Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Συντονιστής: Vasoula

Kostas92
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 27 Ιαν 2012 1:01 am

Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Kostas92 »

Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις ως προς το Ρεικι, γιατί είμαι λίγο μπερδεμένος.
Εγώ προσωπικά "είμαι" Master του Ουσούι Ρεικι, κάτοχος δηλαδή τρίτου βαθμού μετά απο Μύηση.
Το είμαι βρίσκεται σε εισαγωγικά για τον εξής λόγο: Δέν έχω αποδεικτικό χαρτί.
Είναι κάπως μεγάλο το θέμα, ο λόγος με λίγα λόγια, είναι πως η μύηση έγινε χωρίς φυσική επαφή με τον δάσκαλο, και δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσω έτσι, πρωτότυπο έγγραφο για την μύηση.
Εαν σας έρχεται στο μυαλό απάντηση του στυλ, "Δεν έχεις δίπλωμα, δεν είσαι τίποτα", που δυστυχώς μου έχει αναφερθεί πολλές φορές, έχω να πω τα εξής :
Ο Ουσούι δεν είχε δίπλωμα
Ούτε δάσκαλο
Ούτε ήταν special/ημίθεος η άλλα εξτρεμιστικά σχόλια που αναφέρονται από πολλούς.
Ειδικότερα, έχω κάνει Ρεικι σε αρκετά άτομα με σοβαρά προβλήματα, και μου είπαν πως τους βοήθησε αρκετά
Οπότε, πειράζει που δεν έχω δίπλωμα ή πρέπει να πληρώσω το χιλιάρικο που ζητούν οι υπόλοιποι Μαστερ για να αποκτήσω το χαρτί; (η μύηση μου ήταν 100% δωρεάν, καθώς "το Ρεικι είναι για όλους" όπως έλεγε ο δάσκαλος)
Επίσης, όταν κάνω Ρεικι σε κάποιον, συμβαίνουν τα εξής "περίεργα", πάντα κατά λόγια άλλων που εξασκούν το Ρεικι:

Οι θεραπευόμενοι κοιμούνται μέσα σε 10 με 15 λεπτά, χωρίς μουσική.
Δεν θυμούνται τίποτα, σε πολλούς είναι λες και έκλεισαν τα μάτια για ένα μόλις δευτερόλεπτο.
Πετάγονται/συσπάζονται σαν να τους χτυπάει ρεύμα στο μέρος που έχω τα χέρια.
Εαν η τοποθέτηση χεριών γίνει στο κεφάλι, βλέπουν περίεργα όνειρα (φοβίες/ανησυχίες τους, μέχρι και τον εαυτό τους από ψηλά).
Όταν χρησιμοποιώ κρύσταλλο είναι εντονότερο κατά πολλές φορές.
Δεν καταλαβαίνουν ότι το σώμα τους σπαρταρούσε σαν ψάρι κατά την θεραπεία.
Ενώ μπορεί να γίνεται σαματάς κατά την θεραπεία, δεν ξυπνούν μέχρι να σταματήσω, περίπου 5 με 10 δευτερόλεπτα μετά από την απομάκρυνση των χεριών.

Έχω ήδη ψάξει για αυτά που γίνονται, αλλά δεν βρήκα τίποτα, εκτός του ότι είναι συνηθές να νοιώθουν οι θεραπευόμενοι την ενέργεια να τρέχει μέσα τους σαν νερό με κάποιους πρακτικούς του Ρεικι. Με εμένα κάποιες φορές μου έχουν πει πως νοιώθουν μία έντονη φωτιά, αλλά δεν καίει, και μία μόνο φορά, μετά από ώρες πρακτικής στο ίδιο άτομο, παρατήρησα το δέρμα του να είναι ροζ στο τελευταίο σημείο που ακούμπησα, σαν να του έδωσα σφαλιάρα, αλλά υποχώρησε αμέσως.
Κάποιοι μου έχουν πει πως έχει σχέση με το ότι είμαι τοξότης, ζώδιο φωτιάς.
Τα παραπάνω, τί σημαίνουν; Είναι φυσιολογικά;

Επίσης, κάτι που έγινε την ημέρα που πήρα τον 3ο βαθμό:
Υπέφερα από μία κατάσταση όπου ο οργανισμός χρειάζεται πολύ ύπνο, και δεν χαλαρώνει γενικώς, κοιμόμουν μέχρι και 18 ώρες την ημέρα, μόνο και μόνο για να ξυπνήσω πιό κουρασμένος από όταν κοιμήθηκα. Την ημέρα της μύησης στον 3ο βαθμό, ένοιωθα μία υπερβολικά μεγάλη σε ποσότητα ενέργεια κυριολεκτικά να ρέει μέσα μου, σαν να κυλάει σαν το αίμα στις φλέβες μου. Έκανα τρεις ημέρες να κοιμηθώ, και στην 4η κοιμήθηκα μετά από μεγάλη προσπάθεια λόγω του ότι είχα ανησυχήσει μην μπω σε κατάσταση υπερέντασης (το οποίο φοβόμουν πως είχε ήδη συμβεί) και είχα πρόβλημα. Αυτή την περίοδο είχα πολλές νέες εμπειρίες στον διαλογισμό, ώρες ολόκληρες να κυλούν σαν δευτερόλεπτα και διάφορες σκέψεις, τόσο γρήγορες, που ήταν σαν να μην τις έκανα ο ίδιος. Δηλαδή, ήταν σαν απλώς να άκουγα το υποσυνείδητο μου, ήταν στιγμιαίες και αναλυτικές. Όταν σκεφτόμαστε κάτι συνήθως παίρνει όση ώρα θα χρειαζόταν για να το πούμε με λόγια. Σκεφτείτε μια πρόταση, και θα δείτε τον εαυτό σας να την "ψιθυρίζει" νοητικά, εγώ απλώς είχα κάτι σαν επιφωτίσεις (ελπίζω να το λέω σωστά).
Ακόμη γίνεται αυτό με τους διαλογισμούς μου, αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο.
Λοιπόν, αυτό που έλεγα, μετά την 4η ημέρα, όπου είχα επιτέλους κοιμηθεί για λίγο, ηρέμησα κάπως, αλλά δεν είχα τις παρενέργειες της υπερέντασης, πονοκεφάλους/ζαλάδες κ.α
Η κατάσταση αυτή της συνεχούς ανάγκης για ύπνο εξαφανίστηκε και από τότε δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Αλλά, με άτομα που έχω μιλήσει, όπως αναφέρω και πριν, έχω μάθει πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό και δεν αποδεικνύει πως μπορώ να κάνω Ρεικι.
Μπορεί κάποιος να απαντήσει σε αυτά;
Χρειάζομαι πολλή βοήθεια στο θέμα, και σας ευχαριστώ που διαβάσατε μέχρι αυτό το σημείο O:-)
Άβαταρ μέλους
konstantinos s.
Δημοσιεύσεις: 11716
Εγγραφή: 30 Μάιος 2011 12:23 pm

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από konstantinos s. »

Κώστα καλημέρα
Θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σου σχετικά με αυτά που αναφέρεις.
Καταρχήν δεν πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος δίπλωμα για να μπορεί να κάνει ρέικι ή για να αποδείξει ότι «είναι μάστερ». Επίσης πιστεύω ότι η μύηση του τρίτου βαθμού μπορεί πράγματι να γίνει από απόσταση και να ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο σύμβολο.
Η μύηση βέβαια στα σύμβολα του ρέικι και η «απόκτηση» βαθμών είναι, για μένα κάτι παραπάνω από τις ενεργοποιήσεις και τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς τα σύμβολα αυτά, ειδικά στο τρίτο βαθμό, όπου έρχεσαι πλέον σε επαφή με το πνευματικό σου κομμάτι.
Κατά τη δική μου εμπειρία, το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσε η δασκάλα μου που με μύησε στο τρίτο βαθμό ήταν μια γρήγορη ματιά στην έννοια της Αγάπης και του Ανθρώπου, μετά βέβαια από αρκετές συζητήσεις. Η δασκάλα μου λοιπόν, για μένα, ενσωμάτωνε αυτές τις τόσο σημαντικές, για το ρέικι και την πνευματική ανέλιξη, έννοιες.
Έχω γνωρίσει ανθρώπους που ενώ έχουν ήδη πάρει τη μύηση στο τρίτο βαθμό και έχουν το σχετικό δίπλωμα, επιθύμησαν να ξανακάνουν τη μύηση αυτή προκειμένου να προχωρήσουν ένα βήμα πιο κοντά στην Αγάπη και τον Άνθρωπο. Η μυήσεις, όσες φορές και να γίνουν, σου προσδίδουν διαφορετικά στοιχεία.
Για να μη μακρηγορώ, δεν θεωρώ ότι επειδή δεν έχεις δίπλωμα δεν είσαι «μάστερ» ρέικι. Πιστεύω όμως ότι κατά τη μύηση του τρίτου βαθμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις προσωπική επαφή με το δάσκαλό σου, ώστε να βοηθηθείς κυρίως στη δική σου πνευματική εξέλιξη.
Κωνσταντίνος
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 23113
Εγγραφή: 31 Οκτ 2007 4:53 pm
Τοποθεσία: Κέρκυρα

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Danielli »

Κωστα καλημέρα, και καλώς ηλθες...

θέτεις αρκετά ερωτηματα, θα προσπαθησω και εγώ με τη σειρά μου να αναφερω την αποψή μου. :)
Εγώ προσωπικά "είμαι" Master του Ουσούι Ρεικι, κάτοχος δηλαδή τρίτου βαθμού μετά απο Μύηση.
Το είμαι βρίσκεται σε εισαγωγικά για τον εξής λόγο: Δέν έχω αποδεικτικό χαρτί.
Ουσιαστικά θα ήθελες μια (δια)βεβαιωση από το Δάσκαλο ότι σου έστειλε τη μύηση?
ή ίσως βαθύτερα ότι την "έλαβες" όπως θα ήθελες,( αν καταλαβαινω καλά από την αγωνία που περιγραφεις τις μέρες πριν και μετά την μύηση)... :-?
Εαν σας έρχεται στο μυαλό απάντηση του στυλ, "Δεν έχεις δίπλωμα, δεν είσαι τίποτα"
Εμένα δεν μου έρχεται στο μυαλό τετοια απάντηση ...αλλά... μήπως εσύ αμφισβητεις αυτη την εμπειρία εξ αποστάσεως ως λιγότερο ωφέλιμη από ότι θα ήθελες?
Το να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο ρεικι , από κοντά είναι μια υπέροχη , ολοκληρωμένη εμπειρία καθόλη τη διαρκειά του και όχι μονο στο σημειο της μύησης.
Ηδη θα μπορούσες να συζητησεις πολλά από τα ερωτηματα που θέτεις για τους "θεραπευομενους "σου, κατά την πρακτική ενός σεμινάριου θα μπορούσες να παρατηρήσεις τις αντιδράσεις και να ανταλλαξεις απόψεις και να σου λυθούν απορίες..

Ο τρόπος που ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στην ενεργεια είναι ποικίλος, αλλά για μένα τις απαντησεις τις βρισκουμε ταπεινά, προσπαθώντας να θεραπευσουμε και να γνωρίσουμε τον Εαυτο μας πρώτα, (μιας και ο βαθμός που πήρες είναι η ένωση με τον Ανωτερο Εαυτο Σου), και μένουμε ως κανάλια , ουδέτεροι, και στις αντιδράσεις των άλλων, χωρις "γιατι" και "πρέπει", χωρις απαραίτητα να τις αιτιολογούμε. :x
Ελπίζω να βοηθησα! @};- :x :x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Vasoula »

Ας πω κι εγώ την γνώμη μου, αν και την έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές μέσα στον φόρουμ.

Κώστα, κατ' αρχήν καλώς ήρθες :x

΄Ισως να μην έχεις αντιληφθεί ότι την πνευματική ενέργεια (όρος που αποδίδει σε πιο ορθά ελληνικά την λέξη "ρέικι") την έχει κάθε άνθρωπος, ήδη μέσα του, μη αφυπνισμένη όμως!

Το γιατί, είναι μια μεγάλη ιστορία, που ίσως δεν είναι της παρούσης, παρ' όλα αυτά αν διαβάσεις εδώ μέσα, παντού αναφέρεται το "γιατί"...

΄Ενας άνθρωπος λοιπόν χρειάζεται την μύηση αφ' ενός για να ενεργοποιήσει πάλι ένα μη αφυπνισμένο του πεδίο, από την άλλη όμως, από μόνη της δεν φτάνει...Η λέξη "μύηση" σημαίνει "ανοίγω" και το άνοιγμα αυτό επιδρά σε όλα τα πεδία ενός ανθρώπου. Και στο πνευματικό και στο νοητικό και στο συναισθηματικό και στο φυσικό...Κανένα δεν μπορεί να παραληφθεί, ενόσω μιλάμε για ολιστική θεραπεία, που δεν αφορά μόνο το σώμα, αλλά το συμπεριλαμβάνει...

΄Ετσι, κατά την δική μου άποψη και εμπειρία πάντα, τεκμηριωμένη μέσα από έρευνα και πειραματισμό, μπορώ να είμαι σίγουρη ότι το ρέικι δεν μεταδίδεται από απόσταση με την ίδια δυναμική που μεταδίδεται από κοντά. ΄Ισως και με καμία δυναμική...

Το ότι υπάρχουν κάποιοι μάστερ ρέικι που τολμούν να το κάνουν, δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι σε ποιά βάθη του είναι τους πάει η πνευματική ενέργεια και ίσως να μην γνωρίζουν και τι χρειάζεται να θεραπεύσουν και οι ίδιοι στον εαυτό τους.

΄Ολα αυτα που αναφέρεις δεν είναι συμπτώματα της ενέργειας, αλλά του εαυτού σου και του συναισθηματικού σου πεδίου που δρα χωρίς ιδιαίτερη γνώση προς την θεραπεία των άλλων, ενόσω εσύ ο ίδιος περιμένεις να θεραπευτείς αυτόματα επειδή πήρες ρέικι.

Γιατί καλή είναι η αφύπνιση, είτε από απόσταση, είτε από κοντά, αλλά η ουσία δεν είναι το ρέικι, αλλά η δική σου διάθεση να θεραπευτείς ολικά...

Δεν ξέρω αν σου ακούγονται "κινέζικα" αυτά που σου λέω, ή αν τα κατανοείς, αλλά αυτό που θα ήθελα να αντιληφθείς δεν είναι το αν έχεις "χαρτί" για το ρέικι, αλλά αν εσύ ο ίδιος έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα για να βιώσεις την πνευματική ενέργεια. Και η προετοιμασία σου δεν αφορά τις μυήσεις του ρέικι, αλλά και μια βαθύτερη αντίληψη του τι είναι ο Εαυτός σου...

Το πόσο θα "πληρώσεις" γι' αυτό εξαρτάται από την σχέση σου μ' αυτό που μπορείς να λάβεις, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν θέλουν να πληρώσουν, δεν μπορούν και να λάβουν...

Επειδή αναφέρεις λίγο υποτιμητικά το θέμα της πληρωμής για ένα σεμινάριο ρέικι, θα σου πω ότι η μύηση από μόνη της δεν μπορεί να σε βοηθήσει στην πιο βαθιά θεραπεία, αν σου λείπει η γνώση να το κάνεις.

Αν ήταν τόσο απλό, με τις μυήσεις στο ρέικι, οι άνθρωποι να θεραπεύονται, τότε θα είχαμε μια ευτυχισμένη ανθρωπότητα, θεραπευμένους ανθρώπους, όχι στο σώμα, αλλά στον εγωισμό τους. ΄Ομως δεν είναι έτσι και μπορείς να το παρατηρήσεις πια, μια και οι άνθρωποι που έχουν ρέικι είναι πάρα πάρα πολλοί πια, ενώ η ασθένεια χτυπάει συνεχώς την πόρτα της ανθρωπότητας, και δεν αναφέρομαι στο Σώμα μόνο, αλλά στα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πνευματικές γέφυρες που μπορούν να επιτύχουν με την θεραπεία τους.

Ξαναδες λίγο το θέμα "θεραπεία"...΄Ισως πάρεις και τις απαντήσεις σου...

:x :x :x :
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 24613
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 9:04 pm

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Vaso έγραψε:
Αν ήταν τόσο απλό, με τις μυήσεις στο ρέικι, οι άνθρωποι να θεραπεύονται, τότε θα είχαμε μια ευτυχισμένη ανθρωπότητα, θεραπευμένους ανθρώπους, όχι στο σώμα, αλλά στον εγωισμό τους. ΄Ομως δεν είναι έτσι και μπορείς να το παρατηρήσεις πια, μια και οι άνθρωποι που έχουν ρέικι είναι πάρα πάρα πολλοί πια, ενώ η ασθένεια χτυπάει συνεχώς την πόρτα της ανθρωπότητας, και δεν αναφέρομαι στο Σώμα μόνο, αλλά στα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πνευματικές γέφυρες που μπορούν να επιτύχουν με την θεραπεία τους.

Ξαναδες λίγο το θέμα "θεραπεία"...΄Ισως πάρεις και τις απαντήσεις σου...

:x :x :x :
Κώστα καλώς ηρθες και από εμένα @};-

Εκτός του ότι θα συμφωνήσω με τις δυο παραπάνω απαντήσεις ,
θαθελα να σου πω ότι για όλα όσα ρωτάς έχουμε αναφερθεί μέσα σαυτήν εδώ την ενότητα ,
που έχει τον τίτλο ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ
και έχουμε συζητήσει διεξοδικά πάνω σαυτά που ενδιαφέρεσαι
και σε άλλες απορίες και ερωτήσεις που κατά καιρούς έχουν προκύψει.
Σου προτείνω λοιπόν , αν θέλεις , να ψάξεις
και είμαι σίγουρη πως θα βρεις πολλά που θα σε ενδιαφέρουν.
:x @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Kostas92
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 27 Ιαν 2012 1:01 am

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Kostas92 »

Ευχαριστώ όλους σας που απαντήσατε στο θέμα μου ^:)^

Θέλω μόνο να απαντήσω στη Vaso κυρίως για αυτά που έγραψε, καθώς και σε οποιονδήποτε που μπορεί να παρερμήνευσε το θέμα μου από δικό μου ίσως λάθος, μην αναφέροντας όλα τα στοιχεία που θα έπρεπε για να καταλάβετε.

Λοιπόν, ως προς το post του χρήστη - Διαχειριστή Vaso, ευχαριστώ πολύ που απάντησες, αλλά:

"΄Ετσι, κατά την δική μου άποψη και εμπειρία πάντα, τεκμηριωμένη μέσα από έρευνα και πειραματισμό, μπορώ να είμαι σίγουρη ότι το ρέικι δεν μεταδίδεται από απόσταση με την ίδια δυναμική που μεταδίδεται από κοντά. ΄Ισως και με καμία δυναμική..."

Αυτό δεν αντιφάσκει με το Ρείκι; Εννοώ γενικώς με τους κανόνες του και την θεωρία (τουλάχιστον του Ουσούι) όπου μπορείς να συνδέσεις το παρόν με το μέλλον μέσω συμβόλου και να ξεπεράσεις τα όρια του τόπου με αυτό; Μάλιστα στην ιστορία του Ουσούι, λέγεται πως έτσι αυτομυήθηκε στη τέχνη/τεχνική, με το να συνδεθεί με τον πνευματικό κόσμο, κανονικά αδύνατο κατά πολλούς, και να μάθει αρχαία σύμβολα που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα, τουλάχιστον στο Ουσούι σύστημα. Ουσιαστικά καταρρίπτεις ένα ολόκληρο ιερό σύμβολο, και μάλιστα του 3ου βαθμού με αυτή την πρόταση.

"΄Ολα αυτα που αναφέρεις δεν είναι συμπτώματα της ενέργειας, αλλά του εαυτού σου και του συναισθηματικού σου πεδίου που δρα χωρίς ιδιαίτερη γνώση προς την θεραπεία των άλλων, ενόσω εσύ ο ίδιος περιμένεις να θεραπευτείς αυτόματα επειδή πήρες ρέικι."

Εάν εννοείς πως δεν ξέρω την θεωρία ή τον τρόπο πρακτικής, συγγνώμη που άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο, μελετούσα για χρόνια το σύστημα και τις πρακτικές του, αναλύοντας μέχρι και το παραμικρό σχόλιο σε ότι βιβλίο/forum/βίντεο/έγγραφο και γενικώς πάσης φύσεως πηγής μπορούσα να βρώ, καθώς και έχοντας πολλές συζητήσεις με άλλα άτομα που εξασκούν το Ρεικι. Το Πρόβλημα φυσικά, είναι πως όλοι είχαν κάτι διαφορετικό να πουν και έβρισκα πολλές αντιπαραθέσεις του στυλ " Το Ρεικι ήταν ο τρόπος θεραπείας που χρησιμοποιούσε ο Χριστός" / " >> ο Βούδας" κ.α, αλλά ποτέ δεν βρήκα κάποιον να μου εξηγήσει το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που αναφέρω, καθώς κανείς δεν τα έχει ζήσει, ειδικά το θέμα με το ότι πετάγονται οι θεραπευόμενοι. Οι ίδιοι όπως είπα δεν θυμούνται τίποτα, και δυστυχώς αυτό με αφήνει σε αδιέξοδο.Επίσης, και το λέω εξ'ολοκλήρου αναφορικά, έχω ασχοληθεί με όλα τα "παραφυσικά" που υπάρχουν, σε όλες τις κουλτούρες και σημεία τις ιστορίας, από μεσαιωνική επιστήμη σε μίξη μαγείας-επιστήμης, επιστημονικές έρευνες για παράδοξα και ιδεολογίες πάσης φύσεως. Έτσι έμαθα και αποφάσισα να ασχοληθώ με το Ρεικι, θεωρητικά τουλάχιστον, ειδικά στα ενεργειακά πεδία, κατέχω σφαιρικές απόψεις και ανοιχτό πάντα μυαλό.Το πρόβλημά μου με το Ρεικι είναι πως δεν έχω επαφή με (πραγματικά) εξειδικευμένους γνώστες για να μου λύσουν απορίες για το Ρέικι το ίδιο, σε προσωπικό επίπεδο. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τί είπα και άφησα να εννοηθεί ότι περίμενα/περιμένω να αυτοθεραπευτώ μόνο από την μύηση. Πάντα αρρώσταινα και πάντα θα αρρωσταίνω, οι μικρο-οργανισμοί πρέπει να ζήσουν κάπως :P

"...αλλά αν εσύ ο ίδιος έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα για να βιώσεις την πνευματική ενέργεια..."
Έχω νοιώσει ήδη διαφόρων τύπων πνευματικής ενέργειας, κυρίως της ψυχοκινετικής όπου έχω εξασκηθεί για αρκετό καιρό. Δεν θα πώ πολλά εκτός του ότι είμαι ψυχικά συντονισμένος με το στοιχείο του φεγγαριού, ή αλλιώς Lunar (Kinesis) το οποίο όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν επηρεάζει τους συντονισμούς και κανάλια του Ρεικι. Ελπίζω να μην σε μπερδεύουν, όλα αυτά υπάγονται σε άλλο τομέα και απλώς δεν θέλω να δημιουργώ παρεξηγήσεις. Εάν έχεις ασχοληθεί, θα ήθελα πολύ να συζητήσουμε για το θέμα, είναι σπάνιο κάποιος να ασχολείται με διαφορετικές πτυχές αυτών των τύπων θεμάτων. :)

"Το πόσο θα "πληρώσεις" γι' αυτό εξαρτάται από την σχέση σου μ' αυτό που μπορείς να λάβεις, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν θέλουν να πληρώσουν, δεν μπορούν και να λάβουν..."
Με αυτό διαφωνώ απόλυτα. Δεν έχω λεφτά για να χαλάσω, και πιστεύω πως το να υπερχρεώνεις το Ρεικι είναι σαν να ζητάς απόδειξη για οξυγόνο. Το Ρεικι όπως είπες και πιστεύω ακράδαντα, είναι κάτι που υπάρχει μέσα σε όλους. Βασικός κανόνας είναι να τιμάς και να βοηθείς τους συνανθρώπους σου, το να τους χρεώνεις περισσότερα από τα απαραίτητα ως προς το -προς το ζην-, είναι εγωιστικό, διπρόσωπο και εξευτελιστικό για το ίδιο σου το είναι. Εάν πιστεύεις στην θεωρία, καθώς και στο Ρεικι ως κίνημα και ύπαρξη ως προς αυτή, τότε θα το κάνεις (εάν όχι δωρεάν) μέσα σε λογικά πλαίσια. Οι μεγάλοι δάσκαλοι κάνουν σεμινάρια δωρεάν, ταξιδεύοντας απο άκρη σε άκρη μόνο και μόνο για την διάδοση του Ρεικι.Το μόνο που λαμβάνουν εκτός απο την αγάπη του κόσμου είναι τα βασικά έξοδα για ταξίδι και διαμονή. Και πραγματικά σηκώνω το καπέλο σε αυτά τα άτομα, που όπως και ο δάσκαλος μου, διαμοιράζουν το Ρεικι μόνο και μόνο για να πιστέψουν σε αυτό. Εαν κάποιος το χρειάζεται σαν επάγγελμα, μπορεί απλώς να χρεώνει λογικά ποσά, και όχι 80 ευρώ την ώρα, που παρεμπιπτόντως είναι μία "λογική τιμή" της αγοράς. Αυτά περνάνε μόνο στη Εκάλη. Συγγνώμη εάν φαίνομαι απότομος, αλλά κάτι τέτοιο καταρρίπτει οποιαδήποτε πλευρά του Ρεικι.

"Επειδή αναφέρεις λίγο υποτιμητικά το θέμα της πληρωμής για ένα σεμινάριο ρέικι, θα σου πω ότι η μύηση από μόνη της δεν μπορεί να σε βοηθήσει στην πιο βαθιά θεραπεία, αν σου λείπει η γνώση να το κάνεις."
Η απάντηση στις παραπάνω παραγράφους. :*

"Αν ήταν τόσο απλό, με τις μυήσεις στο ρέικι, οι άνθρωποι να θεραπεύονται, τότε θα είχαμε μια ευτυχισμένη ανθρωπότητα, θεραπευμένους ανθρώπους, όχι στο σώμα, αλλά στον εγωισμό τους. ΄Ομως δεν είναι έτσι και μπορείς να το παρατηρήσεις πια, μια και οι άνθρωποι που έχουν ρέικι είναι πάρα πάρα πολλοί πια, ενώ η ασθένεια χτυπάει συνεχώς την πόρτα της ανθρωπότητας, και δεν αναφέρομαι στο Σώμα μόνο, αλλά στα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις πνευματικές γέφυρες που μπορούν να επιτύχουν με την θεραπεία τους."

Το Ρεικι είναι φτιαγμένο για να είναι απλό, καθώς και για να φτιάξει μία ευτυχισμένη ανθρωπότητα. Η λέξεις "αγάπη/σεβασμός/ταπεινότητα" είναι οι θεμέλιοι λίθοι του.
Επίσης είναι τρόπος θεραπείας ψυχικών όσω και σωματικών ασθενειών. Εάν πεις πως η μύηση, η πιό δυνατή πρακτική του Ρεικι δεν θεραπεύει, τότε παραδέχεσαι πως τίποτε άλλο δεν μπορεί.

__________
Αυτά ήθελα να αναφέρω, πάντα ως προς τις απόψεις και γνώσεις μου για το θέμα.
Εάν σας φαίνεται αυτό κατά οποιονδήποτε τρόπο προσβλητικό ή σας ενοχλεί, σας ζητώ πολλά συγγνώμη. Δυστυχώς αυτά είναι απλώς γράμματα και δεν μπορεί να ακουστεί η φωνή μου για να διατυπωθεί συναίσθημα. Έχετε όλοι τον σεβασμό μου, τόσο για την απάντησή σας, όσο και για τον χρόνο σας, μόνο για να διαβάσετε μέχρι αυτό το σημείο. Σας Ευχαριστώ >:d<

ΥΓ: Το ότι χρησιμοποιώ πρώτο πρόσωπο σε κάποια σημεία δεν σημαίνει ότι αναφέρομαι σε ένα άτομο, το χρησιμοποιώ για να αναφερθώ γενικά O:-)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Vasoula »

Αυτό δεν αντιφάσκει με το Ρείκι; Εννοώ γενικώς με τους κανόνες του και την θεωρία (τουλάχιστον του Ουσούι) όπου μπορείς να συνδέσεις το παρόν με το μέλλον μέσω συμβόλου και να ξεπεράσεις τα όρια του τόπου με αυτό; Μάλιστα στην ιστορία του Ουσούι, λέγεται πως έτσι αυτομυήθηκε στη τέχνη/τεχνική, με το να συνδεθεί με τον πνευματικό κόσμο, κανονικά αδύνατο κατά πολλούς, και να μάθει αρχαία σύμβολα που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα, τουλάχιστον στο Ουσούι σύστημα. Ουσιαστικά καταρρίπτεις ένα ολόκληρο ιερό σύμβολο, και μάλιστα του 3ου βαθμού με αυτή την πρόταση.
Oυσιαστικά εσύ μάλλον δεν γνωρίζεις την ιστορία του Ουσούι καλά, Κωστή μου... ;;)
Κάτι θα ήξερε κι εκείνος που κρατούσε τους μαθητές του, ακόμα και όταν τους είχε κάνει δασκάλους, και δεν τους επέτρεπε να το δώσουν σε δικούς τους μαθητές.
Ποτέ δεν ακούσαμε στην ιστορία του ρέικι ότι δόθηκε έστω και μία μύηση από απόσταση... :-??

Η μύηση από μόνη της δεν βοηθά...Χρειάζονται κι άλλες γνώσεις πια, για να μπορεί ο άνθρωπος να θεραπευτεί ολικά...
Και ο Ουσούι αυτό έκανε...Συνεχώς μυούσε τους μαθητές του, που αυτό σημαίνει ότι και συντονισμούς τους έκανε και διδασκαλία...
Τα πράγματα άλλαξαν κατά την μετάδοση του ρέικι στην Δύση.

Το 3ο σύμβολο, λυπάμαι αν σε στενοχωρήσω, βρε Κώστα μου, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την απόσταση...΄Εχει σχέση με το άνοιγμα σου σε ανώτερα κομμάτια του Εαυτού σου...Να νιώσεις τον θεό μέσα σου και όχι να τον στείλεις στον άλλον... :D

Νομίζω δηλαδή...Εκτός κι αν έχει αλλάξει θεαματικά η διδασκαλία των συμβόλων και εγώ έχω μείνει πίσω... :-??

Ο Ουσούι φυσικά και αυτομυήθηκε...Κάτσε να φτάσουμε στην πνευματική κατανόηση του Ουσούι και τότε που ξέρεις, μπορεί να αυτομυηθούμε και εμείς...Προς το παρόν χρειαζόμαστε ανθρώπους να μας μυούν...

΄Οσο για την πληρωμή, το θέμα της υπερχρέωσης βασίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια...Το "υπέρ" μπορεί να είναι για μένα ακόμα και τα 20 ευρώ, ενώ για άλλους το υπέρ μπορεί να είναι τα 80...
΄Οσο γι' αυτό που λες για τους δασκάλους που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και παίρνουν μόνο τα έξοδα διαμονής και διακίνησης, απλά επειδή έχω καλέσει στην Αθήνα έναν τέτοιο δάσκαλο, το σεμινάριο κόστισε για τον καθένα συμμετέχοντα 450 ευρώ, δυστυχώς, τόσα ήταν τα έξοδά του! :-(

Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν, σαν αμοιβή, αυτό ακριβώς που τους αξίζει και άλλοι που παίρνουν αυτό που αξίζει στους άλλους...Πάντα υπάρχει μια μαζική αντίληψη που λέει ότι το φτηνό το τρώνε οι κότες! :-(
Και δεν ξέρω αν τελικά είναι εντελώς λάθος αυτό, αν δεν συνυπολογίσεις την ποιότητα αυτού που παίρνεις σε ένα σεμινάριο ρέικι και εδώ δεν αναφέρομαι μόνο στην μύηση, αλλά κυρίως στο ενδιαφέρον, την φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται να έχει αναπτύξει σαν κέντρο βάρους ο "δάσκαλος" ρέικι μέσα του για να μπορεί να είναι δοτικός και στους άλλους.
Το ρέικι δεν είναι "επάγγελμα" και νομίζω σ' αυτό συμφωνούμε...


΄Οσο για την ασθένεια, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και αυτή είναι προσωπική υπόθεση...Εγώ δεν παραδέχομαι ότι δεν μπορεί να εκλείψει η ασθένεια, εσύ το λες...

Απλά λέω ότι δεν μπορεί να εκλείψει μόνο γιατί πήρες μύηση στο ρέικι...και αυτό το αποδεικνύεις επίσης με αυτό που λες.
Πάντα αρρώσταινα και πάντα θα αρρωσταίνω, οι μικρο-οργανισμοί πρέπει να ζήσουν κάπως
Ενώ εγώ αντίθετα δεν αρρωσταίνω ποτέ!

Και δεν είναι μόνο γιατί έχω μυηθεί στο ρέικι...


Τα άλλα συστήματα που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω...΄Οταν αφοσιώνεσαι σε έναν Δρόμο, τα μαθαίνεις όλα από αυτόν! Αποψή μου βέβαια!

Ελπίζω να κατανοήσεις κι εσύ την καλοπροαίρετη συζήτηση που κάνουμε, γιατί όντως το ιντερνετ δεν βοηθά σε τέτοιους διαλόγους και ειδικά μεταξύ αγνώστων.

Και σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπαράθεση.


Σέβομαι την άποψή σου, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω απαντήσεις μέσα από το φόρουμ γι' αυτό που σου συμβαίνει (αν και δεν κατάλαβα και πολύ καλά το πρόβλημα που εκθέτεις, μπορώ να υποθέσω μόνο που το εντοπίζω εγώ)

Εύχομαι να τις βρεις σύντομα μέσα σου!

>:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Καλησπέρα Κώστα και από μένα! >:d<

Σε ευχαριστούμε πολύ και για το μοίρασμά σου και για τις απορίες σου!

Εγώ, δυστυχώς, δεν έχω γνώσεις ούτε απαντήσεις να σου δώσω σε όλα αυτά που λες. Όμως θα ήθελα απλά να πω κάτι γενικό. Διαβάζοντας τα κείμενά σου, διέκρηνα μία λαχτάρα για γνώση και ένα μεγάλο ψάξημο σε πολλά και διάφορα. Θα ήθελα να σε προτρέψω στο να αναλογιστείς μήπως όλον αυτόν τον καιρό η δουλειά σου περιοριζόταν μόνο στο νοητικό, τουτέστιν διάβασμα, σκέψη, επεξεργασία. Έχεις ανοίξει την καρδιά σου, έχεις δουλέψει και το συναισθηματικό; Γιατί ο δρόμος για το πνευματικό περνάει και μέσα από αυτό. Είναι ωραία όλα αυτά τα συστήματα και τα διαβάσματα και ομολογώ τα πέρασα κι εγώ. Μυήσεις σε διάφορες ενέργειες, διαλογισμούς, αστρολογίες και πάει λέγοντας... Όλα τα είχα λύσει μέσα στο μυαλό μου, αλλά μέσα μου δεν είχε έρθει ακόμα η γαλήνη και όλο κάτι με έτρωγε...

Η πραγματική μου θεραπεία ξεκίνησε όταν άφησα επί τέλους την καρδιά μου να μιλήσει. Και αυτά που έχει να σου πει δεν θα ρα βρεις σε κανένα βιβλίο, σεμινάριο, μύηση, συζήτηση...

Η Θεραπεία είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να "ισορροπείς τα τσάκρα" ή να "καθαρίζεις την ενέργειά σου" κλπ κλπ. Το ρέικι θα σου τα κάνει όλα αυτά, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, όμως η Θεραπεία είναι ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι. Το ρέικι θα σε χαλαρώσει, θα σε "καθαρίσει", θα σε "συντονίσει", αλλά από εκεί και πέρα θα σου δείξει την πόρτα την οποία εσύ θα πρέπει να ανοίξεις. Η Θεραπεία έχει να κάνει με πράγματα όπως λ.χ. φοβίες, μοντέλα σκέψης και εσωτερικές πληγές. Και αυτά δεν θεραπεύονται με κανένα θεραπευτικό σύστημα, παρά μόνο με την προσωπική σου πορεία στην Ζωή. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι όσες μυήσεις και να κάνει κάποιος, δεν θα θεραπευτεί άμα δεν πάρει την πρωτοβουλία να κάνει το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Να ακούσει τον Εαυτό του, την καρδιά του, την Ψυχή του. Να βρει τί το δυσαρμονικό υπάρχει και να το επεξεργαστεί και να το αλλάξει.

Πιστεύω λοιπόν ότι μέσα σου έχεις όλες τις απαντήσεις για όλα αυτά που σε βασανίζουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις να ακούς.

Για το θέμα της απόστασης και της πληρωμής δεν έχω να πω προς το παρών κάτι...

@};-

Υ.Γ.: Μία σκέψη επίσης: γιατί σε βασανίζει τόσο πολύ και θες να τα εξηγήσεις όλα αυτά που σου συμβαίνουν; Ίσως σε πρώτη φάση να τα δεχόσουνα απλά και να τα καλωσόριζες στην ζωή σου ως τέτοια, αντί να προσπαθήσεις να τα εντάξεις κάπου;...
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Vasoula »

Νομίζω, Θοδωράκο, ότι τα περισσότερα που συμβαίνουν στον φίλο μας τον Κώστα, είναι μέσα στα "φυσιολογικά πλαίσια" μιας συνεδρίας και συμβαίνουν σε όλους συχνά.
Αυτό μόνο θέλει λίγο περισσότερη προσοχή, κατά την άποψή μου. Γιατί είναι αρκετά υποκειμενική η αντίληψη για αυτό το "τίναγμα", ενόσω οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Πετάγονται/συσπάζονται σαν να τους χτυπάει ρεύμα στο μέρος που έχω τα χέρια
.

Υπάρχει μερικές φορές έντονη δραστηριοποίηση της ενέργειας που μπορεί να δώσει διάφορες αντιλήψεις στην αίσθηση μας, καθώς και στην αίσθηση αυτού που δέχεται ρέικι. Δεν είναι μια "εφ' άπαξ" αίσθηση, και αυτή είναι η ομορφιά του ρέικι.

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ερωτησουλα O:-)
Μπορει σε μια θεραπεια που κανουμε στον αλλον,αν εμεις μεσα μας για οποιοδηποτε λογο εχουμε μια δυσαρμονια εκεινη την στιγμη...μια οχι καλη διαθεση με λιγα λογια,γινεται να την μεταδωσουμε στον αλλον?
Δηλαδη μια ανησυχια μεσα μας και να τελειωσει η θεραπεια και να την νιωθει αυτος μετα? :eusa-think:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι Τασούλη, δεν γίνεται...δεν δίνεις την δική σου ενέργεια μέσα σε μια συνεδρία ρέικι, άρα δεν μεταδίδεις τίποτα...
Μπορεί όμως ο άλλος να αντιληφθεί την νευρικότητά σου πχ. από τις κινήσεις σου και μόνο...κάτι που για σένα μπορεί και να μην είναι συνειδητά αντιληπτό...



παρ' όλο που θα σε συμβούλευα αν έχεις μια δυσαρμονία να μην κάνεις συνεδρία στον άλλον...
όπως επίσης όταν έχεις κάποιον πόνο...΄Οχι γιατί θα τον μεταδώσεις στον άλλον, αλλά το ρέικι ωφελεί τον άλλον και τον εαυτό σου παράλληλα...Δεν βγαίνεις έξω εσύ από τον Νόμο της Αγάπης! Και αν πονάς με οποιονδήποτε τρόπο, δεν θα είσαι εσύ καλά, με αποτέλεσμα ο άλλος επίσης να το αντιληφθεί και ίσως να μην νιώσει επίσης καλά, όχι (στο ξαναλέω) γιατί του το μετάδωσες, αλλά γιατί το αντιλήφθηκε...


;;)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

και αν πονάς με οποιονδήποτε τρόπο, δεν θα είσαι εσύ καλά, με αποτέλεσμα ο άλλος επίσης να το αντιληφθεί και ίσως να μην νιώσει επίσης καλά, όχι (στο ξαναλέω) γιατί του το μετάδωσες, αλλά γιατί το αντιλήφθηκε...
Με Κατασκοπευεις μεσα μου; :shifty:
Για την ακριβεια ναι δεν ειμουν καλα με το ατομο αυτο κ προφανως το αντιληφθηκε μολις εφτασα στην καρδια η κ λιγο ποιο πριν.
Παρολο που στο σπιτι ειμασταν μονοι κ σε αλλο δωματιο εκεινη την στιγμη ακουστικε ενα αρκετα δυνατο κρακ στο σαλονι σαν κατι να εσπασε,
Οι αισθηση που εμεινε απο την θεραπεια απο την περιγραφη της ηταν σαν βελονες στο κεφαλι κ ενα σφιξιμο στην καρδια, δεν ξερω αν ηταν τυχαιο αλλα το κρακ μαλον ηταν το δικο μου.

Μετα επειδη ενιωθε οτι κατι θα συμβει εκανα μια εξισοροπηση καρδια με ηλιακο κ ηρεμησε,την αλλη μερα φυσικα μας τελειωσε. @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από Vasoula »

βρε Τασούλη μου... ;;)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS
Δημοσιεύσεις: 14369
Εγγραφή: 24 Μαρ 2009 12:36 pm
Τοποθεσία: Universe

Re: Γενικές ερωτήσεις για Ρεικι

Δημοσίευση από ARTYADIS »

παρ' όλο που θα σε συμβούλευα αν έχεις μια δυσαρμονία να μην κάνεις συνεδρία στον άλλον...
Ιδιαίτερα μάλιστα, θεωρώ απαγορευτικό το γεγονός, να κάνει κανείς θεραπεία σε κάποιον άλλον, όταν έχει νεύρα, αισθάνεται δηλ. εκνευρισμένος (μου έχει συμβεί και το απέφυγα) :lol: :x
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________
Πολέμα και Οραματίσου!

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”