Απορια για το ρεικι???

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Giwrgos
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: 18 Ιουν 2010 5:48 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Απορια για το ρεικι???

Δημοσίευση από Giwrgos »

Εβαλα αυτον τον πολυ γενικο τιτλο γιατι δεν ηξερα πως να συμπυκνωσω σε λιγες λεξεις μια απορια μου σχετικα με το ρεικι.

Με τη μυηση ανοιγουν τα καναλια, γενικα συντονιζομαστε με υψηλες δονησεις αγαπης και φωτος. Ως αποτελεσμα η ιδια η διαδικασια της μυησης αυξανει τις δονησεις μας.
Πώς γινεται ομως να αυξησει κανεις τις δονησεις και να ανοιξει τα καναλια χωρις ενα σχετικο επιπεδο ηθικης αναπτυξης. Ρωταω γιατι βλεπω πολλους ανθρωπους που δινουν ρεικι και δεν ειναι τοσο ανεπτυγμενοι ηθικα (σ αυτους εντασσομαι και εγω καμια φορα, πχ μεσα απο εγωισμο, θυμο, κλπ.
Απο την αλλη συναντω ατομα πραγματικα αξιολογα απο καθε αποψη που μεταφερουν βεβαια θετικη ενεργεια, δηλαδη με την παρουσια τους και μονο σε κανουν να νιωθεις υπεροχα, κι ομως δεν εχουν καμια σχεση με ενεργεια.
Για να καταλαβετε την απορια μου, οταν ενα ατομο ειναι ηθικα ανεπτυγμενο και αγαπα και συμπνα, τοτε αυξανονται οι δονησεις του. Οταν ομως αυξανεται η συχνοτητα του, τοτε δεν ειναι φυσικο να ανοιγουν και τα καναλια, αρα το ατομο εκεινο να βιωνει και να νιωθει την ενεργεια ή να βλεπει αυρα?
Γιατι το να νιωθεις την ενεργεια ή την αυρα ή το να επικοινωνεις με οντοτητες του φωτος προυποθετει υψηλες δονησεις. Κι ομως, αλλα ατομα οχι και τοσο συνειδησιακα ανεπτυγμενα, μεσα απο την οποια μυηση αυξησαν τις δονησεις τους. Και αν και δεν εκαναν προοδο στη συναισθηματικη και ηθικη ωριμανση, παρ ολ αυτα εγιναν καλοι θεραπευτες.
Ελπιζω να βγαλατε ακρη!!! @};- >:d< :x
Ευχαριστω :D
η έλλειψη βρίσκεται στο αντικείμενο. Έχω ή δεν έχω κάτι. Όταν χρησιμοποιείς το "είμαι" αποδέχεσαι όλες τις καταστάσεις μέσα σου...χωρίς διαχωρισμό...στο πιο βαθύ σου επίπεδο "είσαι" και αυτό δεν έχει αντικείμενο για να προκαλέσει αντιστάσεις...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88511
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

εύλογες οι απορίες σου Γνώθι Σαυτόν! :-D :-D

όπως θα σου πω ότι άλλο σημαίνει είμαι κανάλι του ρέικι και άλλο σημαίνει είμαι Μύστης!

Η μεταξύ τους διαφορά είναι η ηθική τελείωση που συντελείται εντός μας!

Μην μπερδεύεις το ρέικι με τον εσωτερικό δρόμο!

το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο, πλην όμως συνεργάζονται αρμονικά σε διανοητικό και συναισθηματικό επίπεδο (και πνευματικό όμως χρειάζεται)...

Θεωρώ, ότι έτσι όπως έχει δοθεί το ρέικι, έτσι όπως το πήρα εγώ τουλάχιστον και τις δύο φορές, λίγο εμπλέκει το πνευματικό πεδίο μέσα στην διδασκαλία...
Οτιδήποτε μαθαίνει γι' αυτό ένας "μαθητής" του ρέικι, είναι κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας και πειραματισμού, ή (αν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες) μπορεί να πέσει και στον κατάλληλο μάστερ ρέικι, ή να πέσει στον κατάλληλο δάσκαλο!

Το θέμα όλο είναι, αν θέλεις να παραμείνεις κανάλι των ενεργειών ή αν θέλεις να γίνεις συνειδητός Ανθρωπος!

Αλλά, θα σε παρακαλούσα, πριν εκφράσεις τις εύλογες απορίες σου, σε ξεχωριστά τόπικ, πράγμα που διασπά την ενότητα του ρέικι, "ξεσκόνισε" τα θέματα του ρέικι που έχουμε γράψει μέχρι τώρα εδώ μέσα στις ειδικές ενότητες, για να πάρεις και τις απαντήσεις σου...ή κάποιες από αυτές!

Το θέμα χρειάζεται "μελέτη" για να μπορείς να συνθέτεις τις πληροφορίες, αλλά από ότι έχω αντιληφθεί από την υφή των ερωτήσεών σου, εσύ προσπαθείς να κάνεις συγκρίσεις με αυτά που έχεις μάθει...
΄Οχι ότι αυτό είναι κάτι απαγορευμένο, αλλά το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας νέος άνθρωπος είναι να μελετήσει τα φαινόμενα που παρουσιάζονται εντός του, και να μην συγκρίνει τα φαινόμενα που παρουσιάζονται εκτός του!




>:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Giwrgos
Δημοσιεύσεις: 143
Εγγραφή: 18 Ιουν 2010 5:48 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Δημοσίευση από Giwrgos »

Eψαξα το φορουμ στα θεματα σχετικα με ρεικι και θεραπεια, αλλα δεν βρηκα καποιο σχετικο post.
η έλλειψη βρίσκεται στο αντικείμενο. Έχω ή δεν έχω κάτι. Όταν χρησιμοποιείς το "είμαι" αποδέχεσαι όλες τις καταστάσεις μέσα σου...χωρίς διαχωρισμό...στο πιο βαθύ σου επίπεδο "είσαι" και αυτό δεν έχει αντικείμενο για να προκαλέσει αντιστάσεις...
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ
Δημοσιεύσεις: 15907
Εγγραφή: 25 Οκτ 2009 7:29 pm
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Οχι ότι αυτό είναι κάτι απαγορευμένο, αλλά το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας νέος άνθρωπος είναι να μελετήσει τα φαινόμενα που παρουσιάζονται εντός του, και να μην συγκρίνει τα φαινόμενα που παρουσιάζονται εκτός του!

:x :x :x :x :x @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”