«Dermatillomania»

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

«Dermatillomania»

Δημοσίευση από Vasoula »

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις ψυχαναγκασμού...
Τι σημαίνει ψυχαναγκασμός?
Είναι μια μανιώδης εμμονή, που βοηθά το ψυχικό άγχος να εκτονωθεί και κάτι που καταδεικνύει τα καταθλιπτικά συμπτώματα...
Μέσω του ψυχαναγκασμού ο άνθρωπος προσπαθεί να ξεφύγει από τις ιδέες-φόβους του που τον καταδυναστεύουν και γεμίζουν τον συναισθηματικό του κόσμο με απειλές...
Συνήθως οι άνθρωποι που παρουσιάζουν ψυχαναγκασμούς είναι οι ενοχικοί...

O όρος "Dermatillomania" μου ήταν άγνωστος, παρ' όλα αυτά τα συμπτώματά του τα έχω δει σε πάρα πολλούς ανθρώπους...
Διαβάζοντας το άρθρο, καταλαβαίνω ότι τούτος είναι ένας ψυχαναγκαστικός τρόπος να μην ανέχεσαι όσα μέσα σου νιώθεις άσχημα και βρώμικα...Αυτή η μη συνειδητή αίσθηση της εσωτερικής "βρωμιάς", κάτι που προκαλεί εσωτερικό ψυχικό βάρος, γίνεται εμμονή "καθαριότητας" στο εξωτερικό σου περιβάλλον...

Το να σπάει κανείς σπυράκια με κίνδυνο να δημιουργήσει ουλές στο πρόσωπό του, είναι και ένας τρόπος που θα εκφράσει το εσωτερικό του τραύμα, γιατί δεν θέλει να το θεραπεύσει...Η επούλωση δεν είναι αρκετή, και μια ουλή, ένα σημάδι, θα θυμίζει πάντα ότι κάτι υπάρχει μέσα σου που δεν έχει θεραπευτεί...

Μοιράζομαι μαζί σας αυτό το άρθρο, μπορεί κάποιους να τους βοηθήσει...

@};- @};- @};- @};- @};-



Δείτε πώς κατέστρεψε το πρόσωπό της μια 20χρονη που ξύνει το δέρμα της επί έξι ώρες την ημέρα


Περνά τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα μπροστά από τον καθρέφτη της, πειράζοντας το πρόσωπό της, σπάζοντας σπυράκια και μπιμπίκια, μέχρι αυτό να πρηστεί και να ματώσει. Η 20χρονη Σαμάνθα Γουέικ, όμως, δεν είναι η μόνη που το κάνει.

Αυτή τη συνήθεια έχουν μια στις 500 γυναίκες ηλικίας 15 με 30 ετών ανά τον κόσμο. Και δεν πρόκειται για μια κακιά συνήθεια, αλλά για μια ψυχαναγκαστική διαταραχή.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να ξύνω το δέρμα μου», λέει η Σαμάνθα μιλώντας στη Daily Mail και αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά το πώς έχει γίνει το πρόσωπό της εξαιτίας αυτού του ψυχαναγκασμού. Ουλές, μώλωπες, πληγές, παντού. «Οσοι με βλέπουν με ρωτούν τι στο καλό έπαθα», λέει και προσθέτει: «Δεν νομίζω ότι θα καταφέρω ποτέ να σταματήσω να πειράζω το πρόσωπό μου».

Αποτέλεσμα αυτού του ψυχαναγκασμού είναι τα βαθιά σημάδια στο πρόσωπό της τα οποία δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ. Μόνο να γίνουν ακόμη πιο έντονα, αν δεν βάλει ένα τέλος στη μανία της αυτή.

Ο ψυχαναγκασμός αυτός ονομάζεται «Dermatillomania» και πρόκειται για μια διαταραχή ελέγχου των παρορμήσεων που χαρακτηρίζεται από την ανεξέλεγκτη επιθυμία να ξύσεις το δέρμα σου. Μέχρι να το καταστρέψεις. Και συνήθως το πρόσωπο είναι μόνο η αρχή. Αφού το καταστρέψουν προχωρούν και σε άλλα μέλη του σώματός τους. Το σύνδρομο αυτό συνήθως το εκδηλώνουν κοπέλες αμέσως μετά από ένα έντονα στρεσογόνο γεγονός, μετά από κάποιο συμβάν που τους έχει πιέσει ιδιαίτερα.
Το ξύσιμο του δέρματος συνοδεύεται από ένα αίσθημα ανακούφισης, ή ακόμη και ευχαρίστησης, καθώς τα άτομα αυτά, ξύνοντας το δέρμα τους μειώνουν τα επίπεδα του άγχους τους. Ωστόσο, καταλήγουν να κατακλύζονται από τα αντίθετα συναισθήματα, καθώς πέφτουν σε κατάθλιψη, νιώθουν απελπισμένοι και τους τρώνε οι ενοχές. Είναι κάτι σαν την τριχομανία που οι άνθρωποι τραβούν τα μαλλιά τους για να... νικήσουν το άγχος τους.
«Με το που σηκώνομαι το πρωί τρέχω στον καθρέφτη μου. Αν εντοπίσω έστω και ένα μικρό σημαδάκι εκστασιάζομαι και αρχίζω να το ξύνω και να το πιέζω με τις ώρες. Πολλές φορές ξεχνιέμαι τόσο πολύ μπροστά στον καθρέφτη μου που χάνω τα μαθήματά του στο κολλέγιο. Τις νύχτες παρατάω τον φίλο μου στον καναπέ και κλείνομαι στο μπάνιο με τι ώρες. Συνήθως επιστρέφω με το πρόσωπό που πρησμένο. Κάθε μέρα είναι μια μάχη, προσπαθώ να κρατήσω τον έλεγχο αλλά δεν τα καταφέρνω», προσθέτει η Γουέικ.

Εικόνα


https://gr.news.yahoo.com/%CE%B4%CE%B5% ... 08753.html" onclick="window.open(this.href);return false;
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS
Δημοσιεύσεις: 14369
Εγγραφή: 24 Μαρ 2009 12:36 pm
Τοποθεσία: Universe

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Πω, πω.. :-(
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________
Πολέμα και Οραματίσου!
Άβαταρ μέλους
Ellaki
Δημοσιεύσεις: 27316
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007 11:02 am
Τοποθεσία: Αγάπη

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Ellaki »

:-( :-(
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
eirini
Δημοσιεύσεις: 3226
Εγγραφή: 30 Μάιος 2011 4:08 pm

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από eirini »

Ετσι έκανα για κάποια χρόνια..... όχι σε υπερβολικο βαθμό (να χάνω μαθήματα και γεμίζω μόλωπες) αλλά ηταν ευχαρίστησή μου.. :?
Vaso έγραψε:Είναι μια μανιώδης εμμονή, που βοηθά το ψυχικό άγχος να εκτονωθεί και κάτι που καταδεικνύει τα καταθλιπτικά συμπτώματα...
αυτό ήταν το επόμενο στάδιο....
Vaso έγραψε:Συνήθως οι άνθρωποι που παρουσιάζουν ψυχαναγκασμούς είναι οι ενοχικοί...
άντε κααλέ :whistle:
Vaso έγραψε:τούτος είναι ένας ψυχαναγκαστικός τρόπος να μην ανέχεσαι όσα μέσα σου νιώθεις άσχημα και βρώμικα...Αυτή η μη συνειδητή αίσθηση της εσωτερικής "βρωμιάς", κάτι που προκαλεί εσωτερικό ψυχικό βάρος, γίνεται εμμονή "καθαριότητας" στο εξωτερικό σου περιβάλλον...
:-o @-)
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29989
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:-( :-( :-(
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
elenaki
Δημοσιεύσεις: 7152
Εγγραφή: 08 Φεβ 2010 6:10 pm

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από elenaki »

τούτος είναι ένας ψυχαναγκαστικός τρόπος να μην ανέχεσαι όσα μέσα σου νιώθεις άσχημα και βρώμικα...Αυτή η μη συνειδητή αίσθηση της εσωτερικής "βρωμιάς", κάτι που προκαλεί εσωτερικό ψυχικό βάρος, γίνεται εμμονή "καθαριότητας" στο εξωτερικό σου περιβάλλον...
Βασουλα μου..πολυ σημαντικο αυτο το αρθρο για μενα.. @};-
Απο την εφηβεια που ξεκινησαν τα πρωτα σπυρακια ξεκινησα κι εγω να τα σκαλιζω με μανια με αποτελεσμα να μολυνω ολο μου το προσωπο..
Εκτοτε ξεκινησα δραστικες θεραπειες σε δερματολογο με πολυ πονο αλλα και πολυ ντροπη μιας και επρεπε να πηγαινω και σχολειο σ'αυτη τη κατασταση..και ναι μεν θεραπευτηκαν οι πληγες εξωτερικα αλλα εμειναν οι ουλες..
Αυτος ηταν και ενας απο τους σημαντικους λογους που ακολουθησα το επαγγελμα της αισθητικης..και απο τη μια με βοηθησε πολυ γιατι αφου ηθελα να εχω καθαρο προσωπο και να βοηθω και αλλους ανθρωπους σ'αυτο,τουλαχιστον να το κανω σωστα.
Ομως απο την αλλη δεν ειχα καταλαβει το μεγεθος της εμμονης μου οταν βλεπω σπυρακι η'εντονο σμηγμα σε καποιον να γυαλιζει το ματι μου και να θελω να το καθαρισω οπωσδηποτε!Τρεχουν τα σαλια μου στη κυριολεξια!
Και αυτο σιγουρα προερχεται απ'αυτη την εσωτερικη "βρωμια" που κουβαλαω μεσα μου..και επειδη ειναι και το επαγγελμα μου στη μεση μια χαρα το εκρυβα απο πισω..
Γιατι αλλο να ερθει ενας ανθρωπος και να μου ζητησει τη βοηθεια μου στο οτιδηποτε αφορα τη δουλεια μου,και αλλο να εστιαζω εγω σ'αυτο που θεωρω δυσαρμονια στα δικα μου ματια!Αυτο ειναι ξεκαθαρα δικο μου προβλημα και οχι του αλλου.
Εγω θα θεραπευσω αυτο το πολυ σημαντικο κομματι μεσα μου που βεβαια περιεχει και πολυ ελεγχο του να ειναι ολα τακτοποιημενα και καθαρα..
Πολυ συγχρονικα ηρθε λοιπον μπροστα μου αυτο το αρθρο,μιας και εχει ξεκινησει η Λογικη μου να ζωντανευει και κανει τα πραγματα πολυ πιο απλα και ξεκαθαρα εντελλει χωρις να δινω κανενα περιθωριο σε οποιδηποτε πληγη να κρυφτει πουθενα!
Απο τα πολυ δυνατα οπλα που εχουμε ειναι η Λογικη παιδια! @};-

Βασουλα μου..Σ'ευχαριστω πολυ!! @};- :x :x :x >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18614
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Μάνος »

Ελανάκι μου γλυκό
>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23467
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Πωπω... μια ψιλο-ευχαρίστηση την αισθάνομαι κι εγώ καμιά φορά, αλλά όχι να φτάσω σε τέτοιο σημείο...
Συνήθως οι άνθρωποι που παρουσιάζουν ψυχαναγκασμούς είναι οι ενοχικοί...
Διαβάζοντας το άρθρο, καταλαβαίνω ότι τούτος είναι ένας ψυχαναγκαστικός τρόπος να μην ανέχεσαι όσα μέσα σου νιώθεις άσχημα και βρώμικα...Αυτή η μη συνειδητή αίσθηση της εσωτερικής "βρωμιάς", κάτι που προκαλεί εσωτερικό ψυχικό βάρος, γίνεται εμμονή "καθαριότητας" στο εξωτερικό σου περιβάλλον...
@};- @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33569
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 2:43 pm

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Annoula »

:x :x :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 26034
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Βικούλα »

Ευχαριστούμε Βασούλα, πολύ ενδιαφέρον @};- >:d< >:d< >:d<
Ελενάκι >:d< >:d< >:d<

εχω κι εγω αυτον τον ψυχαναγκασμό, που τώρα καταλαβαινω οτι ειναι ψυχαναγκασμός και τι σημαίνει αυτη η μανία και απο που προκύπτει... απο τα τελη δημοτικού πιο χαλαρα και μετα πιο εντατικά, δεν αρκεστηκα μονο στο πρόσωπο, οπουδηποτε εβλεπα ανωμαλια του δερματος, και εχει οντως μια περιεργη ευχαριστηση γιατι νιωθεις σαν να καθαριζεις κάτι ή να έχεις επιτύχει σε κατι σημαντικό με την ανάλογη ευχαριστηση -χαρά, χωρις εκείνη την ώρα να σκεφτομαι ουλες κτλ. αν και ευτυχώς δεν μου εχει αφησει πολλά ασχημα σημάδια στο δερμα. οντως παρατηρώ οτι συμβαινει σε στιγμές στρες και ειναι σαν ναρκωτικό.. :-( @};-
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Vasoula »

Πολλοί άνθρωποι, πάρα πολλοί, πολύ περισσότεροι από όσους φαντάζεστε, εκδηλώνουν ψυχαναγκασμούς στην ζωή τους.
Και η πλάκα είναι ότι δεν το έχουν πάρει είδηση και δεν νομίζω να το πάρουν ποτέ, αν δεν στραφούν στην αυτογνωσία, εκτός κι αν ο ψυχαναγκασμός τους είναι επικίνδυνος, οπότε θα πάνε σε κάποιον ειδικό...


Όταν κάποια πράγματα γίνονται μανίες, χρειάζεται να είναι κάποιος πολύ προσεχτικός, αφενός να το αντιληφθεί, αφετέρου να το θεραπεύσει...

Αυτό που έχω αντιληφθεί στην πορεία μου με την θεραπεία, είναι ότι ο ψυχαναγκασμός αφορά ως επί το πλείστον, ανθρώπους που βασανίζονται από ενοχές, για οποιοδήποτε θέμα, καθώς επίσης και εκείνους που δεν μπορούν να βρουν μέσα τους καμία αξία, αλλά φυσικά δεν το γνωρίζουν συνειδητά...

Αν, λοιπόν, σκεφτούμε τα αυξημένα ποσοστά των ανθρώπων που εκδηλώνουν ψυχαναγκασμούς (υποπροϊόν της κατάθλιψης), φανταστείτε σε τι υψηλά ποσοστά είναι η αναξιότητα και τα ενοχικά σύνδρομα και σε τι ποσοστά είναι η κατάθλιψη...

Για όλα υπεύθυνο είναι το εσωτερικό περιβάλλον του "εγώ" που δεν έχει μάθει να τιμά την Ύπαρξή του...

:x :x :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18614
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Μάνος »

Βάσω έγραψε:Αυτό που έχω αντιληφθεί στην πορεία μου με την θεραπεία, είναι ότι ο ψυχαναγκασμός αφορά ως επί το πλείστον, ανθρώπους που βασανίζονται από ενοχές, για οποιοδήποτε θέμα, καθώς επίσης και εκείνους που δεν μπορούν να βρουν μέσα τους καμία αξία, αλλά φυσικά δεν το γνωρίζουν συνειδητά...

Αν, λοιπόν, σκεφτούμε τα αυξημένα ποσοστά των ανθρώπων που εκδηλώνουν ψυχαναγκασμούς (υποπροϊόν της κατάθλιψης), φανταστείτε σε τι υψηλά ποσοστά είναι η αναξιότητα και τα ενοχικά σύνδρομα και σε τι ποσοστά είναι η κατάθλιψη...

Για όλα υπεύθυνο είναι το εσωτερικό περιβάλλον του "εγώ" που δεν έχει μάθει να τιμά την Ύπαρξή του...
=(( =(( =((
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 23113
Εγγραφή: 31 Οκτ 2007 4:53 pm
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Danielli »

Όταν κάποια πράγματα γίνονται μανίες, χρειάζεται να είναι κάποιος πολύ προσεχτικός, αφενός να το αντιληφθεί, αφετέρου να το θεραπεύσει...

Αυτό που έχω αντιληφθεί στην πορεία μου με την θεραπεία, είναι ότι ο ψυχαναγκασμός αφορά ως επί το πλείστον, ανθρώπους που βασανίζονται από ενοχές, για οποιοδήποτε θέμα, καθώς επίσης και εκείνους που δεν μπορούν να βρουν μέσα τους καμία αξία, αλλά φυσικά δεν το γνωρίζουν συνειδητά...

Αν, λοιπόν, σκεφτούμε τα αυξημένα ποσοστά των ανθρώπων που εκδηλώνουν ψυχαναγκασμούς (υποπροϊόν της κατάθλιψης), φανταστείτε σε τι υψηλά ποσοστά είναι η αναξιότητα και τα ενοχικά σύνδρομα και σε τι ποσοστά είναι η κατάθλιψη...

Για όλα υπεύθυνο είναι το εσωτερικό περιβάλλον του "εγώ" που δεν έχει μάθει να τιμά την Ύπαρξή του...
@};- :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
AMALIA
Δημοσιεύσεις: 21571
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 1:14 pm
Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από AMALIA »

Αυτό που έχω αντιληφθεί στην πορεία μου με την θεραπεία, είναι ότι ο ψυχαναγκασμός αφορά ως επί το πλείστον, ανθρώπους που βασανίζονται από ενοχές, για οποιοδήποτε θέμα, καθώς επίσης και εκείνους που δεν μπορούν να βρουν μέσα τους καμία αξία, αλλά φυσικά δεν το γνωρίζουν συνειδητά...

Αν, λοιπόν, σκεφτούμε τα αυξημένα ποσοστά των ανθρώπων που εκδηλώνουν ψυχαναγκασμούς (υποπροϊόν της κατάθλιψης), φανταστείτε σε τι υψηλά ποσοστά είναι η αναξιότητα και τα ενοχικά σύνδρομα και σε τι ποσοστά είναι η κατάθλιψη...

Για όλα υπεύθυνο είναι το εσωτερικό περιβάλλον του "εγώ" που δεν έχει μάθει να τιμά την Ύπαρξή του...
Βασουλα... @};- :x >:d<

Ελενακι... @};- :x >:d< >:d<


και να αναφερω οτι υπορχουν πολλες μορφες ψυχαναγκασμου εγω δεν τα εβαζα με το προσωπο μου γιατι δεν εκδηλωσα ποτε σπυρακια αλλα κατα την διαρκεια της αυτογνωσιας μαζι σου ανακαλυψα και φυσικα το αλλαξα οτι
ημουν ψυχαναγακστικια με την υπερβολικη μανιακη καθαριοτητα του σπιτιου μεχρι με οδοντογλιφες εκανα τις γωνιες αππο τις γρυλες μπορει να μην ηξερα και ουτε να εψαχνα για προιοντα περιποιησης του ανθρωπινου σωματος αλλα αποριπαντικα οτι και να εβγαινε και γενικα χανομουν στα ραφια του σουπερ μαρκετ..
φυσικα ηταν ενας τροπος τις ωρες που δεν δουλλευα να τα βαζω με το σπιτι γιατι ουτε ενα λεπτο σαν νευρωτικο ατομο δεν μπορουσα να σταθω ακινητη και καταεπεκταση με αντεξω...

@};-
Άβαταρ μέλους
Μάνος
Δημοσιεύσεις: 18614
Εγγραφή: 05 Μαρ 2014 8:10 am

Re: «Dermatillomania»

Δημοσίευση από Μάνος »

Βρε καλώς τον ψυχαναγκασμούλη...!!!
Που κρυβόσουνα εσύ τόσο καιρό και δε σε πήρα χαμπάρι βρε;;;
Μα έλεγα κι εγώ... είναι δυνατόν να την γλύτωσα;;;
Αμ δε!
Βάσω έγραψε:Είναι μια μανιώδης εμμονή, που βοηθά το ψυχικό άγχος να εκτονωθεί και κάτι που καταδεικνύει τα καταθλιπτικά συμπτώματα...
Μέσω του ψυχαναγκασμού ο άνθρωπος προσπαθεί να ξεφύγει από τις ιδέες-φόβους του που τον καταδυναστεύουν και γεμίζουν τον συναισθηματικό του κόσμο με απειλές...
Συνήθως οι άνθρωποι που παρουσιάζουν ψυχαναγκασμούς είναι οι ενοχικοί...
Βάσω έγραψε:Αυτό που έχω αντιληφθεί στην πορεία μου με την θεραπεία, είναι ότι ο ψυχαναγκασμός αφορά ως επί το πλείστον, ανθρώπους που βασανίζονται από ενοχές, για οποιοδήποτε θέμα, καθώς επίσης και εκείνους που δεν μπορούν να βρουν μέσα τους καμία αξία, αλλά φυσικά δεν το γνωρίζουν συνειδητά...

Αν, λοιπόν, σκεφτούμε τα αυξημένα ποσοστά των ανθρώπων που εκδηλώνουν ψυχαναγκασμούς (υποπροϊόν της κατάθλιψης), φανταστείτε σε τι υψηλά ποσοστά είναι η αναξιότητα και τα ενοχικά σύνδρομα και σε τι ποσοστά είναι η κατάθλιψη...
Βάσω έγραψε:Για όλα υπεύθυνο είναι το εσωτερικό περιβάλλον του "εγώ" που δεν έχει μάθει να τιμά την Ύπαρξή του...
Βασούλα μου τι εννοείς με το τελευταίο;

Επίσης πως συνδέεται η όποια εμμονή με απειλή και ενοχές; Δεν καταλαβαίνω... :eusa-think: :eusa-think: :eusa-think:

Και πως ξεφεύγουμε από τα δίχτυα του ψυχαναγκασμού; Κάνοντας τα αντίθετα πράγματα με αποτέλεσμα να στρεσάρουμε τον εαυτό μας περισότερο; Σαν ομοιοπαθητική;;;

Ρωτάω γιατί μόλις διαπίστωσα κι εγώ πως τους έχω τους ψυχαναγκασμούς μου! ...όχι που θα γλύτωνα!

>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...

Επιστροφή στο “ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ”