ΣΕΜΙΟΝ ΝΤΑΒΙΝΟΒΙΤΣ ΚΙΡΛΙΑΝ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88806
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

ΣΕΜΙΟΝ ΝΤΑΒΙΝΟΒΙΤΣ ΚΙΡΛΙΑΝ

Δημοσίευση από Vasoula »

Σεμιόν Νταβίνοβιτς Κίρλιαν, (Semyon D. Kirlian)


Ο Σεμιόν Νταβίνοβιτς Κίρλιαν και η Βαλεντίνα Κρισάφοβνα Κίρλιαν, από το Κρασοντάρ της Ρωσίας, είναι αυτοί που ανακάλυψαν τη φωτογράφηση της αύρας, δηλαδή μια μέθοδο αποτύπωσης πάνω σε φιλμ της ενεργειακής κορώνας εκπομπής, από τα φυτά μέχρι τον άνθρωπο. Οι παραψυχολόγοι ονόμασαν αυτήν την κορώνα εκπομπής βιοενέργεια. Ο Κίρλιαν ήταν μηχανικός και η Βαλεντίνα δασκάλα, αλλά εργάστηκε και σαν βοηθός του. Ήταν πάντα πολύ απορροφημένοι από τα πειράματά τους και αυτό φαίνεται επειδή η Βαλεντίνα πέθανε από κατάρρευση του νευρικού της συστήματος, λόγω μεγάλης χρονικής περιόδου έκθεσης σε ρεύμα υψηλών βολτ.

Μετά το θάνατο της γυναίκας του ο Κίρλιαν πείστηκε για τη ζωή μετά θάνατο. Αυτό το αντιλήφθηκε μετά από μακρά παρατήρηση της τελευταίας αναλαμπής της αύρας ενός φυτού που πέθαινε. Είχε πειστεί ότι η βιοενέργεια που δημιουργεί τις αύρες των έμβιων όντων ποτέ δεν χάνεται. ’ρα, η ψυχή είναι αθάνατη.

Ο Κίρλιαν άρχισε σαν τοπικός πολυτεχνίτης, ένας αυτοδίδακτος επισκευαστής με μαγικό άγγιγμα. Αν και είχε παρακολουθήσει μόνο τέσσερα χρόνια στο σχολείο, επισκεύαζε τα πάντα και ό,τι δεν ήξερε το φανταζόταν.
Έτσι, όταν φτιάχτηκε ένα καινούριο νοσοκομείο στην πόλη του και τα μηχανήματά του δεν λειτουργούσαν, πήγε ο Κίρλιαν και τα επισκεύασε. Η ικανότητά του διαδόθηκε και έγινε ο περιοδεύων επισκευαστής κάθε ιατρικού ινστιτούτου της πόλης. Μετά από κάποια χρόνια, αφού εδραιώθηκε στη δουλειά του, παντρεύτηκε.

Ένα απόγευμα, ενώ επισκεύαζε μια γεννήτρια υψηλής συχνότητας, μιας ηλεκτρικής συσκευής μασάζ, τον χτύπησε τυχαία μια ηλεκτρική εκκένωση. Δεν πόνεσε, αλλά είδε όμορφα πυροτεχνήματα που σκέφτηκε ότι θα άξιζε να καταγραφούν. Πώς όμως θα τα φωτογράφιζε; Έπρεπε να έχει απόλυτο σκοτάδι, γυάλινες πλάκες και το αντικείμενο που ήταν να καταγραφεί, να πιεστεί πάνω στην πλάκα. Και φυσικά στην αρχή το αντικείμενο θα ήταν αυτός. Αυτό που είδε στη φωτογραφία ήταν τα οστά του χεριού και μια μυστηριώδης αύρα που περιέβαλλε τα δάχτυλα.

Το 1940 οι Κίρλιαν άρχισαν συστηματικά τις έρευνες και ανακάλυψαν ότι και τα φυτά εξέπεμπαν την ίδια αύρα. Δεν ήξεραν τι ήταν, αλλά ένιωθαν σαν να ψηλαφούσαν τη ζωή. Έτσι, άρχισαν να εξετάζουν ζευγάρια φύλλων. Σε μια περίπτωση ένα από τα δύο έδωσε διαφορετικά στοιχεία, ενώ ήξεραν ότι τα φύλλα που ήταν από το ίδιο κλαδί έδιναν ίδια αποτελέσματα. Τότε, ανακάλυψαν ότι το ένα είχε προσβληθεί από μικροοργανισμούς. Έτσι, γεννήθηκε το δεύτερο στάδιο της έρευνάς τους, η διάγνωση. Τότε όμως ξέσπασε ο πόλεμος και η έρευνα σταμάτησε. Μετά από πέντε χρόνια ξανάρχισαν. Μόνο το 1948 μπόρεσαν οι Κίρλιαν να κατασκευάσουν ένα μοντέλο της συσκευής τους που στάλθηκε στη Μόσχα για έγκριση.

Κάνοντας μια στροφή προς το έγχρωμο φιλμ, που πρόσφερε πολλές δυνατότητες, άλλαξαν τη διαδικασία σε παρατήρηση κάτω από μικροσκόπιο εικόνων πάνω στη φωτεινή επιφάνεια λυχνιών κενού και τελικά σε μη οπτικές διαδικασίες. Όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας τους μετέτρεψαν σε επιστήμονες και εφευρέτες ανώτερης τάξης. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως απέκτησαν αμέσως φήμη και περιουσία. Γιατί υπήρχαν κι άλλοι που έκαναν παρόμοιες ανακαλύψεις, όμως δεν κατάφεραν κάτι. Έτσι στα 1960 οι Κίρλιαν αναγνωρίστηκαν από πολλούς εκπροσώπους της επιστήμης.
Γενικά ήταν άνθρωποι με μεγάλη αφοσίωση, μαχητικό πνεύμα και πίστη στη σημασία της ανακάλυψής τους. Συγκεκριμένα, ο Σεμιόν ήταν συνεσταλμένος και ανήσυχος, με μια ήρεμη αξιοπρέπεια στη στάση του. Είχε την ευγενική έννοια του μικρού ανθρώπου που αγωνίζεται να σώσει τον κόσμο. Ήταν περήφανος, αλλά όχι επιδεικτικά, για τα επιτεύγματά του. Ένιωθε ότι δεν είχε σημασία αυτός, αλλά η ανακάλυψή του. Ήταν επιστήμονας, μηχανικός, ένας έξοχος εφευρέτης.

Αργότερα, εγκρίθηκε μια γενική έρευνα του φαινομένου και των πρακτικών εφαρμογών του. Αυτό που ήταν φοβερό ήταν ότι σύμφωνα με τη φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού, το μέγεθος και η φωτεινή λαμπρότητα της άλω έχουν την τάση να μεταβάλλονται. Το δέρμα του ανθρώπου όταν φωτογραφίζεται με έγχρωμο φιλμ αποκαλύπτει ότι τα διαφορετικά τμήματα διακρίνονται από διαφορετικά χρώματα. Επίσης, συναισθήματα όπως ο πόνος και ο φόβος προκαλούν άμεση μεταβολή του χρώματος.

Η μηχανή Κίρλιαν χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα σε πολλούς κλάδους, όπως στη διαστημική τεχνολογία, γεωλογία, μεταλλουργία, στον έλεγχο ασφαλείας σε κάθε βιομηχανία. Επίσης, δοκιμάστηκε σε δικαστικές υποθέσεις για τον έλεγχο φονικών όπλων. Καθώς η μηχανή Κίρλιαν έδειχνε αν ένα άτομο είναι ερωτευμένο ή όχι, θα βοηθούσε και στα ινστιτούτα γάμων. Επίσης, και στη θεραπεία των αλκοολικών και των ναρκομανών.

Μεγάλη βοήθεια παρέχει και στην ιατρική για τη διάγνωση και την πρόληψη των ασθενειών. Όπως ότι τα προσβεβλημένα από καρκίνο κύτταρα, προδίδονται από τις πολύ θαμπές φωτογραφίες που δίνουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ανακαλύψουν ποια άτομα βρίσκονται στο πρωταρχικό στάδιο του καρκίνου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να σωθούν πολλοί άνθρωποι.

Επίσης, βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση της αρχής της φθοράς του σώματος αλλά και του νου. Πολλές νοητικές ασθένειες, και ειδικά η σχιζοφρένεια, μπορούν να διαγνωστούν σε ένα αρχικό στάδιο.

Σε έναν άλλο τομέα που βοηθάει πάρα πολύ είναι στην αρχική κατάσταση των ασθενών πριν τους θεραπεύσουν με ακτινοβολία ενάντια στην υπέρταση, στις διαταραχές των αρθρώσεων, εντερίτιδα και μεταβολικές διαταραχές. Αυτό χρησιμοποιείται για να εκτιμηθεί η επίδραση της ακτινοβολίας αντικειμενικά.

Αυτό που είναι αρκετά ελπιδοφόρο και σημαντικό είναι ότι η μηχανή Κίρλιαν μας έκανε να δούμε τον άνθρωπο και όλα τα έμβια όντα όχι μόνο σαν ύλη αλλά και κάτι άλλο


http://biographies.nea-acropoli.gr" onclick="window.open(this.href);return false;

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “BIOΓΡΑΦΙΕΣ”