ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

Δημοσίευση από Vasoula »

Σ' αυτό το βιβλίο υπάρχουν απόψεις της Χέϊκ που δεν με αντιπροσωπεύουν...Τις θεωρώ απόλυτες και λίγο ξεπερασμένες...
΄Ομως μέσα σ' αυτό το βιβλίο κρύβονται και σημαντικές αλήθειες, οι οποίες ταυτίζονται με πολλές δικές μου βιωματικές εμπειρίες.

Η μεγαλυτερη αληθεια πάντως είναι η συγκέντρωση της ζωτικής σεξουαλικής ενέργειας για άνάταση και μετασχηματισμό!

Ξεκαθαρίζοντας εσωτερικά τα πρότύπα της σεξουαλικότητας, αναγνωρίζουμε την δημιουργική δύναμη της σεξουαλικής ενέργειας, όχι σαν "εργαλείο" διαιώνισης, αλλά σαν μια σημαντική πηγή ζωής στον φυσικό κόσμο. Από εκεί ξεκινά και το "μυστικό" της αλχημείας.
΄Οταν η πνευματική ενέργεια πυροδοτεί την ανθρώπινη φύση, η σεξουαλική ενέργεια πυροδοτεί την πνευματική!!!!


Καλό είναι να το διαβάσετε με μια αξιολόγηση.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

"...Ο Jung ονομάζει την ανάλυση του βάθους στην ψυχολογία σαν την μοντέρνα μορφή της μύησης. Κάνει μια σύγκριση της εσωτερικής πνευματικής διεργασίας που πραγματοποιείται κατά την διάρκεια της ανάλυσης, με την εξέλιξη που βιώνει ο άνθρωπος πριν και κατά την διάρκεια της μύησης. Ο Jung θεωρεί τους μεγάλους ανατολικούς φιλοσόφους σαν συμβολικούς ψυχολόγους. Αντιμετωπίζει το "διαμαντένιο σώμα" της Ανατολής και το "αναστημένο σώμα" των χριστιανών σαν περίεργα ψυχολογικά γεγονότα. Θεωρεί επίσης τη μεσαιωνική αλχημεία στο σύνολό της σαν ψυχολογικό συμβολισμό. Ο Jung μιλάει για τον εαυτό και τον δρόμο προς τον εαυτό. Μιλάει για τον Χριστό σαν αρχέτυπο.
Ο Jung έχει σίγουρα δίκιο όταν θεωρεί πως η νοητική εμπειρία θα πρέπει να έχει πρόσβαση σ' αυτό που ονομάζεται μεταφυσικό, γιατί διαφορετικά δεν θα είχε καμία επίδραση στην ανθρωπότητα. Ο Jung δεν προτείνει θεωρίες που έχουν σχέση με το μεταφυσικό, αλλά περιγράφει φόρμες μέσα από τις οποίες μπορεί κανείς να βιώσει το μεταφυσικό. Γι' αυτόν οι φόρμες αυτές είναι τα σύμβολα.


Στο θεό οι δύο πόλοι αναπαύονται ο ένας μέσα στον άλλο, σε τέλεια ενότητα και απόλυτη ισορροπία. Σ' αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει ένταση, αλλά ούτε και δημιουργία. Η δημιουργία ξεκινά, όταν ο αρνητικός πόλος αποβάλλεται από την ενότητα και σαν επίπτωση, οι δύο πόλοι απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον και αντιτίθενται ο ένας στον άλλον, σαν δύναμη και αντίσταση. Παρ’ όλα αυτά, δεν απομακρύνονται τόσο πολύ ο ένας από τον άλλον και γι’ αυτό η ενότητα ανάμεσα στους δύο πόλους δεν παύει ποτέ να υπάρχει. Ανήκουν ο ένας στον άλλον μέσα στην αιωνιότητα. Δεν μπορούν ποτέ να διαχωριστούν ολοκληρωτικά και η ενότητα συνεχίζει να υπάρχει ανάμεσα τους, σαν η μαγική ένταση μια άπειρης δύναμης η οποία τραβά τους δύο πόλους τον έναν προς τον άλλον ασταμάτητα, προκειμένου να αποκαταστήσει την αρχική κατάσταση της ανάπαυσης ανάμεσα σ’ αυτούς.


Με την σωματική του συνείδηση σαν ανθρώπινο ον, ο άνθρωπος δεν υποψιάζεται πως φέρει εντός του πνεύματός του, εντός του πραγματικού του εαυτού αυτούς τους δύο πόλους. Ταυτίζει τον εαυτό του με το σώμα του, που κάτω από την παρούσα ιεράρχηση της φύσης εκδηλώνεται μόνο σαν ένας πόλος και αναζητά συμπλήρωμα από το εξωτερικό περιβάλλον, από ένα άλλο άτομο, που εκδηλώνει τον αντίθετο πόλο. Η τέλεια ένωση των πόλων μέσα στο ίδιο το σώμα είναι αδύνατη, γιατί η ύλη απομονώνει, χωριζει και παρουσιάζει αντίσταση. Παρ’ όλα αυτά οι δύο πόλοι αγωνίζονται να ενωθούν μέσα στο ίδιο το σώμα και αναζητούν τρόπο να το επιτύχουν την ανάπαυση του ενός μέσα στον άλλον, ή τουλάχιστον να μιμηθούν την αρχέγονη κατάσταση.

Δεν συνειδητοποιεί ο άνθρωπος πως μπορει να ανακτήσει την αρχέγονη κατάσταση της συνειδητής ολότητας της ύπαρξής του κατά την διάρκεια της σωματικής επίγειας ζωής και ακομα λιγότερο κατανοεί, πως το μόνο μέσο που μπορεί να τον βοηθήσει να το επιτύχει, είναι η σεξουαλική του ενέργεια. Η σεξουαλική ενέργεια αποτελεί για τον άνθρωπο ένα μυστικο, που δεν έχει καμία σχέση με την δημιουργία μιας καινούργιας ζωής. Ακριβώς όπως η σεξουαλική ενέργεια βοήθησε τον άνθρωπο να βγει από την πνευματική κατάσταση και να εισέλθει στο σώμα, έτσι μπορεί και να τον βοηθήσει και να επιστρέψει, διατηρώντας πλήρη επίγνωση στην αρχέγονη θεϊκή κατάσταση της ολότητας.






"...Η συνήθεια, τα παιδιά τους και η οικογένεια ενώνουν, χωρις όμως τη βαθύτερη πνευματική αρμονία, γιατί και οι ίδιοι δεν είναι ακόμα πνευματικοί. ΄Οσο πιο πνευματικός, τόσο πιο ξεχωριστός και ατομικός γίνεται ο άνθρωπος και τόσο πιο σημαντικό είναι γι' αυτόν να βρεί σύντροφο, που να ταιριάζει στο δικο του επίπεδο εξέλιξης, από κάθε άποψη.
΄Οσο πιο καθορισμένος ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να ζήσει με έναν εραστή που δεν τον ικανοποιεί και δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει ειρήνη ανάμεσά στους δύο.
΄Οσο υψηλότερο το επίπεδο του ανθρώπου, τόσο απαραίτητο είναι γι' αυτόν το διανοητικό επίπεδο της συντρόφου, η ευφυϊα της, ο τρόπος σκέψης, οι προτιμήσεις της, ακόμα και κάθε λεπτομέρεια που έχει σχέση με την επαφή τους, δηλαδή ολόκληρη η φύση της να τον ικανοποιεί απόλυτα. Μόνο μ' αυτήν τη γυναίκα μπορεί να έχει μια απολαυστική ικανοποιητική σεξουαλική επαφή, κατά την οποία και η δύο βιώνουν την απόλυτη ένωση στο νου, την ψυχή και το σώμα.

Μ' αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος αναπτύσσεται αργά προς το πέμπτο επίπεδο. Σ' αυτό το επίπεδο συνδειδητότητας φτάνει στο σημείο όπου μπορει να εκδηλώσει τις δημιουργικές του δυνάμεις με την μορφή σεξουαλικών καθώς επίσης και πνευματικών, νοητικών και διανοητικών ενεργειών και πέρα από αυτές, με μια σιδερένια θέληση που ολοένα μεγαλώνει. Ακτινοβολεί τις δυνάμεις του που αποκτούν μορφή, κατά ένα μέρος καθαρά διανοητική, κατά ένα άλλο μέρος καθαρά πνευματική και κατά ένα τρίτο μέρος καθαρά σωματικη, προς την κατεύθυνση των ενδιαφερόντων του, τα οποία αντιστοιχούν στο επίπεδο συνειδητότητας του. ΄Εχει ενεργοποιήσει νευρικά και εγκεφαλικά κέντρα ικανά να αντέξουν υψηλότερες καθαρά διανοητικές ενέργειες και τασεις. Η αντίσταση των νεύρων και του σώματος έχει αυξηθεί τόσο, ώστε να μπορεί να διατηρεί υψηλές διανοητικές συχνότητες, χωρίς να βλάπτεται, και επίσης να τις εκδηλώνει σαν σεξουαλική ενέργεια μέσα από το σώμα του. Είναι παθιασμένος στην αγάπη του, που πηγάζει μέσα από μια εσωτερική πνευματική αρμονία.

Ο άνθρωπος δεν μπορει να υπηρετεί δύο κυρίους. Πρέπει να αποφασίσει, αν θα κατευθύνει τις δημιουργικές του δυνάμεις σε υψηλότερα ή χαμηλότερα κέντρα.


ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ
Ελίζαμπεθ Χέϊκ
Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
yannis
Δημοσιεύσεις: 622
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 8:46 pm
Τοποθεσία: ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Δημοσίευση από yannis »

ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΑ ΔΙΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΠΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33540
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 4:23 pm
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Βρε παιδιά μιας και το θέσατε το θέμα με αφορμή το βιβλίο, ξέρετε τίποτα ενδοιφέρον όσον αφορά την Τάντρα γιόγκα εδώ στη Θεσσαλονίκη?????
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί


Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΒΙΒΛΙΑ”