Εγώ προσωπικά "είμαι" Master του Ουσούι Ρεικι, κάτοχος δηλαδή τρίτου βαθμού μετά απο Μύηση.
Το είμαι βρίσκεται σε εισαγωγικά για τον εξής λόγο: Δέν έχω αποδεικτικό χαρτί.
Είναι κάπως μεγάλο το θέμα, ο λόγος με λίγα λόγια, είναι πως η μύηση έγινε χωρίς φυσική επαφή με τον δάσκαλο, και δεν υπάρχει τρόπος να αποκτήσω έτσι, πρωτότυπο έγγραφο για την μύηση.
Εαν σας έρχεται στο μυαλό απάντηση του στυλ, "Δεν έχεις δίπλωμα, δεν είσαι τίποτα", που δυστυχώς μου έχει αναφερθεί πολλές φορές, έχω να πω τα εξής :
Ο Ουσούι δεν είχε δίπλωμα
Ούτε δάσκαλο
Ούτε ήταν special/ημίθεος η άλλα εξτρεμιστικά σχόλια που αναφέρονται από πολλούς.
Ειδικότερα, έχω κάνει Ρεικι σε αρκετά άτομα με σοβαρά προβλήματα, και μου είπαν πως τους βοήθησε αρκετά
Οπότε, πειράζει που δεν έχω δίπλωμα ή πρέπει να πληρώσω το χιλιάρικο που ζητούν οι υπόλοιποι Μαστερ για να αποκτήσω το χαρτί; (η μύηση μου ήταν 100% δωρεάν, καθώς "το Ρεικι είναι για όλους" όπως έλεγε ο δάσκαλος)
Επίσης, όταν κάνω Ρεικι σε κάποιον, συμβαίνουν τα εξής "περίεργα", πάντα κατά λόγια άλλων που εξασκούν το Ρεικι:
Οι θεραπευόμενοι κοιμούνται μέσα σε 10 με 15 λεπτά, χωρίς μουσική.
Δεν θυμούνται τίποτα, σε πολλούς είναι λες και έκλεισαν τα μάτια για ένα μόλις δευτερόλεπτο.
Πετάγονται/συσπάζονται σαν να τους χτυπάει ρεύμα στο μέρος που έχω τα χέρια.
Εαν η τοποθέτηση χεριών γίνει στο κεφάλι, βλέπουν περίεργα όνειρα (φοβίες/ανησυχίες τους, μέχρι και τον εαυτό τους από ψηλά).
Όταν χρησιμοποιώ κρύσταλλο είναι εντονότερο κατά πολλές φορές.
Δεν καταλαβαίνουν ότι το σώμα τους σπαρταρούσε σαν ψάρι κατά την θεραπεία.
Ενώ μπορεί να γίνεται σαματάς κατά την θεραπεία, δεν ξυπνούν μέχρι να σταματήσω, περίπου 5 με 10 δευτερόλεπτα μετά από την απομάκρυνση των χεριών.
Έχω ήδη ψάξει για αυτά που γίνονται, αλλά δεν βρήκα τίποτα, εκτός του ότι είναι συνηθές να νοιώθουν οι θεραπευόμενοι την ενέργεια να τρέχει μέσα τους σαν νερό με κάποιους πρακτικούς του Ρεικι. Με εμένα κάποιες φορές μου έχουν πει πως νοιώθουν μία έντονη φωτιά, αλλά δεν καίει, και μία μόνο φορά, μετά από ώρες πρακτικής στο ίδιο άτομο, παρατήρησα το δέρμα του να είναι ροζ στο τελευταίο σημείο που ακούμπησα, σαν να του έδωσα σφαλιάρα, αλλά υποχώρησε αμέσως.
Κάποιοι μου έχουν πει πως έχει σχέση με το ότι είμαι τοξότης, ζώδιο φωτιάς.
Τα παραπάνω, τί σημαίνουν; Είναι φυσιολογικά;
Επίσης, κάτι που έγινε την ημέρα που πήρα τον 3ο βαθμό:
Υπέφερα από μία κατάσταση όπου ο οργανισμός χρειάζεται πολύ ύπνο, και δεν χαλαρώνει γενικώς, κοιμόμουν μέχρι και 18 ώρες την ημέρα, μόνο και μόνο για να ξυπνήσω πιό κουρασμένος από όταν κοιμήθηκα. Την ημέρα της μύησης στον 3ο βαθμό, ένοιωθα μία υπερβολικά μεγάλη σε ποσότητα ενέργεια κυριολεκτικά να ρέει μέσα μου, σαν να κυλάει σαν το αίμα στις φλέβες μου. Έκανα τρεις ημέρες να κοιμηθώ, και στην 4η κοιμήθηκα μετά από μεγάλη προσπάθεια λόγω του ότι είχα ανησυχήσει μην μπω σε κατάσταση υπερέντασης (το οποίο φοβόμουν πως είχε ήδη συμβεί) και είχα πρόβλημα. Αυτή την περίοδο είχα πολλές νέες εμπειρίες στον διαλογισμό, ώρες ολόκληρες να κυλούν σαν δευτερόλεπτα και διάφορες σκέψεις, τόσο γρήγορες, που ήταν σαν να μην τις έκανα ο ίδιος. Δηλαδή, ήταν σαν απλώς να άκουγα το υποσυνείδητο μου, ήταν στιγμιαίες και αναλυτικές. Όταν σκεφτόμαστε κάτι συνήθως παίρνει όση ώρα θα χρειαζόταν για να το πούμε με λόγια. Σκεφτείτε μια πρόταση, και θα δείτε τον εαυτό σας να την "ψιθυρίζει" νοητικά, εγώ απλώς είχα κάτι σαν επιφωτίσεις (ελπίζω να το λέω σωστά).
Ακόμη γίνεται αυτό με τους διαλογισμούς μου, αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο.
Λοιπόν, αυτό που έλεγα, μετά την 4η ημέρα, όπου είχα επιτέλους κοιμηθεί για λίγο, ηρέμησα κάπως, αλλά δεν είχα τις παρενέργειες της υπερέντασης, πονοκεφάλους/ζαλάδες κ.α
Η κατάσταση αυτή της συνεχούς ανάγκης για ύπνο εξαφανίστηκε και από τότε δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.
Αλλά, με άτομα που έχω μιλήσει, όπως αναφέρω και πριν, έχω μάθει πως αυτό δεν είναι φυσιολογικό και δεν αποδεικνύει πως μπορώ να κάνω Ρεικι.
Μπορεί κάποιος να απαντήσει σε αυτά;
Χρειάζομαι πολλή βοήθεια στο θέμα, και σας ευχαριστώ που διαβάσατε μέχρι αυτό το σημείο