Κοινωνικά Πρότυπα..!

Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Κοινωνικά Πρότυπα..!

Δημοσίευση από Emmaki »

Θα ξεκινήσω ενα ακόμη καινούργιο θέμα, γιατί σαν υδροχόος μου αρέσει η ποικιλία....!
Αυτή τη φορά το θέμα είναι πιο κοινωνικό και πλέον είναι ενα "πολυδιάστατο φαινόμενο".

Ο γάμος, η απιστία είναι πρότυπα που μας έχουν περάσει οι παλιότερες γενιές με τις πολύωρες συζητήσεις αλλά και τις διηγήσεις, παράδειγμα....γιαγιά προς το εγγόνι:


-Που λες παιδί μου ο παππούς σου ήταν καρδιοκατακτητής.. έβγαινε έξω και όλες τον κοιτούσαν σα θεό.
-Αλήθεια; Σε είχε απατήσει ποτέ γιαγιά ο παππούς;
-Ε παιδάκι μου εκείνες τις εποχές ήταν αλλιώς τα πράγματα.. τσιλιμπούρδιζε, αλλά πάντα σε εμένα γύριζε.. ήμουν το λιμανάκι του, και εσύ παιδί μου αν ο άντρας σου κάνει καμιά κουτσουκέλα σε σένα θα γυρίσει... μη χαλάσεις το σπίτι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Σχόλιο: Τι λες ρε γιαγιά;;; Θα φάω τα χρόνια μου με έναν άνθρωπο που ξέρω οτι μου φυτεύει στο κεφάλι χωράφια απο ελιές και του αρέσει να με αποκαλεί ελαφάκι του;;;; Είσαι σοβαρή;;;;;

Αυτά όλα λοιπόν μας έχουν περάσει στα κύτταρά μας η οικογένεια μας, η κοινωνία, το σχολείο... κλπ, κλπ...
- Είναι ντροπή όταν ένα ζευγάρι φιλιέται παθιασμένα στο δρόμο...
- Θεωρείται αμαρτία να κάνεις παιδί αν δεν είσαι παντρεμένος/η...
- Το παιδί χωρισμένων γονιών πρέπει να απαντάει συνεχώς σε ερωτήσεις του τύπου... έχεις ψυχολογικά προβλήματα, δεν έχεις δυο γονείς και άλλα τέτοια...
- Πρέπει να πηγαίνουμε στην εκκλησία για να δείξουμε οτι είματε χριστιανοί...
- Πρέπει να καταπιεζόμαστε για να μην στεναχωρήσουμε τους γονείς μας...
- Τα χριστούγεννα πρέπει να τρώμε γαλοπούλα...
- Τη Μ. Παρασκευή πρέπει να πηγαίνουμε στον επιτάφιο...
- Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δεν πρέπει να κάνουν σχέση με μικρότερους τους.....

Εμείς απλά πρέπει να αποβάλλουμε αυτά τα "κολλήματα" και να κοιτάξουμε μπροστά...το μέλλον μας χωρίς ταμπού!!!
Εγώ προσωπικά, ξεπέρασα αρκετά πρότυπα και πραγματικά νιώθω πιο ελεύθερη χωρίς να υπερβαίνω τους βασικούς νόμους.

Με αγάπη πολύ!!!!!! :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Το μετέφερα από άλλη ενότητα!
Γιατί θεωρώ ότι εδώ ταιριάζει καλύτερα!

(αμάν, με έχετε μπερδέψει πια :D )


--------------------------------------------

Κάποιος από όλους μας αισθάνθηκε την ανάγκη να εξηγηθούν τα πρότύπα. Μήπως στην προσπάθειά μας να τα υπερβούμε, καταλύσουμε και τα όρια των Αρχετύπων...

Τα Αρχέτυπα είναι οι έννοιες που έχουν συλληφθεί από την ανώτερη συνειδητότητα στην 6η διάσταση. Και έρχονται σε εμάς στην 3η, υπό την μορφή εμπνεύσεων για να εδραιώσουν την αντίληψή μας γι' αυτά.

Η έννοια πχ. σκύλος. ΄Ολοι αναγνωρίζουμε την έννοια "σκύλος", αν δούμε έναν σκύλο. Κανείς δεν θυμάται από που προήρθε η έννοια...


Η έκτη διάσταση είναι ο χώρος των Αρχετύπων δηλαδή μία τράπεζα αρχείων όλων των ιδεών μας από την τρίτη. Όταν δημιουργούμε κάτι στην τρίτη, η γεωμετρική μήτρα αυτού του πράγματος είναι κρατημένη στην έκτη εφόσον εστιάζόμαστε σε αυτό μέσα στο μυαλό μας. Υπάρχουν περιοχές στην Γη που έχουν κατασκευασθεί με βάση τα Θεϊκά Αρχέτυπα και τα πιο γνωστά παραδείγματα αυτών βρίσκονται στην Ελλάδα, στην Αίγυπτο, στο Μεξικό. Ο φύλακας της έκτης διάστασης είναι ο Σείριος. Στην 6η διάσταση βρίσκεται η συλλογική συνειδητότητα των Αναληφθέντων Διδασκάλων.

Η καθαρή έννοια των θεϊκών Αρχετύπων υπάρχει κρατημένη στο
"θησαυροφυλάκιο" του Σύμπαντος, λοιπόν και δεν έχει να κάνει με τα πρότυπα, που είναι οι κρατημένες μνήμες από την κυτταρική δομή της Γης και την κυτταρική δομη των προγόνων μας.

΄Ολες οι αγνες έννοιες, περιέχουν και τις μνήμες και τους προσδιορισμούς, που οι άνθρωποι ανά τους αιώνες πρόσθεσαν σ' αυτές, για να τις κατανοήσουν.

Η έννοια λοιπόν αγάπη είναι η αγνότητα του Θεού. Είναι η συμπαντική ανάσα που κρατά τους κόσμους σε συνοχή.

Αυτήν την έννοια οι άνθρωποι, μην μπορώντας να την αντιληφθούν άρχισαν να την επεξεργάζονται.

Και πρόσθεσαν σ' αυτήν χαρακτηρισμούς που τους έφερναν κοντά στο αρχέτυπό της.

Αγάπη = ανιδιοτέλεια. Ξεκινώντας έτσι περιέγραφαν την θεϊκή αγάπη. ΄Ομως δεν έφτανε...
Αγάπη = πίστη. Πρόσθεσαν ένα ακόμα χαρακτηριστικό, για να την κάνουν μοναδική. Πάλι όμως δεν έφτανε...
Αγάπη = αιώνια, μοναδική. Κάθε χαρακτηρισμός ακολουθούσε την ροή του νου των ανθρώπων, που προσπαθούσε να συλλάβει την έννοια "θεός" και να δώσει περισσότερες εξηγήσεις σ' αυτήν την έννοια.

΄Αρχίζουν λοιπόν να δημιουργούνται πρότυπα.
Η άγαπη γίνεται "στέρεα" και περιλαμβάνει την ζωή μας.
Αρχίζει η έννοια να αποκτά "υλική υπόσταση". Και προσαρμόζεται στην επιθυμία, στον φόβο, στην ενοχή, σε όλα τα συναισθήματα των ανθρώπων, που θέλουν να ορίζουν τις αρχέτυπες έννοιες για να τις κατανοήσουν.

Καθαρίζοντας κανεις τις μνήμες από την πρωταρχική σύλληψη, καταφέρνει να φτάσει σ' αυτήν, χωρις προσδιορισμούς.
Καταφέρνει να φτάσει σ' αυτήν με την αγνότητα της Ανώτερης συνειδητότητας που έχει ενσωματώσει στην νόησή του.
Η νόηση του ενωμένη με την Συμπαντικη διάννοια, συλλαμβάνει την αγάπη από το "θησαυροφυλάκιο" της 6ης διάστασης και τότε, μόνο τότε κατανοεί την πρωταρχική σύλληψη.

Και σ' αυτήν την επαφή με την πρωταρχικη σύλληψη, αντιλαμβάνεται τον ρόλο των "προτύπων" που δεσμεύουν και οριοθετούν την αγάπη στην 3η διάσταση και που είναι τόσο μακρυά από την "γέννησή" της!!

Το αρχέτυπο "αγάπη" είναι αυτό ακριβώς που νιώθουμε όλοι, όταν του αφαιρέσουμε τα πρότυπα. "Συμπαντική ανάσα"
Και έτσι μπορούμε να αγαπάμε, χωρις όρους!
Μόνο έτσι...απλά όπως όταν ανασαινουμε...


ΣΗΜ.:Εδώ χρειάζεται να κάνω μια διευκρίνιση, που ίσως είναι βοήθημα για όσους δεν μπορούν ακόμα να κατανοήσουν την φυσιολογική ροή της αγάπης από το κέντρο της καρδιάς και την συγκρίνουν με την «αγάπη» που αισθάνονται για ορισμένους ανθρώπους, για τον σύντροφο, για τα παιδιά τους, για τους φίλους τους. Αυτή η «αγάπη» είναι η έλξη που απορρέει από την ατομική συνείδηση του καθενός μας. Η έλξη ομαδοποιείται και ανταποκρίνεται σε δονήσεις ομοίων συχνοτήτων. Και επειδή προέρχεται από την ατομική συνείδηση του ανθρώπου περιέχει και τις μνήμες από πεποιθήσεις και επιβολές που έχουν περάσει στα κύτταρα δια μέσου των αιώνων της ύπαρξης του ανθρώπου, από τους προγόνους του. Αυτές οι πεποιθήσεις δημιουργούν και την προσωπικότητα του καθενός μας, η οποία «εμπλουτίζεται» με τα κοινωνικά, οικογενειακά, θρησκευτικά πρότυπα της εποχής στην οποία γεννηθήκαμε. ΄Έτσι «αγαπάμε» ανθρώπους που ανταποκρίνονται στις δικές μας συχνότητες, δηλαδή έχουν κοινά με εμάς «ψυχογραφικά αποτυπώματα». Δεν αρνούμαστε λοιπόν την «ανθρώπινη φύση» μας, που βασίζεται στην ενέργεια της έλξης-αγάπης και ανταποκρίνεται στο ένστικτο της διαιώνισης του είδους.
Αναζητάμε σύντροφο, περιβάλλουμε τα παιδιά μας και τους φίλους μας με το ενδιαφέρον που απορρέει από τις χαμηλές δονήσεις αυτού του ατομικού συναισθήματος που εμείς οι άνθρωποι ονομάζουμε «αγάπη». Και φυσικά θα συνεχίζει να υπάρχει, όσο ζούμε και εργαζόμαστε στην 3η διάσταση, που είναι ο τόπος των εμπειριών μας, της εξέλιξής μας.

Μέρος λοιπόν αυτής της εξέλιξης είναι η διεύρυνση του συναισθήματος, η αύξηση της δονητικής συχνότητας της ατομικής συνείδησης, ώστε η αγάπη να ανταποκριθεί στην θεϊκή ποιότητα (αρχέτυπο) και να περιλαμβάνει όλη την δημιουργία.
Αυτή η αύξηση της δονητικής συχνότητας της ατομικής συνείδησης επιφέρει και την επίγνωση της «αγάπης χωρίς όρους», που ανταποκρίνεται στις δονήσεις του ΕΝΟΣ.
Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για ενότητα και ειρήνη. ΄Όταν δεν περιμένουμε από τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται όπως εμείς, όταν δεν περιμένουμε αναγνώριση, όταν αποδεχόμαστε την ιδιαιτερότητα και την δυσκολία των ανθρώπων να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο δόνησης. Η αγάπη της ατομικής συνείδησης ενώνεται με την συμπαντική αγάπη, στην υψηλότερη δόνηση. Και σ’ αυτήν την υψηλότερη δόνηση μαθαίνει ο άνθρωπος να συγχωρεί!!!
_________________
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Εμμανουέλα μου, ευτυχώς που σιγά-σιγά οι περιορισμοί που βάζουν τα "πρότυπα" φεύγουν.
Ευτυχώς!

Αλλιώς η Νέα Γη, θα ήταν ουτοπία!

Κοίτα εδώ μέσα! ΄Ολοι αναγνωρίζουν τους περιορισμούς...και το να τους ξεπεράσουν είναι θέμα "μερικών ημερών".

Αυτά τα πρότυπα που αναφέρεις, ήταν η ουσία της παλιάς ενέργειας που είχε λόγο ύπαρξης για να κάνει τον άνθρωπο να εξελιχθεί.

Καταλύεις τα όρια, αφού πρώτα τα έχεις τοποθετήσει...
Ελευθερώνεσαι από αυτό που σε περιορίζει, γιατί αν δεν το είχες γνωρίσει, η ελευθερία δεν θα είχε κωδικοποιηθεί μέσα σου.

Ο ρόλος της 3ης διάστασης είναι να ενώσουμε μέσα από τον δυαδισμό. ΄Ετσι η παλιά ενέργεια είχε και το νόημά της.

Η νέα ενέργεια που αγκαλιάζει τώρα όλον τον πλανήτη θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από συστήματα και όρια που τους περιόριζαν...

Δεν θα καταλυθούν οι αξίες, αλλά οι περιορισμοί και οι προσδιορισμοί αυτών των αξιών, ώστε να τους αγγίξουμε με την αγνότητα που τους πρέπει...

Πάρε παράδειγμα με την μετάδοση του Lightarian Reiki...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Αυτό Βάσω μου είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενη... γιατί βλέπω οτι σιγά, σιγά οι άνθρωποι ξεκινάμε ενα καινούργια ταξίδι με καινούργια δεδομένα και καινούργιες αντιλήψεις...

Χαίρομαι γιατί αρχίζουμε και βιώνουμε την έννοια ελευθερία μέσα στην ψυχή μας...

Με αγάπη....! :D
Ichor
Δημοσιεύσεις: 818
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 2:58 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Ichor »

Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα πρότυπα που είχαν περάσει στα κύταρά μας βασανίζουν γενιές και γενιές. Και εμένα μαζί βέβαια, και θα συνεχίσουν και στα παιδιά μου, γιατί άθελά μου μπήκα στη διαδικασία μεγάλο μέρος να το περάσω στην επόμενη γενιά. Δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς βέβαια, δεδομένου ότι δεν είχα αναγνωρίσει ακόμα τα πρότυπα, αλλά και αυτά που είχα αναγνωρίσει και εννοχλούσαν τη δική μου εξέλιξη, κάποια στιγμή πίστεψα ότι ήταν και σωστά....!


Συμφωνώ ότι πολλά από αυτά έχουν αναγνωρισθεί και καταρρίπτονται. Για κάποια άλλα ήρθε ο καιρός πια να αναγνωρισθούν και να καταρριφθούν με τη σειρά τους.

Αλλά βρε Εμμανουέλα μου.....
Είναι ντροπή όταν ένα ζευγάρι φιλιέται παθιασμένα στο δρόμο...
νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι απόλυτα προσωπική υπόθεση.
Είναι η εκδήλωση της ύλης.
Δεν το θεωρώ "ντροπή". Απλά θεωρώ (για μένα βέβαια) ότι η εκδήλωση πάθους είναι κάτι που αφορά το ζευγάρι και μόνο αυτό.

Να φαίνεται η αγάπη τους, η κατανόηση στα μάτια τους (και πολλές φορές συμβαίνει να βλέπουμε ζευγάρια που μας συγκινούν στο δρόμο από τέτοιες εκφράσεις), να αναγνωρίζεται από τη δόνηση της ενωμένης αύρας τους, είναι όμορφο.

Το "πάθος" όμως είναι ένα "γήινο συναίσθημα" και άκρως προσωπική υπόθεση. Δεν το αντιλαμβάνομαι ως πρότυπο που πρέπει να καταρριφθεί.
Αυτο που θα μπορούσα να δεχθώ είναι την ένωση της Θεϊκής Ουσίας και αυτή δεν έχει να κάνει με το σώμα και το ένστικτο της αναπαραγωγής.


Με αγάπη,
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 88508
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

Είναι ντροπή όταν ένα ζευγάρι φιλιέται παθιασμένα στο δρόμο...
Δεν το θεωρώ "ντροπή".

Να φαίνεται η αγάπη τους, η κατανόηση στα μάτια τους (και πολλές φορές συμβαίνει να βλέπουμε ζευγάρια που μας συγκινούν στο δρόμο από τέτοιες εκφράσεις), να αναγνωρίζεται από τη δόνηση της ενωμένης αύρας τους, είναι όμορφο.
Να μια διαδρομή της παλιάς ενέργειας...στην νέα!
  • ...απαγορεύεται να φιλιούνται στον δρόμο

    ...δεν το θεωρώ ντροπή

    ...να αναγνωρίζεται από την δόνηση της αύρας τους
γιατί τελικά...
Δεν θα καταλυθούν οι αξίες, αλλά οι περιορισμοί και οι προσδιορισμοί αυτών των αξιών, ώστε να τους αγγίξουμε με την αγνότητα που τους πρέπει...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Πέννη μου δεν εννοώ να κάνουν έρωτα στη μέση του δρόμου....!
Εννοώ οτι έχω παρατηρήσει πάρα πολλές φορές και σε άλλους, αλλά και σε μένα... πως κοιτάζουν κάποιοι άνθρωποι ένα ζευγάρι που μοιράζεται ενα τρυφερό φιλί...ενα πείραγμα!!!

Και πίστεψε με..... έτσι είναι....ακόμη και τώρα....! :roll:

Με αγάπη!! :D :D :D
Ichor
Δημοσιεύσεις: 818
Εγγραφή: 10 Μάιος 2007 2:58 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Ichor »

Να σου πω την αλήθεια μου......όταν βλέπω ζευγαράκια να περπατούν χέρι χέρι στο δρόμο και να ανταλλάσουν και τρυφερά φιλάκια, όχι μόνο δεν με ξενίζει...... συγκινούμαι, έρχονται μνήμες, ε και "ζηλεύω" κιόλας λιγουλάκι καμμιά φορά...!

Αν τους δω να πειράζουν ο ένας τον άλλο........ είναι μεγαλείο...!

Και το αποκορύφωμα..... στο πάρκο όταν βλέπω ζευγάρια ηλικιωμένων πια, στο ένα χέρι τη μαγκούρα, και απο το άλλο να κρατιούνται από το μπράτσο....και να περπατούν σχολιάζοντας, η και αναπολώντας....!
σνιφ σνιφ....!

Φιλάκια
:) :)
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Εσύ Πέννη μου γιατί η ψυχούλα μου είναι γλυκιά και τόσο όμορφη...Μακάρι να ήταν όλοι σαν και εσένα!!!

:D :D :D :lol:
Άβαταρ μέλους
angela_al
Δημοσιεύσεις: 2334
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 1:03 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Δημοσίευση από angela_al »

Και βέβαια υπακούουμε σε κοινωνικά πρότυπα συμπεριφοράς.
Για παράδειγμα, παρόλο που στην εποχή μας μιλάμε πολύ για το σεξ, αναφερόμαστε συχνότερα στην "παραβατική σεξουαλικότητα", παρά για τις προσωπικές επιθυμίες, φαντασιώσεις και απολαύσεις.
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Έχω ακούσει εγώ προσωπικά ολλά και όλα τα ζευγάρια από "κυρίους" στους δρόμους ή από γιαγιάδες... ουουου..
Θα συμφωνήσω με την Εμμανουέλα σ'αυτό που λέει για τα ζευγάρια και την έκφραση της αγάπης τους στο δρόμο ή σε κάποιο πάρκο.. (όχι παρατραβηγμένα πράγματα γιατί έχουμε ακούσει πολλά..)
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 13197
Εγγραφή: 26 Απρ 2007 11:03 am
Τοποθεσία: Pandora!!

Δημοσίευση από Emmaki »

Ηλιάκοοοοοοο!!!! Welcome back!!!!!!!!!!!!!!!!!!
’ντε μας έλειψες...

Πάντως αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχουν μόνο γιαγιάδες... εγω έχω δει και νεότερης ηλικίας(40-50 χρονών)... και μάλιστα κοιτούν καλά καλά.. Τι κοιτάς καλή μου;;; Εσυ δεν φιλιόσουν στα νιάτα σου;;; Το παιδί το συνέλαβες με τον κρίνο..;;;;;;;;!!! :shock: :wink:
Rainmaker
Δημοσιεύσεις: 5284
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 1:04 pm

Δημοσίευση από Rainmaker »

Αυτό το θέμα το είχαμε παραμελήσει λίγο... κι όμως σε πολλά θέματα του φόρουμ αναφερθήκαμε σε πρότυπα..
Πρότυπα κοινωνικα...πολιτικά .. πολιτισμικά ... θρησκευτικα.. ακόμη και φυλλετικα..
υπάρχουν τόσα πολλά που σκέφτηκα να επαναφέρω αυτό το πολυτιμο θέμα στην επιφάνεια μιας και αναφερθήκαμε τόσες φορές σε τέτοιου είδους πρότυπα...
Τα Πρότυπα παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή των ανθρωπων πολλές φορές και στη ζωη των ανθρωπων που ξέρουν για τα πρότυπα και πως μας επηρεάζουν...μιλησαμε ήδη για πρότυπα κοινωνικα προς τις σχέσεις και το σεξ περίπου.. υπάρχουν κι άλλα που μπορούμε να πούμε... αλλα με τη σειρα τους...

Ισως τα ισχυρότερα πρότυπα στην κοινωνία μας είναι τα θρησκευτικα..για πολούς λόγους
αυτού του είδους τα πρότυπα συνηθως αν όχι όλες τις φορές μας επηρεάζουν μέσω του φόβου που ασκούν επάνω μας..
Αυτό δεν είναι φανερο με την πρώτη ματιά πάντα... αλλα.. για παράδειγμα κυρίαρχος φόβος στην θρησκεια είναι η Κρίση.!
η ημέρα την οποία θα σταθούμε ενώπιον θεού και θα κρίνει τις πράξεις μας... και ανάλογα με την ζωή μας θα μπούμε στον παράδεισο.. ή θα καούμε στην κόλαση..

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτη η ημέρα θα έρθει για όλους..
Εγω προσωπικά διαφωνω...αλλα αυτό είναι άλλο θέμα..

Γιατι επηρεαζόμαστε τόσο πολύ απο τα θρησκευτικά προτυπα;;;
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος
Δημοσιεύσεις: 23470
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:37 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Να σημειώσω ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπ'όψιν το ότι είναι τελείως διαφορετική η έννοια του προτύπου και τελείως διαφορετικό πράγμα το έθημο.

Το ότι "τα χριστούγεννα πρέπει να τρώμε γαλοπούλα" που αναφέρεται στο πρώτο ποστ είναι έθημο και όχι πρότυπο. Το ότι "πρέπει δύο άτομα να παντρεύονται όταν είμαι μαζί" είναι έθημο και όχι πρότυπο.

Το όριο πολλές φορές θωλώνει και πολλά έθημα κουβαλούν και τα πρότυπα ή είναι ταυτόχρονα και πρότυπα. Και τα δύο αποτελούν μέρος του ορισμού της εθνικής και φυλετικής κουλτούρας και πολιτισμού (συγχωρέστε με, δεν θυμάμαι την διαφορά μεταξύ κουλτούρας και πολιτισμού). Προφανώς κάθε άτομο που γεννιέται και αναπύσσεται μέσα στα πλαίσια μίας κοινωνικής ομάδας, ιυοθετεί και τον πολιτισμό του, άρα και τα πρότυπα και τα έθημα κ.ά..

Ζώντας σε μία εποχή που όλοι οι πολιτισμοί περνάνε κρίση επαναπροσδιορισμού, είναι λογικό όλα τα πρότυπα να καταρρήπτονται και να γεννιούνται καινούργια - και ναι, το να καταρρήπτεις τα πρότυπα και να μην τα δέχεσαι είναι και αυτό ένα πρότυπο, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο. Με την μόνη διαφορά ότι είναι ένα συνειδητά επιλεγόμενο πρότυπο και όχι ένα που απλά το έχουμε αφήσει να περάσει μέσα μας χωρίς να το εξετάσουμε.
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira
Δημοσιεύσεις: 10143
Εγγραφή: 27 Απρ 2007 3:13 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Μα γιατι βασει των θρησκευτικών προτυπων καθορίζεται και το μεγαλυτερο μερεος της ζωήςμας.
Η Θρησκεία καθορίζει το ηθικον και το ανηθικο
το σωστό και το λαθος
το πρεπον και το απρεπες
τι δικαιον και το αδικον
το καθαρό και το βρωμικο
το εντιμο και το ατιμο
και μεσα σε αυτα καθοριζεται και η θεση σου στην κοινωνία,στην οικογενεια και κυρίως στην Υπαρξή σου.
Για κανε λιγο να παρεκλινεις της πορείας του καθωσπερεισμού.........γινεσαι μυασμα,δακτυλοδυκτουμενος.Σε απομονώνουν οχι γιατι μεσα τους δεν θαθελαν να το κανουν αλλα γιατι ακριβως δεν αντεχουν την διαφοροποιήση.Προτιμουν το μαντρί με τον τσομπανο,τους παρεχεται ασφαλεια.
Ενα ειναι σιγουρο όμως ο δρόμος προς την αυτοπραγματωση ειναι μοναχικός.Απαιτεί δυαλιση και και πλήρη εκμηδενιση των προτυπων ωστε να σου δοθει η ευκαιρια να γνωρισεις ποιος εισαι και να επιλεξεις -δημιουργησεις ποιος θες να εισαι!
Φυσικά δενειναι μονο τα θρησκευτικά προτυπα,αυτα απλα ενεχουν και τιμωρίες ειναι τα κονωνικά προτυπα,ειναι τα οικογενειακά προτυπα και άντε να τα συμμαζεψεις.
Τελικά..........ολα ειναι δανεικά! :D
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”