Τα συναισθήματα δεν ελέγχονται, είναι η αυθόρμητη έκφραση του εαυτού μας και ένας από τους ελάχιστους αγγελιαφόρους της ψυχής (μπορεί και ο μόνος). Όσο τα εμποδίζουμε, τα φιλτράρουμε, τα ταξινομούμε, και δεν τα αποδεχόμαστε, απομακρυνόμαστε από την Ουσία μας και κλείνουμε τα αυτιά μας στην ψυχή μας. Και μετά αισθανόμαστε κενοί, θυμωμένοι, απαγοητευμένοι, και ψάχνουμε τι μας φταίει. Και όλα αυτά τα συναισθήματα που δεν βγήκαν γιατί "δεν πρέπει να αισθάνεσαι έτσι", και όλα αυτά τα συναισθήματα που τα βιάσαμε να βγουν γιατί "πρέπει να αισθάνεσαι έτσι", δημιουργούν ένα τεράστειο κουβάρι μέσα στο υποσυνείδητο, που μετά μας παίρνει και μας σικώνει. Και άντε μετά να βιώσεις αγνά και πραγματικά την ζωή.
Τα συναισθήματα δεν ελέγχονται, απλά αναδύονται από τα βάθη μας. Και φωτίζουν τον δρόμο της Επιστροφής. Ναι, μπορεί να γίνονται τα χίλια μύρια "καλά" στην ζωή σου, αλλά εσύ να αισθάνεσαι άδειος - ή να σου τυχαίνουν όλες οι "συμφορές" και εσύ να αισθάνεσαι ανακούφηση και ηρεμία. Αυτό όμως δεν είναι καραδικασταίο, και αμα το θάψεις κάτω από τόνους ενοχών, θα χάσεις την υπέροχη ευκαιρία που σου δίνεται: να ερευνίσεις γιατί αισθάνεσαι έτσι.
Ούτως ώστε να μπορέσεις να ξεμπερδέψεις μία μέρα το κουβάρι μέσα σου. Και να βρεις την ψυχή σου, και την ευτυχία. Μόνο τότε είσαι ευτυχισμένος: όταν είσαι ευτυχής επιδή ΕΙΣΑΙ, και όχι επιδή "πρέπει να είσαι".
Για αυτό μην μου ξαναπεί κανείς "θα έπρεπε να είσαι έτσι ή αλλιώς". Εκείνη την στιγμή έτσι ΕΙΜΑΙ, και αυτό δεν αλλάζει. Και ούτε με νοιάζει πως "θα έπρεπε να είμαι", γιατί δεν πιστεύω στην ισχύ της λέξης "πρέπει". Και προτιμώ να είμαι ειληκρινής με τον εαυτό μου, παρά να καταπιέσω τα συναισθήματά μου και να τα "φτιάξω" έτσι ώστε να συμφωνούν με τις επιταγές των κοινωνικών "πρέπει".