ΕΛΛΗΝΕΣ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88562
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Vasoula »

Αφιερώνω αυτό το άρθρο σε όσους υπερηφανεύονται για τους προγόνους τους και ξεχνούν ότι οι πρόγονοι για τους οποίους θα μπορούσαμε να είμαστε υπερήφανοι, ήταν τόσο λίγοι, όσοι είναι και τώρα...οι αφανείς τρελοί!

αφιερωμένο σε όσους ξεχνούν ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, ανάλογα με την εποχή που έζησε και ζει...είναι ολόιδιος, διαχωρισμένος και ανόητος σαν μάζα...
Αυτός που θα καταφέρει να κάνει τον κόσμο του όμορφο, είναι μόνο αυτός που οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν και ή τον θεωρούν θεό, ή σατανά...
(κάπου το έχω ξαναγράψει :roll: )

οι αρχαίοι Έλληνες ήταν τα ίδια "βόιδια" που είναι και οι νεοέλληνες...Ας μην γελιόμαστε, παρασυρόμενοι από τις εξαιρέσεις...

:) >:d< >:d< >:d< >:d<



Η απολογία ενός "τρελού"


Εικόνα

Κάποτε κλήθηκε ο Ιπποκράτης στα Άβδηρα να εξετάσει για τρέλα τον Δημόκριτο, διότι υπήρχαν παράπονα για αυτόν ότι δεν φέρεται φυσιολογικά, και ότι γελάει με παράξενο τρόπο, κάθε φορά που αντίκριζε ανθρώπους. Ακολουθεί μέρος της «εξέτασης».

Ιπποκράτης: Λέγε στο όνομα των Θεών, μήπως λοιπόν όλος ο κόσμος νοσεί χωρίς να το αντιλαμβάνεται και δε μπορεί να ζητήσει από πουθενά βοήθεια για θεραπεία, γιατί τι θα υπήρχε πέρα από αυτόν;

Δημόκριτος: Υπάρχουν άπειροι κόσμοι Ιπποκράτη και μη παίρνεις για τόσο λίγη και μικρή τη φύση που έχει τόσο πλούτο.

Ιπποκράτης: Αλλά αυτά Δημόκριτε, θα τα διδάξεις άλλη στιγμή πιο κατάλληλη, γιατί τώρα φοβάμαι μήπως και για το άπειρο ακόμη συζητώντας αρχίσεις να γελάς. Τώρα όμως ξέρε πως θα δώσεις λόγο στον κόσμο για το γέλιο σου.

Εκείνος τότε με κοίταξε έντονα και είπε:

«Εσύ νομίζεις πως δύο είναι οι αιτίες του γέλιου μου, τα καλά και τα άσχημα.
Εγώ όμως γελώ με ένα μόνο, τον άνθρωπο, τον γεμάτο ανοησία, κενό από οτιδήποτε σωστό, που όλα του τα σχέδια μοιάζουν με του μικρού παιδιού και που υποφέρει τους αβάσταχτους μόχθους χωρίς να υπάρχει καμιά ωφέλεια.

Τον άνθρωπο που χωρίς να γνωρίζει μέτρο στην επιθυμία του πορεύεται ως τα πέρατα της γης και τα έγκατά της που δεν έχουν όρια, λιώνοντας το ασήμι και το χρυσάφι που ποτέ δεν σταματά να αποκτά, πάντα κάνοντας θόρυβο για περισσότερα για να μην πέσει σε λιγότερα και δεν ντρέπεται να ονομάζεται ευτυχισμένος, ενώ σκάβει στα βάθη της γης χρησιμοποιώντας αλυσοδεμένα χέρια, ανθρώπων από τους οποίους σε άλλους υποχωρεί η γη και τους πλακώνει και άλλους ο καταναγκασμός αυτός τους κρατάει χρόνια σε αυτή την κόλαση σαν να ήταν η πατρίδα τους, μαζεύοντας ασήμι και χρυσό, ψάχνοντας ίχνη της σκόνης και ψήγματα, σηκώνοντας εδώ κι εκεί σωρούς από άμμο, ανοίγοντας τις φλέβες της γης, σπάζοντας τους σβώλους και το χώμα για την απόκτηση περιουσίας, κάνοντας τη μητέρα γη εχθρική και άλλοτε θαυμάζοντάς την κι άλλοτε καταπατώντας την, ενώ αυτή είναι πάντοτε η ίδια.

Πόσο γέλιο προκαλεί την επίμοχθη και κρυφή γη να αγαπούν και να υβρίζουν τη φανερή.
Άλλοι αγοράζουν σκυλιά, άλλοι άλογα κι άλλοι βάζοντας σύνορα σε μια μεγάλη περιοχή την ονομάζουν ιδιωτική τους περιουσία. Άλλοι πάλι που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους μεγάλη έκταση, δεν το μπορούν μόνοι τους. Τότε σπεύδουν να παντρευτούν γυναίκες που ύστερα από λίγο καιρό τις διώχνουν, τις αγαπούν, τις μισούν, κάνουν παιδιά επειδή τα θέλουν κι ύστερα τα διώχνουν τελείως.

Τι είναι αυτή η κενή από περιεχόμενο και αλόγιστη βιασύνη που σε τίποτα δεν διαφέρει από τη μανία;

Πολεμούν τους ομοφύλους τους και δεν επιθυμούν την ησυχία. Στήνουν ενέδρες στους βασιλιάδες, διαπράττουν φόνους, σκάβουν τη γη ζητώντας ασήμι κι όταν το βρουν θέλουν να αγοράσουν γη κι όταν αγοράσουν τη γη πουλούν τους καρπούς της και πουλώντας τους καρπούς της πάλι παίρνουν ασήμι. Πώς βρίσκονται συνέχεια σε μεταβολή, πώς μεταβάλλουν συνέχεια την κατάστασή τους.

Όταν δεν έχουν περιουσία, ποθούν να την αποκτήσουν, όταν την έχουν την κρύβουν, την εξαφανίζουν. Κοροϊδεύω εκείνους που τους συμβαίνουν ατυχίες, γελάω ακόμη περισσότερο με εκείνους που είναι δυστυχισμένοι, γιατί έχουν παραβεί τους νόμους της αλήθειας, φιλονικώντας με έχθρα μεταξύ τους, μαλώνοντας με τ’ αδέρφια τους, τα παιδιά τους, τους συμπολίτες τους, κι όλα τούτα τα κάνουν για ν’ αποκτήσουν πράγματα που κανείς όταν πεθάνει δεν τα εξουσιάζει.

Σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, δεν σέβονται τους νόμους, αδιαφορούν για τη δύσκολη κατάσταση των φίλων και της πατρίδας τους, πλουτίζουν με πράγματα ανάξια που δεν έχουν ψυχή, δίνουν όλη την περιουσία τους για να αγοράσουν ανδριάντες, γιατί τους φαίνεται πως τα αγάλματα μιλούν, αλλά τους ανθρώπους που μιλούν λέγοντας την αλήθεια τους μισούν. Ζητούν ότι τους είναι δύσκολο, γιατί όταν κατοικούν στη στεριά ποθούν τη θάλασσα κι όταν μένουν σε νησί ποθούν την ηπειρωτική χώρα κι όλα τα διαστρέφουν με βάση τη δική τους επιθυμία. Φαίνονται πως επαινούν την ανδρεία στον πόλεμο, αλλά κάθε μέρα νικιούνται από την ακολασία, τη φιλαργυρία κι όλα τα άλλα πάθη από τα οποία πάσχουν. Είναι όλοι τους Θερσίτες της ζωής.

Τώρα, όμως, καθώς χάνουν το μυαλό τους και γεμίζουν αλαζονεία για όσα υπάρχουν στη ζωή, σαν αυτά να ήταν πάντα σταθερά, χωρίς να περνά από τον νου τους πόσο άτακτη είναι η πορεία των πραγμάτων, είναι δύσκολο να διδαχτούν. Γιατί θα αρκούσε για να τους φρονηματίσει η μεταβολή των πάντων, που κάνοντας απότομη στροφή μας επιτίθεται και επινοεί κάθε είδους αιφνιδιαστική τροχηλασία.

Αυτοί, όμως, σαν να βάδιζαν σε σταθερό και σίγουρο δρόμο, ξεχνούν τις συμφορές που τους βρίσκουν συνεχώς και με διάφορους τρόπους επιθυμούν αυτά που φέρνουν λύπη, επιζητούν εκείνα που τους βλάπτουν και ρίχνονται σε μεγάλες συμφορές.

Γιατί λοιπόν, Ιπποκράτη, μέμφθηκες το γέλιο μου; Γιατί κανένας δεν γελά με τη δική του ανοησία, αλλά καθένας κοροϊδεύει την ανοησία του άλλου. Το γέλιο μου κατακρίνει την απερισκεψία των ανθρώπων, το ότι δεν έχουν ούτε μάτια ούτε αυτιά.»

Φεύγοντας, έφτασα τους Αβδηρίτες που με περίμεναν στον λόφο απ’ όπου παρακολουθούσαν και τους είπα: Μεγάλη χάρη σας χρωστώ για την πρόσκλησή σας- γιατί είδα τον Δημόκριτο, τον σοφότατο, που διερεύνησε και κατάλαβε την πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης, τον μόνο που έχει τη δύναμη να σωφρονίσει τους ανθρώπους.

Πηγή: Επιστολαί – Ο Ιπποκράτης χαιρετά τον Δαμάγητο,

http://enallaktikidrasi.com/2013/11/i-a ... z34ShTreVs" onclick="window.open(this.href);return false;
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι
Δημοσιεύσεις: 17604
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2010 10:53 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

@};- @};- @};-
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33635
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 2:43 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Annoula »

αφιερωμένο σε όσους ξεχνούν ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, ανάλογα με την εποχή που έζησε και ζει...είναι ολόιδιος, διαχωρισμένος και ανόητος σαν μάζα...
Σαν να μην πέρασε μια μέρα @};- @};- @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88562
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Vasoula »

'Ανθρωπο Ζητώ!

ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στην Αιωνιότητα...
Συνημμένα
images 3.jpg
images 3.jpg (25.05 KiB) Προβλήθηκε 4766 φορές
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
JOANNA
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 11321
Εγγραφή: 03 Μάιος 2007 12:03 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από JOANNA »

@};- @};-
Όπου είναι ο Εαυτός μας είναι και ο Θεός και όπου είναι ο Θεός είναι όλα....

Πολέμα και Οραματίσου

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
AMALIA
Δημοσιεύσεις: 21571
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 1:14 pm
Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από AMALIA »

Κώδικας: Επιλογή όλων

'Ανθρωπο Ζητώ!

ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στην Αιωνιότητα...
@};-
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Δημοσιεύσεις: 8939
Εγγραφή: 19 Μάιος 2010 10:12 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Stefanos »

@};- @};- @};-
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
Άβαταρ μέλους
Δεκατριούλης
Δημοσιεύσεις: 4596
Εγγραφή: 29 Ιαν 2011 1:10 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Δεκατριούλης »

Μια τετοια προτομή του Δημοκριτου υπηρχε στο σπίτι που μεγάλωσα και κάπως τον συμπαθούσα. Μετα για επαγγελματικούς λόγους, καθώς λένε ότι ετρωγε κάθε μέρα 4-5 κουταλιές μέλι, εζησε 97 χρόνια και ειχε πει και αυτό το ρήτο:
"Χρειαζεται τα μεν εσώθεν το σώματος να διαβρέχονται δια του μέλιτος, τα δε εξώθεν δι' ελαίου".

Με το παραπάνω κειμενο βλέπω πως εχω πλέον και πιο σοβαρούς λόγους.

:x :x :x :x
Ας αφησουμε την κριτική για τους ανθρώπους γύρω μας και ας ακολουθησουμε τον δρόμο που δείχνει η καρδιά μας.
Άβαταρ μέλους
Έφη
Δημοσιεύσεις: 8299
Εγγραφή: 31 Ιαν 2010 11:57 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Έφη »

Η σοφία στους αιώνες ... @};-

Πόσο τυφλοί και κουφοί οι άνθρωποι ... :-(
Είμαι αυτό που είμαι !

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 30040
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 27371
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Ellaki »

@};- @};- @};- @};-
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα
Δημοσιεύσεις: 6438
Εγγραφή: 03 Οκτ 2011 12:22 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Vaso έγραψε: Αυτός που θα καταφέρει να κάνει τον κόσμο του όμορφο, είναι μόνο αυτός που οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν και ή τον θεωρούν θεό, ή σατανά...
Εγώ όμως γελώ με ένα μόνο, τον άνθρωπο, τον γεμάτο ανοησία, κενό από οτιδήποτε σωστό, που όλα του τα σχέδια μοιάζουν με του μικρού παιδιού και που υποφέρει τους αβάσταχτους μόχθους χωρίς να υπάρχει καμιά ωφέλεια.

Κοροϊδεύω εκείνους που τους συμβαίνουν ατυχίες, γελάω ακόμη περισσότερο με εκείνους που είναι δυστυχισμένοι, γιατί έχουν παραβεί τους νόμους της αλήθειας,

Ζητούν ότι τους είναι δύσκολο, γιατί όταν κατοικούν στη στεριά ποθούν τη θάλασσα κι όταν μένουν σε νησί ποθούν την ηπειρωτική χώρα κι όλα τα διαστρέφουν με βάση τη δική τους επιθυμία.
@};- @};-
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 26080
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Βικούλα »

@};- @};- @};-
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24674
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

'
Ανθρωπο Ζητώ!

ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στην Αιωνιότητα...

Από τότε μέχρι σήμερα τα ίδια @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Giotoula
Δημοσιεύσεις: 12289
Εγγραφή: 10 Φεβ 2010 2:40 am

Re: ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσίευση από Giotoula »

@};- @};- @};-
"Πολέμα και Οραματίσου"...

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”