Εστία "'Αγιος Νικόλαος" (Γαλαξείδι)

Επισκέπτης

Εστία "'Αγιος Νικόλαος" (Γαλαξείδι)

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Εικόνα

Η Εστία "'Αγιος Νικόλαος" είναι μια κοινότητα συμβίωσης νοητικά υστερούντων ενηλίκων. Βρίσκεται στο Γαλαξείδι της Φωκίδας. Κύτταρο της κοινότητας είναι η οικογένεια των θετών γονέων. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρεις "οικογένειες" οι οποίες και διαμένουν σε διαφορετικά σπίτια η κάθε μια, που βρίσκονται μέσα στην έκταση (27 στρέμματα) όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Προς το παρόν, υπάρχουν τρία έτοιμα σπίτια και ολοκληρώνονται οι εργασίες για το τέταρτο.

Εκτός από τις κατοικίες, υπάρχει και δύο μεγάλο κτίσματα που φιλοξενούν τα δύο εργαστήρια ξύλου και κεραμικής, ενώ ένας τρίτος χώρος χρησιμοποιείται για την θεραπευτική ζωγραφική, μουσική, γυμναστική, σεμινάρια, ή άλλες συναφείς δραστηριότητες των "παιδιών'.

Τμήμα του υπαίθριου χώρου είναι διαμορφωμένο σε κήπο αλλά και σε κτήμα με βιολογικά οπωροφόρα δένδρα και λαχανικά. Παράλληλα, γίνεται καλλιέργεια λεβάντας. Πουθενά δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα ενώ γίνονται προσπάθειες να εισαχθεί η χρήση ηλιακής ενέργειας.

Το μοντέλο του "Αγίου Νικολάου" είναι ανάλογο με αυτό των Camphill Communities που είναι συμβιωτικές κοινότητες για καθυστερημένα παιδιά με σκοπό την περίθαλψη και την εκπαίδευση. Η μόνη διαφορά είναι ότι η Εστία "'Αγιος Νικόλαος" είναι συμβιωτική κοινότητα για ενήλικες. Τα δύο μοντέλα είναι συγγενικά, έχουν δε μια ιστορία πλέον των 50 ετών στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.estia-agiosnikolaos.gr

.................................

'Οσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν το σημαντικό εγχείρημα της Εστίας "'Αγιος Νικόλαος", μπορούν να γίνουν ανάδοχοι ενός "παιδιού" προσφέροντας 100 ευρώ τον χρόνο.

'Ενα καλό παράδειγμα: Στο τελευταίο μάθημα της "χρονιάς", οι μαθητές της ομάδας γιόγκα της Βαρβάρας Αβδουλά συγκέντρωσαν 320 ευρώ για τις ανάγκες της Εστίας "'Αγιος Νικόλαος". Οι φίλοι της Εστίας τούς ευχαριστούμε θερμά!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Για το Δεκαπενταύγουστο, η "Ευ Ζην Δράση" ετοιμάζει γιορτή για τα μέλη της Εστίας "'Αγιος Νικόλαος". Για την γιορτή χρειαζόμαστε 30 δώρα και εθελοντές με ικανότητα στο τραγούδι, στα μουσικά όργανα, στην μίμηση (...δεκτή και κάθε άλλη "καλλιτεχνική" ιδέα) καθώς και στην ετοιμασία των εδεσμάτων και του χώρου της γιορτής. Οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν στο κέντρο "Ο Μίτος της Αριάδνης", σε σκηνές.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: iliohoros@iliohoros.gr

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”