ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ

Δημοσίευση από Vasoula »

Το είχα γράψει στο φόρουμ του ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. Θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να βρίσκεται και εδώ! Για να αναπτύξει ο καθένας την δική του προοπτική...



Μου ήρθε πριν λίγο ένα μήνυμα «για το νερό»! Είναι τρομαχτικό.
Αφηγείται ένας άνθρωπος από το μέλλον, πόσο άσχημα περνούν οι άνθρωποι του μέλλοντος στην γη. Γιατί δεν πρόσεχαν το περιβάλλον οι παλαιότεροι (εννοεί εμάς)! Γιατί δαπάνησαν, βίασαν τους πόρους της. Γιατί…γιατί…γιατί…
΄Ένα σωρό «γιατί», ένα σωρό «ενοχές»!!!

Αρνούμαι να μεταφέρω τέτοιου είδους μηνύματα, ακόμα και αν ξέρω ότι υπάρχει ο «βιασμός» της Γης. Ακόμα και αν ξέρω ότι εμείς οι άνθρωποι δεν σκεφτόμαστε την ανακύκλωση ούτε στα όνειρά μας! Ακόμα και αν ξέρω ότι σπαταλάμε το νερό, χρησιμοποιούμε σπρέι και κάνουμε ένα σωρό αλόγιστα πράγματα, χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες!

Θεωρώ ότι οι ενοχές που σπείρουν στις ψυχές των ανθρώπων αυτά τα μηνύματα, είναι πολύ χειρότερες από την έλλειψη νερού. Οι ενοχές είναι ένας κλοιός που γεμίζει την ψυχή μας με φόβο. Από την θρησκεία, την κοινωνία, την οικογένεια έχουμε μνήμες ενοχών. Που έχουν εδραιωθεί για τα καλά στα κύτταρά μας και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επιβιώσουμε, σέρνοντας ο καθένας τις δικές του μνήμες, που μας οδηγούν στην δυστυχία.
Ενοχές για τον ανθρώπινο εγωισμό, ενοχές για τον Θεό που δεν υπακούμε, ενοχές γιατί δεν μας αρέσει το επάγγελμα που μας επέβαλλαν οι γονείς μας, ενοχές γιατί δεν μας αγαπούν, ενοχές γιατί θέλουμε χαρά, αλλά δεν μας επιτρέπεται!
Δεν χρειαζόμαστε άλλες…δυστυχώς έχουμε πολλές! Χρειαζόμαστε να βρούμε τον πραγματικό εαυτό μας. Καθαρό από μνήμες και φοβίες. Και μέσα στην χαρά θα βρούμε και τον τρόπο να αγαπήσουμε ότι απλόχερα μας χαρίζει η Γη! Μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε και θα σώσουμε.

Χρόνια τώρα φωνάζουν για το περιβάλλον. Με μηνύματα που τρομοκρατούν. ΄Όμως οι επόμενες γενιές…είναι μακριά. Δεν μας αφορούν φαίνεται... Γι’ αυτό και συνεχώς η κατάσταση χειροτερεύει. Δεν είδα «να ιδρώνει» το αυτί κανενός. Γιατί μας λείπει η χαρά, ώστε να μην μας ενδιαφέρει η χαρά των επόμενων.

Αντί λοιπόν να μας τρομοκρατούν, ας μας δώσουν χαρά. Αυτή μας λείπει. Μέσα από την χαρά θα αγαπήσουμε τον Εαυτό μας και όλους τους Εαυτούς των ανθρώπων, ώστε να μην χρειαζόμαστε τέτοιου είδους μηνύματα για να φροντίσουμε και για την χαρά των επόμενων γενεών.

Ας προσεγγίσουν, επιτέλους, το πρόβλημα από μια άλλη οπτική. Μήπως και καταφέρουν να κάνουν τον άνθρωπο να "συναισθανθεί", αντί "να φοβηθεί"...Μήπως..λέω...μηπως!!!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Οι φοβισμενοι χειραγωγούνται,οι χαρουμενοι εχουν ευρύτητα πνεύματος και άποψη.
Αρα απο αλλους δεν ερχεται η λυτρωση παρα μόνο απο μάς.Ακόμη και τα μηνυματα ειναι γαι να δημιουργήσουν τρόμο,αρα για να συρρικνώσουν την ψυχη μας.ΑΠλά δεν κατανοούν ίσως οτι μεσα σε αυτο το περιβαλλόν ζουν όχι μόνο όσοι χειραγωγούνται -ελέγχονται αλλά και όσοι χεραγωγούν κι ελεγχουν.Αφορά όλους μας χωρις εξαιρεση.
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Πρέπει να ξυπνησουν οι άνθρωποι.. οι εταιρίες.. οι κυβερνήσεις.. αλλα πρώτοι απο ολους εμείς οι ίδιοι. Να ξυπνήσουμε και να δουμε τι γίνεται γύρω μας.. τα δαση μας εξαφανίζονται η μόλυνση αυξάνεται σε ολες της τισ μορφές.. το κλίμα αλλάζει.. και ΌΛΟΙ ρωτάνε και αναρωτιούνται.. "εε και τί μπορώ να κάνω εγώ;;;" Η απάντηση είναι πολλά.. αλλά οι άνθρωποι ειτε Ελληνες είτε Αγγλοι είτε Αμερικανοι είτε Ιταλοι κτλ.. δεν ασχολουνται με προβλήματα που δεν χτυπανε την δικια τους πόρτα μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις κάποιοι θα ασχοληθούν με το περιβάλον... Βεβαια υπάρχουν και αυτοι που ασχολουνται, ναι υπαρχουν..., αλλα ειναι λιγοι για να κανουν τη διαφορα.. ολοι μποροθμε να κανουμε κατι.. την επομενη φορα που θα πεταξετε κατι στο δρόμο ότι κι αν είναι κρατηστε το.. σε καθε δρομο υπαρχει και ενας καδος απορριμάτων πεταξτε το εκει..
Οταν ξεκινησουμε να σεβομαστε το περιβάλον τότε θα αρχισει να μας σεβεται κι αυτο...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Πιστεύω ότι και το περιβάλλον αντανακλά την χαμηλη συνειδητότητα του κόσμου γιαυτο και μας ανταμοίβει ανάλογα.Πρεπει να δημιουργήσουμε το κρίσιμο πλήθος,οι αλλαγές έρχονται μόνο απο το 2 ή 3 %,,αυτό αποτελεί την κρίσιμη μάζα.Εχουμε όλοι ευθύνη,πιστη ζητείται!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Η δική μου η άποψη σχετικά με τον Πλανήτη είναι πια πολύ ξεκάθαρη. Θεωρώ ότι προέχει να φροντίσει ο καθένας μας για την δική του εξέλιξη και ένωση με το θεϊκό μας μέρος και μέσα από αυτήν την ένωση να αντιληφθούμε την ενέργεια της αγάπης.
Αυτό μας κάνει να κατανοούμε την Γη σαν ολότητα και όχι σαν σώμα μόνο. Επικοινωνούμε μαζί της σε όλα τα επίπεδα και στο φυσικό. Και έτσι μπορούμε να δίνουμε απλόχερα, ότι εκείνη θέλει να πάρει. Της επιτρέπουμε...να είναι! Της επιτρέπουμε την εξέλιξή της. Της δίνουμε με αγάπη το φως που εμείς έχουμε γειώσει σ' αυτήν, ώστε να μας αισθάνεται μέρος της και όχι "επισκέπτες".

Οι διαδηλώσεις έχουν νόημα μόνο όταν γίνονται από όλους. Αλλιώς βρισκόμαστε στην θέση "οι μεν και οι δε".
Ο καθένας όμως από εμάς μπορεί να φροντίσει το σώμα της Γης σε ατομικό επίπεδο, χωρίς να παίρνουμε ευθύνη για τους άλλους. Γιατί έτσι μπαίνουμε σε διαμάχες που δεν την βοηθάνε.
΄Οταν λέμε για το πλαστικό, ότι κάνει κακό γιατί δεν λιώνει, ας καταργήσει ο καθένας από εμάς που το ξέρουμε, τις πλαστικες σακούλες. ΄Οταν λέμε ότι οι μπαταρίες βλάπτουν την γη, ας φροντίζουμε τις δικές μας μπαταρίες να τις πάμε στην ανακύκλωση. ΄Οταν λέμε ότι χαρτί πρέπει να ανακυκλώνεται, γιατί αλλιώς καταστρέφονται δέντρα, ας παίρνουμε χαρτί ανακύκλωσης.
΄Οταν γνωρίζουμε ότι τα σπρέι καταστρέφουν τον πλανήτη, ας μην τα χρησιμοποιούμε.
Ο καθένας μόνο για τον εαυτό του. Γιατί τελικά ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε. Πόσοι από εμάς έχουν καταργήσει τις πλαστικες σακούλες?
Πόσοι από εμάς, πάμε τις μπαταρίες για ανακύκλωση?
Πόσοι από εμάς, δεν αφήνουμε την βρύση να τρέχει όταν ποτίζουμε, ή όταν πλένουμε.

Τα θεωρούμε όλα αυτονόητα, μα δεν είναι.
"Τσάκωσα" τον εαυτό μου να έχει τα ψώνια σε πλαστικη σακούλα (τι πιο φυσιολογικό?) και ανατρίχιασα. Ξέχασα...
Αυτή είναι η συνείδήση που πρέπει να αναπτύξουμε και όχι να κοιτάμε αν και οι άλλοι το κάνουν. Εμείς άραγε το κάνουμε, στο μέγεθος που γνωρίζουμε?

Πέρα όμως από το φυσικο σώμα του πλανήτη, φροντίζουμε για το πνευματικό του? Που βρίσκεται η δική μας εξέλιξη? Γειώνουμε τις ενέργειες? Είμαστε συνειδητοί στη πράξη, σαν μέρη του πλανήτη αυτού?
Θεωρούμε τον πλανήτη Γη σαν τόπο μαρτυρίου? Γνωρίζουμε γιατί?
Θεωρούμε ότι εδώ "φιλοξενούμαστε"? και ο τόπος μας είναι στις πιο πάνω διαστάσεις? Που είναι το σπίτι μας? Νιώθουμε την καρδιά του πλανήτη? Νιώθουμε την καρδιά των συνανθρώπων μας?

Πόσα ερωτήματα...για να καταλάβω ότι δεν είναι βοήθημα για τον πλανήτη, απλά να συμμετέχω σε διαδηλώσεις. Ουτε να αποδέχομαι μηνύματα σαν αυτό με το νερό, που μόνο φόβο προκαλούν.

Χρειαζόμαστε μηνύματα αγάπης. Μηνύματα γνώσης. Μηνύματα χαράς.

Αλλοιώς τα γράφουμε όλα αυτά στα παλιά μας τα παπούτσια...

Διαδήλωσαν 50 άτομα για το περιβάλλον! Ε..και???

Οι υπόλοιποι γνωρίζουν ποιά είναι η Γη? Γνωρίζουν ότι η σάρκα του σώματός τους είναι από τα δικά της στοιχεια? Γνωρίζουν άραγε ότι η Γη εξελίσσεται από εμάς? Σε ατομικό και πλανητικό επίπεδο?

σοφό το μήνυμα που έχω λάβει. Για να αξιολογήσουμε άλλη μία φορά...


"Η μόλυνση που υπάρχει αυτή την εποχή στην γη, είναι αποτέλεσμα όλων αυτών που εσείς οι άνθρωποι θεωρείτε εξέλιξη. ΄Όμως πόσο μακριά από την αλήθεια βρίσκεται αυτή η εξέλιξη! Είναι αυτή η εξέλιξη που σας κάνει να πιστεύετε ότι κάτι «έξω από εσάς» θα σας δώσει την λύση. ΄Όμως τίποτα δεν υπάρχει έξω από σας που μπορεί να βοηθήσει στην υγιή επαναδραστηριοποίηση του πλανήτη. Η εξελικτική πορεία της Γαίας έχει μπει στην τροχιά της. ΄Οσοι μπορούν να κατανοήσουν αυτήν την εξελικτική πορεία, θα αντιληφθούν την υποστήριξη που μπορεί να της δώσουν..."
Τοποθετώ λοιπόν τον Εαυτό μου στο μέρος του συνόλου που εκπέμπει αγάπη και αφήνω την Γη να πάρει από αυτό ότι χρειάζεται.
Και μαζί της και όλοι οι άνθρωποι...

Το να "τοποθετήσουμε τον εαυτό μας" για μένα σημαίνει, ότι έχω κατανοήσει την εξελικτική διαδικασία και δεν χρειάζομαι κατεύθυνση και οδηγίες, τύπου "ας βοηθήσουμε τον πλανήτη", αλλά γνωρίζω τι μπορεί ο "΄πλανήτης" να λάβει από μένα για να βοηθηθεί. Και αυτό το "τι" το δίνω απλόχερα χωρίς να το οριζω και να το "ντύνω" με δικαιολογίες! Και όπως εγώ...έτσι μπορούν και άλλοι! Μέχρι έως ότου μέσα σ' αυτό το "άλλοι" συμπεριλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι...και περισσότεροι....και περισσότεροι!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Αυτές τις μέρες έριξε λίγο νεράκι.... δροσιστήκαμε...ας έχουμε αποθέματα για τις καυτές μέρες και νύχτες που έρχονται!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!!!!!!!! :P :P
Άβαταρ μέλους
toxotis
Δημοσιεύσεις: 216
Εγγραφή: 24 Μάιος 2007 2:54 am
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από toxotis »

Έτυχε και εγώ να έχω λάβει το μύνημα που αναφέρεις καλή μου Βάσω.
Σε εμένα δεν προκάλεσε κανένα αίσθημα φόβου, αλλά αισθήματα θλήψης και λύπης.

Η προσέγγηση που κάνεις με βρίσκει κατά βάση σύμφωνη, όμως υπάρχει και μία άλλη διάσταση.

Η αδιαφορία τόσο των "απλών πολιτών" όσο και των "εκλεγμένων ανεύθυνων".

Μου φαίνεται εξαιρετικά παράλογο να χρειάζεται ακόμη να μιλάμε σήμερα εν έτη 2007 για ανακύκλωση, για οικονομία στους πόρους και την ενέργεια, για ανάγκη ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης.... όταν εδώ και 25 χρόνια στο εξωτερικό η ανακύκλωση λειτουργεί άψογα και δεν είναι μόνο θεωρία

Θεωρώ αρχικά πως όλα αυτά είναι απόρρια του σύγχρονου "υλιστή" που -δεν ξέρω πως τα καταφέρνει- βλέπει τον εαυτό του ΕΞΩ από τη Φύση και το περιβάλλον και όχι μέρος τους.

Η αδιαφορία όμως είναι το πιο αιχμηρό όπλο ενάντια στο περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Ξεκινήσαμε με ιδιωτικές πρωτοβουλίες ανακύκλωση χαρτιού στον οικισμό μας, πολλοί συμμετέχουν. -Στα 500 μέτρα βρίσκεται το εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού ΜΕΛ- όμως ο Δήμος μας δεν στηρίζει τις πρωτοβουλίες αυτές... και οι γεμάτοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού χάσκουν εδώ και μήνες δίχως κανείς να ενδιαφέρετε να βρει λύση στο πως θα μεταφερθούν τα χαρτιά...

Βάλαμε με ιδιωτική πρωτοβουλία δοχεία ανακύκλωσης μπαταριών στο Σύλλογο, οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν...

Θέλουμε κάδους για ανακύκλωση αλουμινένιων συσκευασιών -π.χ. κουτιά αναψυκτικών- δεν μας φέρνουν

Ζητήσαμε να καθαριστεί ο Αξιό δίπλα στον οικισμό μας και να γίνει πάλι προσβάσιμος γιατί έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή γεμάτη από μπάζα, κοπριές και σκουπίδια ενώ κάποτε εκεί γιόρταζε ο κόσμος πρωτομαγιά... και 9 μήνες μετά τίποτε δεν έχει γίνει...

Για να μη μακρυγορώ, θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν...

Η δε αδιαφορία στα σχολεία βρίσκεται στο αποκόρυφο...ότι τρώμε το πετάμε κάτω και δε βαριέσε...

Που είναι οι δάσκαλοι? που είναι οι γονείς? πως να θεωρεί ενα παιδί φυσικό να πετάει τα απορρήματα του στον κάδο όταν κανείς δεν το διαπαιδαγωγεί? πως να βλέπει τη Φύση σαν το σπίτι του όταν βλέπει πως "βιάζεται" καθημερινά από τους "μεγάλους"?

Σε πρόσφατη δημοσκόπιση οι έλληνες είναι θεωρητικά "περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι" κατά 80% περίπου, όμως στην πράξη δεν συμμετέχει ούτε το 30% στην ανακύκλωση...

όμως:
πιστεύω πως -σταδιακά-
όλοι μας θα ρίχναμε τα απορρίματα μας σε κάδους ανακύκλωσης, αν υπήρχαν παντού...

κανείς μας δεν θα είχε αντίρρηση η ενέργεια που χρησιμοποιεί να προέρχεται από την ηλιακή, την αιολική ή την κυματική ενέργεια. Αρκεί να είχαμε ρεύμα...

κανείς μας δεν θα είχε αντίρρηση το αυτοκινητο του να είναι υβριδικό ή να χρησιμοποιεί ανανεώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. Αρκεί να τα έβρισκε στην αγορά...

Όμως τα παιχνίδια της αγοράς και τα οικονομικά συμφέροντα ενώ έχουν την τεχνολογία ή δεν τη δίνουν ακόμη στο κοινό ή εκμεταλεύονται τα αυτονόητα (οικολογική συνείδηση) για να πλουτίσουν...

Που είναι οι πολιτικοί μας? που είναι οι εκλεγμένοι άρχοντές? Γιτί δεν κάνουν σωστό προγραμματισμό?

Εμείς όλοι που είμαστε? Γιατί σιωπούμε? Γιατί ανεχόμαστε? Γιατί συνεχίζουμε να αδιαφορούμε?
Γιατί έχουμε απομονωθεί ο καθ' ένας στο καβούκι του και δεν συσπειρωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας? Γιατί δεν κατανοούμε πως δεν μπορέι να υπάρχει ατομικό συμφέρον, βόλεμμα ή ότι άλλο τέλος πάντων όταν το σύνολο δεν έχει όφελος? Γιατί επιμένουμε να πιστεύουμε πως τα όρια ευθύνης μας σταματούς στους 4 τοίχους του σπιτιού μας?

Γιατί δεν θεωρούμε τον εαυτό μας "βρωμιάρη" όταν βρωμίζουμε με σκουπίδια την παραλία, αλλά μας αρκεί η "πάστρα" στο σπιτάκι μας? Δεν είναι σπίτι μας η Φύση?

Και το κερασάκι στην τούρτα?
Οι "ξύπνιοι" που πάνε να πείσουν τον κοσμάκη, πως αυτός φταίει που μολύνεται το περιβάλλον. Αυτός επειδή οδηγεί και καίει ρεύμα...

Δεν φταίνε αυτοί που δεν παραγουν το ρεύμα από πηγές ενέργειας που είναι σε αφθονία στη φύση... Δεν φταίνε αυτοί που δεν έδωσαν "ελεύθερη ενέργεια" στον κόσμο εδώ και 100 χρόνια- αφού υπάρχει ο τρόπος- επειδή ήθελαν να πλουτίσουν από την πώληση ρεύματος που παράγεται από λιγνήτη ή από "πυρηνική" ενέργεια...

Δεν φταίνε αυτοί, που ενω υπάρχει εδώ και 50 χρόνια τεχνολογία κίνησης αυτοκινήτου με νερό ή υδρογόνο, θέλουν σώνει και καλά να πουλάνε βενζινοκίνητα μοντέλα...

Και οι ακόμη πιο "ξύπνιοι" ήρθαν να το πάιξουν και "σωτήρες" της ανθρωπότητας. Ήρθαν να "προστατέψουν" τον πλανήτη από την "κλιματική αλλαγή"
-ποιός χρειάζεται αλήθεοα προστασία? ο πλανήτης ή εμείς?-
με τις τρελές ιδέες τους και τις τρελές τεχνολογίες τους, που τιε βάφτισαν "Γεωμηχανική" και τις εφαρμόζουν εν αγνοία του κοσμάκη...


όχι βέβαια για να σώσουν κανέναν, αλλά για να πλουτίσουν από τα χρήματα που πληρώνουμε στις εφορίες και για να τα χρησιμοποιούν καλύπτοντας την ανάγκη τους για "πλήρη έλεγχο" αφού τα "chemrails" π.χ. εξυπηρετούν καθαρά στρατιωτικούς σκοπούς...

Λοιπόν? Είμαστε σε θέση να Αγαπήσουμε τη Φύση? Εδώ δεν καταφέρνουμε να πάψουμε να αδιαφρούμε πόσο μάλλον να αγαπήσουμε....

Δεν είμαι απαισιόδοξη, όμως με αυτά τα δεδομένα θεωρώ πως απέχουμε μίλια από την Αγάπη προς τον Εαυτό μας, προς το Συνάνθρωπο μας και προς τον Πλανήτη μας...

/εύχομαι ωστόσο να γίνουν μυριάδες τα "εγώ" που θα αλλάξουν πορεία... και θα νιώσουν ενδιαφέρον και αγάπη
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Συμφωνώ Βίκη μου για όλα όσα γράφεις!

΄Ομως! Εμείς είμαστε η κοινωνία, εμείς ψηφίζουμε. Εμείς είμαστε οι νόμοι, το ενδιαφέρον, όλα!

Σ' αυτούς που αναφέρεις, εμείς δώσαμε άλοθι!
Με την αδιαφορία μας σε ατομικό επίπεδο.

Γιατί πρέπει να κινητοποιηθεί το Σύμπαν, για να κάνω αυτό που αιθάνομαι?

Γιατί πρέπει να υπάρχουν αυτά τα βίντεο? Για να μας φοβήσουν?
Χρειάζομαι άραγε τον φόβο, για να καταλάβω?

Ο Δήμος Χαλανδρίου έβαλε σε κάθε πολυκατοικια, κυριολεκτικά, έναν κάδο ανακύκλωσης...ήταν από τους πρώτους!

Τον γέμιζαν με σκουπίδια άλλα...στηνόμουν λοιπόν κι εγώ και άρχιζα ευγενικά να τους ενημερώνω...
Αντιμετώπιση αισχρή, όπως "τι σε νοιάζει εσένα", "αφου το κάνουν΄όλοι" και άλλα τέτοια κομψά.

Σκέφτηκα λοιπόν και αποφάσισα, ότι η ατομικη συνείδηση δεν έχει να κάνει με τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους.
΄Εχει να κάνει με το μικρό "εγώ" μας, που τίποτα δεν μπορεί να αντιληφθεί...

΄Αρα ότι κάνουμε εμείς για εμάς και για το σύνολο. Χωρίς να ξεσυνεριζόμαστε...

Η γη λαμβάνει από το φως που μπορούμε να της δώσουμε.
Είναι όπως το σώμα μας.
Εισπράττει τελευταίο την θεραπεία των "αόρατων" πεδίων μας.
΄Ετσι και η Γη.
Το σώμα της τελευταίο...Τα υπόλοιπα όμως? Τα φροντίζει κανείς???
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18620
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ

Δημοσίευση από Μάνος »

Βάσω έγραψε:Ας προσεγγίσουν, επιτέλους, το πρόβλημα από μια άλλη οπτική. Μήπως και καταφέρουν να κάνουν τον άνθρωπο να "συναισθανθεί", αντί "να φοβηθεί"...Μήπως..λέω...μηπως!!
Βάσω έγραψε:Τοποθετώ λοιπόν τον Εαυτό μου στο μέρος του συνόλου που εκπέμπει αγάπη και αφήνω την Γη να πάρει από αυτό ότι χρειάζεται.
Και μαζί της και όλοι οι άνθρωποι...

Το να "τοποθετήσουμε τον εαυτό μας" για μένα σημαίνει, ότι έχω κατανοήσει την εξελικτική διαδικασία και δεν χρειάζομαι κατεύθυνση και οδηγίες, τύπου "ας βοηθήσουμε τον πλανήτη", αλλά γνωρίζω τι μπορεί ο "΄πλανήτης" να λάβει από μένα για να βοηθηθεί. Και αυτό το "τι" το δίνω απλόχερα χωρίς να το οριζω και να το "ντύνω" με δικαιολογίες! Και όπως εγώ...έτσι μπορούν και άλλοι! Μέχρι έως ότου μέσα σ' αυτό το "άλλοι" συμπεριλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι...και περισσότεροι....και περισσότεροι!
Βάσω έγραψε:Σκέφτηκα λοιπόν και αποφάσισα, ότι η ατομικη συνείδηση δεν έχει να κάνει με τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους.
΄Εχει να κάνει με το μικρό "εγώ" μας, που τίποτα δεν μπορεί να αντιληφθεί...

΄Αρα ότι κάνουμε εμείς για εμάς και για το σύνολο. Χωρίς να ξεσυνεριζόμαστε...

Η γη λαμβάνει από το φως που μπορούμε να της δώσουμε.
Είναι όπως το σώμα μας.
Εισπράττει τελευταίο την θεραπεία των "αόρατων" πεδίων μας.
΄Ετσι και η Γη.
Το σώμα της τελευταίο...Τα υπόλοιπα όμως? Τα φροντίζει κανείς???
^:)^ ^:)^ ^:)^
@};-
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”