ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Φτιάξε μας, που τρώω 10 σοκολάτες την ημέρα....
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
πολύ σημαντικό! πραγματικά δεν είχα κατανοήσει πόσο βλαπτική μπορεί να είναι η ζάχαρη!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Βασούλα μου ευχαριστούμε ,
πολύ κατατοπιστικό άρθρο και πολύ σημαντικά και σωστά αυτά που αναφέρονται
Είναι τόσο βλαβερή η ζάχαρη που μέχρι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγκάστηκε να
εκδώσει οδηγία για την μείωση της κατανάλωσης της τουλάχιστον στο μισό !!!!
Μείωση της ζάχαρης συστήνει ο ΠΟΥ
Η ζάχαρη στο εδώλιο
Είναι η ζάχαρη το νέο «όπιο» του λαού; Είναι το τοξικό δηλητήριο που τον σκοτώνει σε... δόσεις αφού πρώτα του έχει χαρίσει μεγάλη – αλλά τόσο παροδική – ευχαρίστηση; Η επιστημονική ετυμηγορία δεν έχει ακόμη βγει, ωστόσο όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η ζάχαρη που κατακλύζει την τόσο επεξεργασμένη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου πρέπει να μειωθεί. Ετσι, πριν από λίγες ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε το προσχέδιο μιας νέας σύστασης που αφορά σημαντική μείωση της κατανάλωσης πρόσθετης ζάχαρης στη διατροφή μας. Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι θερμίδες που αφορούν την πρόσληψη ζάχαρης δεν πρέπει να ξεπερνούν το 5% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων ημερησίως – η προηγούμενη σύσταση του Οργανισμού η οποία εξεδόθη το 2003 έκανε λόγο για διπλάσιο ποσοστό πρόσληψης ζάχαρης σε καθημερινή βάση. Μπορεί όμως αυτή η σύσταση να πάρει «σάρκα και οστά» αν κάποιος αναλογιστεί ότι ο πληθυσμός δεν ακολούθησε ποτέ ούτε την προηγούμενη σύσταση, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια η «σάρκα» του να παραγεμίζει με λίπος και τα ποσοστά παχυσαρκίας να εκτοξεύονται; Συγχρόνως οι βιομηχανίες που έχουν ατελείωτα... γλυκά κέρδη από την πρόσθετη ζάχαρη των τροφίμων θα αφήσουν την οδηγία να εφαρμοστεί; «Το Βήμα» μίλησε με έγκριτους ειδικούς επί του θέματος ανά τον κόσμο και ανοίγει αυτή τη... γλυκόπικρη συζήτηση.
Η σημερινή μας ιστορία είναι... γλυκόπικρη. Γλυκιά διότι αφορά την πολυαγαπημένη πολλών «λευκή σκόνη» που κρύβεται μέσα στα πιάτα και στα ποτήρια μας και η οποία χαρίζει νοστιμιά και ανείπωτη ευχαρίστηση. Και πικρή διότι η ζάχαρη, περί ης ο λόγος, έχει φανεί πως όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο (κάτι που συμβαίνει ανά την υφήλιο, καθώς εκτός της ζάχαρης σε φυσική μορφή όλοι μας καταναλώνουμε πρόσθετη ζάχαρη με τα... κουτάλια, αφού αυτή περιέχεται σε πλήθος επεξεργασμένων τροφίμων, ακόμη και σε κάποια που δεν βάζει ο νους σας) συνδέεται με εθισμό μεγαλύτερο και από εκείνον που προκαλούν οι «σκληρές» λευκές σκόνες, ηρωίνη και κοκαΐνη, αλλά και με πλήθος προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης. Προσπαθώντας να θέσει όρια σε αυτό το ατελείωτο, με κόστος για την υγεία του πληθυσμού, «φαγοπότι» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες το προσχέδιο μιας οδηγίας σχετικά με την κατανάλωση ζάχαρης το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ως τα τέλη του Μαρτίου.
Στο μισό οι ζαχαρένιες θερμίδες!
Σε αυτό το διάστημα το προσχέδιο θα περάσει και από τον ενδελεχή έλεγχο ανεξάρτητης επιστημονικής αρχής και όταν οι διαδικασίες ολοκληρωθούν θα μετατραπεί σε επίσημη σύσταση. Τι ακριβώς αφορά; Μείωση της ποσότητας ζάχαρης που καταναλώνεται σε καθημερινή βάση από 10% επί της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, το οποίο αποτελεί το σημερινό συνιστώμενο όριο, σε 5% - το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου έξι κουταλιές του γλυκού ζάχαρη ημερησίως για τις γυναίκες και σε οκτώ για τους άνδρες. Το όριο περιλαμβάνει όλους τους τύπους ζάχαρης που προστίθενται στις τροφές, όπως και τη ζάχαρη που περιέχεται φυσικά στο μέλι, στα σιρόπια, στους χυμούς φρούτων, στα συμπυκνώματα χυμών φρούτων και στον πολτό φρούτων.
Αν κάποιος αναλογιστεί ότι ένα αναψυκτικό μπορεί να περιέχει εννέα κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, καθώς και ότι, σύμφωνα με στοιχεία, ο πληθυσμός της Ευρώπης λαμβάνει σήμερα το 15%-20% των ημερήσιων θερμίδων του από ζάχαρη (γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει συμμόρφωση ούτε στην προηγούμενη οδηγία του 10% που είχε εκδοθεί από τον ΠΟΥ το 2003), τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με τη χρησιμότητα και την πιθανότητα αποδοχής αυτής της οδηγίας είναι πολλά. Και σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα «θέλω» της βιομηχανίας τροφίμων, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν αναφέρει καν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη επάνω στις ετικέτες των προϊόντων της. «Το Βήμα» αναζήτησε ανά την υφήλιο ειδήμονες επί του θέματος και συγχρόνως... έφαγε με το κουτάλι τα επιστημονικά στοιχεία ώστε να σας παρουσιάσει μια κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα ενός ζητήματος που μας αφορά όλους. Καλή όρεξη! Για διάβασμα, διότι σε ό,τι αφορά τη ζάχαρη η πολλή όρεξη πρέπει μάλλον να μας κοπεί...
Διαβάστε περισσότερα εδώ :
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=577231" onclick="window.open(this.href);return false;
πολύ κατατοπιστικό άρθρο και πολύ σημαντικά και σωστά αυτά που αναφέρονται
Είναι τόσο βλαβερή η ζάχαρη που μέχρι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγκάστηκε να
εκδώσει οδηγία για την μείωση της κατανάλωσης της τουλάχιστον στο μισό !!!!
Μείωση της ζάχαρης συστήνει ο ΠΟΥ
Η ζάχαρη στο εδώλιο
Είναι η ζάχαρη το νέο «όπιο» του λαού; Είναι το τοξικό δηλητήριο που τον σκοτώνει σε... δόσεις αφού πρώτα του έχει χαρίσει μεγάλη – αλλά τόσο παροδική – ευχαρίστηση; Η επιστημονική ετυμηγορία δεν έχει ακόμη βγει, ωστόσο όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η ζάχαρη που κατακλύζει την τόσο επεξεργασμένη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου πρέπει να μειωθεί. Ετσι, πριν από λίγες ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε το προσχέδιο μιας νέας σύστασης που αφορά σημαντική μείωση της κατανάλωσης πρόσθετης ζάχαρης στη διατροφή μας. Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι θερμίδες που αφορούν την πρόσληψη ζάχαρης δεν πρέπει να ξεπερνούν το 5% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων ημερησίως – η προηγούμενη σύσταση του Οργανισμού η οποία εξεδόθη το 2003 έκανε λόγο για διπλάσιο ποσοστό πρόσληψης ζάχαρης σε καθημερινή βάση. Μπορεί όμως αυτή η σύσταση να πάρει «σάρκα και οστά» αν κάποιος αναλογιστεί ότι ο πληθυσμός δεν ακολούθησε ποτέ ούτε την προηγούμενη σύσταση, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια η «σάρκα» του να παραγεμίζει με λίπος και τα ποσοστά παχυσαρκίας να εκτοξεύονται; Συγχρόνως οι βιομηχανίες που έχουν ατελείωτα... γλυκά κέρδη από την πρόσθετη ζάχαρη των τροφίμων θα αφήσουν την οδηγία να εφαρμοστεί; «Το Βήμα» μίλησε με έγκριτους ειδικούς επί του θέματος ανά τον κόσμο και ανοίγει αυτή τη... γλυκόπικρη συζήτηση.
Η σημερινή μας ιστορία είναι... γλυκόπικρη. Γλυκιά διότι αφορά την πολυαγαπημένη πολλών «λευκή σκόνη» που κρύβεται μέσα στα πιάτα και στα ποτήρια μας και η οποία χαρίζει νοστιμιά και ανείπωτη ευχαρίστηση. Και πικρή διότι η ζάχαρη, περί ης ο λόγος, έχει φανεί πως όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο (κάτι που συμβαίνει ανά την υφήλιο, καθώς εκτός της ζάχαρης σε φυσική μορφή όλοι μας καταναλώνουμε πρόσθετη ζάχαρη με τα... κουτάλια, αφού αυτή περιέχεται σε πλήθος επεξεργασμένων τροφίμων, ακόμη και σε κάποια που δεν βάζει ο νους σας) συνδέεται με εθισμό μεγαλύτερο και από εκείνον που προκαλούν οι «σκληρές» λευκές σκόνες, ηρωίνη και κοκαΐνη, αλλά και με πλήθος προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης. Προσπαθώντας να θέσει όρια σε αυτό το ατελείωτο, με κόστος για την υγεία του πληθυσμού, «φαγοπότι» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες το προσχέδιο μιας οδηγίας σχετικά με την κατανάλωση ζάχαρης το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ως τα τέλη του Μαρτίου.
Στο μισό οι ζαχαρένιες θερμίδες!
Σε αυτό το διάστημα το προσχέδιο θα περάσει και από τον ενδελεχή έλεγχο ανεξάρτητης επιστημονικής αρχής και όταν οι διαδικασίες ολοκληρωθούν θα μετατραπεί σε επίσημη σύσταση. Τι ακριβώς αφορά; Μείωση της ποσότητας ζάχαρης που καταναλώνεται σε καθημερινή βάση από 10% επί της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, το οποίο αποτελεί το σημερινό συνιστώμενο όριο, σε 5% - το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου έξι κουταλιές του γλυκού ζάχαρη ημερησίως για τις γυναίκες και σε οκτώ για τους άνδρες. Το όριο περιλαμβάνει όλους τους τύπους ζάχαρης που προστίθενται στις τροφές, όπως και τη ζάχαρη που περιέχεται φυσικά στο μέλι, στα σιρόπια, στους χυμούς φρούτων, στα συμπυκνώματα χυμών φρούτων και στον πολτό φρούτων.
Αν κάποιος αναλογιστεί ότι ένα αναψυκτικό μπορεί να περιέχει εννέα κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, καθώς και ότι, σύμφωνα με στοιχεία, ο πληθυσμός της Ευρώπης λαμβάνει σήμερα το 15%-20% των ημερήσιων θερμίδων του από ζάχαρη (γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει υπάρξει συμμόρφωση ούτε στην προηγούμενη οδηγία του 10% που είχε εκδοθεί από τον ΠΟΥ το 2003), τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με τη χρησιμότητα και την πιθανότητα αποδοχής αυτής της οδηγίας είναι πολλά. Και σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα «θέλω» της βιομηχανίας τροφίμων, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν αναφέρει καν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη επάνω στις ετικέτες των προϊόντων της. «Το Βήμα» αναζήτησε ανά την υφήλιο ειδήμονες επί του θέματος και συγχρόνως... έφαγε με το κουτάλι τα επιστημονικά στοιχεία ώστε να σας παρουσιάσει μια κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη εικόνα ενός ζητήματος που μας αφορά όλους. Καλή όρεξη! Για διάβασμα, διότι σε ό,τι αφορά τη ζάχαρη η πολλή όρεξη πρέπει μάλλον να μας κοπεί...
Διαβάστε περισσότερα εδώ :
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=577231" onclick="window.open(this.href);return false;
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα
__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
__________________________________________________________
Πολέμα και Οραματίσου
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
"Το να είσαι τέλειος είναι μια πρόκληση του «δεν μπορώ»
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου!
Το να είσαι ευτυχισμένος είναι η πρόκληση του «Θέλω»…" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου!
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
ευχαριστούμε
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Ευχαριστούμε
Δηλαδη και η καστανη ζαχαρη ειναι εξισου βλαβερη με τη λευκη ?
Δηλαδη και η καστανη ζαχαρη ειναι εξισου βλαβερη με τη λευκη ?
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ Ιωάννα μου είναι πως η καστανή ζάχαρη, η ζαχαρίνη, το προιόντα light, τα 0%, τα λέγες θερμίδες - όλη η γεύση, είναι πιο καταστροφικά από τα κανονικά...
Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Για τα υπολοιπα το ειχα υποψιν, απλα πιστευα οτι η καστανη ζαχαρη ειναι κατα καποιο τροπο λιγοτερο βλαβερη
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Νομίζω ότι η επεξεργασία στη ζάχαρη είναι βλαβερή. Χρησιμοποιώ ακατέργαστη καστανή ζάχαρη.
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν.
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
Κι εγω Ταρουλι
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
κορίτσια το διαβάσατε αυτό?
Ακατέργαστη Ζάχαρη: Και αυτή η ζάχαρη είναι επεξεργασμένη συνήθως προέρχεται από ζαχαροκάλαμο, απλά δεν περνάει το στάδιο επεξεργασίας όπου αφαιρείται η μελάσα και γι' αυτό έχει ένα καστανό χρώμα.
Μαύρη και Καστανή Ζάχαρη: Αυτή η κατηγορία είναι πιο μαλακή και συνήθως βρίσκεις 2 είδη: την μαύρη (πιο σκούρο καστανό χρώμα) και την καστανή ζάχαρη (πιο ανοιχτό καστανό χρώμα). Αυτή η ζάχαρη είναι βασικά η λευκή ζάχαρη στην οποία έχει προστεθεί μελάσα.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι