Παντού καλοδεχούμενοι...

Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Παντού καλοδεχούμενοι...

Δημοσίευση από Evoula »

Το κράξιμο κυβερνητικών στελεχών και η οικονομική κρίση στην Αργεντινή

Η οικονομική κρίση στην Αργεντινή οδήγησε στο να ενεργοποιηθούν πολιτικά σημαντικά τμήματα του λαού της και, όπως συμβαίνει πάντοτε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δεν διευρύνεται μόνο η αριθμητική παρουσία των αγωνιζόμενων αλλά, κυρίως, εμπλουτίζονται οι τρόποι έκφρασης, οι μορφές του αγώνα. Μία μορφή κινητοποίησης που πήρε μεγάλη έκταση στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης του 2001-2002 αλλά και αργότερα ήταν το escrache (κράξιμο, δημόσια διαπόμπευση). Μια μορφή δράσης που ήδη είχε εισάγει στο πολιτικό σκηνικό η οργάνωση HIJOS.

Τα «παιδιά» και η μνήμη αγώνα

H οργάνωση HIJOS (αρχικά της φράσης Hijos por la Identidad y la Justicia, contra el Olvido y el Silencio, δηλαδή Παιδιά για την Ταυτότητα και τη Δικαιοσύνη ενάντια στη Λήθη κα τη Σιωπή) γεννήθηκε το 1995 από παιδιά των 30.000 εξαφανισμένων και δολοφονημένων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1976-1983). Πρώτο μέλημα των παιδιών ήταν ν’ ανακτήσουν τη «μνήμη αγώνα», την ιστορία των γονιών τους. Μπροστά στο καθεστώς ατιμωρησίας που εξασφάλισαν οι πραξικοπηματίες, με την ανοχή του πολιτικού κόσμου προκειμένου να παραδώσουν τη διακυβέρνηση της χώρας, τα παιδιά ανέλαβαν να καταγγείλουν και να παραδώσουν στην κοινή γνώμη αυτούς που βασάνισαν και δολοφόνησαν τους γονείς τους. Τον Δεκέμβρη του 1996, μια ομάδα διαδηλωτών από τους HIJOS πραγματοποίησε την πρώτη της ανοιχτή διαδήλωση – καταγγελία μπροστά στο σπίτι ενός βασανιστή της χούντας. Ήταν το πρώτο από μια σειρά escraches που έγιναν κατ’ αυτό τον τρόπο. Μια ομάδα διαδηλωτών έφτανε, ξαφνικά, στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας του καταγγελλόμενου, φώναζε συνθήματα, διάβαζε ένα κείμενο καταγγελίας και ύστερα αποχωρούσε. Ήταν μια πράξη αιφνιδιαστική, αντάρτικη. Συνήθως γινόταν στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου αποκτούσε μεγαλύτερη δημοσιότητα. Ήταν αυτό που οι ίδιοι οι HIJOS θ’ αποκαλούσαν «επικοινωνιακό εσκράτσε».
Ύστερα από πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της οργάνωσής τους, κατέληξαν στη διαφοροποίηση αυτής της τακτικής. Μέσα από την αντίληψη «η φυλακή είναι οι γείτονες», αποφάσισαν να κοινωνικοποιήσουν τη δράση τους. Πριν από κάθε κράξιμο άρχισαν να πηγαίνουν στη γειτονιά του υποψήφιου στόχου της κινητοποίησης, να αποκαλύπτουν τη δράση του και την πραγματική του ταυτότητα, να συζητάνε με τους γείτονες, να προετοιμάζουν την ηθική του καταδίκη, την κοινωνική του απομόνωση, τη συμμετοχή της γειτονιάς στην κινητοποίηση. Ακολουθούσε η καθαυτή διαδήλωση-καταγγελία, στην οποία συμμετείχαν και άλλες νεολαιίστικες οργανώσεις, ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλές φορές συλλογικότητες της συνοικίας.
Η κινητοποίηση εμπλουτίστηκε με θεατρικά δρώμενα και μουσική από τις murgas, τις λαϊκές μπάντες των γειτονιών του Μπουένος ’ιρες. Εκθέσεις φωτογραφίας από τη δράση του καταγγελλόμενου, αλλά και άλλων δραστών συμπλήρωναν το μενού. Η κινητοποίηση-καταγγελία αγκάλιαζε ολόκληρη την περιοχή και διαρκούσε πολλές ώρες. Κινήθηκαν από το κέντρο της πόλης προς τις συνοικίες, από το επικοινωνιακό κράξιμο στο κοινωνικό κράξιμο.
Ύστερα από μέρες ξαναγύριζαν στη γειτονιά για να συζητήσουν και πάλι με τους γείτονες και με τις συλλογικότητες που είχαν αποκτήσει επαφή, για να μετρήσουν τον αντίκτυπο της δράσης τους και να καλλιεργήσουν τις σχέσεις μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο το εσκράτσε έπαψε να είναι συνώνυμο της λέξης HIJOS, προχώρησε, έγινε κοινωνική καταδίκη, λαϊκή δικαιοσύνη. Δεν είχε πια μόνο στόχο την καταδίκη και την τιμωρία, αλλά μετατράπηκε σε φορέα δημιουργίας κοινωνικών δεσμών και συνετέλεσε στο να διαμορφωθεί μια συλλογική αίσθηση κοινωνικής καταδίκης. Ως συνέπεια αυτής της αντίληψης, αυτή η μορφή αγώνα απέκτησε έναν καινούργιο οργανωτή, τη Mesa de escrache popular, όπου συσπειρώθηκαν πολλές συλλογικότητες που έπαιρναν μέρος στις κινητοποιήσεις αυτής της μορφής. Όπως διακήρυξε η ίδια η οργάνωση των HIJOS: «Το εσκράτσε δεν έχει ιδιοκτήτη, η γειτονιά αποφασίζει γι’ αυτό. Είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας ιστορίας».
Μη θέλοντας να οδηγήσουν σε περιθωριοποίηση τις κινητοποιήσεις, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν εκδηλώσεις βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Αντίθετα, τους έδωσαν χαρακτήρα λαϊκής γιορτής: «Παρά τον βαθύ πόνο και την τεράστια αποδοκιμασία, μπορέσαμε να ανακτήσουμε αυτό που ο τρόμος προσπάθησε να μας πάρει: τη χαρά».
Όπως οι ίδιοι τονίζουν: «Το εσκράτσε δεν αναζητά στην εξουσία τη λύση. Δημιουργεί άλλη αντίληψη και άλλη πρακτική της δικαιοσύνης, που είναι αντίθετη και ανταγωνιστική στην επίσημη δικαιοσύνη. Και δημιουργεί μια νέα πρακτική και μια νέα αντίληψη της δημοκρατίας. Εάν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχει εσκράτσε». Με άλλα λόγια, η δικαιοσύνη δεν εξαρτάται από έναν οργανισμό που την «υπηρετεί» αλλά από την πράξη η οποία την παράγει... Αυτή η αναζήτηση δικαιοσύνης δεν εξαντλείται στην ποινή φυλάκισης, ούτε μπορεί να χαλιναγωγηθεί στις δικαστικές γραφειοκρατίες. Το εσκράτσε, συγκεκριμένα, εισάγει μια νέα αντίληψη της δικαιοσύνης, βασισμένης στη λαϊκή ικανότητα να παράγει αλήθειες που η εξουσία δεν μπορεί να τις εξουδετερώσει ενσωματώνοντάς τες.»
Από το 1999 εμφανίστηκε και το μετακινούμενο εσκράτσε, στο οποίο παίρνουν μέρος δεκάδες αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα. Ένα μεγάλο καμιόνι μεταφέρει τη μουσική μπάντα που παίζει σε όλη τη διαδρομή. Στην κεφαλή της πομπής δεσπόζει μια καρναβαλίστικη καρικατούρα του προσώπου που διαπομπεύεται. Η πομπή σταματάει σε κάθε διασταύρωση για να διαβαστεί η καταγγελία.

Κράξιμο παντού
Με τη γενικευμένη οικονομική κρίση του 2001 και τη λαϊκή έκρηξη που επακολούθησε το εσκράτσε, έγινε όπλο στα χέρια του κινητοποιημένου κόσμου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλές κινηματικές συλλογικότητες υιοθέτησαν το «ξεφώνημα – δημόσια διαπόμπευση» σαν μορφή δράσης. Ιδιαίτερα υιοθετήθηκε από τις συνελεύσεις γειτονιάς που δημιουργήθηκαν στις συνοικίες των μεγαλουπόλεων.
Μόνο που αυτή τη φορά στόχος δεν ήταν αποκλειστικά οι λειτουργοί της χούντας αλλά επιχειρήσεις, οργανισμοί, πρόσωπα που ευθύνονταν για την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων, μεγάλα εμπορικά κέντρα που ανέβαζαν τις τιμές των προϊόντων τους, τράπεζες, κρατικές υπηρεσίες, εταιρίες υπηρεσιών, συγκροτήματα Τύπου, επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη.
Αυτό που, πραγματικά, προκαλούσε κατάπληξη, ήταν η ταχύτητα με την οποία επεκτεινόταν το κράξιμο. Μέσα στο 2002 εκατοντάδες κινητοποιήσεις μ’ αυτό τον χαρακτήρα έγιναν σ’ ολόκληρη την Αργεντινή. Παρατηρητές λένε πως σε καμία άλλη περίπτωση δεν υπήρξε μια τόσο ταχύτατη διάδοση μιας μορφής αγώνα. Καθημερινά, ομάδες πολιτών βρίσκονταν έξω από γραφεία, έδρες, κατοικίες για να διαμαρτυρηθούν και να διαπομπεύσουν. Το κράξιμο μαζί με τις κατσαρόλες, τις συνελεύσεις και το κλείσιμο των δρόμων έγιναν οι χαρακτηριστικές εκφράσεις του «αργεντινάσο». Αν και σ’ αυτή τη φάση το εσκράτσε είχε χάσει πολλά από τα χαρακτηριστικά που το διέκριναν, κατά τη δράση των HIJOS, εν τούτοις διατηρούσε δύο βασικά στοιχεία: την απονομή μιας μορφής λαϊκής δικαιοσύνης και την αναθέρμανση κοινωνικών δεσμών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Evoula την 25 Δεκ 2010 2:03 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »


Ο πρωθυπουργός πλήρωσε 700 ευρώ για κούρεμα και του τα έψαλε πελάτισσα


Το ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προτιμά οικογενειακώς το κομμωτήριο του hair stylist των επωνύμων Βαγγέλη Χατζή, το είχε αποκαλύψει το thebest.gr από τις 30 Οκτωβρίου 2009. Γράφαμε τότε σε ρεπορτάζ με τίτλο "’ντα και Γιώργος μαζί στο κομμωτήριο Χατζή" ότι ο πρωθυπουργός χαλαρός δεχόταν τις περιποιήσεις του κομμωτή, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και η σύζυγός του ’ντα η οποία χτενίστηκε, έκανε μανικιούρ και διόρθωσε το μακιγιάζ της.

Τότε μάλιστα η ’ντα Παπανδρέου είχε φιλήσει τον πρωθυπουργό στο μάγουλο, ενώπιον των πελατισσών. Κι αν τότε τα πράγματα είχαν απλώς την χαριτωμένη τους διάσταση ενάμισι χρόνο σχεδόν αργότερα με την οικονομική κρίση να μας έχει δείξει για τα καλά το πρόσωπό της η προτίμηση της πρωθυπουργικής οικογένειας για κουρέματα από επώνυμους hair stylist δεν αντιμετωπίζονται με την ίδια διάθεση, ειδικά μάλιστα όταν όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Veto κοστίζουν 700 ευρώ το μήνα.

Όσα δηλαδή παίρνει μισθό ένας χαμηλόμισθος Έλληνας. Πριν από μερικές εβδομάδες, λίγο πριν από τον Φάρο Ψυχικού στον παράδρομο της Κηφισίας, πάρκαρε η ασημί θωρακισμένη 500άρα Mercedes με τα συνοδευτικά της αστυνομίας. Από μέσα βγήκε χαμογελαστός ο Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ’ντα και την κόρη τους Μαργαρίτα και κατευθύνθηκαν στο κομμωτήριο του Βαγγέλλη Χατζή.

Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τις τιμές, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που περνούσε το κατώφλι του πανάκριβου κομμωτηρίου. Σε μία από τις πρόσφατες επισκέψεις του εκεί, ο κ. Παπανδρέου είχε την ατυχία να πέσει σε μία κυρία που «δεν μάσησε τα λόγια της» και το κούρεμά του βγήκε «ξινό». Όταν τελείωσε τον καλλωπισμό της οικογένειας Παπανδρέου (κούρεμα ο πρωθυπουργός και χτένισμα η σύζυγος και η κόρη του) και ήρθε η ώρα του λογαριασμού, η «λυπητερή» ήρθε: 700 ευρώ...

Μία από τις πελάτισσες δεν άντεξε και είπε με θάρρος στον κ. Παπανδρέου: «Καλά, δεν ντρέπεστε να κόβετε μισθούς και συντάξεις και να δίνετε 700 ευρώ στο κομμωτήριο; Το ξέρετε ότι με 700 ευρώ ζει ολόκληρη οικογένεια τον μήνα; Εσείς φέρατε τον κόσμο σε αυτή την κατάσταση...»

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα αμηχανίας ο κ. Παπανδρέου απάντησε σαν να μιλάει στη Βουλή: «Σας ευχαριστώ πολύ που μου είπατε την άποψή σας. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να σώσουμε την Ελλάδα, ήταν το νόημα όσων της είπε.

Παράλληλα, έσπευσε να απαντήσει και στην αιχμή της επιτιμώντας την με ελαφρά ειρωνεία: «Απ΄ότι βλέπετε κι εσείς εδώ χτενίζεστε, κυρία μου...». Για να απαντήσει με ετοιμότητα εκείνη: «Εγώ είμαι επιχειρηματίας και σύζυγος επιχειρηματία και δεν έχω σχέση με το Δημόσιο. Μπορώ να ξοδεύω όσα επιθυμώ, κύριε πρωθυπουργέ...»

Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση μέχρι που αποκαλύφθηκε από blog, αλλά δεν ήταν και το μοναδικό.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »


Τα άκουσε ο Καραμανλής χρονιάρες μέρες- Τον φώναζαν "λαμόγιο και απατεώνα"


Την έντονη αποδοκιμασία δεκάδων ομογενών δέχτηκαν τα ζεύγη Καραμανλή και Βαληνάκη στο αεροδρόμιο του Μονάχου.
Τα ζεύγη που είχαν ως τελικό προορισμό το Λονδίνο, περίμεναν τις βαλίτσες τους όταν πολλοί εκνευρισμένοι ταξιδιώτες άρχισαν να «κοσμούν» τον πρώην πρωθυπουργό με πολλά επίθετα όπως «λαμόγιο» και «απατεώνα»!

Το επεισόδιο πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και η γερμανική αστυνομία αναγκάστηκε να φυγαδεύσει τα δύο ζεύγη, απομακρύνοντάς τους από τους οργισμένους πολίτες.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, οι αποδοκιμασίες είναι τόσο πυκνές που έχει κόψει κι αυτές τις εξόδους του στις αγαπημένες ταβέρνες της Ραφήνας.-ελάχιστες μάλιστα ήταν και οι διακοπές που έκανε φέτος. Πριν μερικούς μήνες μια πελάτισσα του αγαπημένου του «17», όταν είδε τον πρώην πρωθυπουργό να επιτίθεται σε μια σφυρίδα, εφόρμησε στο τραπέζι του μ ένα «φτού σου! Μόνο να τρως ξέρεις!» που ξεσήκωσε τους χαχανίζοντες θαμώνες!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Evoula την 25 Δεκ 2010 2:17 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »

’γριο κράξιμο έφαγε ο Πάγκαλος στην Τήνο!!!!

Η Μεγαλόχαρη και η παρέμβαση της Αστυνομίας γλίτωσαν τον κ. Πάγκαλο στην Τήνο από απο τους εξαγριωμένους πολίτες που κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον του .
Χθες μετά την Θεία Λειτουργία οι "επίσημοι" (Πάγκαλος, βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι κ.λπ) βγήκαν από τον Ιερό Ναό προκειμένου να ακολουθήσουν τη λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης.
Κατά την έξοδο του Πάγκαλου ακούστηκαν αποδοκιμασίες και φωνές ανθρώπων («Μας πήρατε τα λεφτά», «Το ΠΑΣΟΚ μας πήρε τα λεφτά» κ.ά.) που απευθύνονταν συγκεκριμένα εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πάγκαλος προχώρησε και έκατσε μαζί με τους άλλους επίσημους στην άκρη του διαδρόμου που είχε σχηματίσει ο κόσμος για να περάσει η εικόνα που θα έβγαινε από το Ναό και να ακολουθήσει η λιτανεία.
Τότε κάποιος παρευρισκόμενος κινήθηκε εναντίον του λέγοντάς του χαρακτηριστικά από απόσταση μερικών μέτρων:
«Θα βγάλεις και λόγο; Τι θα μας πεις;...
Εμένα τα λεφτά δεν μου τα πήραν οι άλλοι αλλά το ΠΑΣΟΚ»
Επειδή ο διαμαρτυρόμενος είχε πλησιάσει πολύ απειλητικά τον ευτραφή κ. Πάγκαλο επενέβησαν Αστυνομικοί προκειμένου να τον απωθήσουν μάλιστα στην προσπάθειά τους αυτή τον έριξαν στο έδαφος και έπεσαν από πάνω του!!!
Μετά από το περιστατικό αυτό ο Πάγκαλος με τους υπόλοιπους ακολούθησαν τη λιτανεία και στο τέλος, μετά από τον πανηγυρικό του Μητροπολίτη Σύρου, έβγαλε, υπό την έντονη μουρμούρα των παρευρισκομένων πιστών, ένα λογίδριο 2 λεπτών και αποχώρησε άρον άρον, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες ενώ οι...... υπόλοιποι έμειναν και αποχώρησαν αφού έφυγε η εικόνα της Μεγαλόχαρης... Προφανώς βιαζόταν να μπει στο ελικόπτερο με το οποίο, στα πλαίσια της μείωσης της σπατάλης του Κράτους, πήγε και ήρθε στην Τήνο, καθώς το κλίμα δεν τον σήκωνε καθόλου σε αντίθεση με τους λοιπούς επίσημους που δεν τους ενόχλησε κανένας.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ετσι να μην μπορουν να σταθουν πουθενα τα λαμογια >:\ :mad:
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »

Και ο αντιπρόεδρος εξακολουθεί να χαίρει της εκτίμησης των συμπολιτών μας...

"γουρούνι, "παλιομ@@@@α!", "ξεφτίλα"!


ΤΟΝ ΕΞΥΒΡΙΖΑΝ 3 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
Η είδηση είναι καρατσεκαρισμένη και μας την μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας.



’γριο γιουχάισμα χθες το μεσημέρι στις 2.45 στην λίμνη Βουλιαγμένης στον Θόδωρο Πάγκαλο από ηλικιωμένους λουόμενους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απολάμβανε το μπάνιο του και καθώς έβγαινε από την λίμνη (πηγαίνει αρκετές τον χειμώνα για μπάνιο) κάθισε στην ξαπλώστρα διαβάζοντας εφημερίδες.

Ξαφνικά μια 70 χρονη :D που ήταν και αυτή λουόμενη τον πλησίασε και άρχισε να τον βρίζει με ακραίες εκφράσεις και λέξεις όπως "γουρούνι, "παλιομαλ....α!", "ξεφτίλα" και άλλες παρόμοιες ύβρεις!
Ο Πάγκαλος αιφνιδιάστηκε αλλά δεν απάντησε. Έδειξε αυτοσυγκράτηση. Αμέσως μετά αναθάρρησαν και οι άλλοι λουόμενοι και άρχισαν όλοι μαζί να τον αποδοκιμάζουν για περίπου 5 λεπτά. Ο Πάγκαλος χαμογελούσε ντύθηκε κατευθύνθηκε προς την έξοδο της λίμνης μαζί με τους αστυνομικούς του και σε έξαλλη πια κατάσταση ζήτησε να έρθει ο υπεύθυνος.

Εμφανίστηκε ένας ηλικιωμένος, ο οποίος ψελλίζοντας του είπε ότι έλειπε ο αρμόδιος διευθυντής. Ο Πάγκαλος σε έξαλλη κατάσταση, πραγματικά εκτός εαυτού, ζητούσε τον λόγο από τον ηλικιωμένο υπάλληλο του γιατί μπήκαν όλοι αυτοί και τον αποδοκίμασαν. Έξω φρενών στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος αποχώρησε με κατεύθυνση προς το σπίτι του. Και ο άνθρωπος που ήταν εκεί μας μετέφερε όλο το σκηνικό στην λίμνη Βουλιαγμένης...

Βλέπω τις γιαγιούλες να παίρνουν τα κουμπούρια σε λίγο καιρό... :))
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »

Ο πρώην Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και νυν Υπάλληλος κύριος Λοβέρδος μετέβη στην Κρήτη για δουλειές. Έφαγε κράξιμο από εκατοντάδες πολίτες στο χωριό Κούναβοι, όπου πήγε να παραδώσει τα κλειδιά σε 20 δικαιούχους εργατικών κατοικιών (οι τελευταίοι τυχεροί, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε "εξάμηνη αναστολή του δανειοδοτικού προγράμματος του ΟΕΚ"

Αυτό δεν του έφτασε, οπότε μετά πήγε και στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για σύσκεψη. Εκεί εκτός από κράξιμο έφαγε και ένα πλαστικό μπουκάλι, το οποίο απέφυγε με εντυπωσιακή αιλουροειδή κίνηση. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, πιο κόσμιος, περιορίστηκε να του πει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του.

Σε πείσμα των "ανεύθυνων" αυτών αντιδράσεων, ο κύριος Λοβέρδος πραγματοποίησε τη σύσκεψη, αλλά με διαφορετική σύνθεση: συσκέφθηκε με τον διοικητή, τον υποδιοικητή και τους άνδρες των διμοιριών των ΜΑΤ που έσπευσαν να τον προστατεύσουν. Στη σύσκεψη πάντως κατάφεραν να παραβρεθούν και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένα μάλιστα ΔΕΝ είχαν μεταμφιεσθεί σε άνδρες των ΜΑΤ.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »

Σκηνές απείρου κάλλους έζησε το Λονδίνο με τον Γιώργο Αλογοσκούφη, καθώς πρωταγωνίστησε ο πρώην υπουργός με τη... σύζυγο του Δίκα Αγαπητίδου σε μία νέα «ατραξιόν» στην οποία, μάλλον, κάποιοι δεν πίστεψαν ότι «έσωσε την Ελλάδα». Ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης μπορεί να μην εμφανίζεται στο κλεινόν άστυ, αλλά όπως φαίνεται επέλεξε να μιλήσει στο Λονδίνο - σε εκδήλωση του LSE- για την ελληνική οικονομία (!!!).

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, ουκ ολίγες φορές προσπάθησε το τελευταίο διάστημα - μέσω των ερτζιανών - να πείσει την κοινή γνώμη ότι όλα «έγινα καλώς» και ουδεμία ευθύνη φέρει για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Ο κ. Αλογοσκούφης βρέθηκε την Τετάρτη στη βρετανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος να μιλήσει (μαζί με τον πρώην υπουργό Γ. Παπαντωνίου) σε εκδήλωση του LSE για την ελληνική οικονομία.

Από το έδρανο και απευθυνόμενος στην κατάμεστη αίθουσα, ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης υποστήριξε με έμφαση ότι «οι υπουργοί Οικονομικών (στην Ελλάδα προφανώς) είναι οι τελευταίοι που πρέπει να κατηγορούνται καθώς οι πιέσεις που δέχονται από την κοινωνία, και όχι μόνο, τους καθιστά «αντιδημοφιλείς»?


Θυμηδία και καγχασμός. Συμπλήρωσε δε ο κ. Αλογοσκούφης ότι «εμείς οι υπουργοί Οικονομικών προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μέτρα ενάντια στη θέληση των κυβερνήσεων και των πολιτών»... Ως διά μαγείας, πάντως, οι αναφορές του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη δεν προκάλεσαν το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, αλλά τη θυμηδία και τον καγχασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε - με ιδιαίτερα θερμό τρόπο- ότι ο ίδιος και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν προσπάθησε να παραπλανήσει σκοπίμως τις ευρωπαϊκές Αρχές.

Οι φράσεις αυτές όπως φαίνεται φόρτισαν το κοινό, το οποίο, υπομονετικά, έως ένα βαθμό, άκουγε το ντελίριο του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Κάποιος, ωστόσο, από το ακροατήριο, δεν άντεξε - (ελληνικής καταγωγής) καθώς πήρε τον λόγο και απηύθυνε την εξής, για κάποιους ίσως, απλοϊκή ερώτηση:

«Για τη Μικρασιατική Καταστροφή εκτελέστηκαν στου Γουδή έξι πολιτικοί. Για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, ποιος θα πληρώσει;». Το ερώτημα προκάλεσε πανικό και ανακατωσούρα.

Ωστόσο, αυτό που άναψε τα αίματα ήταν η απάντηση που ήρθε από μια ακροάτρια: «Ο Αλογοσκούφης», φώναξε δυνατά να ακουστεί, «πρέπει να εκτελεστεί!». Η φράση αυτή προκάλεσε σούσουρο, με τη σύζυγο του κ. Αλογοσκούφη να απευθύνεται προς την κυρία λέγοντας, γιατί μιλάς με αυτό τον τρόπο. Η ακροάτρια, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι η κ. Δίκα, σύζυγος του κ. Αλογοσκούφη, ακούστηκε να μιλά για «real estate» και άλλα συναφή...

Αυτό, πάντως, που προκάλεσε την έκπληξη όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν η εμφάνιση του κ. Γ. Αλογοσκούφη. Ο πρώην υπουργός προσήλθε στον χώρο της εκδήλωσης του LSE, συνοδευόμενος από σωματοφύλακες. Αλήθεια, τι φοβήθηκε ο πρώην τσάρος της Οικονομίας;
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »

Γιουχάρανε τον πρωθυπουργό την Παρασκευή το βράδυ, στη συναυλία της Φαραντούρη στο Ηρώδειο.

Ομως δεν το είπε κανένα κανάλι. Και δεν μιλάμε μόνο για τα δημόσια, που κάνουν τα πάντα για να φανούν αδέσμευτα (τρομάρα τους!), αλλά και για τα ιδιωτικά τα οποία, κατά τ' άλλα, μετέδωσαν μια ωραία δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την υπέροχη συναυλία. Αυτό ήταν η είδηση για τους διαπλεκόμενους. Λες και δεν ήταν 3.000 άνθρωποι αυτήκοοι μάρτυρες του «ουουου», που απλώθηκε διά μιας στο κοίλο όταν η Φαραντούρη καλωσόρισε τον πρωθυπουργό από μικροφώνου.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »

Γιουχάρισαν την Διαμαντοπούλου

http://www.youtube.com/watch?v=hqAMyQEa ... re=related
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »

Προπηλάκισαν και τον Σιούφα-Τελειωμό δεν έχει η αποδοκιμασία πολιτικών
Σε ταβέρνα στην Πάρο το χθεσινό επεισόδιο κατά του πρώην προέδρου της Βουλής

Διαστάσεις ...επιδημίας λαμβάνει ο προπηλακισμός πολιτικών από απλούς πολίτες. Μετά τα γνωστά επεισόδια εις βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του πρώην Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, του πρώην Υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη (του εκτόξευσαν μέχρι και γιαούρτι), χθες σημειώθηκε προπηλακισμός εις βάρος του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα.

Όπως γράφει το blog fimotro: "Xθές το βράδυ (περίπου στις 11μ.μ.) στην Πάρο στο χωριό Αλυκή στην ταβέρνα Μουράγιο, ο πρώην υπουργός Σιούφας ενώ συνέτρωγε με παρέα φίλων του μεταξύ των οποίων και το πρώην στέλεχος της τράπεζας ASPIS BANΚ ονόματι Πάπαρης δέχτηκαν... λεκτική επίθεση από τους πελάτες τις ταβέρνας και εν συνεχεία προπηλακισμούς που εξελίχθηκε σε πραγματική μάχη!!!

Στην ταβέρνα επικράτησε πανικός γιατί οι άνδρες ασφαλείας του πρώην προέδρου της Βουλής θέλησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οι θαμώνες ξεσηκώθηκαν (περίπου 30 άτομα) και ήρθαν στα χέρια με τους δυο αστυνομικούς του Δ. Σιούφα. Οι τελευταίοι έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού για να μπορέσουν να διαφύγουν αυτοί και ο πρώην υπουργός ασφαλείς από την ταβέρνα. Χαμός...".

Να υπενθυμίσουμε ότι αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες έχει βρεθεί και ο νυν Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και μάλιστα μέσα στο Ηρώδειο.

Τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά περιστατικά καθώς αποδοκιμασίες έχουν δεχθεί κι άλλοι πρώην ή νυν υπουργοί, όιπως πρόσφατα στην Κρήτη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Είναι φανερό ότι η εποχή που διανύουμε δεν είναι και η καλύτερη για τους πολιτικούς των δύο μαγάλων κομμάτων. Τώρα, γιατί κάποια στελέχη επιμένουν να ζητούν χρίσματα από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ για να κατέλθουν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, δεδομένης της κοινωνικής δυσαρέσκειας που εισπράττουν αυτά τα δύο κόμματα, μάλλον είναι ανεξήγητο.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21681
Εγγραφή: 12 Φεβ 2008 12:36 am

Δημοσίευση από Evoula »

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ


Ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, κατευθυνόταν στο «JK» όταν άκουσε το χιτ των ημερών «Πού είναι τα λεφτά, ρε;».

Εν αντιθέσει με τον μέσο άνθρωπο που κάνει μεταβολή μόλις μυρίσει μπαρούτι, ο Βουλγαράκης μάλλον βρήκε ευκαιρία να εφαρμόσει όσα μάθαινε τόσα χρόνια στο τατάμι. Κι έτσι, στράφηκε προς τον κύριο που εν μέσω καπουτσίνο και κρουασάν τον «στόλιζε» σαν μεταχρονολογημένο επιτάφιο. Αλλά σαν να επρόκειτο για ταινία του Μπρους Λι, δέκα ακόμα τύποι συσπειρώθηκαν γύρω απ’ τον επανάστατη του καφέ. Ο Βουλγαράκης ανέκρουσε πρύμναν προτού τον πάρουν τα σκάγια.

Με παρόμοιο τρόπο απέδρασε από το Κολωνάκι και ο Βασ. Μαγγίνας , ο οποίος απολάμβανε αμέριμνος το καφέ του σε στέκι της οδού Κανάρη, όταν άνας πολίτης, που περνούσε εκείνη την ώρα, τον αναγνώρισε και, σταματώντας, του λέει ειρωνικά: "Εχω δύο Πακιστανούς. Να στους φέρω να τους βρεις δουλειά;...".


Ο πρώην υπουργός -που είχε απομακρυνθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή λόγω των ανασφάλιστων Ινδών που απασχολούσε στο εξοχικό του και είχε μείνει εκτός ψηφοδελτίων- σηκώθηκε να φύγει βιαστικά αποφεύγοντας περιφρονητικά τον περαστικό. Εκείνος τότε εκνευρισμένος, πιάνει ένα ποτήρι νερό από ένα τραπέζι και το στρέφει προς την πλευρά του Β. Μαγγίνα.
Δύο αστυνομικοί του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη που βρίσκονταν εκεί όμως, τον πρόλαβαν και τον εμπόδισαν ενώ ο πρώην υπουργός, που απέφυγε στο τσακ το μπουγέλωμα και τη γλίτωσε με μερικές σταγόνες νερό καθώς έμπαινε άρον άρον σε ένα αυτοκίνητο!
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"


https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Λεών

Δημοσίευση από Λεών »

....Ο λαός ξυπνά!! Και θα γίνουν και αλλα...νύχτα θα φυγουν όλοι.
Άβαταρ μέλους
AMALIA
Δημοσιεύσεις: 21571
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 1:14 pm
Τοποθεσία: ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοσίευση από AMALIA »

Λεών έγραψε:....Ο λαός ξυπνά!! Και θα γίνουν και αλλα...νύχτα θα φυγουν όλοι.

:thumbsup:

Πολλα και μαζεμενα μαλλον ξεκινησε η αντιστροφη μετρηση..!!!
;)
Άβαταρ μέλους
Αμαλία
Δημοσιεύσεις: 7910
Εγγραφή: 03 Δεκ 2007 10:43 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Αμαλία »

Πωπω πολύ τα χαίρομαι αυτά :D :D :D :D

ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ! >:P
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”