξουαλικότητα, δυσκολία στην αφοσίωση.



’ρης στον Αιγόκερο (σε έξαρση)

Η καλύτερη θέση για τον ’ρη. Δραστήριος και φιλόδοξος, εργάζεται για το κοινό καλό με υπομονή και επιμονή. Επιβλητική παρουσία που βασίζεται στις δικές της δυνάμεις μόνο και μπορεί να γίνει εχθρική με τα εμπόδια που βρίσκει στον δρόμο για την κορυφή. Μιλάει λίγο και δεν πρόκειται να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του, γι αυτό συγκρούεται με ανωτέρους. Πρέπει να μάθει να εργάζεται με φιλοδοξίες, αλλά όχι για τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Ο ’ρης στον Αιγόκερο χαλιναγωγεί τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και κάνει σχέσεις με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.



’ρης στον Υδροχόο

Με το αέρινο στοιχείο του Υδροχόου ο ’ρης αξιοποιεί την δύναμή του σε πνευματικές αναζητήσεις και το ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα γενικότερα. Με ασυνήθιστη προσέγγιση των πραγμάτων, χαρακτηρίζεται εκκεντρικός. Στον Υδροχόο, ο ’ρης αποκτάει μεγαλύτερη ελευθερία απ’ ότι στον Αιγόκερο αλλά είναι λιγότερο προσεκτικός. Με δυσαρμονικές όψεις μπορεί να γίνει αφόρητα εριστικός και επιθετικός. Ανεξάρτητος, δραστήριος και τολμηρός, κερδίζει φίλους με την αξία και τις ικανότητές του. Στην σεξουαλική του ζωή τα αισθήματα δεν είναι απαραίτητα.



’ρης στους Ιχθύς

Δεν είναι και πολύ ευνοϊκή θέση για τον ’ρη. Οι Ιχθύες είναι ιδιαίτερα δεκτικοί, πολύ καλοί στο να αισθάνονται και να διαισθάνονται. Το αντίθετο δηλαδή από τον ’ρη, που με ορμητική δύναμη επιτίθεται για να κυριαρχήσει. Ο ’ρης στους Ιχθύς συχνά δυσκολεύεται να καταφέρει τον σκοπό του επειδή αλλάζει συνέχεια γνώμη. Εξωτερικά φαίνεται ήρεμος αλλά μέσα του η μάχη εξελίσσεται. Χρειάζεται προσοχή στην χρήση αλκοόλ και φαρμάκων. Πολύ καλή θέση για μουσικούς, εξαιρετική για ντεντέκτιβ ή ερευνητές του ανεξήγητου. Για τον ’ρη στους Ιχθύς δεν υπάρχει σεξ χωρίς συναισθήματα. Πιθανότητα για δύο γάμους.



Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ



’ρης στον 1ο οίκο

Πέφτει με τα μούτρα σ’ αυτό που θέλει να πετύχει. Έχει ισχυρή αυτοπεποίθηση, εντυπωσιακή σωματική δύναμη και είναι θετικός απέναντι στην ζωή. Εμπλέκεται σε ριψοκίνδυνες καταστάσεις, δεν διστάζει να θέσει τον ίδιο τον εαυτό του σε κίνδυνο. Χρειάζεται προσοχή σε ατυχήματα από υπερβολική ταχύτητα και παρορμητικές κινήσεις γενικότερα. Με δυσαρμονική όψη, πρέπει να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του και να μην παραφουσκώνει το Εγώ του.



’ρης στον 2ο οίκο

Βγάζει χρήματα μέσα από επιχειρήσεις και σκληρή δουλειά αλλά δεν τα κρατάει για πολύ. Σε ζώδιο της Φωτιάς τα σκορπάει στον άνεμο, αλλά σε Γη και Νερό είναι πιο συγκρατημένος. Το ζητούμενο με τον ’ρη στον 2ο οίκο είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Πως διαχειρίζεται αυτά που κερδίζει. Σε δυσαρμονική όψη με τον Ουρανό, αντιμετωπίζει αναπάντεχες απώλειες. Διακρίνεται στην μηχανική, μηχανολογία και οτιδήποτε σχετικό με Αριανές τέχνες (κυβέρνηση, στρατός κ.λ.π.).



’ρης στον 3ο οίκο

Το σημαντικό εδώ είναι η σωστή κρίση. Το αντίθετο, σημαίνει μεγάλα προβλήματα. Δυσκολίες με αδέρφια και ένταση στο περιβάλλον στην διάρκεια της παιδικής ηλικίας, μπορεί να έχουν φορτίσει με νευρικότητα και υπερένταση το άτομο. Σε δυσαρμονική όψη, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, ενώ σε εξαιρετικά δυσμενή όψη, ίσως δηλώνει ξαφνική απώλεια συγγενικού προσώπου Πολλά κοντινά ταξίδια. Η πνευματική ενέργεια στο μάξιμουμ διευρύνει στόχους και επιτεύγματα.



’ρης στον 4ο οίκο

Ο ’ρης εδώ χτίζει τις βάζεις της ζωής του ατόμου σε υλικό και πνευματικό επίπεδο. Συμπεριλαμβάνονται το ένστικτο της ασφάλειας και η απόκτηση συνείδησης μέσα από εμπειρίες. Ο 4ος οίκος είναι οι ρίζες της ύπαρξης μας. Οι ενέργειες που υφίστανται εδώ δεν είναι ορατές, αλλά είναι αρκετά δυνατές. Όσο υπάρχουν συγκρούσεις και ένταση στην ψυχή του ατόμου, θα αντικατοπτρίζονται στο στενό περιβάλλον του με τον ’ρη στον 4ο οίκο. Σε δυσαρμονική όψη, μπορεί να φέρει μια αυταρχική μητέρα στο προσκήνιο.



’ρης στον 5ο οίκο

Ο πέμπτος οίκος είναι το σπίτι της ενέργειας που απελευθερώνεται, η ακατανίκητη επιθυμία να το βγάλουμε από μέσα μας. Με τον ’ρη εδώ, το άτομο κυνηγάει τους στόχους του με ασυνήθιστη ορμή και ανεξέλεγκτες κινήσεις. Ισχυρή θέληση αλλά και αλόγιστες αντιδράσεις. Στην παιδική ηλικία ο κόσμος του περιστρέφεται γύρω από το εγώ του, δεν είναι καλός στο να αγαπάει. Μεγαλώνοντας, γίνεται ένας από τους τζογαδόρους της ζωής.



Ο ’ρης στον 6ο οίκο

Ο ’ρης εδώ πρέπει να δουλέψει για να αποκτήσει. Διαθέτει μεγάλη ενέργεια, είναι πολύ δυναμικός και αποδοτικός στην εργασία του, αλλά επειδή είναι και ευέξαπτος προκαλεί συγκρούσεις με συναδέλφους και εργοδότες. Μηχανικό μυαλό. Τάση για υψηλό πυρετό αν αρρωστήσει.



Ο ’ρης στον 7ο οίκο
Αποφασισμένος να πετύχει με τον δικό του τρόπο, κι αν τα καταφέρει, έχει καλώς.

Παντρεύεται πολύ νωρίς ή σε μεγάλη ηλικία, αλλά από την μια στιγμή στην άλλη. Εμπλοκές με τον νόμο. Προβλήματα σε συνεργασίες. Ο 7ος οίκος περιλαμβάνει τα δικαστήρια και όποιος έχει εδώ τον ’ρη, είναι καλύτερα να επιλύει τις διαφορές του έξω από αυτά. Σε δυσαρμονική όψη, ο ’ρης στον 7ο οίκο μπορεί να σημαίνει βίαιο σύντροφο, επεισοδιακή με άγριες συγκρούσεις σχέση.



Ο ’ρης στον 8ο οίκο

Προστριβές πάνω από χρήματα συντρόφου. Δυσκολίες με το νόμο. Εξαιρετικά έντονη σεξουαλικότητα. Όταν ο ’ρης βρίσκεται σε δυσαρμονική όψη με τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο, καλύτερα να αποφεύγεται οτιδήποτε σχετικό με την μεταφυσική. Πιθανότητα ενασχόλησης με την μορφή εμμονής.



Ο ’ρης στον 9ο οίκο

Ταξίδια με μακρινούς προορισμούς. Συγκρούσεις με συγγενείς του συντρόφου γι΄ αυτό είναι καλύτερα να μένουν σε σχετική απόσταση. Θρησκευτικός ζήλος, που όμως με δυσαρμονική όψη μπορεί να παρεκτραπεί σε τυφλό φανατισμό. Ανεξάρτητη φύση, ανήσυχο πνεύμα.



Ο ’ρης στον 10ο οίκο

Με τον ’ρη εδώ, το άτομο συγκρούεται με τον πατέρα και συχνά αποφασίζει να εγκαταλείψει την πατρική στέγη. Το παραμικρό παράπτωμα όσον αφορά τον κώδικα ηθικής μπορεί να τον εκθέσει δημοσίως. Διοχετεύει την ενέργεια του στην επίτευξη επαγγελματικών στόχων όπου τα καταφέρνει περίφημα. Βασίζεται στις δυνάμεις του και εκπληρώνει τα όνειρά του.



Ο ’ρης στον 11ο οίκο
Μπορεί να χρησιμοποιήσει φίλους και γνωστούς για να πετύχει έναν στόχο ή να κερδίσει κάτι. Το ζήτημα με τον ’ρη στον 11ο οίκο είναι η σωστή επιλογή φίλων. Με την κοινωνική ζωή σε υπερδιέγερση το άτομο χρειάζεται να συνειδητοποιήσει την σημασία της σύνεσης και της ακεραιότητας. Να μάθει να λέει και «όχι».



Ο ’ρης στον 12ο οίκο

Μπορεί να φαίνεται πράος και ευχάριστος αλλά αν τον στριμώξεις γίνεται αυτόματα εχθρός. Έχει φοβερές εκρήξεις κυρίως επειδή προσπαθεί να τις αποφύγει για καιρό. Με κρυφούς εχθρούς να παρεμβάλλονται στην ζωή του ο ’ρης στον 12ο οίκο πρέπει να βασίζεται στον εαυτό του. Χρειάζεται να απαλλαγεί από την πίκρα και την μνησικακία που συσσωρεύονται μέσα του και να μάθει να εκφράζεται χωρίς να κηρύσσει πόλεμο.



Πηγή: http://www.stardome.gr

Φιλικά,

Μαριλένα
Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Deodonus έγραψε: Βέβαια, η μη γνώση του μηχανισμού με το οποίον λειτουργεί η αστρολογία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν λειτουργεί. Μπορεί απλά να μην γνωρίζουμε το πως. :wink:
Σίγουρα... δεν τα ξέρουμε όλα.. το αντίθετο μάλιστα ξέρουμε λίγα.. απλά ήθελα να δω τον συσχετισμό που κάνουν μεταξύ πλανητών και ανθρωπων και τις θεωρίες που υπάρχουν..
Ευχαριστώ Deodonus :D
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Μαριλένα σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!Καλωσήρθες και στο forum... Και απο όσα διάβασα, όλα αυτά που έγραφες...... ι σ χ ύ ο υ ν!!!!

:D :D :D
Άβαταρ μέλους
marilena
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 05 Μάιος 2007 10:41 am
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Δημοσίευση από marilena »

Χαίρομαι που βοήθησα και καλώς σας βρήκα!! :D :D
Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
nikos
Δημοσιεύσεις: 1729
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 10:28 pm

Δημοσίευση από nikos »

όταν γεννιέται έχει ένα συγκεκριμένο ζώδιο, ωροσκόπο και ζώδια σε κάποιους πλανήτες...αυτά μπορεί να είναι απόλυτα ίδια με κάποιον άλλον άνθρωπο στον κόσμο;;
Αυτό Emmanouela δεν γίνεται εκτός κι αν γεννήθηκαν ίδια ώρα,ίδια ημ/νία, στον ίδιο τόπο. Αυτό γιατί φαντάσου πως ο Πλούτωνας πχ κάνει περιστροφή κάθε 248 περίπου χρόνια, ο Ποσειδώνας κάθε 165 αν θυμαμαι κ.ο.κ .

Είμαι αναρμόδιως να απαντήσω από την άποψη της Φυσικής μιας και δεν γνωρίζω. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως και η αστρολογία ερευνάται όπως και οτιδήποτε που περιέχει φιλοσοφία, θεωρία. Όπως και η ψυχολογία πχ. Κανείς δεν λέει πως γίνεται αυτό ή εκείνο 100%, δείκτες έχεις και πηγαίνεις προς το κάπου εκεί.
Στην Αστρολογία για παράδειγμα έχουμε το εξής: έστω πως γεννήθηκαν δύο άτομα με ακριβώς τα ίδια στοιχεία. Εσύ μένεις Θεσ/νίκη πχ. Μόλις δεις τους χάρτες τους λες "α αυτοί μένουν προς Αθήνα". Όμως μόλις παρατηρήσεις τη συναστρία με τους γονείς τους καταλαβαίνεις πως βλέπεις πιο κοντά στην Αθήνα και καταλαβαίνεις πως ο ένας ζει Εκάλη, ο άλλος Πέραμα. Θέλω να πω πως επηρεαζόμαστε και από το περιβάλλον και τις επιλογές μας να ζήσουμε συγκεκριμένες εμπειρίες. Δύο ίδιοι χάρτες δεν δείχνουν πανομοιότυπη ζωή. Μπορεί επίσης και στους δύο να καταλαβαίνουμε πως ο ’ρης βιώνει κράτημα από το γονεϊκό του περιβάλλον πχ αλλά αυτό βιώνεται διαφορετικά αν τον ένα τον συνθλίβουν Αρης και Κρόνος τον γονιών και αλλιώς Δίας και Αφροδίτη. Διαφοροποιείται το αποτέλεσμα.

Στην Αστρολογία υπάρχουν ερωτήματα: ποιο είναι το σωστότερο σύστημα χωρισμού των οίκων, πόσες μοίρες απόκλισης δίνεις στις όψεις και σε ποιούς πλανήτες? σε ποια ζώδια? Ποιές όψεις είναι βασικές, δευτερεύουσες κλπ? . Δεν είναι "αυτή" η Αστρολογία και απλά λες ισχύει-δεν ισχύει. Κάτι τέτοιο θα πει κανείς αν βλέπει σε εφημερίδες και TV "σήμερα τους Κριούς θα τους πάρει και θα τους σηκώσει" και καλά θα κάνει.

Στο στοιχείο-πρόβλεψη έχω να πω το εξής: μπορεί να υπάρχει μια επιρροή αρνητική σε κάποιο πλανήτη σου από κάποιον διελαύνοντα. Πχ η Σελήνη σου δέχεται αρνητική επιρροή από τον Κρόνο που περνάει(λαϊκιστί!). Λοιπόν θα σου πω το εξής: αν σε σπρώξω επειδή είμαι πιο δυνατός δεν σημαίνει πως θα πέσεις κάτω. Μπορεί να κάνεις ελιγμό, μπορείς να δίνεις σφαλιάρες για να μην πέσεις, μπορείς χίλια δυο να κάνεις. Αρνητικά αποτελέσματα έχεις πάντα αν δεν έχεις ανακαλύψει τις συγκεκριμένες ενέργειες μέσα σου. Αν δεν έχεις βιώσει τα χαρακτηριστικά του ’ρη θα είναι πάντα αρνητικός για σένα. Αν δεν έχεις βιώσει το αιθέριο του Ποσειδώνα επίσης. Ετσι θα βιώνεις τις ιδιότητές τους με αρνητικό τρόπο. Πχ το αιθέριο θα το νιώθεις μέσα από κατάχρηση ουσιών κλπ
(Αρνητική όψη δεν υπάρχει στην ουσία. Η αρνητική όψη χρειάζεται απλώς μεγάλη δαπάνη ενέργειας για να την δεχτείς και να τη μετατρέψεις.
Μόνο καλές όψεις στο χάρτη δίνουν τους "χειρότερους" ανθρώπους που μένουν στην επιφάνεια των πραγμάτων επειδή δεν έχουν κίνητρα να πάνε βαθύτερα. Ανθρωποι και με "άσχημες" όψεις είναι εκείνοι που εξελίσσονται, προσφέρουν και δημιουργούν μέσα από την προσπάθεια. Οι τελευταίοι -εν δυνάμει- βοηθούν ουσιαστικά στην αλλαγή του κόσμου)

Εν ολίγοις το πράγμα θέλει έρευνα και ψάξιμο. :)
There is a difference between knowing the path and walking the path
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Ευχαριστώ Νίκο...κάπως ξεκαθάρισε το τοπίο!!!Απλά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και μυστήριο συγχρόνως......έχουμε επιρροές απο πλανήτες, μπορούμε να βρούμε τα καρμικά, χαρακτηριστικά κλπ, κλπ......θα το ψάξω καλύτερα!!!!!!!!! :shock:
nikos
Δημοσιεύσεις: 1729
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 10:28 pm

Δημοσίευση από nikos »

Πολλά μπορείς να βρεις! το ωραίο είναι πως συνεχώς ανακαλύπτεις (μετά από 10 χρόνια έρευνας και σπουδών στην Αστρολογία ακόμη κοιτώ το χάρτη μου και αναρωτιέμαι γενικώς. Το ίδιο ακούω και από πολύ παλιότερους!)
Προσπάθησε να τα βιώσεις και να μην μείνουν θεωρία. Ο Κρόνος και ο ’ρης πχ χρειάζονται και το σώμα μέσα για να αντιληφθείς την ενέργειά τους.
Για κάρμα ξεκίνα από Βόρειο και Νότιο Δεσμό της Σελήνης και τις όψεις. Αν έχεις απορία και μπορώ να βοηθήσω ρώτα.
There is a difference between knowing the path and walking the path

Επιστροφή στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2”