ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Christina

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Δημοσίευση από Christina »

H ιστορία της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής είναι τεράστια και ξεκινά το 1796 όταν ο Γερμανός καθηγητής Ιατρικής Samuel Hahnemann εισήγαγε για 1η φορά την Ομοιοπαθητική θεραπευτική αρχή στην κλασσική διδασκαλία, δηλαδή τον "Νόμο των Ομοίων".

Η Θεραπευτική αυτή αρχή έχει τις ρίζες της στην Ελληνική κλασσική αρχαιότητα από τον πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη ο οποίος είχε ορίσει το: "Τα όμοια τοις ομοίοις εισίν ιάματα".

Εικόνα

Κατά τον 19ο αιώνα και ιδίως περί τα τέλη του, η διάδοση της Ομοιοπαθητικής ήταν εντυπωσιακή και συνεχίζεται. Έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί πλέον από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και όλα τα θεραπευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην χώρα μας εγκρίθηκαν αμέσως από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων καθώς δεν προκαλούν παρενέργειες και βλαπτικές αντιδράσεις σε καμία ομάδα ανθρώπων.

Σε πολλές χώρες η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι επίσημς αναγνωρισμένη (π.χ Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία κλπ) και αποτελεί μέρος και των εθνικών συστημάτων Υγείας των χωρών αυτών εκτός της χώρας μας (φυσικά) καθώς το κόστος αλλά και το κέρδος των κατασκευαστών ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι ελάχιστο....... Έτσι λοιπόν η ΄χωρα μας δεν αποδέχεται στο ΕΣΥ τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και δυστυχώς δεν καλύπτονται από την ασφάλεια μας. Εκτός από ΟΛΕΣ τις ιδιωτικές ασφάλειες οι οποίες σύμφωνα με τα Ευρωπαικά πρότυπα έχουν εντάξει αυτή την ομάδα θεραπευτικής προσέγγισης και αγωγής στις υπηρεσίες τους.

Τώρα τόσο η Κλασσική Ιατρική όσο και η Ομοιοπαθητική Ιατρική στοχεύουν στην θεραπεία.
Η διαφορά είναι πως η κλασσική θεραπευτική ψάχνει να βρει τον νοσογόνο παράγοντα και τον περιορίσει ή ακόμη να τον εξαλείψει αν είναι δυνατόν. Η προσέγγιση αυτή δεν έχει επιτύχει στις χρόνιες παθήσεις διότι ο λόγος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πάντα νοσογόνος παράγοντας.!!!!

Η ομοιοπαθητική αντίθετα δεν ασχολείται με τον νοσογόνο παράγοντα ούτε στις οξείες ούτε στις χρόνιες διαταραχές, αλλά προσπαθεί ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ την άμυνα του οργανισμού.
Αυτό το επιτυγχάνει ε μία τεχνική που εξελίχθηκε μέσα από 2,5 αιώνες ζωής της, μέ έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί σήμερα να μιλήσει για την παρουσία της στον χώρο της ιατρικής.

Ποιά είναι αυτή η τεχνική?

(πολύ περιληπτικά) Ο κάθε οργανισμός αναπτύσσει ένα σύνολο συμπτωμάτων στην προσπάθεια του να αυτοθεραπευτεί, μετά από την προσβολή ενός νοσογόνου οργανισμού είτε από στρες ή λοιπούς ψυχολογικούς παράγοντες.
Με αυτήν την λογική θεωρείται η αντίδραση αυτή χρήσιμη και επομένως δεν πρέπει να καταπιεστούν αλόγιστα τα συμπτώματα που έχουν εμφανιστεί, εφόσον αυτά είναι το μέσο που χρειάζεται ο οργανισμός για να επαναφέρει την ισορροπία του και να διατηρήσει την ομοιοστασία του!

Ένα καλό παράδειγμα είναι η εμφάνιση του πυρετού σε ένα λοιμώδες νόσημα. Η άνοδος της θερμοκρασίας έως ένα συγκεκριμένο βαθμό (38 βθμ) είναι απαραίτητη, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της λοίμωξης!
Ένα άλλο χρήσιμο σύμπτωμα είναι ο βήχας για να αποσυμφορήσει τους πνεύμονες από την συσσωρευμένη βλέννα!

Η Ομοιοπαθητική μελετά αυτό το σύνολο της αντίδρασης που εμφανίζει ο κάθε οργανισμός σε κάθε ιδιαίτερη ασθένεια, οξεία ή χρόνια και επιλέγει ένα συγκεκριμένο φάρμακο που ταιριάζει σε τέτοια αντίδραση. Προσπαθεί δηλαδή να βρει εκείνο το ιδιαίτερο, το προσωπικό φάρμακο, που χρειάζεται ο κάθε οργανισμός ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ της αντίδρασης του. Και αν το βρει δεν χρειάζεται σε μεγάλες ποσότητες. Αρκεί μια απειροελάχιστη δόση να ενισχύσει τον ίίδιο τον οργανισμό στην προσπάθεια του να ξεπεράσει την διαταραχή!

Η μοναδικότητα του ανθρώπινπου Οργανισμού και ο τρόπος που εκδηλώνει την αντίδραση του σε κάθε βλαπτικό παράγοντα ε΄χει ιδιαίτερη σημασία για την επιλογή της θεραπείας του.

Η ασθένεια είναι η έκφραση αυτής της αντίδρασης του οργανισμού. Όσο πιο ολοκληρωμένος είναι ως σύστημα, δηλαδή πιο υγιής, τόσο πιο καθαρές και σαφείς αντιδράσεις θα έχει!

Ο Γ. Βυθούλκας (ιδρυτής της Ελληνικής Ομοιοπαθητικής Εταιρίας) αναφορικά έχει καθορίσει 12 επίπεδα υγείας!

Στο 1ο βρίσκονται τα παιδιά συνήθως. Από το 2ο και μετά αρχίζουν οι επιβαρύνσεις, έως το 12ο όπου συναντούμε οργανισμούς πολύ βεβαρημένους, με σχεδόν ανύπαρκτο αμυντικό μηχανισμό και βαριά νοσήματα (πχ. aids, καρκίνο κλπ)

Η καθαρότητα των συμπτωμάτων και της γενικότερης εικόνας της νόσου είμαι μία από τις παραμέτρους που καθορίζουν τα επίπεδα υγείας. Παράλληλα η ιατρική ιστορία κάθε οργανισμού από την στιγμή της γέννησης είναι μια άλλη παράμετρος! Οι ασθενείς που έχουν χρησιμοποιήσει πολλά φάρμακα χημικά, έχουν υποσκάψει την υγεία τους και ο οργανισμός τους βρίσκεται σε μία προσπάθεια, η οποία συνεχώς καταστέλλεται με κάποιο νέο χημικό φάρμακο, χωρίς να καταφέρει τελικά να ανακάμψει. Τέλος μετά από χρόνια ίσως καταλήξει σε κάποιο χρόνιο νόσημα. Υπάρχουν βεβαια και προδιαθέσεις για τέτοια κατάληξη όπως πχ η κληρονομικότητα!

Δεν είναι απαραίτητη η εκδήλωση της νόσου από νεαρής ηλικίας αλλά με την πίεση οποιασδήποτε μορφής δυνητικά μπορεί να εκδηλωθεί. Αυτό ισχύει και ασθένεις σώματος αλλά και ψυχής....

Η δυνατότητα ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στην Ομοιοπαθητική στηρίζεται σε δύο παράγοντες:
α. Την σοβαρότητα του νοσήματος.
β. Το επίπεδο υγείας του ατόμου.

Στην Ομοιοπαθητική δεν θεραπεύεται η ασθένεια, αλλά ο ασθενής!

Η καταστολή, η "θεραπεία" δηλαδή των συμπτωμάτων με χημικά φάρμακα δεν θεραπεύει την νόσο, αλλά την ωθεί όλο και βαθύτερα στο εσωτερικό του οργανισμού και σε όργανα ή συστήματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων.

Πχ. Συχνά οι χρόνιες αλλεργικές ρινίτιδες, όταν καταστέλλονται από τα χημικά φάρμακα, οδηγούν τον οργανισμό σε εμφάνιση άσθματος, νοσήματος σοβαρότερου για την υγεία απότι η αλλεργική ρινίτιδα... Και αυτό γίνεται σε σχεδόν ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις.

Στην Ομοιοπαθητική τα συμπτώματα θεωρούνται υψίστης σημασίας εκδήλωση του οργανισμού.



Τέλος για να μην σας κουράζω αγαπητά φορουμάκια σκεφθείτε απλά τις ψυχικές ασθένειες και προσπάθειες εκδηλωσης του κάθε οργανισμού. Η κλασσική ιατρική καταστέλει απλά τα συμπτώματα (πχ ψυχοφάρμακα, ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά κλπ) με αποτέλεσμα να σπρώχνει την εκδηλωσης της ΖΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ακόμη βαθύτερα! Κάποια στιγμή ο οργανισμός χειροτερεύει και γλιστράει στην απόλυτη ανυπαρξία οπότε και ασθενεί.

Η σκέψη μας λοιπόν και το ένστικτο μας λέει πως δεν υπάρχει απλούστερος και πειστικότερος τρόπος να καθοδηγηθεί ένας ιατρός ομοιοπαθητικής, στην επιλογή του καταλληλότερου φαρμάκου (που θα είναι τελικά η επιλογή της τεχνητής νοσογόνου δύναμης!) ώστε να θεραπεύσει σίγουρα και μόνιμα, μιμούμενος απλά την συμπεριφορά και ΣΟΦΙΑ της φύσης!

Κάθε νοσογόνο αίτιο απορρυθμίζει την ζωτική μας δύναμη - κι έτσι προκαλεί ασθένεια- και εκτρέπει τους οργανισμούς σε παθολογία με την μορφή συμπτωμάτων. Η ομοιοπαθητική επισφραγίζει ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ λέγοντας πως αυτή η ΙΔΙΑ ζωτική δύναμη θεραπεύει τελικά τον ανθρώπινο οργανισμό!

Σκεφθείτε το!

Για όσους θέλουν να μάθουν ή και να διαβάσουν περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε το: www.homeopathy.gr και εκεί υπάρχει απίστευτη βιβλιογραφία και πληροφόρηση.

Τις πληροφορίες για τα παραπάνω τις διάλεξα και καταχώρησα από το βιβλίο

"The human body - The absolute instruement of Therapeutic Art" Samuel Hahnemann

Publication: LANGE medical books
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Ευχαριστούμε πολύ Χριστινάκι!!! Πολύ ενδιαφέρον!!!! :D :D
Άβαταρ μέλους
satya
Δημοσιεύσεις: 355
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 7:22 pm

Δημοσίευση από satya »

Τελειο το αρθρο και thnx για την ιστοσελιδα χριστινα!

το πιο σημαντικο με την ομοιοπαθητικη ειναι οτι δεν επιβαρυνει τον οργανισμο με αχρηστα και τοξικα χημικα και κυριως οτι σαν το ρεικι προσπαθει να λυσει αυτο καθ'αυτο το προβλημα και οχι τα συμπτωματά του!!

επισης δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να περνουμε την θεραπεια μας καθημερινα και υπαρχουν μονο λιγα restrictions που μονο καλο μπορουν να μας κανουν (βλεπε αποχη απο την καφεινη!)
...soulsearching...
Christina

Δημοσίευση από Christina »

:D
Χαίρομαι που σας άρεσε!
Πιστεύω πως είναι μια ανακάλυψη κι ένα μεγάλο ταξίδι ο ανθρώπινος οργανισμός και ένιωσα πολύ έντονα την ανάγκη να μοιραστώ αυτήν την αίσθηση μαζί σας.

Ποιός ξέρει ίσως κάπου κάπως κάποτε αποφασίσουμε να αγκαλιάσουμε το σώμα μας και να το αγαπήσουμε αλλά και θεραπεύσουμε με μεθόδους και ενέργεια από ΚΑΡΔΙΑΣ!!!
Nick
Δημοσιεύσεις: 390
Εγγραφή: 29 Οκτ 2007 6:20 pm

Δημοσίευση από Nick »

κανω 15 και χρονια ομοιοπαθητικη και με εχει βοηθισει παρα πολυ σε πολλα θεματα.
Άβαταρ μέλους
margaritarenia
Δημοσιεύσεις: 16547
Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 4:02 pm

Δημοσίευση από margaritarenia »

Ευχαριστω γιατι πηρα απαντηση σε ενα μεγαλο ερωτημα που με βασανιζει αν θα πρεπει να εμπιστευτω τη ομοιοπαθητικη.
Εχω ακομα το κολλημα της κλασικης παρολα που συνηδητα 3 μηνες
απεχω αλλα δεν τ αποφασιζα και για ομοιοπαθητικη .
:? :? :? :?
Τωρα νομιζω οτι τουλαχιστον θα πρεπει να επιτρεψω την δοκιμη :?: :?: :?:
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Μαργαρίτα μου κι εγω κάνω χρονια ομοιοπαθητική!
Εμπιστευσου την οπως τοσα και τοσα :D
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
margaritarenia
Δημοσιεύσεις: 16547
Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 4:02 pm

Δημοσίευση από margaritarenia »

Εικόνα ναι μαμαααααααα :lol: :lol: :lol:
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

χαχα αυτο το μαμακίστικο μ ου μου κάνει παντου χαλάστρες βρε..... :wink:
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
margaritarenia
Δημοσιεύσεις: 16547
Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 4:02 pm

Δημοσίευση από margaritarenia »

Exω μαμα ταυρο,συζυγο ταυρο,και σεληνη στον ταυρο :shock: :shock: :shock:
Δεν μασαω καλη μου...... 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Είσαι τοσο τυχερή βρε ........μπα σε καλο σου!!!!!!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18620
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Δημοσίευση από Μάνος »

Χμ... Ενδιαφέρον, αν και προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει την ομοιοπαθητική για κάποιο διάστημα όμως χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα... Ωστόσο έχω ακούσει από πολύ κόσμο πως έχει δει θεαματικά αποτελέσματα!
>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”