TI ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εννοείς ότι δεν μπορεί να υφίσταται όταν είναι ο αυτοσκοπός της εσωτερικής αναζήτησης
ναι αυτό εννοώ! :x :x :x

είναι μια ευρύτερη κατάσταση συνειδητότητας που φέρνει αρμονία σε όλα τα πεδία...΄Ενα ενωμένο "είναι"...ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης και διευρυμένης αντίληψης...

΄Οταν η φυσικη πληρότητα γίνει/είναι αυτοσκοπός είναι σαν όταν κάποιος πάει με τεχνικά μέσα να θεραπεύσει μια ψυχική ασθένεια!

:x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Οκ, το 'χω! ^_^

Αλλά (κάπως άσχετο με τα προηγούμενα) δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο η συνειδητότητα μπορεί να μας "λύσει" το πρόβλημα.
Αν κατανοήσω τις αιτίες που μου προκάλεσαν έναν προγραμματισμό, πχ, τον οποίο εγώ έχω αναγνωρίσει ως μη-λειτουργικό για την ζωή μου, πως πετυχαίνω την αποβολή αυτού? Είναι κάτι που γίνεται αυτόματα? Και αν ναι, γιατί? Και αν όχι, τι άλλο πρέπει να γίνει?

Γενικά πάντως με τρομάζει κάπως η αλυσίδα που έχουν οι αιτίες στα ψυχικά/συναισθηματικά/σωματικά μας προβλήματα. Συνδέονται σχεδόν όλα (για να μην είμαι απόλυτη, μιας και δεν γνωρίζω αρκετά) και τα νιώθω σαν να μην έχουν αρχή και τέλος... Μου φαίνεται αρκετά χαοτικό...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sofoula την 24 Ιούλ 2010 9:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν υπάρχει τρόπος αυτοπραγμάτωσης Σοφία μου!
Υπάρχει μόνο ο Δρόμος προς αυτήν... :x :x

Τον ακολουθείς απλά...

Η ελευθερία ακολουθεί την αφοσίωση, την υπομονή και τον θεό!! :-D :x >:d<

Ξέρεις, παλαιότερα έλεγα/ήθελα να είμαι τυχερή και να έχω "ούριο άνεμο" στα "ταξίδια" μου...Τώρα λέω ότι κάθε θαλασσοταραχή ήταν ευφυϊα της συνειδητότητας μου!! :x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Λογικό μου ακούγεται... Απλά δεν είμαι ακόμα σε θέση να μπορώ να διακρίνω/ερμηνεύω όλα τα περιστατικά γύρω μου ως κομμάτι αυτού του δρόμου. Το πιστεύω ότι είναι... Αλλά δύσκολα μπορώ να το δω...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ναι αυτό είναι λογικό Σοφία μου!

είναι η διαδικασία της ωρίμανσης που θα καλύψει την απόσταση μεταξύ του "πιστεύω"..."δεν το βλέπω τώρα"! :-D

Σκέψου ότι τίποτα δεν γίνεται στατικά για την επίτευξη. Για κάθε στάδιο τελειοποίησης υπάρχουν φάσεις δραστηριοτήτων που συνεχώς σε μεταβάλλουν...Και αυτή είναι η ομορφιά του Δρόμου!

Ετσι, ξεπερνάς με πιο μεγάλη αντοχή και αγάπη, το επίπονο στάδιο του "δεν το βλέπω τώρα" και προχωράς διευρύνοντας συνεχώς τον εσωτερικό σου Κόσμο! :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

=)) Να με δω σε μερικά χρόνια να λέω "πωπω και τότε ήταν ένα πλήρες χάος για μένα". Μακάρι δηλαδή... Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να ζήσουν σε σύγχυση και απόγνωση για να βιώσουν την αυτογνωσία... (ή εξιλέωση). Τουλάχιστον αυτό βλέπω στους περισσότερους ανθρώπους που το πέτυχαν σε έναν πραγματικά ικανοποιητικό βαθμό. Οπότε παίρνω ελπίδες
@};-

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Να με δω σε μερικά χρόνια να λέω "πωπω και τότε ήταν ένα πλήρες χάος για μένα".

όχι, δεν θα το λες αυτό! :)) Θα ξέρεις όμως γιατί δεν μπορούσες να είσαι καλά, ενώ το ήθελες...
Δεν θα βλέπεις το προηγούμενο χάος, αλλά το εμπόδιο να έχεις ευνομία μέσα σου...
Αυτό είναι το σημαντικό...
Γιατί έτσι αναπτύσσεις την ενόραση και θα μπορείς να απο-συνθέτεις ένα εμπόδιο, όπως θα μπορείς και να συνθέτεις μια πληροφορία.

Ξέρεις τι είναι να κατανοείς ότι ένα εμπόδιο στον δρόμο σου, δεν είναι συμπαγές, αλλά μια σύνθεση ατελών πεποιθήσεων?
΄Ισως αυτό τώρα το υποψιάζεσαι, αλλά άλλο είναι να έχεις μια υπόνοια, και άλλο είναι να μπορείς να το τεκμηριώνεις...

Αυτό που "κερδιζεις" δεν είναι ότι δεν παρουσιάζονται πια εμπόδια, αλλά ότι μπορείς να τελειοποιείσαι ηθικά και μέσα σ' αυτά! :-D

:x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Μιας και λεμε για θρησκεια,διαβασα πριν λιγο το παρακατω. :-(

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ,ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΑ ΑΥΤΟΧΕΙΡΟΣ...
Την άρνηση του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου να δοθεί άδεια για τη νεκρώσιμη ακολουθία της 47χρονης αυτόχειρος
(έβαλε τέρμα στη ζωή της χθες Παρασκευή, πιθανότατα, πέφτοντας στη λίμνη από τη γέφυρα στην περιοχή του Ρυμνίου) εισέπραξαν σήμερα οι συγγενείς και οι συγχωριανοί της. Ο Δεσπότης αγνόησε τις εκκλήσεις της οικογένειας και πολλών κατοίκων της Ελάτης, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού ιερέα και αρνήθηκε στους συγγενείς την τέλεση του μυστηρίου.
Η 47χρονη είχε χάσει πριν από ένα εξάμηνο περίπου το γιο της σε τροχαίο ατύχημα στη Λήμνο, όπου υπηρετούσε ως επαγγελματίας οπλίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 47χρονη έπασχε από κατάθλιψη, η οποία είχε διαγνωστεί και υπήρχε και η σχετική ιατρική γνωμάτευση.
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Ελεος πιά... :? :? :?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αυτή η θρησκεία τάχα βασίζεται στην διδασκαλία της Αγάπης!

΄Ομως το έχουμε πει...Οι άνθρωποι δεν αντέχουν την Ελευθερία. Χρειάζονται κάποιον να τους οδηγεί και να τους εξουσιάζει ακόμα και στον θάνατο!

Το εύρημα της κόλασης έχει κάνει μια χαρά την δουλειά του στην μαζική σκέψη, όμως κανείς δεν γλιτώνει από τις ίδιες του τις σκεπτομορφές...Ακόμα κι αν θαφτεί όρθιος!!!!!!!
Αυτό που προετοίμασαν για τους ανθρώπους, αυτό θα αντιμετωπίσει και η Ψυχή τους, όταν έρθει η δική τους ώρα...Ο Νόμος είναι δίκαιος για όλους!

΄Ομως αυτοί καλά κάνουν! Και χρήμα κερδίζουν και δόξα που δεν αποδίδεται στον θεό! :-( Εμείς? γιατί γεμίζουμε τις εκκλησίες και τις τσέπες τους άραγε? :-(

"Αλλίμονο σε όσους μένουν στον ναό όταν οι θεοί τον έχουν εγκαταλείψει", που λέει και ο Μύστης!

@};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Vaso έγραψε: Εμείς? γιατί γεμίζουμε τις εκκλησίες και τις τσέπες τους άραγε? :-(

"Αλλίμονο σε όσους μένουν στον ναό όταν οι θεοί τον έχουν εγκαταλείψει", που λέει και ο Μύστης!

@};-
όλο παράπονα για την εκκλησία ακούμε και τελικά ενω απο την μια την κατηγορούμε και απο την άλλη πηγάινουμε και εκκλησιαζόμαστε σε αυτη :-(

απο την μια η εκκλησία μας κλεβει και αρνειται να δώσει εστω και ενα ευρω σε μια χώρα "οικονομικής κρίσης" και μετά βλέπεις παντού όλο το καλοκαίρι γεμάτες εκκλησίες με πανηγύρια, γάμους, βαφτίσια και και και

ίσως τελικά είναι πιο συνειδητός αυτός που πηγάινει και το υποστηρίζει κιολας παρά ενας που δηλώνει άθεος και πηγαίνει τελικά και παντρέυεται με παπα και με κουμπάρο

στην δευτερη περίπτωση φαντάζομαι την εσωτερική αυτοακύρωση, θλίψη και βιασμό που βιώνει ενας ανθρωπος εκεινη την στιγμη

εχθες ακουγα μια περιπτωση εδω στο γραφείο, ηταν τα παιδιά ανύπαντρα και μια χαρά αλλα τωρα που γεννησε η κοπέλα λόγω πίεσης απο το κοινωνικό πρίγυρο και θα παντρευτούν και θα βαφτίσουν και το παιδί :-(

βεβάια όλοι μας ότι και να δηλώσουμε την ιδια δηλητηρίαση εχουμε υποστεί, μπορόυμε όμως έιναι δυνατόν να το καθαρίσουμε αρκεί να θέλουμε :x :x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Φωτεινούλα αν συμμετέχεις συνειδητά στο πανηγύρι, δεν νιώθεις και άβολα... :-D

Εκεί που είναι το βαθύ (και επικίνδυνο) σχίσμα εντός μας, είναι όταν νομίζουμε ότι απέχουμε, αλλά εκτελούμε τα μυστήρια με φόβο, μήπως ο θεός μας τιμωρήσει... Αυτό το "κατά βάθος" έχει απόσταση από την πραγματική εσωτερική ευλάβεια σε κάθε μύηση που παίρνουμε στην φυσική μας ζωή...

Η πραγματική τελετουργία της ευσέβειας δεν έχει θεατές!

΄Ετσι ένα ζευγάρι παντρεύεται για τα πανηγύρια και αν αφήσει το "θεαθήναι" να κυριαρχήσει στην εσωτερική του ζωή, τότε θα προστεθεί στις καταχωρήσεις των διαζυγίων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα...

΄Οταν τα φώτα κλείνουν και μένεις μόνος με τον θεό, δεν έχεις δικαιολογίες πια!

:x :x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Vaso έγραψε:Φωτεινούλα αν συμμετέχεις συνειδητά στο πανηγύρι, δεν νιώθεις και άβολα... :-D

Εκεί που είναι το βαθύ (και επικίνδυνο) σχίσμα εντός μας, είναι όταν νομίζουμε ότι απέχουμε, αλλά εκτελούμε τα μυστήρια με φόβο, μήπως ο θεός μας τιμωρήσει... Αυτό το "κατά βάθος" έχει απόσταση από την πραγματική εσωτερική ευλάβεια σε κάθε μύηση που παίρνουμε στην φυσική μας ζωή...
έτσι ειναι, να συμμετέχεις συνειδητά και αποδέχεσαι μέσα σου ότι έτσι το έχω ανάγκη αυτή την στιγμή

το αλλό ειναι πραγματικά ένα σχίσμα επώδυνο

:x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Πριν λίγη ώρα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην Έδεσσα, σημειώθηκε ένα περιστατικό άξιο αναφοράς! Η Ιερά Μητρόπολη Έδεσσας απαγόρευσε την τέλεση βάπτισης, επειδή ο νονός του μωρού που πριν λίγους μήνες πάντρεψε τους γονείς, είναι παντρεμένος με πολιτικό γάμο. Και ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην εκκλησία για την τέλεση του μυστηρίου, ο Παπάς τους ενημέρωσε αρκετή ώρα μετά ότι το μυστήριο δεν μπορεί να τελεστεί λόγω του πολιτικού γάμου του νονού! Το περιστατικό κατέγραψαν καλεσμένοι της βάπτισης που δηλώνουν απορημένοι με την «σκληρή» και χωρίς ουσιαστική αιτία απόφαση που βάζει το ζευγάρι στη διαδικασία να οργανώσει και πάλι από την αρχή τη βάπτιση του παιδιού του…!! Τα σχόλια δικά σας…

http://aridaianews.blogspot.com/2010/08/5_22.html

>:\ ~x(
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Εχει πάρει φόρα η Ιερα εξεταση... :P

Εντατικοποιει το διαχωρισμο μεταξύ "άξιων" και "αναξιων". :?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”