ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

nikos
Δημοσιεύσεις: 1729
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 10:28 pm

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

Δημοσίευση από nikos »

GREENPEACE
Οδηγός καταναλωτών για τα μεταλλαγμένα-Νοέμβριος 2007
http://www.greenpeace.org/raw/content/g ... 112553.pdf
ή από το http://www.greenpeace.org/greece/press/118523/112553
There is a difference between knowing the path and walking the path
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Προσοχή! Παρακαλούνται οι αξιότιμοι κ.κ. διαχειριστές να προσέχουν τα χεράκια τους διαβάζοντας το παρόν...

..............................

Περισσότερα για τα μεταλλαγμένα στην διεύθυνση:

www.neagi.net/metallagmena
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Καλε κ.πληροφόρηση.........τι εχεις με τους διαχειριστες;Μεταλλαγμενοι είναι ;Ε πιστεύω να θυμωσεις και μαζι μου γιατι μου φαινεσαι λιγακι θυμωσιαρης και θα αρχισω να σε φοβαμαι πριν καλα καλα σε γνωρισω....... :roll:
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Εικόνα Αθήνα, 12-04-2005

Μπροστά στον κίνδυνο της καλλιέργειας μεταλλαγμένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξαιτίας της απουσίας εθνικής πολιτικής που θα διασφαλίζει αγρότες και καταναλωτές από την εισβολή των μεταλλαγμένων, η Greenpeace υποβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση σχέδιο νόμου με στόχο την ανακήρυξη της Ελλάδας σε περιοχή ελεύθερη από μεταλλαγμένα, ώστε η χώρα μας να αποκτήσει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της ελληνικής γεωργίας και των καταναλωτών.


Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της καλλιέργειας των μεταλλαγμένων στην ελληνική επικράτεια. Ζητά άμεσα από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η χώρα μας να αποκτήσει σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της ελληνικής γεωργίας και των καταναλωτών από τα μεταλλαγμένα.

Με το σχέδιο νόμου που προτείνει η Greenpeace επιδιώκεται να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε πιθανές αρνητικές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εισαγωγή, παραγωγή, διάθεση και μεταφορά μεταλλαγμένων σπόρων στην ελληνική επικράτεια.

“Σε μια χώρα που η πλειοψηφία των πολιτών, των φορέων που εκπροσωπούν τους αγρότες και τους αγροτικούς συλλόγους και το σύνολο των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων είναι ενάντια στα μεταλλαγμένα, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση βλέπουμε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ακολουθεί την οδό της προφύλαξης. Τα τελευταία χρόνια όμως παρά τις δηλώσεις και τις καλές προθέσεις μια σειρά περιστατικών επιμολύνσεων αποδεικνύουν στην πράξη ότι τα μεταλλαγμένα εισέρχονται στη χώρα μας από την πίσω πόρτα. Αν θέλουμε πραγματικά να προωθήσουμε την ποιοτική γεωργία στην Ελλάδα πρέπει να κλείσουμε αμέσως την πόρτα στα μεταλλαγμένα. Αυτό απαιτεί πολιτική βούληση και συνεκτική νομοθεσία.” δήλωσε η Μυρτώ Πισπίνη, υπεύθυνη της εκστρατείας των μεταλλαγμένων της Greenpeace.

Το σχέδιο προβλέπει διατάξεις σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης μεταλλαγμένων σπόρων ή φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού, την καθαρότητα των σπόρων, την αντικειμενική ευθύνη -την αξίωση οικονομικής αποζημίωσης από αυτόν που προκάλεσε την οποιαδήποτε βλάβη, είτε είναι παραγωγός, έμπορος ή/ και εισαγωγέας μεταλλαγμένων οργανισμών - ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, καθώς και τη σύσταση διεπιστημονικής επιτροπής για την αγροτική βιοτεχνολογία με στόχο την εκπόνηση πενταετούς μελέτης για τις κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της καλλιέργειας των μεταλλαγμένων.

http://www.greenpeace.org/greece/press/118517/118567


Δεν κατάφερα να δω αν το σχέδιο νόμου που προτείνει η greenpeace πέρασε απο την Βουλή ή όχι ακόμα.. Ξ'ερεις μήπως εσυ πληροφόρηση;;
Επίσης θέλω να στελιω ένα email στην greenpeace σχετικά με μια αναφορά προς στην Nesle για μεταλαγμένο φρέσκο γάλα.. που απ'οσο ξέρω Η Nestle δεν παρασκευάζει Φρέσκο γάλα...
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η εταιρία NESTLE παγκοσμίως όπως ενημερωθηκα ΠΑΝΤΑ ζητάει αναγνωρισμένα πιστοποιητικά για την προέλευση των πρωτων υλών που χρησιμοποιεί.. απο την πρωτη στιγμη ήταν και θα συνεχίσει να είναι ΚΑΤΑ των μεταλαγμενων τροφιμων αφου γνωρίζει το ποσο σημαντικό ρόλο παιζει η διατροφη στην υγεια όλων.

Η GREENPEACE χαρακτηρησε με κόκκινο χρωμα την NESTLE στα γάλλατα. πιο συγκεκριμένα στο ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ!!
Η NESTLE ποτέ δεν παρασκεύασε ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ μόνο γαλα εβαπορε (Βλαχας carnation Ωmega) και σοκολατουχο (Carnation, Dolka)
Απο ότι με πληροφόρησαν η GREENPEACE χαρακτιρίζει με κόκκινο χρωμα και όσους δεν απαντουν στο ερωτηματολόγιο που στελνει..
Ο λόγος που δεν απάντησε η NESTLE είναι επειδη πρωτον δεν υπάρχει τέτοιο προιόν και δευτερον επειδη μέχρι σήμερα ο αρμόδιος φορέας για τα τροφιμα ενημέρωνε οργανώσεις όπως η GREENPEACE και έστελνε και τα καταληλα πιστοποιητικά..
Η Nestle θα στείλει επιστολή στην GREENPEACE για να διευθετηθεί το θεμα συντομα και δεν θα προχωρησει το θεμα νομικα αφου το γεγονος προέκυψε απο λαθος συνενοηση και έλλειψη πληροφοριών...

Αυτα για την ενημέρωση όλων...
και προς αποφυγη παραπληροφόρησης...
Άβαταρ μέλους
Qisan
Δημοσιεύσεις: 1151
Εγγραφή: 16 Μάιος 2007 5:57 pm
Τοποθεσία: Σχερια

Δημοσίευση από Qisan »

Ilias έγραψε:ΠΡΟΣΟΧΗ

Η GREENPEACE χαρακτηρησε με κόκκινο χρωμα την NESTLE στα γάλλατα. πιο συγκεκριμένα στο ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ!! . . .
Απο ότι με πληροφόρησαν η GREENPEACE χαρακτιρίζει με κόκκινο χρωμα και όσους δεν απαντουν στο ερωτηματολόγιο που στελνει..
Μαλον καβαλησε το καλαμι η GREENPEACE και εκτειθεται .....
Η Nestle παντα ηθελε φρεσκο γαλα για την ελλαδα αλλα δεν ειχε ... και κατα παγεια τακτικη της η εταιρεια εχει το πρωτο η το δευτερο προιον στην αγορα ..... αν πιασει την τριτη θεση το προιον πεφτει σε δισμενεια .....
Με αυτα τα στανταρς αγορασε την Δελτα και τωρα εχει φρεσκο γαλα , το πρωτο και καλυτερο γαλα στην ελλαδα . Αυτο εγινε προσφατα ...
υποψιαζομαι καπου αλλου αποβλεπει η παρεξηγηση . . . . . .
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Qisan παραπληροφόρηση και αυτο με την Δελτα

Η Δελτα δεν είναι εταιρια!!
είναι ομιλος εταιριων η NESTLE δεν αγόρασε όλο τον όμιλο!!
Αγόρασε ΜΟΝΟ την ΔΕΛΤΑ ΠΑΓΩΤΟ!!
δεν έχει φρεσκο γαλα η NESTLE και δεν ήθελε να μπει στην αγορα του φρεσκου γαλατος για αυτο και δεν έχει μπει τοσα χρονια σε καμια χωρα..
Αν ήθελε έχει τους πορους και τις διασυνδεσεις για να το κανει ή να εξαγορασει κάποια άλλη εταιρια..

Αυτο που έγινε αγαπητε qisan είναι οτι η ΔΕΛΤΑ αγορασε το εργοστασιο γαλακτος της NESTLE στο πλατυ Ημαθιας στη Θεσσαλονικη καθως και την ονομασια ΓΑΛΑ ΒΛΑΧΑΣ το Γαλα με την συγκεκρημενη ονομασια ανεικει πλεον στον ομιλο ΔΕΛΤΑ .

2005 Η ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και η NESTLE Ελλάς ανακοινώνουν την υπογραφή μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding)
[quote=Vivartia(Πρωην πρώην ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε.)]
Τον Οκτώβριο, η ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και η NESTLE Ελλάς ανακοινώνουν την υπογραφή μη δεσμευτικού Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) με αντικείμενο τη μεταβίβαση από τη NESTLE Ελλάς στον Όμιλο ΔΕΛΤΑ της δραστηριότητας του συμπυκνωμένου γάλακτος ΒΛΑΧΑΣ. Η δραστηριότητα αυτή περιλαμβάνει τα προϊόντα με το εμπορικό σήμα ΒΛΑΧΑΣ, το εργοστάσιο της NESTLE Ελλάς στο Πλατύ Ημαθίας, καθώς και τη ζώνη γάλακτος της NESTLE Ελλάς στη Βόρεια Ελλάδα.[/quote]
http://www.delta.gr/vivartia/omilos_gala-istoria.htm


Δεν γνωριζω τι γινεται με το γαλα Carnation και τα σοκολατουχα αλλα μπορω να μαθω...



Η GREENPEACE δεν καβάλησε το καλάμι.. ευτυχως που υπάρχει και αυτη η οργανωση να ενημερωνει.. ένα λαθος έγινε λογω μπερδεματος.. και θα λυθει το θέμα.. όποιος ψάξει λίγο την δραση της Nestle στην χωρα μας και το εξωτερικο ξερει ότι προσπαθει με τον τροπο της να βοηθησει όπου μπορει και να σπονσοραρει εκδηλωσεις με θεματα του περιβαλοντος..

Η όλη Αληθεια είναι ότι σε κάποιες περιπτωσει και η Nestle έχει χρησιμοποιήσει γενετικα μεταλαγμενες πρωτες ύλες ή συνηθως καρπους.. αλλα για την προστασία του καταναλωτη χρησιμοποιεί συστατικά που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μόνον όταν είναι απόλυτα πεπεισμένη για την ασφάλειά τους.

[quote= NESTLE]Η ασφάλεια των προϊόντων μας και η ακεραιότητα των υλικών, από τα οποία κατασκευάζονται, έχει πρωταρχική σημασία για τη Nestle. Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες και όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται από τη Nestle, υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας. Η Nestle πιστεύει ότι η ασφάλεια των συστατικών, που προέρχονται από αυτούς τους καρπούς, διασφαλίζεται μέσω αυτών των ελέγχων ασφαλείας και δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η Nestle συνάδει με απόψεις που έχουν εκφράσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθώς και πολυάριθμες ανεξάρτητες επιστημονικές οργανώσεις, ότι οι καλλιέργειες που έχουν υποβληθεί με επιτυχία στην επιστημονική αξιολόγηση, είναι εξίσου ασφαλείς με τις αντίστοιχες παραδοσιακές.
Η νομοθεσία που ρυθμίζει τη χρήση συστατικών που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, και την επισήμανσή τους, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή ή υπό σύνταξη σε πολλές χώρες. Η Nestle συμμορφώνεται απόλυτα με όλη την υφιστάμενη σχετική νομοθεσία.

Καταναλωτικές αντιλήψεις και μελλοντικές κοινωνικές ανάγκες.
Καθώς η Nestle προωθεί τα προϊόντα της σε παγκόσμιο επίπεδο, λαμβάνει υπόψη της τις εκάστοτε τοπικές ανάγκες, τις πολιτισμικές διαφορές και τις επιθυμίες των καταναλωτών, όπως και τη γενικότερη στάση τους σχετικά με τη χρήση συστατικών που προέρχονται από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες. Η Nestle αναγνωρίζει επίσης, ότι σε μερικές περιοχές του κόσμου οι τοπικές κυβερνητικές αρχές έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα της βιοτεχνολογίας να καλύψει τις μελλοντικές διατροφικές ανάγκες της χώρας τους.

Διάλογος και Επικοινωνία.
Η Nestle προωθεί τον ανοικτό διάλογο σχετικά με τη βιοτεχνολογία με το καταναλωτικό κοινό, τις κυβερνητικές αρχές, το εμπόριο και την επιστημονική κοινότητα. Παρακολουθούμε στενά την κοινή γνώμη, καθώς και τις νομοθετικές και επιστημονικές εξελίξεις. Τα Τμήματα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της Nestle, που λειτουργούν σε 60 χώρες, είναι διαθέσιμα προκειμένου να απαντήσουν στις απορίες των καταναλωτών σχετικά με τους γενετικά τροποποιημένους καρπούς στην παραγωγή των προϊόντων διατροφής.
[/quote]

Τα προιοντα που περιέχουν μεταλλαγμενες πρωτες ύλες ή καρπους παράγωνταν συνηθως σε χωρες με μη επαρκη νομοθεσία και συνηθως απο πρωτοβουλία του παραρτηματος της nestle σε κάθε χωρα.. Τέτοιες χωρες ήταν κυριως οι ανατολικες.. αλλα αυτό σταμάτησε ολοκληροτικα το 2000 σε πολύ λίγες χωρες ακόμα κυκλοφορουν προιόντα της Nestle που περιέχουν μεταλαγμενα και αυτές είναι στην διαδικασία της ολοκληροτικής απόριψης των μεταλαγμενων.

Στην ελλάδα η ΝESTLE δεν έχει μεταλλαγμενα προιόντα...


Οσο για το περιβαλοντολογικό έργο το έχω δει με τα ματια μου για παραδειγμα στο εργοστασιο KORPI (ΚΟΡΠΗ) οπου μόλις το απέκτησε η Nestle εφτιαξε βιολογικο καθαρισμό για το νερο που περναει απο τους σωληνες της και δεν χρησιμοποιηται.. Βοήθησε την γυρω κοινωνία τα χωρια τους ανθρωπους καθως και τις πόλεις σε στιγμες κρισης.. το εργοστασιο Κορπη βρισκεται στο χωριο μοναστηρακι κοντα στη Βόνιτσα και τη Λευκαδα και στον σεισμο που ειχε γίνει πριν μερικα χρονια βοήθησε και με εργατικα χερια και με δωρεαν νερο εμφιαλομενο μεχρι να εξακριβωθει αν υπαρχει μολυνση στον υδροφορο οριζοντα ελεγχοντας το νερο απο της πηγες της ταυτοχρονα καθε λιγο για να διαπιστωσει την ποιοτητα του..
Επισης πηρε δειγματα νερου και απο τα γυρω χωρια και δημους και βοηθησε στην επιλυση θεμάτων που είχαν προκυψει σε σχεση με το ποσιμο νερο.

Ηταν μια απο τις πρωτες εταιριες που χρησιμοποιησαν καδους ανακυκλωσης μπαταριων και ανακυκλωμενου χαρτιου για κουτια και γραφική υλη στους χωρους παραγωγης. Επισης σε συνεργασια με πολιτεια και άλλους παραγοντες γινονται ομιλειες για την επιλυση των προβληματων του ποσιμου νερου παγκοσμιος που αν τα σχεδια πανε καλα θα λυθει μεχρι το 2025 όπως λενε οι προβλεψεις.
Αυτα απο εμένα.. Οτι σας είπα εγω το είπα επειδη το εζησα και οχι επειδη μου το ειπανε.. τα υπολοιπα τα βρηκα απο το site της NESTLE HELLAS
http://www.nestle.gr/
Άβαταρ μέλους
Qisan
Δημοσιεύσεις: 1151
Εγγραφή: 16 Μάιος 2007 5:57 pm
Τοποθεσία: Σχερια

Δημοσίευση από Qisan »

Το παιγνιδι αγορας του ομηλου Φιλιπου ( Δελτα παγωτο , Δελτα , Vivardia , Πλατυ Ημαθιας κλπ ) δεν εχει ολοκληρωθει ακομα ........ και δεν ειναι ακριβως αγορα ειναι απορροφηση ..... Δεν ξερω ακομα σε πιο βαθμο απορροφησης θα ολοκληρωθει ..... Το κρατανε μυστικο και ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ .........
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Εγω ξερω μιας και έχω άνθρωπο μέσα στα υψηλα στρωματα της Nestle...
και μάλιστα υπέυθυνο για την διαδικασια εξαγορας της Δέλτα παγωτό και την ενσωματωση των συστημάτων...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rainmaker την 16 Νοέμ 2007 5:14 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Και η διαδικασία που έγινε με την Δέλτα παγωτα ονομάζεται Εξαγορα... πάντα σε οικονομικούς όρους..
Άβαταρ μέλους
Qisan
Δημοσιεύσεις: 1151
Εγγραφή: 16 Μάιος 2007 5:57 pm
Τοποθεσία: Σχερια

Δημοσίευση από Qisan »

Ναι συμφωνω αλλα μονο για την Δελτα παγωτα , τα αλλα θα απορροφηθουν ...
Ηλια μου δεν εχει νοημα να γραφουμε για το θεμα πιο ξερει τι ....
Το κεντρικο νοημα που δεν μου αρεσε στο αρχικο ποστ σου ειναι το οτι η Greenpeace εκανε ανακοινωση και επειδη δεν απαντησε η Nestle την εγραψε στα κοκκινα ......

Αυτο δεν μου αρεσει και με υποψιαζει σφοδραν ......
αυτος εινα ικαι ο λογος που απαντησα

Ειρηνη Ημιν + Υμιν ..... χεχεχεχεχε
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Η greenpeace γραφει στα κόκκινα ότι περιέχουν και εταιριες που περιέχουν μεταλαγμενα και εταιριες που δεν απαντησαν.. οποτε με βαση τη λογικη τους καλα κάνανε..

Οσο για την Nestle.. δεν μπορει να γινει αποροφηση ενος ομιλου εταιριων φιλε μου μόνο εξαγορα ή συγχωνευση..
Αλλα και πάλι σου λέω ότι η Nestle δεν έχει τετοιες βλεψεις για την Δελτα..
Απο που έβγαλες το συμπέρασμα ότι έχει τετοιους σκοπους;;
nikos
Δημοσιεύσεις: 1729
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 10:28 pm

Δημοσίευση από nikos »

Εγω ξερω μιας και έχω άνθρωπο μέσα στα υψηλα στρωματα της Nestle...
Είπα κι εγώ! που έψαξε και τα βρήκε όλα αυτά! :!:

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και την ενημέρωση! :D
There is a difference between knowing the path and walking the path
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

:D :D :D :D

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”