Περί των καθαρισμών

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Περί των καθαρισμών

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Μερικές φορές γίνεται λόγος για του «καθαρισμούς» ή την «κάθαρση» που ένα άτομο μπορεί να βιώσει μετά από μια θεραπεία ή μια μύηση (μιλάω κυρίως για το ρέικι). Επειδή έχω παρατηρήσει μια θολή εικόνα περί αυτής της έννοιας, θα επιχειρήσω μια πρώτη διαλεύκανση της.

Σε συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο, πολλές φορές δημιουργούνται τα λεγόμενα «μπλοκαρίσματα» της ενέργειας, που δεν την αφήνουν να ρέει ομαλά. Και αυτά δεν είναι άλλα από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, όπως θυμός, ζήλια, απόγνωση, εγωισμός κλπ. Αυτά λοιπόν, υποσυνείδητα ή μη, «θάβονται» μέσα στον άνθρωπο και ξεχνιούνται ή δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά. Πάνω σε αυτά λοιπόν, αρχίζει να πλέκεται ένα «κουβάρι» από άλλες σκέψεις και συναισθήματα, που καταλήγει να ξεσπά με διαφορετικό τρόπο σε κάθε άνθρωπο. Έτσι, μια ζήλια για έναν πετυχημένο συνάδερφό μας μπορεί να μας κάνει να ζούμε σε συνεχές άγχος για καλυτέρευση. Μπορεί ακόμα ο εγωισμός μας να μας θέλει να είμαστε πάντα υποχείριο των άλλων (ένα καλό παράδειγμα αυτής της περίπτωσης είναι η ταινία Dogville, όπου η πρωταγωνίστρια συγχωρεί τους πάντες, οι οποίοι και την εκμεταλλεύονται, θεωρώντας ότι αυτό την κάνει ανώτερή τους).

Με την θεραπεία, ρίχνεται φως σε όλα αυτά τα μπλοκαρίσματα. Για να μπορέσουν λοιπόν αυτά να επιλυθούν, πρέπει να μεγεθυνθούν, να πουν «εδώ είμαι και ζητάω λύση!». Έτσι, μια θαμμένη αντιπάθεια προς ένα άτομο, που μέσα μας έχει δημιουργήσει ένα σωρό «σύνδρομα», θα μεγεθυνθεί σε έναν αλόγιστο θυμό και δυσανασχετισμό. Σε αυτήν την περίπτωση, το άτομο βιώνει αυτό που ουσιαστικά τόσον καιρό έχει μέσα του χωρίς να το καταλαβαίνει και καλείται να βρει τα αίτιά του και να το επιλύσει. Διαφορετικά, εάν αυτό δεν μεγεθυνόταν, δεν θα μπορούσε να γίνει και αντιληπτό.

Σε κάθε περίπτωση «καθαρισμού» λοιπόν, πρέπει το άτομο να παρατηρήσει τι του συμβαίνει, να βιώσει την κατάσταση που βρίσκεται και να βρει την λύση της που θα την τερματίσει, και μαζί με αυτήν και όλο το «κουβάρι» που έχει πλεχτεί γύρω της. Σε αυτήν την διαδικασία, σημαντικό πιστεύω είναι και η συμβουλή του θεραπευτή, ο οποίος θα έχει ζήσει αρκετές «περιπτώσεις» ανθρώπων και θα έχει την εμπειρία να μπορέσει να βοηθήσει το άτομο με ένα-δύο λόγια για το πώς θα μπορούσε, κατά την γνώμη του, να κινηθεί σε κάθε περίπτωση.
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Xρήστος

Χαρά

Δημοσίευση από Xρήστος »

Μπορούμε να στείλουμε reiki ή άλλης ποιότητας ενέργεια τόσο σε έναν άνθρωπο,όσο και σε μία κατάσταση...

Ακόμα και ο καθαρισμός μας αποτελεί μια κατάσταση,κι ως γνωστόν,η κάθοδος και εδραίωση στο φυσικό μας σώμα της νέας ενέργειας απαιτεί και δημιουργεί τους καταλληλότερους καθαρισμούς που ο άνθρωπος ή η κατάσταση μπορούν να αντεξουν.

Και μέσα απο τους καθαρισμούς μας είναι που η ενέργεια γίνεται αντιληπτή στο φυσικό μας επίπεδο.Γιατί είτε μας απελευθερώνει είτε μας απεμπλοκάρει μέσα ατην ανθρώπινή μας καθημερινότητα.Παρόλα αυτά υπάρχουν διάφοροι τρόποι που ο καθένας μπορεί να βιώνει τους καθαρισμούς του.Εξαρτάται από τις δικές του προθέσεις και δηλώσεις προς το σύμπαν.
Κάποιος μπορει να θέλει να περνά βαθύς καθαρισμούς μέσα από πόνο και φρίκη.Το σύμπαν θα πει ok
Καποιος μπορεί να περνα το ίδιο βάθος καθαρισμού μέσα από άμεση συνειδητοποίηση ,αποστασιοποίηση και χαρά.Το σύμπαν θα πει πάλι ok.
Γιατι ο τρόπος που καθορίζει τους καθαρισμούς μας είναι καταγεγραμμένος μέσα στο αστρικό μας σώμα ως θόλωμα ή υδάτινη διαύγεια και στο νοητικό μας ,ως καλο-ή κακο-σχηματισμένες σκεπτομορφές.Τοσο τα πρώτα όσο και τα δεύτερα αποτελούν τις δικές μας εσωτερικές επιρροές,οι οποίες προέρχονται είτε από προηγούμενων ενσαρκώσεων μπλοκαρίσματα ή γνώσεις αντιστοιχως που αναπαράγονται και σε αυτήν τη ζωή.
Είναι γεννέο να περνά κανείς τους καθαρισμούς,αλλά να μην ξεχνάμε ότι στο σύμπαν υπάρχει ο νόμος των άπειρων δυνατοτήτων.Δηλαδή,με τη νέα ενέργεια μπορούμε να ζητήσουμε να γίνει ο καθαρισμός,βαθιά και χωρίς υπολείμματα χωρίς να μας πάρει το βάρος της μπάλας.Θα εξαρτηθεί από το ποια σκεπτομορφή θα δημιουργήσουμε εμείς στο δικό μας νοητικό σώμα και πόσο θα το πιστέψουμε.Γιατί η πίστη συνδέεται με τη συνείδηση.Και όσο πιο συνειδητά κάνουμε τη διαδικασία τόσο πιο ξωφαλτσα θα περάσουμε τους καθαρισμούς μας αυτούς με το ίδιο αποτέλεσμα διεύρυνσης της συνειδητότητας.
Και τέλος κάτι απλό που δεν είχατε σκεφτεί όσοι περάσατε από τέτοιους καθαρισμούς.Δοκιμάσατε ποτέ να στείλετε νέα ενέργεια στους καθαρισμούς σας?
Να βάλετε τα συμβολάκια και να τα προγραμματίσετε στο να μην επιτρέπουν οι βαθείς σας καθαρισμοί να γίνονται τόσο βαρείς.
Και πετάξτε το μεγενθυντικό φακό που κάποτε νομίζατε ότι χρειαζόσασταν...
Η πρόκληση στην τελευταία ενσάρκωση της Γης είναι η Χαρά.
Χαρά Πάντα λοιπόν,ακόμα και στους καθαρισμούς.
Στο βουδισμό υπάρχει ένα mandra καθαρισμού αύρας και χώρων.Ευχαρίστως σας το δίνω,μιας και το θέμα του Θοδωράκου είναι τέτοιο,

Tei ata om benkanje
maha benkanje
ranja samun gate soha.

(τέι άτα ομ μπενκάντζε
μάχα μπενκάντζε
ράντζα σάμουν γκάτε σόχα)

Με χαρά,
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Μπορούμε να στείλουμε reiki ή άλλης ποιότητας ενέργεια τόσο σε έναν άνθρωπο,όσο και σε μία κατάσταση...
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν διαφορετικής ποιότητας ενεργειες Χρήστο.......
Κάποιος μπορει να θέλει να περνά βαθύς καθαρισμούς μέσα από πόνο και φρίκη.Το σύμπαν θα πει ok
Ο καθένας περνάει τους καθαρισμούς που θέλει η αυτό εξαρτάται απο το τι έχει μέσα του;;
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Και τέλος κάτι απλό που δεν είχατε σκεφτεί όσοι περάσατε από τέτοιους καθαρισμούς.Δοκιμάσατε ποτέ να στείλετε νέα ενέργεια στους καθαρισμούς σας?
Να βάλετε τα συμβολάκια και να τα προγραμματίσετε στο να μην επιτρέπουν οι βαθείς σας καθαρισμοί να γίνονται τόσο βαρείς.
Και πετάξτε το μεγενθυντικό φακό που κάποτε νομίζατε ότι χρειαζόσασταν...
Θα μπορούσα ίσως να συμφωνήσω ότι υπάρχει η δυνατότητα οι καθαρισμοί να γινόντουσαν λιγότερο "επώδυνοι", αλλά ταυτόχρονα και πιο μεγάλοι σε διάρκεια. Και αυτό γιατί ο όγκος της αρνητικής ενέργειας είναι αυτός που είναι. Είτε θα βγει "μια και έξω" είτε σιγά-σιγά.

Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Όταν λ.χ. ανοίξει μέσα σου το μαύρο κουτάκι με το όνομα "μίσος", αυτό θα αρχίσει να ξεχύνεται ασυγκράτητα. Δεν γίνεται αλλιώς. Ή θα αντιμετωπίσεις αυτό που έχεις μέσα σου ή όχι. Δεν μπορείς να μετρήσεις την συνειδητοποίηση του θυμού, της ζήλιας, της οργής, της λύπης, της εγωπάθειας. Ή τα συνειδητοποιείς ή όχι.

Όσο για τον μεγενθητικό φακό, χρειάζεται γιατί απλά δεν γίνεται αλλιώς. Για να δεις τί έχεις μέσα σου, αυτό πρέπει να βγει και να μεγενθηθεί. Αλλιώς δεν θα μπει στην αντίληψή σου.

Τί προτείνεις δηλαδή ακριβώς; Να αρνηθούμε τους καθαρισμούς; Να ξαναθάψουμε μέσα μας ότι έχει μόλις αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια; Με ποια λογική λες ότι δεν χρειάζεται να βιώσουμε τους καθαρισμούς;

Υ.Γ.: Και μία διευκρίνηση: αναφέρω τους καθαρισμούς γενικά, όχι απαραίτητα μόνο αυτούς του ρέικι και γενικότερα των ενεργειακών θεραπειών.
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Xρήστος

landing

Δημοσίευση από Xρήστος »

στην πραγματικότητα συμβαίνουν ακριβώς όπως τα λες.Είναι πιο γειωμένες οι πληροφορίες που ήδη έχεις παραθέσει.¨Ομως να μην ξεχνάμε και τις προκλήσεις.Τί είναι αυτό που θεωρούμε ακατόρθωτο;ακατόρθωτο λέει για αυτό ότι είναι και το σύμπαν.
Οσο όμως βαδίζουμε στο να συντονιστούμε άμεσα με τις σκεπτομορφές μας,τελικά βλέπουμε τη δύναμη του ανθρώπου.Μια παλιά ή καρμική νοητική καταγραφή μας τα μπλόκαρε όλα...
Ε λοιπόν να δημιουργήσουμε εμείς μια νέα καταγραφή απεμπλοκής.Να της στείλουμε ενέργεια,να την ενδυναμώσουμε.Είμαστε άνθρωποι και όλα είναι αρχέτυπα του σύμπαντος.Είμαστε δημιουργοί και μπορούμε σε αφθονία να δημιουργούμε κι εμείς τα δικά μας θετικά αρχέτυπα.
Π.χ. οι καθαρισμοί μου να είναι βαθείς και καθόλου επίπονοι,με άμεση διεύρυνση της συνείδησης και της συνειδητότητας στη χαρά που έχουν μέσα τους...
Ετσι δηλώνεις στο σύμπαν το εξής απλό,ότι οι καθαρισμοί σου θα βιώνονται με ευκολία και χαρά.
Οσο ο νους προσπαθεί να πει όχι,τόσο πιο πολύ μπλοκάρεται αυτή η δήλωση,η σκεπτομορφή.Γιατί ο νους είναι το ίδιο το νοητικό...
γι'αυτό είναι και πρόκληση ,κατάλαβες;γιατί ο νους ήδη πριν προσπαθήσεις θα πει"δεν το πιστεύω ότι μπορεί να γίνει"...κι αντι για τη σκεπτομορφή"οι καθαρισμοι μου...μέσα τους..." θα στείλει στο νοητικό το "δεν το πιστεύω...γίνει".
Και το σύμπαν των απείρων δυνατοτήτων ξέρεις τί θα πει;...
-Ο.Κ.!
και θα τους βιώνεις χειρότερα.
Γι'αυτό όταν το δοκιμάσεις,αν το δοκιμάσεις μπες πρώτα σε κατάσταση διαλογισμού.
Το παραπάνω πρόκειται για πληροφορία σεμιναρίου που σου δίνω απλόχερα,και η προσωπική μας εμπειρία λέει ότι συμβαίνει...Μέχρι εκεί μπορω να αποδείξω κάτι...
Οταν στέλνεις νέα ενέργεια στους καθαρισμούς σου ,reiki,krystal energy...χαμόγελο,αγάπη,κατανόηση...για να μη βάζω μόνο ενεργειακά μέσα, που κακώς το έκανα πριν, στην πραγματικότητα στέλνεις σε εσένα!
Μπορείς να προγραμματίσεις τα σύμβολα ή και με τον τρόπο που είπαμε σχετικά με τις θετικές σκεπτομορφές. Ωστε σε κάθε καθαρισμό που περνάς να φωτίζεσαι άμεσα και να καταλαβαίνεις για ποιο λόγο όλα αυτά συμβαίνουν.
Κι αν δεν είναι νοητικό και είναι συναισθηματικό αυτό που καθαρίζεται ,πώς η σκεπτομορφή θα δράσει στο να σε προστατεύσει ,αφού έχει να κάνει μόνο με το νοητικό;
...Ναι αλλά τί δύναμη μπορεί να έχει το συναισθηματικό,αν ο νους που καθορίζει τη λογική,την ανθρώπινη σκέψη δεν το επιτρέψει;
Όσο για την ποσότητα της αρνητικής ενέργειας...π.χ. κουτάκι "μίσος",δε μας ενδιαφέρει πόση θα είναι,γιατί απλά μπήκαμε απ'την πίσω πόρτα ως έξυπνοι.
Οσος κι αν είναι ο καθαρισμός για εσένα θα είναι μια άμεση και χαρμόσινη συνειδητοποίηση και διεύρυνση.

ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να διευκρινίσω.
Παρών πάντα όταν με χρειάζεσαι σε κάτι.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν υπάρχει καμίας άλλης ποιότητας ενέργεια!

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Υπάρχει η ποιότητα του εγώ που θεωρεί διαφορετική ποιότητα στην ενέργεια, γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί τις διαφορετικές δονήσεις που εκείνη έχει. ΄Οπως δεν μπορεί να αντιληφθεί και τις δικές του δονήσεις. ΄Ετσι μπερδεύεται και θεωρεί ότι υπάρχουν πολλών ποιοτήτων ενέργειες.

Οι δονήσεις του σώματος και των υπόλοιπων πεδίων του ανθρώπου έχουν συγκεκριμένες δονήσεις, ανάλογα με την διεύρυνση της συνειδητότητας. ΄Οσο πιο ανεπτυγμένη, τόσο περισσότερο μπορεί να συλλάβει τις πιο λεπτοφύείς δονήσεις της ίδιας ενέργειας.
΄Οσο πιο χαμηλές, τόσο περισσότερο αποπροσανατολίζεται.
΄Ενας άνθρωπος που εργάζεται με χαμηλές δονήσεις, θεωρεί την φαντασία πραγματικότητα και το εγώ "φωτισμένο".

Χρειάζεται προσοχή στον πνευματικο δρόμο. Να αξιολογούμε και να επιβεβαιώνουμε. Να αμφισβητούμε και να εμπιστευόμαστε!

Οι καθαρισμοί δεν γίνονται σύμφωνα με την επιθυμία του εγώ.
Γι' αυτό και θεωρούνται από τους ανθρώπους "αυτόματοι". ΄Ομως από την στιγμή που λαμβάνεις μια μύηση έχεις ήδη μπει στην διαδικασία να τους αποδεχτείς, με την συνειδητότητα.
Το αν είναι βαρείς ή ελαφριοί εξαρτάται πάντα από την συνειδητότητα και όχι από την συνείδηση.

Είναι όπως το θέμα της θεραπείας. Η θεραπεία προκύπτει όταν η συνειδητότητα το αποφασίσει και όχι το εγώ. Γιατί το εγώ θέλει πάντα να θεραπευτεί. ΄Ομως ...δεν θεραπεύεται...το ξέρουμε αυτό!

Οι σκεπτομορφές δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένες με τους καθαρισμούς.
Οι σκεπτομορφές μένουν στην 4η διάσταση, αυτή των επιθυμιών και από εκεί δρουν προς εμάς.
Στόχος λοιπόν της "θεραπείας" και κάθε μύησης που μας οδηγεί προς αυτήν, είναι να περάσουμε από την 4η, στην 5η διάσταση.

΄Ομως μπαίνουμε σε άλλα πεδία γνώσης. Γνώσεις εσωτερισμού που για να τα αντιμετωπίσει κανείς χρειάζεται βαθιά κατανόηση. Αυτά δεν μαθαίνονται ούτε σε σεμινάρια, ούτε σε μερικές γραμμές από ένα φόρουμ. Βιώνονται απλά!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

:arrow: Ας το τονίσουμε αυτό γιατί ακούσαμε αρκετα περι ποιότητας ενέργειας τον τελευταίο καιρό...
Vaso έγραψε: Δεν υπάρχει καμίας άλλης ποιότητας ενέργεια!
:!: :!: :!: Όταν γράφουμε κάτι να προσέχουμε πως το εκφράζουμε για να μην μπερδεύουμε τους αναγνώστες των δημοσιεύσεων... :!: :!: :!:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Hλία μου, νιώθω ότι χρειάζεστε ακόμα εξηγήσεις???

Η ενέργεια διαφοροποιείται σε δονήσεις. ΄Οσο πιο πυκνές, τόσο πιο βαριές και έτσι αντιληπτές. ΄Οσο πιο "αραιές" τόσο πιο λεπτοφυείς και έτσι όχι άμεσα αντιληπτές.

΄Οταν λέμε ένας άνθρωπος έχει διευρύνει την συνειδητότητά του, σημαίνει ότι έχει "γειώσει" το θεϊκό και αυτό του δίνει την δυνατότητα να ανύψώσει τις δονήσεις των πεδίων του (και του φυσικού).

Η διεύρυνση της συνειδητότητας σου δίνει την δυνατότητα να πληροφορείσαι από τις πνευματικές διαστάσεις.

Σου δίνει την δυνατότητα να περνάς από την 4η διάσταση στις παραπάνω, που δεν μπορείς εύκολα χωρίς ανύψωση των δονήσεών σου.

Σου δίνει την δυνατότητα να "βιώνεις" το Πνεύμα και όχι να το φαντάζεσαι. Και εκεί έρχεται η διαφοροποίηση.

Το να "βιώνω" το Πνεύμα σημαίνει "δεν ταξιδεύω στις παραπάνω διαστάσεις για να αναζητήσω, αλλά φέρνω τις διαστάσέις εδώ στην 3η όπου ζω, για να βιώσω..." και έτσι δεν ψάχνεις πια, αλλά βρίσκεις.

Για να "βιώσεις" το Πνεύμα σημαίνει ότι έχεις βουτήξει στα υπόγεια του εαυτού, έχεις αναζητήσει την αλήθεια του εαυτού σου, έχεις μείνει στην ακινησία της ύπαρξης και έχεις δει ολοκάθαρα τον εγωισμό, την αγάπη, τον φθόνο και όλα τα μη φωτισμένα συναισθήματα που έχεις βάλει στον εαυτό σου σαν χαρακτηρισμούς για να το οριοθετήσεις μέσα στο σύνολο των ανθρώπων. Εκεί μέσα στο "σκοτάδι" ανακαλύπτεις τα ψέμματα που έχεις αναγνωρίσει σαν αξίες, τα πρότυπα που λειτουργούν με μνήμες, τον ρόλο σου σαν ενσάρκωση, τον φόβο σου για τον Θεό και τους ανθρώπους, τους χειρισμούς και τις διεκδικήσεις που άφησες να σε οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Μέσα στο σκοτάδι κάνεις το αδιέξοδο, γνώση και αρχίζεις σιγά-σιγά να φωτίζεις κάθε γωνιά του, κάθε μικρό ή μεγάλο εμπόδιο που σε σταματούσε στο να αντιληφθείς την αλήθεια.΄
Δεν συνεχίζω, γιατί θα χρειαστώ σελίδες για να περιγράψω αυτήν την διαδρομή, που σε μένα κράτησε πολλά χρόνια!
΄Οχι χωρίς πόνο, όχι χωρίς μάχη! Χρειάζεται "καθαρισμό και αέρα" ο εαυτός για να "δει". Χρειάζεται η "σκόνη" που κάλυπτε την αλήθεια, να τιναχτεί και να λάμψει ολοκάθαρα ο Εαυτός. Τότε μόνο τότε κατανοείς την ζωή, τον θεό, τον Εαυτό!
Είναι μια περίοδος καθαρισμού για να έλθει η θεραπεία. Που κρατά όμως χρόνια. Γιατί μέσα στο σκοτάδι δεν "φαντάζεσαι" απλά, αλλά βιώνεις. Βιώνεις τον θυμό σου, τον φόβο σου, την πρόκληση!
Αλλά μετά...Δεν υπάρχει τίποτα που φοβάσαι, τίποτα που δεν αγαπάς, τίποτα που δεν γνωρίζεις... Γιατί βιώνεις επίσης την φωτεινή ένωση με ότι θεϊκό! Βιώνεις την ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό σου, και πίστεψέ με είναι συγκλονιστική η στιγμή!
Η ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό δεν είναι πια η φαντασίωση του διαλογισμού. Δεν τον γνωρίζεις από περιγραφές. Είσαι ΕΣΥ, και έτσι έρχεσαι στην αντίληψη του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ!

Το "εγώ" υποχωρεί...γιατί πια γνωρίζει...όμως περιμένει, πάντα περιμένει να σε αποπροσανατολίσει...είναι ο ρόλος του αυτός! ΄Οσο και αν το έχεις ταπεινώσει, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σε παραπλανήσει. Γιατί η ελεύθερη βούληση είναι το κύριο γνώρισμα της ανθρώπινης συνείδησης. Χρειάζεται πάντα επιφυλακή και πάντα επιβεβαιώσεις για να σιγουρευτείς.

Το να ζεις στην 3η διάσταση, ενωμένος με το Πνεύμα είναι και ή ουσιαστική διαδρομή της εξέλιξής μας.

Με ποιόν τρόπο θα το κάνει κανείς, είναι η δική του διαδρομή. Αρκεί να βιώσει και να μην "φαντάζεται"... Εύκολα οι άνθρωποι μπερδευόμαστε. Θεωρούμε ότι μέσα από ένα σεμινάριο φωτιζόμαστε και γνωρίζουμε...Εκεί αρχίζει η παραπλάνηση...Πριν καλά καλά ανακαλύψουμε την βιωματική εμπειρία, ανακαλύπτουμε την γνώση, που είναι πια τόσο εύκολη και θεωρούμε ότι έχουμε ενωθεί με το Πνεύμα! Χωρίς να έχουμε φωτίσει τα μικρά ή μεγάλα μας σκοτάδια. Θεωρούμε ότι είμαστε το Πνεύμα και έχουμε απεριόριστη δύναμη. Και εκεί έρχεται...ο τυφώνας! Που αν δεν είσαι προετοιμασμένος να τον περάσεις, σε διαλύει...

Γι' αυτό σύνεση και ταπεινότητα! Αυτό οδηγεί στην ένωση με το Πνεύμα. Στην βιωματικη ένωση και όχι στην ένωση που φαντάζεσαι μέσα από έναν απλό διαλογισμό! Και θεωρείς ότι είσαι ενωμένος με το Πνεύμα χωρίς προηγουμένως να έχεις ανακαλύψει τον φόβο, τον πόνο, την χαρά, την αγάπη, τον διαχωρισμό, την ένωση, τον Θεό!

Η φαντασία της ένωσης σε κάνει και κρίνεις...γιατί έχεις νοερά φανταστεί ότι είσαι Πνεύμα!!! Και σαν Πνεύμα διαφοροποιείσαι από τους άλλους που είνα απλά άνθρωποι!

Καταλαβαίνεις τώρα όλες τις παρανοήσεις Ηλία μου???
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Να είσαι καλά ,αυτες τις διευκρινήσεις χρειαζόμουν,απλά γι ανα κατανοήσω μόνο τα όσα ζω.
Ευχαριστω απο καρδιας.
Αγκαλιέςςςςςςςςςςς!
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Κατάλαβα απότυλα Βάσω ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις..
Άβαταρ μέλους
marilena
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 05 Μάιος 2007 10:41 am
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Δημοσίευση από marilena »

ααααχ..τώρα που σας ξαναδιάβασα μου φαίνεται αρχίζω να καταλαβαίνω κι εγώ σιγά σιγα 8)

Μια ερώτηση έχω μόνο...
Υπάρχει περίπτωση να νιώθω ότι καθαρίζω μετά από
συνεδρίες ρέικι;; όχι μυήση, συνεδρία.... ε; :shock:
Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Ναι, Μαριλένα μου, όχι μόνο υπάρχει περίπτωση, αλλά είναι και το μόνο σίγουρο!!!

Οι "θεραπευτές" και μάλιστα οι ενεργειακοί, πρέπει να είναι οι ίδιοι στην διαδρομή της "θεραπείας" τους.

Και είναι αυτό που λέω πάντα...

Πως να μιλήσω για την γαλήνη που έρχεται με την επαφή με την ενέργεια ρέικι, αν εγώ δεν την έχω?

Πως να μιλήσω για εμπιστοσύνη στην ζωή, αν εγώ φοβάμαι?

΄Ετσι λοιπόν σε κάθε θεραπεία που κάνουμε εμείς, έρχονται στην επιφάνέια και δικά μας "στοιχεία" που πρέπει να καθαρίσουν.

Το πόσο βίαια έρχονται ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Γι' αυτό στον 1ο βαθμό συστήνεται πάντα (απλή σύσταση) αρχικά η αυτοθεραπεία...ώστε να αντιληφθούμε τα δικά μας "εμπόδια" πρώτα...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
marilena
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 05 Μάιος 2007 10:41 am
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Δημοσίευση από marilena »

Και σαν "θεραπευόμενη" έτσι δεν είναι;;;
όχι σαν "θεραπεύτρια"μόνο...

Τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι κάποιες μέρες τώρα που κάνω ρέικι σαν θεραπευόμενη..Ειδικά την αμέσως επόμενη μου βγαίνουν διάφορα, που τα παρατηρώ και τα καταγράφω σαν συμπεριφορές...
Αισθάνομαι πόσους "ιούς" έχει ο "σκληρός δίσκος" του συστήματός μου...Και είμαι στην "ανασυγρότηση" ΄.... :) :)
Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Ειδικά σαν "θεραπευόμενη"!!!!

Είναι η ιερή στιγμή του εαυτού μας με την ενέργεια!

Εμείς για εμάς!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
marilena
Δημοσιεύσεις: 128
Εγγραφή: 05 Μάιος 2007 10:41 am
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Δημοσίευση από marilena »

Σ' ευχαριστώ!! :D

Σε φιλώ πολύ, πολύ!!!
Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”