Πόσο δίκιο Ντάννυ μου

΄Οσα έγραψε η Ντάννυ είναι και η δικιά μου επιθυμία. Η απάλυνση του πόνου των ανθρώπων είναι μέσα στον δρόμο μου...AMALIA έγραψε:Χρειαζεται να εχουμε εμπιστοσυνη για ενα τετοιο εγχειρημα στο οδηγο...![]()
οχι μονο στα λογια αλλα επι του πρακτικου...
δεν ξερω αν σε βοηθησα Δημητρα..
Το βλέπω ολοένα ...Καμιά φορά οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο εγωιστές όταν θεωρούν ότι βαδίζουν στον εσωτερικό δρόμο τους.
Δεν είναι ανεκτικοί με την πνευματική ατέλεια των άλλων, είναι όμως συγκαταβατικοί με την δική τους συναισθηματική ατέλεια.
Τι μας νοιάζει?? Μιά στηλη προς τον ουρανό και τη Γη...Και σκέφτομαι...αυτήν την ουσία της αγάπης που αναζητούν, που στο καλό θα την διοχετεύσουν τελικά, όταν την βρουν?
δεν θα συμφωνήσω μαζί σου!Οι αποχωρησεις δεν έγιναν από άτομα με την λιγότερη "οικειότητα"....
Ισα -ισα , από πολύ αγαπημένα ατομα !
Vaso έγραψε:Ναταλί, δεν ζυγίζουμε τον πόνο των ανθρώπων να δούμε ποιός είναι ελαφρύτερος. Ο πόνος από όπου κι αν προέρχεται, είναι πόνος.
Και αυτού την θεραπεία ευελπιστούμε, με την εσωτερική μας εργασία.
Αν όχι όλων των ανθρώπων, τουλάχιστον όσων μπορούν και θέλουν να αναγνωρίσουν ότι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες δεν είναι ντροπή γι' αυτούς, αλλά πρόκληση.
Αυτό που θεραπεύεται πολλές φορές, δεν είναι η ίδια η ασθένεια, αλλά τα συναισθήματα που προκαλούνται από αυτήν.
Ξέρεις τι είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις για έναν άνθρωπο που πονάει? Να τον λυπάσαι...
Και ξέρεις γιατί είναι το χειρότερο? Γιατί μέσα σου δοξάζεις τον θεό, που δεν έχεις την ίδια πρόκληση...
Η ευσπλαχνία αποδίδεται αυθεντικά, όταν μπορείς να αφομοιώσεις τον πόνο, χωρίς να τον συγκρίνεις.
Σκέψεις για στοχασμό Ναταλί!
ΒΑΣΩ έγραψε:Χρειαζεται να εχουμε εμπιστοσυνη για ενα τετοιο εγχειρημα στο οδηγο...
οχι μονο στα λογια αλλα επι του πρακτικου...
δεν ξερω αν σε βοηθησα Δημητρα..
Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείτε κορίτσια...Η αλήθεια πολλές φορές πικραίνει, ειδικά όταν δεν είμαστε ώριμοι να την δούμε. Μένει πάντα αλήθεια του άλλου και εμείς παραμένουμε στην πλάνη μας, ως άνθρωπος που είναι υπεράνω...
Νομίζω ότι ένα τέτοιο εγχείρημα και μάλιστα απο το ιντερνετ, χρειάζεται ταπεινότητα από όλες τις μεριές και εκείνη την εσωτερική αγάπη, που μέσα της λιώνουν κάθε ίχνη αλαζονείας, αδικίας και υπεροψίας...
Και πιστευω ότι αν μπορούσε να κάνει αυτο που έκανε με εμας και με άλλους ανθρώπους θα ήταν ευλογία