ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Δημοσίευση από Vasoula »

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ του BENIGNO MORILLA
Eκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

Εκτός από θεμελιωτής του διασημότερου μαθηματικού θεωρήματος, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος ήταν ένας μυστικιστής που αναζήτησε τη γνώση μέσα από πολλές οδούς. Ταξίδεψε σε όλο τον τότε γνωστό κοσμο, αναζητώντας μια ικανοποιητική απάντηση στο ζήτημα της ύπαρξης και δημιούργησε μια κοινότητα συνεχιστών της σκέψης του στο Νότο της Ιταλίας, με στόχο την πρακτική εφαρμογή των ιδέών του, στην κοινωνία και την πολιτεία.
Τις δύσκολες ώρες πριν τον θάνατό του, ο φιλόσοφος κανει μια ανασκόπηση της ζωής του, συζυτώντας με τον ΄Αμσετ, έναν από τους γιούς του θεού ΄Ωρου και φύλακα του θανάτου, συνθέτοντας τη μουσική ενός πνεύματος που ήθελε να αγκαλιάσει το φως και το σύμπαν.



"...΄Οσα είπες για την αιώνια επιστροφή αποτελεούν μια θεωρία που βασίζεται σε μια παρατήρηση οξυδερκή και πραγματικά προσαρμοσμένη στις γενικεύσεις της ουράνιας μηχανικής και της εξέλιξης του κόσμου μας, όμως δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν..κυρίως από σένα τον ίδιο. Δηλαδή για σένα δεν είναι ακόμα αλήθεια. Αν τα επικαλείσαι ως αλήθεια, ενώ δεν αποτελούν μια πεποίθηση, τότε αποδεικνύεις ότι έχεις υιοθετήσει πολύ βαθιές έννοιες, αλλά ότι δεν είσαι ακόμα σοφός..."


"...Είναι μια θεωρία πολύ καλά θεμελιωμένη, αλλά όπως κάθε θεωρία, θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με την εμπειρία, καθως μόνο αυτή θα την επικυρώσει..."

"...Φοβάμια ότι ο μοναδικός τρόπος για να γνωρίσει κανείς τα μυστήρια που μας επιφυλάσσονται μετά το θάνατο, είναι να πεθάνει.
Μπορεί κανεις να πεθάνει εν ζωή. Η αληθινή και μεγάλη μύηση αφορά τον θάνατο και την αναγέννηση, αλλά στο ίδιο σώμα!..."

"...΄Οταν το ανθρώπινο ον κάνει κατάχρηση των αναπαραγωγικών δυνάμεων παραδίνοντας τον εαυτό του στην υπερβολική απόλαυση, το "Κα" του χάνει την διάγεια του και εξασθενεί, ώσπου στο τέλος εκφυλίζεται, παρασύροντας το φυσικό σώμα σε συμφορές.
Υπάρχει όμως και μια συνειδητή χρήση της ερωτικής ενέργειας, ένας ιερός τρόπος να χρησιμοποιεί κανείς τις δυνάμεις που ενεργοποιεί ο ερωτισμός και που μόνο λίγοι γνωρίζουν..."
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33569
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 2:43 pm

Δημοσίευση από Annoula »

όλως περιέργως τον τελευταίο μήνα ακούω συνέχεια για τον Πυθαγόρα και "τυχαία" δακτυλογράφησα την εργασία μιας κοπελιάς για τον Πυθαγόρα. Μήπως πρέπει να το ψάξω;;;;
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Αννούλα, αν το ψάξεις, μόνο θησαυρούς θα βρεις... :)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
SoulSeek
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 23 Μαρ 2008 1:45 pm
Τοποθεσία: Υφαντόκοσμος

Δημοσίευση από SoulSeek »

Åßíáé Ýíá áðü ôá êáëýôåñá ìõèéóôïñÞìáá ðïõ Ý÷ù äéáâÜóåé, ðïõ áí êáé äåí áíôéêáôïðôñßæåé ôçí ðñáãìáôéêÞ "âéïãñáößá" ôïõ Ðõèáãüñá, äßíåé ìå Ýíáí ðïëý åõñõìáôéêü êáé óõíáñðáóôéêü ôñüðï óôïé÷åßá ôçò öéëïóïößáò ôïõ. Áðïêáëõðôéêü âéâëßï, ôï ðñïôåßíù áíåðéöýëáêôá óå üëïõò!

Επιστροφή στο “ΒΙΒΛΙΑ”