ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΖΩΔΙΑΚΟ

Θέματα κατηγορίας που "κοιμούνται"...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΖΩΔΙΑΚΟ

Δημοσίευση από Vasoula »

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΖΩΔΙΑΚΟ


Απόσπασμα από το βιβλίο Η ΙΕΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, του Νίκου Λίτσα, εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ


Ο ελληνικός χώρος σχεδιάζεται και οριοθετείται ενεργειακά σύμφωνα με τις πανάρχαιες διδαχές της ελληνικής γεωμαντείας, σε συνδυασμό με τις επίσης πανάρχαιες αστρολογικές αρχές, τόσο αρμονικά και σωστά, ώστε, ακόμα και σήμερα, ο καλόπιστος ερευνητής μπορεί εύκολα να αισθανθεί την ιδιαίτερη ενέργεια της κάθε επιλεγμένης τοποθεσίας. Οι αρχαίοι ΄Έλληνες αναπαράστησαν ακόμα και το ζωδιακό κύκλο, επιλέγοντας αντίστοιχες πόλεις για αντίστοιχα άστρα του ζωδιακού με αριστερόστροφο φορά γύρω από το δελφικό κέντρο, όπως φαίνεται από τα σύμβολα των πόλεων που αναλογούσαν σε κάθε τομέα του ζωδιακού.
΄Έχουμε λοιπόν, με κέντρο τους Δελφούς, έναν χάρτη αντιστοιχιών, που δείχνει μια άλλη πλευρά της Ιερής και ενεργειακής Γεωγραφίας, βασισμένη στις γνωστές αρχές της παραδοσιακής αστρολογίας, ξεκινώντας από την αρχή του ζωδιακού κύκλου.

ΚΡΙΟΣ: Στον Κριό αντιστοιχεί η Κεφαλληνία. Γνωστή από τα ομηρικά χρόνια, πιθανή πατρίδα και βασίλειο του Οδυσσέα, σημαντικό πελασγικό-μυκηναϊκό κέντρο. Η πόλη Κράνη διατηρεί μαρτυρίες και μεταγενέστερων εποχών, από τις οποίες έχουν βρεθεί πολλά νομίσματα που φέρουν ως σύμβολο τον Κριό.

ΤΑΥΡΟΣ: Με τον Ταύρο σχετίζεται η Ηλεία, στα μέρη της οποίας εντοπίζεται ταυροκεντρική λατρεία της ΄Ήρας. Ιδιαίτερα στην ΄Ηλιδα και στην Κυλλήνη πλείστες όσες παραδόσεις μνημονεύουν έντονη και καθοριστική παρουσία Κρητών. Η μεγάλη διάδοση ταυροκεντρικής λατρείας παρουσιάζεται ανάγλυφα από τον μύθο του ταξιδιού της Ευρώπης. Η Βοώπις ΄Ήρα εκπροσωπεί την αρχαιότερη διατηρημένη λατρεία στην Ολυμπία, πολύ αρχαιότερη από εκείνη του Διός. Πολλά νομίσματα της Ηλείας των κλασικών χρόνων φέρουν ως σύμβολο κεφαλή της ΄Ήρας, διατηρώντας την αρχαία παράδοση. Πρέπει να τονιστεί ότι τα τρία μεγάλα ιερά της ΄Ήρας που βρίσκονται στην Ολυμπία, στο ΄Αργος και στη Σάμο, τα περίφημα Ηραία, έχουν ιδρυθεί όλα στον ίδιο γεωγραφικό παράλληλο.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Η Σπάρτη χαρακτηρίζεται από τους Διδύμους που προσωποποιούνται από τους Διόσκουρους, Κάστορα και Πολυδεύκη, γιους του βασιλιά της Λακεδαίμονος, Τυνδάρεω. Οι Διόσκουροι εμφανίζονται σε πολλά νομίσματα της Σπάρτης των κλασικών χρόνων.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος χαρακτηρίζει το νησί των Κυθήρων, το ΄Αργος, το Γύθειο και δύο πόλεις που βρίσκονται στα παράλια του Λακωνικού Κόλπου, την ΄Ελιο και τις ΄Ακριες. Το ζώδιο αυτό σχετίζεται με την σελήνη, με την οποία ταυτίζεται η Αφροδίτη των Κυθήρων. Αυτή εμφανίζει έντονα σεληνοκεντρικά χαρακτηριστικά, όπως άλλωστε και η ΄Ίσιδα. Για τους Πυθαγόρειους, η Ελένη ταυτιζόταν με τη Σελήνη. ΄’λλωστε ο τόπος επιβίβασης της, το Γύθειο, σχετίζεται άμεσα με το ζωδιακό του Καρκίνου.

ΛΕΩΝ: Ο Λέων, ως ηλιακό σύμβολο, χαρακτήριζε την Αργολίδα και ιδιαίτερα την Ερμιόνη. Η Κέα περιλαμβάνεται επίσης στο ζώδιο του Λέοντα, ανάμεσα σ’ αυτόν τον αστρολογικό-ενεργειακό χάρτη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο αστερισμός της Παρθένου παραπέμπει στην Αθήνα και την Δήλο, αλλά και στον ΄’θωνα. Οι τρεις αυτοί τόποι αντανακλούν μια παρθενική τριαδικότητα.


ΖΥΓΟΣ: Υπό την αιγίδα του Ζυγού τίθεται η Θήβα και το ιερό του ζωδίου βρίσκεται στο Πτόιον. Αυτό κείται επάνω στη νοητή γραμμή που συνδέει τους Δελφούς με τις Σάρδεις της Λυδίας. ΄Όσο απέχει το Πτόιον, στα ανατολικά, από τους Δελφούς, τόσο απέχει η Σμύρνη, στα δυτικά, από τις Σάρδεις.
Πανάρχαια προστάτις του ζωδίου του Ζυγού ήταν η Σφίγγα, το αιγυπτιακό σύμβολο ισορροπίας μεταξύ υλικού και άυλου κόσμου.
Νομίσματα της Χίου απεικονίζουν συχνά τη Σφίγγα και αυτό οφείλεται στο θηβαϊκό αποικισμό της Χίου, καθώς και στο γεγονός ότι η νοητή γραμμή Δελφών-Πτοΐου-Σμύρνης-Σάρδεων, περνά από την Χίο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Στην αρχαία Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, σύνηθες σύμβολο του ζωδίου είναι ο αετός. Η Ερέτρια και η Χαλκίδα, κατ’ εξοχήν, αντιστοιχούν στο ζωδιακό σύμβολο του Σκορπιού. Το ίδιο σχεδόν σύμβολο εικονίζεται και σε νομίσματα της Ολυμπίας. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της συμπληρωματικότητας των διαμετρικά αντίθετων ζωδιακών σημείων: Ολυμπία – Ταύρος, Χαλκίδα – Σκορπιός.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Τοξότης επιτροπεύει την επικράτεια του Πηλίου, δηλαδή την χώρα των Κενταύρων. Διασώζεται ακόμα και σήμερα κοντά στην κορυφή του βουνού, ένα σπήλαιο που ονομάζεται Χειρώνιο ΄’ντρο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως χαρακτηρίζει τα Τέμπη, άλλο ισχυρότατο ενεργειακό κέντρο του ελληνικού χώρου που σχετίζεται άμεσα με τους Δελφούς. Σύμφωνα με την πληροφορία που δίνει ο Παυσανίας, η λατρεία και ο συμβολισμός του Απόλλωνος από τα Τέμπη, πρώτα διαδόθηκε στους Δελφούς.
Στον οίκο του Αιγόκερου ανήκουν βεβαίως και οι Αιγές (΄Έδεσσα). Στις Αιγές υπήρχε μαντείο σχετιζόμενο με το μαντείο των Δελφών.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύει την ευρύτερη περιοχή της Δωδώνης, της Θεσπρωτίας, της Αχερουσίας και του βορείου τμήματος της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα σαφές Κρόνιο σημείο του ζωδιακού και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το ιερό του Διός στην Δωδώνη διαδέχθηκε ένα προγενέστερο ιερό του Κρόνου. Επίσης Κρόνιο ήταν και το νεκρομαντείο του Αχέροντα (Εφύρα), σημαντικό ενεργειακό κέντρο με ευρύτατο δίκτυο υπόγειων στοών, το οποίο ανακαλύφθηκε στην Θεσπρωτία, κοντά στην λίμνη Αρέθουσα.

ΙΧΘΕΙΣ: Σημείο εντελώς προσδεδεμένο στον Δία. Φαίνεται να εκπροσωπείται μάλλον από το επίπεδο διακεντρισμού της Δωδώνης, γιατί στην αρχαία Ελλάδα, οι Ιχθείς δεν είχαν ιδιαίτερη παρουσία.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Η Κέα περιλαμβάνεται επίσης στο ζώδιο του Λέοντα, ανάμεσα σ’ αυτόν τον αστρολογικό-ενεργειακό χάρτη.
Καθώς έχω την καταγωγή μου από εκεί (εκεί γεννήθικε και μεγάλωσε ο πατέρας μου), να προσθέσω ως πληροφορία ότι στην Κέα υπάρχει και το αρχαίο "άγαλμα" (πιο καλά "ομοίωμα") του Λέωντος, δεν θημάμαι από ποιά χιλιετιρίδα προ Χρηστού.
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Πιστευέτε ότι τα αστρα οι πλανήτες .. τα ζώδια... επηρεάζουν τις ζωές μας;;;
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς μας επιρρεάζουν ή πώς γίνεται αυτή η σύνδεση μεταξύ του ανθρώπου και των ζωδίων (δεν είναι απαραίτητο να μας επιρρεάζουν - μπορεί να είναι θέμα συγχρονικότητας).

Εγώ πιστεύω ότι κατά κάποιον τρόπο ναι, υπάρχει ένας παραλληλισμός των καταστάσεων στην ζωή των ανθρώπων και στις κινίσεις των πλανητών. Μέχρι ενός ορισμένου σημείου, βέβαια...
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Στα ζώδια που λένε τα περιοδικά...όχι δεν πιστεύω!

Στις τάσεις των ανθρώπων και στους επιρρεασμούς...ίσως!

Παρατηρώ γύρω μου τους ανθρώπους σε περιόδους εκλείψεων και βλέπω να "πραγματοποιούνται" οι τάσεις των δυσκολιών που προβλέπουν οι αστρολόγοι.

Η άποψή μου είναι ότι ο άνθρωπος σαν θεϊκό ον μπορεί να υπερβεί τις τάσεις και τις δυσμενείς επιρροές!

Και εξηγώ αμέσως:
Ο άνθρωπος είναι ανώτερο ον από την διάσταση στην οποία έχει ενσαρκωθεί. Με την συνειδητότητά σε πλήρη ένωση με το Πνεύμα ζει σε όλες τις διαστάσεις, σε όλους τους πλανήτες, παντού μέσα στο Σύμπαν.
Αναγνωρίζει, σέβεται, συνεργάζεται με τις οντότητες των πλανήτών, όχι μόνο στο δικό μας γαλαξιακό σύστημα, αλλά και σε άλλα.

Δεν ζει με το εγώ του, αλλά με όλη την συνειδητότητά του και γνωρίζει ότι μόνος του μπορεί να δημιουργήσει την ζωή του στην 3η διάσταση.

Η συνειδητότητα εξελίσσεται, δημιουργει, εκδηλώνει, γειώνει!
Σ' αυτήν την πορεία, στην 3η διάσταση που βρίσκεται το εγώ δεν αφήνεται στην "μοίρα" και στις επιρροές, αλλά συνεργάζεται με τα στοιχεία και τα στοιχειακά της Γης και ορίζει την ζωή του.
Μπορεί να "δημιουργήσει" ακόμα και το σώμα του.

Οι δυνατότητές μας απεριόριστες!
Οι εκδηλώσεις μας απεριόριστες!
Η δημιουργία χωρίς τέλος!
Αιώνιος γαρ η ζωή!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
margaritarenia
Δημοσιεύσεις: 16543
Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 4:02 pm

Δημοσίευση από margaritarenia »

ΓΕΙΑ :D :D

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ "ΑΝΟΙΚΤΟΣ" ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΝ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΑΞΙΔΙ...
ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ :?: :?: :?: Η ΘΑ ΔΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ :?: :?:
ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΥΨΕΙ :?:
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ :!: :!: :!:


ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog

Επιστροφή στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2”