ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ
Αν εμείς οι άνθρωποι συγκρίνoυμε τις ανάγκες μας επιφανειακά, το σίγουρο είναι ότι θα πιστέψουμε ότι είναι διαφορετικές...
Η ανάγκη της κοινωνικοποίησης πχ. είναι βαθιά και ανθρώπινη...
Εκεί, στο κοινωνικό ένστικτο των ανθρώπων, έχει γίνει η χειρότερη διαστρέβλωση, μέσα στα φρούρια των οικογενειών και της ηθικής τους...
Η παρέα και η συντροφικότητα, από μια πανανθρώπινη ανάγκη, έγινε ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων του καθενός...
Και αν φαίνονται διαφορετικές οι ανάγκες, είναι γιατί διαφοροποιείται και το ποσοστό αντικοινωνικότητας στον καθένα...
Μπορούμε να ζούμε όμορφα μέσα στους ανθρώπους, μόνο όταν είμαστε ολόκληροι...
αλλιώς ο καθένας θα προσπαθεί να γεμίσει αυτό που μέσα του νιώθει άδειο και επιθετικό...
Η κενότητα γενικά, είναι η μεγαλύτερη επίθεση εκ των έσω...
Γι' αυτό να προσπαθούμε πάντα να εμβαθύνουμε, σ' αυτό που μας προκαλεί δυσαρέσκεια και θλίψη, όταν δεν το έχουμε και να παρατηρούμε ότι ακόμα και όταν το έχουμε, πάλι δυσαρεστημένοι και θλιμμένοι ήμαστε...με μια μικρή αναλαμπή που δεν έχει διάρκεια.
Πολλές τέτοιες μικρές αναλαμπές γεμίζουν την ζωή των ανθρώπων, μα το μεγαλύτερο διάστημα ζουν με "κλειστό το Φως" μέσα τους.
Ας ανοίξουμε το Φως...ας του επιτρέψουμε να βγει...ας είναι και από τις χαραμάδες...ακόμα κι αν τούτο σημαίνει "πόλεμο"
Είναι εντελώς διαφορετικό να πολεμάς "χορτάτος", από το να πολεμάς για την "πείνα" σου...
Η ανάγκη της κοινωνικοποίησης πχ. είναι βαθιά και ανθρώπινη...
Εκεί, στο κοινωνικό ένστικτο των ανθρώπων, έχει γίνει η χειρότερη διαστρέβλωση, μέσα στα φρούρια των οικογενειών και της ηθικής τους...
Η παρέα και η συντροφικότητα, από μια πανανθρώπινη ανάγκη, έγινε ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων του καθενός...
Και αν φαίνονται διαφορετικές οι ανάγκες, είναι γιατί διαφοροποιείται και το ποσοστό αντικοινωνικότητας στον καθένα...
Μπορούμε να ζούμε όμορφα μέσα στους ανθρώπους, μόνο όταν είμαστε ολόκληροι...
αλλιώς ο καθένας θα προσπαθεί να γεμίσει αυτό που μέσα του νιώθει άδειο και επιθετικό...
Η κενότητα γενικά, είναι η μεγαλύτερη επίθεση εκ των έσω...
Γι' αυτό να προσπαθούμε πάντα να εμβαθύνουμε, σ' αυτό που μας προκαλεί δυσαρέσκεια και θλίψη, όταν δεν το έχουμε και να παρατηρούμε ότι ακόμα και όταν το έχουμε, πάλι δυσαρεστημένοι και θλιμμένοι ήμαστε...με μια μικρή αναλαμπή που δεν έχει διάρκεια.
Πολλές τέτοιες μικρές αναλαμπές γεμίζουν την ζωή των ανθρώπων, μα το μεγαλύτερο διάστημα ζουν με "κλειστό το Φως" μέσα τους.
Ας ανοίξουμε το Φως...ας του επιτρέψουμε να βγει...ας είναι και από τις χαραμάδες...ακόμα κι αν τούτο σημαίνει "πόλεμο"
Είναι εντελώς διαφορετικό να πολεμάς "χορτάτος", από το να πολεμάς για την "πείνα" σου...
- Συνημμένα
-
- light.JPG (17.89 KiB) Προβλήθηκε 3688 φορές
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. 

Re: ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!

Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!

Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Vaso έγραψε:Ας ανοίξουμε το Φως...ας του επιτρέψουμε να βγει...ας είναι και από τις χαραμάδες...ακόμα κι αν τούτο σημαίνει "πόλεμο"

""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου!
Πολέμα και οραματίσου!

Vaso έγραψε:

Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!

"Η παρέα και η συντροφικότητα, από μια πανανθρώπινη ανάγκη, έγινε ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων του καθενός..."

και οσο μεγαλωνουν οι ελλειψεις (ή η εντυπωση πως συμβαινει αυτο), τοσο ανεβαινει το κοστος. Μαυραγοριτης και παιδακι της κατοχής ταυτοχρονα οταν το κανω και με μία καποια ενημεροτητα το καταλαβαινω. μια με βρισκω, μια με χανω, που λεει και το τραγουδι. περιπου.
"..οι γερμανοι ειναι φιλοι μας!..." :-/
"Τα πράγματα δεν αγγίζουν την ψυχή αλλά στέκουν ακίνητα έξω από αυτήν, ενώ οι ενοχλήσεις προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από κρίση που σχηματίζουμε μέσα μας γι΄αυτά." Μάρκος Αυρήλιος
Vaso έγραψε:Μπορούμε να ζούμε όμορφα μέσα στους ανθρώπους, μόνο όταν είμαστε ολόκληροι...

"Πολέμα και Οραματίσου"...
Εχτές που στολίζαμε το δέντρο στη σχολή κάποια στιγμή μου ήρθε αυτή η φράση στο μυαλό και πολύ με συγκίνησε αυτό που έβλεπα. Υπήρχε τόση απλότητα και αγάπη όσο και σε αυτή τη φράση. Ήταν η εφαρμογή της.Η παρέα και η συντροφικότητα, από μια πανανθρώπινη ανάγκη

Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου

Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι