Όμορφο σώμα.

Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Όμορφο σώμα.

Δημοσίευση από Emmaki »

Αυτό ειλικρινά είναι το αγαπημένο μου θέμα. Χρόνια τώρα ψάχνω να βρω την τέλεια διατροφή για να σταματήσω να αγχώνομαι κάθε καλοκαίρι, χειμώνα, άνοιξη και φθινόπωρο!!! Δοκίμασα χημικές, βιολογικές, με υδατάνθρακες, βραστά μέχρι και τις εταιρίες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Φυσικά το αποτέλεσμα κράτησε για δυο εβδομάδες. Πριν περίπου δύο χρόνια επισκέφθηκα ένα κέντρο διατροφής. Το πρώτο πράγμα που με ρώτησαν ήταν αν αθλούμαι και φυσικά απάντησα αρνητικά. Φαντάζομαι ότι η πλειοψηφία δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί ή ακόμα ότι δεν είναι ο τρόπος που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους. Η διατροφή πέτυχε, ένα χρόνο μετά είχα χάσει δέκα κιλά με απίστευτη υπομονή και επιμονή και κατέληξα να έχω έναν κουρασμένο οργανισμό που το μόνο που ζητούσε ήταν ένα ποτήρι νερό. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι έκανα πέντε γεύματα τη μέρα, πιστεύοντας ότι είμαι εντάξει και ξεχνούσα το πιο βασικό… το νερό!! Προς το τέλος της διατροφής, τα νεύρα μου είχαν σπάσει, ξέσπαγα σε όλο τον κόσμο και είχα γίνει υστερική με τη διατροφή μου πιστεύοντας ότι μπορεί να πάρω μισό γραμμάριο. Τα παράτησα αμέσως και έπεσα με τα μούτρα στις λιχουδιές που τόσο καιρό είχα στερηθεί. Αισθανόμουν ωραία, ήμουν γεμάτη και είχα πάρει ένα βασικό μάθημα. Ότι πραγματικά θέλουμε, να μην το στερούμαστε… Τώρα πια είμαι μια χαρά, έχω αγαπήσει το σώμα μου, το περιποιούμαι και όταν καμιά φορά αισθάνομαι ενοχή για τις ατασθαλίες μου, μου δίνω μια σφαλιάρα και συνέρχομαι.
Μπορεί ο άνθρωπος που θα μας αγαπήσει να κοιτάει την ψυχή μας, όμως και μια περιποίηση στο σώμα μας, θα μας βοηθήσει να «αγαπήσουμε» πιο γρήγορα τον εαυτό μας για να λάμπει η ψυχή μας.
Ότι θέλετε, μη διστάσετε… Έχω γίνει εξπέρ!!! Μέχρι και σύμβουλος διατροφής είμαι!!!

Εμμανουέλα :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Eγώ έκανα μια μεταστροφή στο θέμα της διατροφής.

΄Αρχισα να "συνομιλώ" με το σώμα μου. Αφουγκράστηκα τις ανάγκες του, το άφησα ελεύθερο να μου δηλώσει, να μου ζητήσει, να αποφύγει, να πεινάσει.

΄Ετσι γνωρίζω πότε πεινάει, τι θέλει να φάει, πότε θέλει να κοιμηθεί, πότε να ξυπνήσει...

Δεν το πιέζω πια με πρέπει...

Ξέφυγα από το άγχος της υγιεινής διατροφής. Με το που πάω να πλησιάσω μία τροφή που εκείνη την στιγμή δεν είναι κατάλληλη για το σώμα μου, το στομάχι μου δίνει σήματα "όχι"

Από όλη αυτή την "επικοινωνία", κατάλαβα ότι το σώμα μου απέρριψε εντελώς την μυρωδιά, γεύση του κρέατος!

΄Ηταν κάτι που είχα εδώ και καιρό αντιληφθεί, αλλά το άφηνα...

Οι ποσότητες της τροφής είναι πια ελάχιστες. Γιατί το σώμα δίνει σινιάλο. ΄Ισως έδινε πάντα, αλλά τώρα είμαι σε θέση να το αντιλαμβάνομαι συνειδητά.

Δοκιμάστε το! Είναι καταπληκτική εμπειρία!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Nούς υγειής εν σώματι υγειή..
Η διατρόφη είναι ενα πολυ σημαντικό κομάτι της ζωής μας... δίνει ενέργεια στον οργανισμό για να μπορεί να ζεί.. Οι διατροφικές συνήθειες φαίνονται επάνω μας σωματικά αλλα πολλές φορές και στην ψυχή μας...
Τα τελευταία χρόνια εχουν γίνει γνωστές διαφορες τάσεις διατροφικές όπως το να ειναι κάποιος vegetarian ή vegan..ή κατι που δεν ήξερα μεχρι προσφατα.. η ομωφαγία!

Οι διατροφολόγοι λένε οτι ο οργανισμός για να λειτουργει σωστά χρειαζεται απο όλων των ειδών τις τροφές χωρίς όμως να γίνονται καταχρήσεις...

Η δική μου άποψη πάνω στο θέμα είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει και να τρώει ότι θέλει αρκεί να το κάνει με μέτρο και να προσέχει την υγεία του..
  • Η Υγεια πάνω από όλα ......

    Και...

    Παν μέτρο άριστον!!!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Αυτές οι διατροφικές τάσεις είναι για τον καθένα μας ένας σεβαστός τρόπος ζωής, αρκεί να μη γίνεται χειραγώγηση. Δηλαδή εγώ που είμαι vegetarian να μην αναγκάζω τον άλλον να με ακολουθήσει και να μη γίνομαι κουραστικός/η στην επιβολή της δικής μου νοοτροπίας. Όσον αφορά τις δίαιτες, είναι ένα κεφάλαιο που έχουν ανοίξει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να μπορούν να προωθούν τα προϊόντα των εταιριών και να βγάζουν λεφτά εις βάρος των άλλων. Ας μην τους κάνουμε το χατίρι να μας θεωρούν υποχείρια γιατί εμείς «αγοράζουμε», εμείς «πουλάμε» τον κόσμο… ο απλός πολίτης!

Εμμανουέλα :D
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Πάντα έχω στο κεφάλι μου το κεφάλαιο "διατροφή". Κάποτε και εγώ αγχωνόμουνα, κάποτε είχα και εγώ ενοχές. Όμως πλέον έχω ηρεμίσει (σχετικά).

Ομολογώ (για να μην λέμε και ό,τι θέλουμε) ότι η διατροφή μου αυτόν τον καιρό είναι...ασ'τα να πάνε! Όμως δεν απελπίζομαι ούτε αυτομαστιγώνομαι! Όπωτε μπορώ, προσπαθώ και την βελτιώνω, αλλά όπωτε θελίσω του δίνω και καταλαβαίνει!

Δεν ξέρω άμα είναι μία ακόμα φτινή δικαιολογία που λέω στον εαυτό μου, αλλά ο τρόπος ζωής μου δεν μου επιτρέπει να έχω την διατροφή που θέλω - κάποτε το είχα καταφέρει και είχα φτάσει σε πολύ καλό σημείο, αλλά μετά πλακώσαν ασχολίες και τρεχάματα και τέλος σταμάτησα να την "ελέγχω". Σε αυτήν την περίοδο της ζωής μου, βρίσκομαι στο σπίτι μου μόνο καμιά ωρίτσα το μεσημέρι (και αν) και μετά το βράδυ, κατά τις 10-11, οπώτε απλά χορταίνω το στομάχι μου. Το ιδανικό θα ήταν να είχα μαζί μου το φαΐ μου (βέβαια και να τό'χα, πάλι δεν θα'χα χρόνο να το φάω), αλλά εκτός ότι δεν μπορώ να μπαίνω σε τέτοια διαδικασία, δεν έχω το χρόνο και να το προετοιμάσω!

Για αυτό λοιπόν και απλά προσέχω. Όχι πολύ κρέας, όχι πολύ junk food, όχι πολλά τυριά (έχω κάποιου είδους δυσανεξεία - δεν το'χω ψάξει παραπέρα), όχι πολλές σάλτσες και όχι πολλή σολοκάτα (με πειράζει στο συκώτι και στο δέρμα). Αλλά από εκεί και πέρα, δεν είμαι σε φάση να μπω σε έναν πιο οργανωμένο, πιο προσεκτικό τρόπο διατροφής.

Ίσως στο μέλλον να μπορέσω να βρω το κουράγιο. Μέχρι τότε, προσέχω.

Στο θέμα της γυμναστικής, πάντα προσέχω. Όχι τόσο γιατι "πρέπει", αλλά γιατί αλλιώς δεν αντέχω! Γίνομαι μεσ'τα νεύρα, την τσαντίλα, την γρκίνια, την βαρεμάρα, οι επιδόσεις μου στο τραγούδι πέφτουν κατακόρυφα, η ζωή μου γίνεται ένα τεράστειο βάρος και νιώθω ότι το σώμα μου σαπίζει. Ναι, ίσως έχω εξάρτηση! Δύο μέρες να πάω γυμναστήριο και αμέσως η ζωή μου αλλάζει. Νιώθω ωραία με το σώμα μου (άσχετα βέβαια αν δεν έχει αλλάξει και τίποτα), αγαπώ το σώμα μου, το νιώθω να μου χαμογελάει.

Αυτά...
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Θα συμφωνήσω μαζί σου deodonus για το θέμα της γυμναστικής .. και εγω αισθανομαι αλλος άνθρωπος μετα απο το γυμναστηριο.. αλλα δυστυχώς λιγοι εχουν τον απαραιτητο χρονο για να πηγαινουν.. Εγώ πήγαινα περυσι για ένα εξάμηνο αλλα φέτος δεν τα καταφερα.. πρώτον γιατί είχα πολλές εργασίες για τη σχολή... και γιατι το κοντινότερο γυμναστήριο ειναι σε απόσταση 5 περιπου χιλιομέτρων και δεν έχω μεταφορικό μέσο.. και με τις βροχές και τα κρύα εδω πάνω.. δεν ειναι πολυ εύκολο να περπατησεις τοσο οθυε πριν ούτε μετά απο γυμναστική.. μόλις όμως γυρίσω ελλάδα σκεφτομαι να αρχίσω παλι κολυμβηση που την παρατησα πριν μερικα χρονια..
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Πωπω νοιώθω γι άλλη μια φορά την τύχη μου και την ευλογία.
Πάντα ειχα την δυνατοτητα να τρώω ότι επιθυμώ.
Είμαι λιγακι λαιμαργη αλλά μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα προβλημα.
Εκεινο που εδω και λιγα χρονια συμβαίνει είναι το εξης παραδοξο,για έναν άνθρωπο που οτνα σκεφτόταν κρέας έτρεχαν τα σαλια του....,δεν τρώω πλεον σχεδον καθολου κοκκινο κρέας εκτος κι αν...πεθυμήσω παϊδάκια.
Αγαπω τις σαλατες πολυυυυυυυυ
Την σοκολατα αμυγδαλου πολυυυυυ
τα οστρακοειδή παραααααααα πολυ
Τα μυγδαλα τα ωμα πολυπολυ
Κάνω αυτο που λέει η Βάσω.....αφήνω το στομαχι μου να επιθυμει και να διαλεγει.
Ειμαι και λιγακι τεμπελα αλλα τωρα πλεον κανω καθημερινά λιγακι γυμναστική στο ποδηλατο και καποιες ασανες αναλογα με την διαθεση και τον χρόνο.
Εκεινο εχω διαπιστωσει ειναι ότι μαι βολτα-περπατημα στην φυση δεν αντικαθισταται με τιποτα.Ειναι γυμναστική του σωματος και της ψυχής.
Καλο μεσημερι.
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Εγω ποτέ δεν μπόρεσα να πώ όχι στο κρέας.. παντα μου άρεσε.. και πάντα το ζητουσα.. δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το κόψω.. αυτο που λες όμως καλλιοπη για μια βολτα στη φυση πράγματικα είναι ότι καλύτερο...και γυμνάζεται το σωμα και ευχαριστιέσαι βόλτα και τοπία και καθαρίζουν και λίγο τα πνευμόνια απο τα καυσαέρια της πόλης
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Μακάρι να είχαμε όλοι την αίσθηση της υγιεινής ζωής και της άθλησης. Αλλά τότε δεν θα είχαμε αυτή τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα. Δεν θα ξέραμε ποιο είναι το υγιεινό και ποιο το βλαβερό για τον οργανισμό μας, δεν θα ζούσαμε τις επιλογές που μας δίνονται και δεν θα αποκτούσαμε διαφορετικές εμπειρίες. Ευγνωμονώ το σουβλάκι, την πίτσα και το μουσακά για την ύπαρξή τους!!!!!!!

Εμμανουέλα
:D :D :D :D
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Ευγνωμονώ το σουβλάκι, την πίτσα και το μουσακά για την ύπαρξή τους!!!!!!!
Πράγματι!!! να προσθέσω το παστίτσιο τα παϊδάκια το κοκορέτσι.. να τονίσω τα σουβλάκια.. και τόοοοσα άλλα
δεν θα μπορούσα ποτέ να σταματήσω να τα τρώω.. χεχεχε
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Τίποτα δεν είναι κακό όταν γίνεται με μέτρο και όταν πραγματικά ακούς και γνωρίζεις το σώμα σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην ιδέα ότι θα πεινάσουν, φορτώνουν τον οργανισμό τους για να έχουν την αίσθηση της πληρότητας. Ακόμα και αν τον ταΐζουν υγιεινά, εκείνος θα αντιδράσει με κάποιο φυσικό σύμπτωμα. Καλό είναι λοιπόν να τον ακούμε και να του δίνουμε ότι και όσο λαχταράει!!!!

Εγώ επιμένω…. Ένα σουβλάκι είναι η χαρά της απόλαυσης στον εαυτό μας. Α ρε Ελλαδάρα!!!!!!
:D :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Spyros
Δημοσιεύσεις: 746
Εγγραφή: 28 Απρ 2007 4:45 pm

Δημοσίευση από Spyros »

΄Αρχισα να "συνομιλώ" με το σώμα μου. Αφουγκράστηκα τις ανάγκες του, το άφησα ελεύθερο να μου δηλώσει, να μου ζητήσει, να αποφύγει, να πεινάσει.

΄Ετσι γνωρίζω πότε πεινάει, τι θέλει να φάει, πότε θέλει να κοιμηθεί, πότε να ξυπνήσει...

Οι ποσότητες της τροφής είναι πια ελάχιστες. Γιατί το σώμα δίνει σινιάλο. ΄Ισως έδινε πάντα, αλλά τώρα είμαι σε θέση να το αντιλαμβάνομαι συνειδητά.
Εδώ και λίγους μήνες μπορώ να τρώω πολύ λίγο σε σχέση με το παρελθόν. Και απολάμβανα το φαγητό, έτρωγα αρκετά. Τώρα εξακολουθώ και τρώω παραπάνω από συνήθεια, αλλά οι μερίδες μου μικρένουν, σιγά σιγά σταματώ τις ποσότητες.
Ίσως να βοηθούν και τα περισσευούμενα 10 κιλά που πήρα στο στρατό! Πολεμικό απόθεμα!
:P :P :P
"Είμαστε φτιαγμένοι από αστροσκόνη, είμαστε η ενσάρκωση του σύμπαντος που προσπαθεί να καταλάβει τον εαυτό του."
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι...μήπως ξέρει κάποιος πως μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει το μεταβολισμό του;;;
Με διατροφή...(πέρα απο γυμναστική)...;;; :?: :?: :?:
Άβαταρ μέλους
ΜΥΡΤΩ
Δημοσιεύσεις: 188
Εγγραφή: 05 Ιουν 2007 12:49 pm
Τοποθεσία: ΚΡΗΤΗ

Δημοσίευση από ΜΥΡΤΩ »

Μπορείς να κάνεις το τεστ δυσανεξίας με τη μέθοδο JKamed ...σου κάνουν ένα τεστ και βλέπουν ποιες τροφές είναι κατάλληλες για τον μεταβολισμό σου..νομίζω δε γίνεται με εξέταση αίματος..δεν το έχω κάνει αλλά σκέφτομαι να πάω σύντομα....εδώ(Ηράκλειο) έχω μάθει ότι κάνει 100€..Αθήνα δε γνωρίζω που μπορεί να βρίσκεται το κέντρο αυτό
για περισσότερες πληροφορίες μπες στη σελίδαhttp://www.jkalmed.gr
εύχομαι να βοήθησα αρκετά
μάκια γλυκάαα!!!
love is the only solution...lets start a revolution...open your heart
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Ενα μεγάλο Ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά!!!!!

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”