ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21691
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Evoula »

Η "καταιγίδα" των μέτρων έρχεται. Τι ανησυχεί τη κυβέρνηση και πως "μπλέκουν" τις Ένοπλες Δυνάμεις


Η Ανγκέλα Μέρκελ έφυγε, η ανακοίνωση και η επιβολή των νέων μέτρων έρχεται. Η αντίστροφη μέτρηση για να ακούσουμε και επισήμως τι μας περιμένει από τη νέα “καταγίδα” μέτρων έχει αρχίσει και το ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν και πόσο έντονες θα είναι.

Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι ανησυχεί και αυτό φάνηκε και από την απόφασή της να αποκλείσει σχεδόν όλη τη πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ. Αυτή η απόφαση δεν είναι η μόνη ένδειξη της κυβερνητικής αγωνίας για τη διαχείριση του αρνητικού κλίματος και των αντιδράσεων που ενδεχομένως θα προκύψουν από τα νέα εξοντωτικά μέτρα.

Η κυβερνητική νευρικότητα είναι εμφανής και από την επιλογή της σκληρής στάσης που έχει επιλέξει να τηρήσει στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε αντίδρασης ξεπερνά κατά τη κρίση της τα όρια. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την εισβολή στο ΥΕΘΑ και την κατάληψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ είναι ενδεικτικός. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι το κράτος δεν πρόκειται να αδρανήσει σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Το κακό είναι ότι αυτό το σχέδιο εφαρμόζεται με εμφανές έλλειμμα ψυχραιμίας, που απειλεί πλέον και τον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ. Η επίδειξη “πυγμής και αποφασιστικότητας” εκδηλώνεται πρωτίστως μέσω ΕΔ τα τελευταία 24ωρα και πιθανότατα θα εκδηλωθεί και εντός του στρατεύματος σύντομα.

Η μετατροπή του ΥΕΘΑ σε “απόρθητο οχυρό” , με στρατιώτες να φυλάνε σκοπιές “εφ΄ όπλου λόγχη” μαζί με Ειδικές Δυνάμεις, η παρουσία τεθωρακισμένων στις πύλες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και η άνευ λόγου και αιτίας ενεργοποιηση των στρατιωτικών κατασταλτικών ομάδων διαδηλωτών, δημιουργούν μια εικόνα που είναι πολύ μακρυά από την εικόνα που οι Έλληνες πολίτες έχουν διαμορφώσει για τις ΕΔ. Άλλο η αποτελεσματική φρούρηση του ΥΕΘΑ που επιβάλλεται κι άλλο η προβολή ενός “σιδηρόφρακτου” στρατιωτικού μηχανισμού που “απειλεί” με μια δρασκελιά να περάσει τη πύλη του ΥΕΘΑ από μέσα προς τα έξω.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21691
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Evoula »

Άρχισε η εκπαίδευση των "χακί ΜΑΤ" εντός του ΥΕΘΑ! Ποιοι τους εκπαιδεύουν Ιαχές και ποδοβολητά πίσω από το κεντρικό κτίριο του ΥΕΘΑ.

Άρχισε η σκληρή κι επίπονη εκπαίδευση των “χακί ΜΑΤ” από σήμερα το πρωί. Η εκπαίδευση γίνεται εντός του ΥΕΘΑ, μπροστά από τις εγκαταστάσεις των ταγμάτων ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ.

Ο εκπαιδευτής της 71ης Ταξιαρχίας από το πρωί εκπαιδεύει τη πρώτη διμοιρία των στρατονόμων, σε μάχες…σώμα με σώμα με γκλομπ και ασπίδες, αλλά και χωρίς αυτές!

Μαζί με τον εκπαιδευτή της 71ης Ταξιαρχίας, υπάρχουν και δύο με πολιτικά, για τους οποίους οι αξιωματικοί που από το πρωί …χαζεύουν την σκληρή εκπαίδευση υποθέτουν ότι προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία.

Γιατί επελέγη το ΥΕΘΑ και όχι το στρατόπεδο της στρατονομίας; Για να αποφευχθούν τα αδιάκριτα βλέμματα.

Πότε θα είναι έτοιμη η πρώτη διμοιρία των “χακί ματ”; Πολύ γρήγορα.

http://www.onalert.gr/stories/xaki-mat-epaideysi" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21691
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Evoula »

Διαδηλώτρια χρησιμοποιείται ως ανθρώπινη ασπίδα από τα ΜΑΤ - όλο το χρονικό

Με πλήθος φωτογραφιών ως αδιάψευστους μάρτυρες, αποκαλύπτεται μια ακόμα όψη των σκληρών πρακτικών της ελληνικής αστυνομίας. Αφού συλλαμβάνουν διαδηλώτρια στην Λ. Αμαλίας, τη σέρνουν μαζί τους ως τη Μητροπόλεως, αποδοκιμάζονται από τον κόσμο και όταν φεύγουν μερικές πέτρες εναντίον τους χρησιμοποιούν τη συλληφθείσα ως ανθρώπινη ασπίδα. Και σήμερα, Τετάρτη πρωί, ο υπουργός Ν. Δένδιας ακόμα δεν γνωρίζει τίποτα.

Η διαδηλώτρια συλλαμβάνεται στην Αμαλίας, μετά το τραμ, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο με τον τρόπο που βλέπετε στις φωτογραφίες, από άνδρα των ΜΑΤ που έχει στο κράνος κίτρινο τρίγωνο (σήμα διμοιρίας) και αριθμό 1236. Προσέξτε το κεφαλοκλείδωμα του σιδερόφραχτου αστυνομικού στο λαιμό της κοπέλας.


Εικόνα

Κοιτάξτε προσεκτικά τι γράφει το λουρί του ΜΑΤατζή: KILLER

Εικόνα

Κατόπιν, την κατεβάζουν από την Ξενοφώντος, περνάνε κάθετα τη Φιλελλήνων κι εκεί είναι που οι ΜΑΤατζήδες τη χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα, μερικά μέτρα πριν από τη Νίκης.


Εικόνα


Το περιστατικό, όπως το περιγράψαμε από χθες στο left.gr


Ο κόσμος που βρισκόταν κοντά τους εκείνη τη στιγμή τους αποδοκίμαζε επειδή είναι και μικρή σε ηλικία, έγινε φασαρία, ήρθαν νεαροί κι άρχισαν να πετάνε πέτρες στα ΜΑΤ. Εκείνη τη στιγμή, ο ΜΑΤατζής κάνει μεταβολή και τη βάζει μπροστά του...

Όταν τελειώνει εκεί η ιστορία, συνεχίζουν, στρίβουν τη Νίκης δεξιά, βγαίνουν Μητροπόλεως, κάτω από τη πλατεία Συντάγματος, ανεβαίνουν Βασιλέως Γεωργίου κι εκεί στο φράχτη με άλλους συλληφθέντες πάνε για την κλούβα.



Εως σήμερα το πρωί, ενώ από χθες το βράδυ το περιστατικό έχει διαδοθεί ευρέως μέσω Διαδικτύου, ο κ. Δένδιας δεν γνώριζε τίποτα, όπως δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, και έσπευδε να διαβεβαιώσει ότι δεν ισχύουν «διπλά στάνταρ» σε σχέση με τους πολίτες όταν αστυνομικοί παραβαίνουν τη νομιμότητα (αν και το παραπάνω περιστατικό δύσκολα περιγράφεται απλώς ως παράβαση της νομιμότητας...)

http://www.left.gr/article.php?id=9460" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21691
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Evoula »

Τι είδε η Guardian που δεν βλέπουν τα ελληνικά ΜΜΕ...

Πρωτοσέλιδο θέμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian είναι η καταγγελία 15 μελών αντιρατσιστικής κίνησης που αποκαλύπτουν ότι υποβλήθηκαν σε «βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Άμπου Γκράιμπ» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά την προσαγωγή τους από τηναστυνομία στη διάρκεια συμπλοκών με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι άλλα άτομα, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες με διαδηλώσεις την επομένη ξυλοκοπήθηκαν και αναγκάστηκαν να γδυθούν και να σκύψουν μπροστά σε αξιωματούχους και άλλους κρατούμενους στο ίδιο αστυνομικό τμήμα.

Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατήθηκαν μετά τη μοτοπορεία στον Αγιο Παντελεήμονα, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ως απάντηση στην επίθεση κατά του πολιτιστικού κέντρου της τανζανικής κοινότητας. Οι ίδιοι δήλωσαν στον Guardian ότι ένας αστυνομικός τους χαστούκισε και τους χτύπησε, ενώ άλλοι πέντε ή έξι κοιτούσαν και τους έφτυναν.

Κατήγγειλαν επίσης ότι τους κράτησαν ξύπνιους ολόκληρη τη νύχτα, «ρίχνοντας» στα μάτια τους φως με φακούς και λέιζερ και τους έκαψαν στα χέρια με αναπτήρα.

Η απειλή... Χρυσή Αυγή

Οι αστυνομικοί τους βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και απείλησαν να αναρτήσουν τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και να δώσουν τις διευθύνσεις της κατοικίας τους στη Χρυσή Αυγή.
Ο Guardian αναφέρει ότι οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά τους υπό το φόβο αντιποίνων από την αστυνομία ή τη Χρυσή Αυγή.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την άνοδο της δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Επισημαίνεται επίσης η τρίτη θέση που έλαβε σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασανιστήρια και σεξισμός


Η μία από τις δύο γυναίκες που προσήχθησαν αποκάλυψε ότι οι αστυνομικοί την προσέβαλαν με σκληρά σεξουαλικά σχόλια και την τράβηξαν πίσω από τα μαλλιά όταν επιχείρησε να αποφύγει την κινηματογράφησή της.


Επίσης δήλωσε ότι τους αρνήθηκαν ακόμη το νερό και πρόσβαση σε δικηγόρο επί 19 ώρες. «Ήμασταν τόσο διψασμένοι που ήπιαμε νερό από τους τουαλέτες» δήλωσε η γυναίκα.

Βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και για τη δεύτερη ομάδα των αλληλέγγυων διαδηλωτών


«Όλοι έπρεπε να περάσουμε από έναν αστυνομικό που μας έβαζε να γδυθούμε στο διάδρομο, να σκύψουμε με την πλάτη μπροστά σε όλους όσοι ήταν εκεί. Μας έκανε ό,τι ήθελε -μας χαστούκιζε, μας χτύπαγε, μας έλεγε να μην τον κοιτάμε, να μην καθόμαστε με σταυρωμένα πόδια. Άλλοι αστυνομικοί που ήλθαν δεν έκαναν τίποτα.


Κοιτούσαμε ο ένας στον άλλο με την άκρη του ματιού μας για να πάρουμε κουράγιο. Μας είχε εκεί για πάνω από δύο ώρες. Απαντούσε σε κλήσεις στο κινητό του και έλεγε «είμαι στη δουλειά και τους πηδ...., τους πηδ... καλά. Στο τέλος μόνο σε τέσσερις από εμάς ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής. Ήταν μία ημέρα από το παρελθόν, από τη χούντα των συνταγματαρχών» δήλωσε ένας συλληφθείς.


Η Guardian αναφέρει ότι η αστυνομία δεν δέχτηκε τις καταγγελίες και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μανούρας, δήλωσε ότι «δεν υπήρξε ουδεμία άσκηση βίας από την αστυνομία κατά οιουδήποτε στη ΓΑΔΑ».

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις συνηγόρων των συλληφθέντων, οι οποίοι επισημαίνουν πως η συστηματική κακομεταχείριση Ελλήνων από την Αστυνομία ήταν σπάνια μέχρι φέτος και ότι οι προσαχθέντες υπέστησαν ταπείνωση τύπου Άμπου Γκράιμπ, αναφερόμενος στο διαβόητο κέντρο κράτησης όπου Ιρακινοί βασανίζονταν από Αμερικανούς στρατιώτες στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.


«Αυτή δεν είναι μόνο μία υπόθεση αστυνομικής βαναυσότητας του είδους που ακούμε εδώ και εκεί σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά. Έχουμε τις φωτογραφίες, έχουμε τις αποδείξεις των όσων συμβαίνουν στους ανθρώπους που συλλαμβάνονται να διαδηλώνουν κατά της ανόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της αστυνομίας, με τη συνεργασία του δικαστικού συστήματος» λέει ο δικηγόρος Δημήτρης Κατσαρής.

Ένας εκ των συλληφθέντων διαδηλωτών, γύρω στα 30, λέει: «Οι δημοσιογράφοι εδώ δεν μεταδίδουν τέτοια πράγματα. Πρέπει να τους πείτε τι συμβαίνει εδώ, σε μία χώρα που έχει υποφέρει τόσα πολλά από το ναζισμό. Κανείς δεν θα δώσει σημασία εάν δεν μεταδώσετε αυτά τα πράγματα στο εξωτερικό».

Εικόνα


Εδώ το ρεπορτάζ της Guardian
http://www.guardian.co.uk/world/2012/oc ... ure-police" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21691
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Evoula »

Τους στρίβανε τα χέρια με τις χειροπέδες για να μη μιλήσουν

Χθες, την ώρα που μία διμοιρία ΜΑΤ προχωρούσε σε προσαγωγές 4 νεαρών ατόμων, πολίτες ζητούσαν από τα παιδιά να φωνάξουν δυνατά τα ονόματά τους, ώστε να ενημερωθούν δικηγόροι.

Ωστόσο, οι προσαχθέντες δεν απαντούσαν και δε μιλούσαν καθόλου. Ο λόγος; Λίγο νωρίτερα είχαν απειληθεί από τα ΜΑΤ ότι θα ξυλοκοπηθούν άγρια αν πουν τα ονόματά τους.

Αλλά επειδή μόνο οι απειλές δεν έφταναν, την ώρα που οι πολίτες ζητούσαν να μάθουν τα ονόματα, οι ΜΑΤατζήδες έστριβαν τις χειροπέδες που είχαν περάσει στα χέρια των προσαχθέντων, προκαλώντας τους έντονο πόνο και δίνοντας σήμα ότι δεν πρέπει να μιλήσουν.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Βικούλα
Δημοσιεύσεις: 26072
Εγγραφή: 08 Φεβ 2012 4:24 pm

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Βικούλα »

:-o :-o :-o
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα
Δημοσιεύσεις: 30036
Εγγραφή: 16 Αύγ 2011 6:45 pm

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:-( :-( :-(
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88557
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Vasoula »

Τίποτα δεν άλλαξε από τότε...ίδια ακριβώς! =((
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24669
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Δυστυχώς , αν και έχουμε περάσει τόσα ,
πόλεμοι , εφτά χρόνια τυρανία και μαυρίλα ,
δεν έχουμε πάρει τα μαθήματά μας
δεν έχουν διδαχθεί από τα λάθη μας :cry: :cry:
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15907
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 7:29 pm
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

=((
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
elenaki
Δημοσιεύσεις: 7152
Εγγραφή: 08 Φεβ 2010 6:10 pm

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από elenaki »

Τι ζουμε Θεε μου... :cry: =((
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
AMALIA
Δημοσιεύσεις: 21571
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 1:14 pm
Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από AMALIA »

... =((
Valia

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Valia »

οι τακτικές είναι γνωστές, δεν μπορώ να πω ότι σοκάρομαι... δυστυχώς!! :cry:
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 33632
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 2:43 pm

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από Annoula »

:cry: :cry: =(( =((
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 20 Ιαν 2011 9:38 am
Τοποθεσία: ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ

Re: ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

και τα χειρότερα έρχονται.... 8-x
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”