ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Άβαταρ μέλους
AMALIA
Δημοσιεύσεις: 21571
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 1:14 pm
Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από AMALIA »

αν δεν κανω λαθος ειναι οι καινουργιες λαμπες εικονομιας που οταν αναβεις τα φωτα εισαι σε ημιφως αλλα μετα απο λιγο αναβουν και το φως ειναι ασπρο...
α και εχουν την διπλη τιμη και βαλε απο τις απλες λαμπες..
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 26036
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Βικούλα »

ναι , οπως λεει και η Αμαλία, ειναι οι λαμπες εξοικονομησης ενεργειας , καινε πολυ λιγοτερο ρευμα. παντως πλεον βγαινουν και σε πολυ πιο ζεστο λευκο χρωμα σχεδον σαν τους παλιους κλασσικους λαμπτηρες.
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Valia

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Valia »

κορίτσια, αυτά είναι τα λεγόμενα led??? γιατί νομίζω ότι υπάρχουν οι λάμπες εξοικονόμισης ενέργειας και οι led, οι οποίες είναι πιο προχώ πως να το πω, ενεργειακά :eusa-think:
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 26036
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Βικούλα »

Bαλακι αυτο εχω ακουσει κι εγω οτι οι led ειναι καλυτερες για το περιββαλον και τον ανθρωπο.. τωρα τι να πω.. βρηκα και αρθρα που λενε οτι στις οικονομικες ειναι πολυ μικροτερη η συγκεντρωση υδραργυρου απο ενα απλο θερμομετρο και δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα αν σπασει αρκει να μην αγγιξεις υδραργυρο οκ, θα χρησιμοποιησω αυτες που εχουμε και βλεπουμε :eusa-think:
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Valia

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Valia »

εγώ τι να πω κορίτσια, έχω και κάποιες οικονομίας, αλλά πήρα τώρα τελευταία και led, γιατί ρήξανε τις τιμές, ήταν πανάκριβες!
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24615
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

10 ύπουλες διατροφικές... βόμβες ζάχαρης

Το ξέρετε ότι η ζάχαρη «κρύβεται» σε τροφές που ίσως να μην το περιμένετε; Αν θέλετε να ξέρετε τι τρώτε και να κάνετε τις σωστές επιλογές, διαβάστε παρακάτω…


Ακολουθεί ο... χρυσός κανόνας των super markets: Ό,τι είναι συσκευασμένο, είναι πολύ πιθανό να είναι γεμάτο ζάχαρη. Πράγματι, το «γλυκό» βρίσκεται παντού. Και αν δεν είστε προσεκτικοί… ύπουλες «βόμβες» ζάχαρης, δεν θα διστάσουν να… εκραγούν. Οπλιστείτε με γνώση, μαθαίνοντας ποιες τροφές μπορεί να «κρύβουν» ζάχαρη, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τι να αποφύγετε και τι να προτιμήσετε.

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Ταιριάζει τέλεια με τα παϊδάκια στα κάρβουνα ή τις μπουκιές κοτόπουλου, αλλά μπορεί να κάνει την καρδιά σας… να κουδουνίσει! Και υπάρχει εξήγηση: Αιτία είναι τα 13 γραμμάρια ζάχαρης για κάθε δύο κουταλιές της σούπας σάλτσας BBQ. Και όταν συνδυάζεται με λαχταριστό ψητό κρέας, ποιος μπορεί να σταματήσει στις δύο κουταλιές;

Γιαούρτι με γεύση φρούτων

Μπορεί να μοιάζει «αθώο», αλλά το… φρουτένιο γιαούρτι (με άρωμα φρούτων του δάσους, φράουλας, μπισκότου κ.ά.), είναι μια από τις πιο ύπουλες πηγές ζάχαρης. Περιέχει 19 γραμμάρια ζάχαρης και αποτελεί πράγματι επιδόρπιο και όχι ένα συμβατικό γιαούρτι.

Κινέζικο για… έξω

Τα λιπαρά γεύματα κινεζικών κυρίως συνταγών, που συνήθως παραγγέλνουμε απ’ έξω, όταν δεν έχουμε μαγειρέψει ή θέλουμε να απολαύσουμε με μια καλή ταινία στην τηλεόραση, λέγεται πως περιέχουν όξινο γλουταμινικό νάτριο και πολύ αλάτι, αλλά υπάρχει λόγος που τα ονομάζουν και «γλυκόξινα». Αυτό το «γλυκό» μέρος τους, αφορά τα 19 γραμμάρια ζάχαρης που περιέχουν.
Σάλτσα ζυμαρικών

Αρχικά ανησυχούσαμε για το ραφιναρισμένο αλεύρι στα μακαρόνια μας και τώρα ήρθε η ώρα να αμφιβάλουμε για τη σάλτσα. Μόνη της η έτοιμη σάλτσα έχει 12 γραμμάρια ζάχαρη, για κάθε μισό φλιτζάνι. Και αν και τα ζυμαρικά δεν έχουν ζάχαρα από μόνα τους, χωνεύονται τόσο γρήγορα από τον οργανισμό μας, που εκτινάσσουν τα επίπεδα ινσουλίνης, ακριβώς όπως και η ζάχαρη.

Αναψυκτικά

Όλοι γνωρίζουν ότι τα ανθρακούχα αναψυκτικά αποτελούν «βόμβες» ζάχαρης. Αλλά με 29 γραμμάρια ανά 230 ml, η σημασία της δεν είναι και μικρή. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε το ρίσκο του να προσβληθούμε από χρόνιες ασθένειες, οι ειδικοί συμβουλεύουν κάτι απλό: να κόψουμε τα ζαχαρούχα αναψυκτικά (και αυτό δε σημαίνει να τα αντικαταστήσουμε με τα αντίστοιχα light).
Aγαύη

Το ότι την βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η αγαύη είναι γεμάτη ζάχαρη. Δεδομένου ότι αποτελεί κατά 85% από φρουκτόζη, είναι αναμφισβήτητα ακόμη πιο επιζήμια από τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, η οποία είναι μόνο σακχαρόζη. Η φρουκτόζη μεταβολίζεται σχεδόν αποκλειστικά από το ήπαρ, κάτι που θέλει σκληρή δουλειά.

Αποξηραμένα φρούτα

Θεωρούνται υγιεινά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να μοιάζουν με… καραμέλες. Μόλις το ένα τρίτο του φλιτζανιού αποξηραμένων φρούτων, μπορεί να έχει 24 γραμμάρια ζάχαρη. Και μη νομίζετε ότι για όλα «φταίνε» τα ίδια τα… φρούτα: Οι περισσότερες εταιρείες, προσθέτουν ζάχαρη ως το δεύτερο συστατικό.

«Λαστιχένιες» καραμέλες

Θυμάστε τις λαστιχένιες «Coca Cola» και τα «σκουλήκια» που τρώγαμε μικροί; Δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχουν ζάχαρη, τόσο γλυκά που είναι. Ξέρετε όμως σε τι ποσότητα; Για κάθε 10… σκουλήκια, προσλαμβάνετε και 44 γραμμάρια ζάχαρης.
Μπάρες δημητριακών

Αυτή η δημοφιλής λιχουδιά, που συχνά προτιμάται και σε περιόδους δίαιτας, δεν αποτελείται μόνο από βρώμη ολικής άλεσης. Μία μπάρα μπορεί να περιέχει 12 γραμμάρια (ή και πολύ περισσότερο) ζάχαρης, γι’ αυτό να είστε σίγουροι πως συμβουλεύεστε την ετικέτα πριν καταβροχθίσετε ένα ολόκληρο κουτί.

Ενεργειακά ποτά

Κι ένα μόνο να πιείτε, θα νιώσετε να γεμίζετε ενέργεια -σε μεγάλο βαθμό όχι εξαιτίας της καφεΐνης, αλλά της ζάχαρη. Ορισμένοι τύποι μάλιστα, περιέχουν ακόμη και 83 γραμμάρια ζάχαρη. Πρόκειται για μια πραγματική… βόμβα ζάχαρης.
social

clickatlife
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα
Δημοσιεύσεις: 11510
Εγγραφή: 16 Μαρ 2010 8:35 pm

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Είπαμε να περιέχουν ζάχαρη, αλλά τέτοια ποσοστά είναι υπερβολικά ! @-) @-) @-)


Αλεξιάκι μας :* :* :* >:d<
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 29992
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ευχαριστούμε Αλεξιάκι >:d< >:d< >:d<
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23473
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Καλά, αυτές οι μπάρες δημητριακών, μεγάλη απάτη... Κάποτε τις ξεκίνησα για να χάσω κιλά... Και τις σταμάτησα γιατί άρχισα να βάζω κιλά. :o)

Πάντως βρε παιδάκι μου, έτσι που διαβάζω από εδώ και από εκεί τέτοιες λίστες, καταλήγει κανείς ότι τελικά μόνο τα φρούτα είναι υγειινά για να τα τρως. :-??
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Valia

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Valia »

ακόμα και τα σωματίδια αέρα είναι ανθυγιεινά στις μέρες μας! X(
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24615
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

SOS για το διακετύλιο – τεχνητό άρωμα βουτύρου

pop kornΔιακετύλιο: Εγκεκριμένο τεχνητό άρωμα βουτύρου που προστίθεται στα τρόφιμα, ιδιαίτερα στα ποπ-κορν, στις μαργαρίνες αλλά και σε πολλά άλλα, για να προσδώσει την ψευδαίσθηση γεύσης και μυρωδιάς φρέσκου βουτύρου στους καταναλωτές!

O Codex Alimentarius Ξαναχτύπησε!

Συνέπειες αυτού: βαριά αποφρακτική βρογχιολίτιδα που καταλήγει σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των πνευμόνων και θάνατο, βλάβη σε πολλές από τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας, και ενδεχομένως νόσος του Αλτσχάιμερ.

H Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΝΚΗ ΚΡΗΤΗΣ) πιστή στην πρόθεση της να ενημερώνει με επιστημονική ακρίβεια τους καταναλωτές, αδιαφορώντας αν αυτό θίγει οικονομικά ή βιομηχανικά συμφέροντα, δίνει στην δημοσιότητα σήμερα ένα άκρως ανησυχητικό επιστημονικό εύρημα το οποίο επεξεργάστηκε η συμβουλευτική για την ασφάλεια των τροφίμων ομάδα της.

margariniTo διακετύλιο (2,3 βουτανοδιόνη) είναι ένα τεχνητό άρωμα βουτύρου που προστίθεται στις συσκευασίες ποπ-κορν για φούρνους μικροκυμάτων, στις μαργαρίνες αλλά και σε πολλά άλλα διατροφικά προϊόντα για να προσδώσει την ψευδαίσθηση γεύσης και μυρωδιάς φρέσκου βουτύρου στους καταναλωτές.

Πολλά εργοστάσια παρασκευής τέτοιων προϊόντων στην Αμερική (Η.Π.Α.) έχουν ήδη σταματήσει να χρησιμοποιούν το συνθετικό διακετύλιο επειδή έχει συνδεθεί με βλάβες του πνεύμονα των ατόμων που εργάζονται στα εργοστάσια αυτά [1]. Σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention των Η.Π.Α. ακόμη και σύντομα χρονικά διαστήματα έκθεσης στο διακετύλιο μπορούν να προξενήσουν βαριά αποφρακτική βρογχιολίτιδα (Bronchiolitis Obliterans), μια προϊούσα πνευμονική βλάβη που σε μερικούς εργαζόμενους καταλήγει σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των πνευμόνων και θάνατο [2].

Όμως δυστυχώς υπάρχει αναφορά που για πρώτη φορά συνδέεται η ουσία αυτή με βλάβες σε απλούς καταναλωτές και όχι μόνο σε επαγγελματίες στην βιομηχανία τροφίμων. Μόλις τον περασμένο μήνα σε δικαστήριο του Κολοράντο εκδικάστηκε αποζημίωση περίπου 7,2 εκ. δολαρίων σε έναν αμερικανό πολίτη, ο οποίος κατανάλωνε περίπου δύο σακουλάκια ποπ-κορν καθημερινά για 10 χρόνια, και έπαθε σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες που αποδόθηκε στην εισπνοή του τεχνητού αρωματικού του βουτύρου που υπήρχε στη συσκευασία του ποπ-κορν [3].

Το ζήτημα λαμβάνει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις καθότι νέες έρευνες του Πανεπιστημίου της Μινεσότα [4, 5] δείχνουν ότι το διακετύλιο επηρεάζει πολλές από τις λειτουργίες που αφορούν την υγεία του εγκεφάλου μας, και ενδεχομένως είναι μια ουσία που σχετίζεται με μηχανισμούς που προκαλούν νόσο του Αλτσχάιμερ. Όχι μόνο μπορεί το διακετύλιο να διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, (ο οποίος έχει σαν σκοπό να κρατά τις τοξίνες μακριά από τον εγκέφαλο μας), αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει λανθασμένη πτύχωση των πρωτεϊνών και παραγωγή παθολογικών πρωτεϊνών στον εγκέφαλο, όπως ακριβώς παρατηρείται στην νόσο Αλτσχάιμερ. To διακετύλιο αναστέλλει εκτός των άλλων τους μηχανισμούς που αδρανοποιούν την επικίνδυνη ουσία β-αμυλοειδές (β-Amyloid) από τον εγκέφαλο μας, η αυξημένη εναπόθεση της οποίας συνδέεται με τις εκφυλιστικές εγκεφαλοπάθειες όπως η νόσος Αλτσχάϊμερ.

Κίνδυνο για την υγεία τους διατρέχουν άμεσα οι εργαζόμενοι σε εργοστάσια τροφίμων πχ. παραγωγή πόπ-κορν που εκτίθενται σε υψηλές συγκεντρώσεις πτητικών αερίων αρωμάτων βουτύρου που περιέχουν το διακετύλιο. Επαγγελματικό κίνδυνο διατρέχουν και οι σεφ ή μάγειροι που επεξεργάζονται μαργαρίνες και άλλα λιπαρά τα οποία είναι αρωματισμένα τεχνικώς με την ουσία αυτή. Δεν είναι πλήρως τεκμηριωμένο αυτή τη στιγμή αν η κατανάλωση, από τους απλούς καταναλωτές, τροφίμων που περιέχουν διακετύλιο αυξάνει τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ ή νόσων του πνεύμονα. Όμως το πειραματικό εύρημα ότι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη πλακών του εγκεφάλου που συνδέονται με τη νόσο του Alzheimer ακόμη και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις είναι εξαιρετικά ανησυχητικό.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΝΚΗ ΚΡΗΤΗΣ) προτίθεται σύντομα να καταθέσει σχετικό επιστημονικό φάκελο σε όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και να ζητήσει την λήψη σχετικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των καταναλωτών. Για όσους θέλουν να ενημερωθούν περαιτέρω προτείνουμε να συμβουλευτούν την ενδεικτική βιβλιογραφία που παρατίθεται.

Βιβλιογραφία

1. Flavoring-Related Lung Disease

2. Flavoring-Related Lung Disease: Information for Healthcare Providers

3. 'Popcorn Lung' Lawsuit Nets $7.2M Award - ABC News http://abcnews.go.com/blogs/headlines/2 ... -2m-award/" onclick="window.open(this.href);return false;

4. More SS, Raza A, Vince R. “The butter flavorant, diacetyl, forms a covalent adduct with 2-deoxyguanosine, uncoils DNA, and leads to cell death”. J Agric Food Chem. 2012 Mar 28;60(12):3311-7. Epub 2012 Mar 13.


5. More SS, Vartak AP, Vince R. “The Butter Flavorant, Diacetyl, Exacerbates β-Amyloid Cytotoxicity” Chem Res Toxicol. 2012 Oct 15;25(10):2083-91. doi: 10.1021/tx3001016. Epub 2012 Jul 6.pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx3001016

πηγή- biozo .gr
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24615
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.


Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.


Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;

Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον


1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.


2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.


3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.


4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.


5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.


6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.


7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.


8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).


9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφάνια νόσου.

10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).


11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.

12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.

14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.


Το πολύ ενδιαφέρον μέρος


Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.

Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

Πηγή : Βοτανολόγιο
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 31562
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 8:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Fotinoula »

και τώρα τελευταία πολύ το σκεφτόμουν για την μαργαρίνη


Ευχαριστούμε Αλεξιάκι :x :x :x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24615
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Ναι βρε Φωτεινούλι μου ,
δεν μας χρειάζεται καθόλου ,αφού έχουμε το πολύτιμο ελαιόλαδο μας
που κάνει για όλα τα φαγητά , είναι γευστικό και ευεργετικό και πιο πολύ ωμό
κι αν θέλουμε κάποιες φορές βαζουμε λίγο βούτυρο :* >:d< >:d< >:d<
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Valia

Re: ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δημοσίευση από Valia »

κάτι ήξερα που συχενόμουν τα ποπ κορν!!! έχεις δίκιο Αλεξία μου, αφού έχουμε το καλύτερο ελαιόλαδο, δεν υπάρχει λόγος για υποκατάστατα!!!

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”