ΦΑΛΟΥΝ ΓΚΟΝΓΚ

Άβαταρ μέλους
Sofoula
Δημοσιεύσεις: 8248
Εγγραφή: 09 Φεβ 2010 12:08 pm
Τοποθεσία: Quinto sol

ΦΑΛΟΥΝ ΓΚΟΝΓΚ

Δημοσίευση από Sofoula »

Το Φάλουν Γκονγ ή Φάλουν Ντάφα είναι μια μορφή ενεργειακής εξάσηκησης.

Γνώρισε μία χωρίς προηγούμενο απήχηση στιν Κίνα την δεκαετία του '90. Οι επίσημες στατιστικές έδειχναν ότι κάθε μέρα περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι το ασκούσαν στα δημόσια πάρκα.

Τον Ιούλιο του 1999, ο τότε ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, Ζιάνγκ Ζεμίν, ξεκινάει μια μαζική και βάναυση εκστρατεία για την εξάλειψη αυτής της παραδοσιακής πνευματικής εξάσκησης.

Παρόλο που το Φάλουν Γκονγκ δεν υιοθετεί οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία, ο Ζιάνγκ το θεώρησε απειλή για το καθεστώς της Κίνας, λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς του, της ανεξαρτησίας του από το κράτος και των πνευματικών αρχών που πρεσβεύει, οι οποίες είναι αντίθετες με εκείνων του απολυταρχικού καθεστώτος.

Μιλώντας με μια φίλη μου κινέζα, μου είπε πως στην Κίνα θεωρείται ως μια αίρεση, πολύ επικίνδυνη τόσο για όσους την ασκούν, όσο και για όσους μπορεί να έρθουν σε επαφή με κάποιον ασκούμενο. Έχει γίνει προπαγάνδα, ώστε ο κόσμος να πιστεύει πως η μέθοδος αυτή οδηγεί τους ανθρώπους σε αυτοκτονίες και επαναστάσεις, επιβλαβείς για το σύνολο της κοινωνίας.

Αυτό που με σόκαρε περισσότερο, από όσα μου είπε, ήταν πως, όταν έγινε το 1999 μια διαμαρτυρία στο beijing tian anmen square, 5 άνθρωποι αυτοπυρπολήθηκαν, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πράξεις της κυβέρνησης. Όμως τα μμε είπαν πως οι "εκατοντάδες" άνθρωποι που αυτοπυρπολήθηκαν, το έκαναν επειδή το Φάλουν Γκονγκ τους το επέβαλλε.

Εδώ και 13 χρόνια έχουν γίνει τρομακτικές πράξεις, στο όνομα της δήθεν δικαιοσύνης. Όπως έγραψε και στην εφημερίδα The Guardian ο Edward Mcmillan Scott (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου):
Οι υποστηρικτές του Φάλουν Γκονγ φυλακίζονται επανειλημμένα εξαιτίας των πιστεύω του και αποτελούν την πλειοψηφία των φυλακισμένων που υπόκεινται σε βασανιστήρια. Αποτελούν όμως και τα κύρια θύματα ενός από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - της συγκομιδής ανθρωπίνων οργάνων από φυλακισμένους για να προμηθεύσουν την ταχέως αυξανόμενη εμπορία μοσχευμάτων της Κίνας. Τα μοσχεύματα ξεπερνούν τα 10.000 τον χρόνο και καθώς μια καρδιά μπορεί να κοστίζει έως και 120.000 ευρό, αποτελεί επικερδή επιχείρηση για τον στρατό της Κίνας, που οργανώνει την συγκομιδή και εισπράττει τα κέρδη.

Απ'ότι βλέπω δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια άσκησης πίεσης μέσω υπογραφών. Μόνο το 2007 η Διεθνής Αμνηστεία κατάφερε να εμποδίσει την πώληση "ειδικών όπλων" (εργαλείων βασανισμού), από την Ευρώπη στην Κινέζικη κυβέρνηση, θέτωντας σε ισχύη τον νόμο No. 1236 του 2005, περί πώλησης αντικειμένων που θα μπορούσαν να ασκήσουν οποιαδήποτε σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση.

Αν βρω κάτι περισσότερο, θα επανέλθω. @};-
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: ΦΑΛΟΥΝ ΓΚΟΝΓΚ

Δημοσίευση από Vasoula »

μια μέθοδος περίπου σαν το ρέικι, απλά δεν γράφει αν είναι μυητική...

πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να απαγορευτεί, αλλά θα μου πεις τι περιμένεις απο κομμουνιστές...Αν είχε πραγματικά ιδανικά ο εφαρμοσμένος κομμουνισμός θα είχε επιτύχει στις χώρες που εφαρμόστηκε...


για όποιον ενδιαφέρεται

http://www.falundafa.org/book/gre/flg_4.htm" onclick="window.open(this.href);return false;


ευχαριστούμε Σοφάκι >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”