ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ...

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ...

Δημοσίευση από Vasoula »

η ζήλεια,η εξάρτηση από τον τζόγο ή το αλκοόλ
αυτά, Δημητράκη είναι γενικής φύσεως "παθήσεις" και δεν σε αφορούν, στο μέτρο που σου αναλογούν τα συναισθήματα αυτά...

όμως αν σκέφτεσαι γενικά πάνω στην λέξη "ελάττωμα", τότε απλά φιλοσοφείς, δεν νιώθεις...

και για να εκφράσεις μια φιλοσοφία, όντως χρειάζεται να γνωρίζεις τον γραπτό λόγο...

για να εκφράσεις όμως συναισθήματα δικά σου, χρειάζεται απλά να είσαι εκεί...
Δεν τα σκέφτεσαι τα συναισθήματα, τα νιώθεις...Ο λόγος είναι αυτό που έπεται της αίσθησης, χωρίς αυτήν, είναι απλές σκέψεις και λέξεις...

Αν έχεις μάθει μονο να σκέφτεσαι, τότε όντως δεν μπορείς να εκφράσεις παρά "ασυνάρτητες" λέξεις, χωρίς το παραμικρό συναίσθημα...
Και τότε το 3ωρο, που σου πήρε να το σκεφτείς, είναι λίγο μπορώ να σου πω...Αλλοι σκέφτονται για μια ζωή...

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Vaso έγραψε:
Πχ σε μια σχεση εμπιστευομαι παρα πολυ δυσκολα
αυτό το νιωθεις εσύ σαν δυσλειτουργία για σένα ή για τον άλλον? Αν το νιώθεις σαν ελάττωμα που σε βλάπτει εννοώ, ή που βλάπτει τον άλλον...

Και φυσικά είναι παράγωγο του προηγούμενου ποστ, που λες πόσο δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις μεταξύ δύο καλών επιλογών, που σηματοδοτεί την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κρίση σου, οπότε λογικό είναι, την έλλειψη, να την μεταφέρεις στον άλλον.

Αν αυτό σου είναι όμως αποδεκτό, αν δεν σε ενοχλεί εσένα, τότε ελάττωμα το θεωρείς επειδή φέρνει τον άλλον σε δύσκολη θέση, ή όχι?
σε πιθανα σεναρια οτι μπορει να με εχει εξαπατησει ο συντροφος μου,βεβαια ισως μου εχει δωσει λιγα ψιχουλα πανω σε αυτο(η να νομιζω) αλλα εγω μετα τα κανω καρβελι ολοκληρο.
Φυσικα τα κανω μεσα μου και δεν τα συζηταω,σε σημειο που εχει τυχει να σηκωθω να φυγω πρωι πρωι σαν τον κλεφτη.
Μα η έλλειψη εμπιστοσύνης μόνο από τα σενάρια προέρχεται. Οπότε βλέπεις ότι μια έλλειψη συμπαρασύρει και άλλες παράλληλα.
Ενός ελαττώματος μύρια έπονται...
Το θέμα είναι αν εσύ είσαι καλά μέσα σ' αυτό και όλος ο προβληματισμός σου αφορά τον άλλον.

Γιατί αν συμβαίνει αυτό, δεν πρόκειται να το αλλάξεις ποτέ. Αλλάζεις μόνο ότι σε ενοχλεί εσένα, ότι έχεις εντοπίσει ότι σου φέρνει δυσλειτουργία μέσα σου και στις σχέσεις σου, όχι γιατί αφορά τον άλλον, αλλά γιατί αφορά εσένα.

Παραπέρα η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να προέρχεται από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Κάτι που καθρεφτίζεται εύκολα στον άλλον, αλλά δύσκολα εντοπίζεται σε εμάς. Γι' αυτό ρωτάω αν το νιώθεις δυσλειτουργικό για σένα ή νομίζεις ότι φέρνει μόνο τον άλλον σε δύσκολη θέση, όπου εύκολα μπορεί να πει κανείς "δεν με νοιάζει", πριν κατακτήσει ποσοστά στην αυτο-αγάπη.

το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω σαν ελάττωμα...
Φαίνονται τα πράγματα από μακριά και εσύ πρέπει να τα πιστέψεις...γιατί πρέπει να τα πιστέψεις?

Ναι το βλεπω σαν ελαττωμα απο την αποψη οτι επηρεαζει την σχεση μου με αυτο..
Το οτι τα βλεπω εγω απο μακρυα ισως ειναι δικια μου αντιληψη και μονο και να ακουγομαι υπερβολικος σε αυτο που νομιζω οτι ισως βλεπω. :scratch:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ναι το βλεπω σαν ελαττωμα απο την αποψη οτι επηρεαζει την σχεση μου με αυτο..
αν το βλέπεις σαν ελάττωμά σου, τότε ποιό είναι το εμποδιο να το αλλάξεις?
Συνήθως δεν αλλάζουμε τίποτα στο οποίο νομίζουμε ότι είναι σε εμάς λειτουργικό και η δυσλειτουργία προέρχεται από κάποιον άλλον...Ετσι προσπαθούμε να αλλάξουμε τον άλλον, ή φεύγουμε...

Αν το νιώσουμε σαν δική μας δυσλειτουργία, μόνο ανόητοι θα είμαστε, ώστε να μην το αλλάξουμε...

Αν δηλαδή έχω ένα σημάδι στο πρόσωπο που με κάνει να νιώθω άσχημα, και με κοροϊδεύουν οι άλλοι, ε, δεν φταίνε αυτοί που εγώ νιώθω άβολα. Θα πάω να του κάνω πλαστική, όπως και να έχει...Τι θα περιμένω? Να εξαφανιστεί από μόνο του ή να μ' αγαπήσει κάποιος με αυτό? Και πόσο αξία θα έχει για μένα η αποδοχή από έναν άλλον, αφού δεν το αποδέχομαι πρώτα εγώ και με βλάπτω? Γι' αυτό λέω είναι πολύ σημαντικό να μας ενοχλεί κάτι εμάς πρώτα και μετά να επιδράσουμε στην αλλαγή...

Εικόνα

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 »

Vaso έγραψε:Και τότε το 3ωρο, που σου πήρε να το σκεφτείς, είναι λίγο μπορώ να σου πω...Αλλοι σκέφτονται για μια ζωή...
Βασσούλα,αυτό με το 3ώρο είναι χιουμοράκι :D
Το σκεφτόμουν πολύ περισσότερο,αλλά είπαμε.
Δεν μπορώ να μεταφέρω σε γραπτό λόγο αυτά που έχω στο μυαλό μου,την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Αυτοί που σκέφτονται μια ζωή,κάνουν κάτι μετά ή μένουν μόνο στη σκέψη?? :shifty:
''Οταν μπορεί ένας, μπορούν όλοι αρκεί να θέλουν!!"

-Το "ναί"σου να είναι ναί καί το "όχι"σου να είναι όχι-

-Σύμπαν,τι κάνεις αυτό το διάστημα???
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δημητράκη αυτοί που σκέφτονται μια ζωή, ε, έχουν κι άλλη... :D

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

:)) :)) :)) :)) :))
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Vaso έγραψε:Δημητράκη αυτοί που σκέφτονται μια ζωή, ε, έχουν κι άλλη... :D
8-} 8-}
Α,καλό.

Μήπως να απαντούσες κι'εσύ τώρα,το τι είναι ελάττωμα με τον δικό σου
μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο?? :* @};-

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μα ναι θα το πω με το μοναδικό μου ανεπανάληπτο τρόπο, που όμως για να τον καταλάβεις θα πρέπει προηγουμένως να μου έχεις απαντήσει, τι θεωρείς εσύ ελάττωμα για εσένα...γιατί πάνω σ' αυτό δεν έχω πάρει απάντηση..

και περιμένω...με παρα παρα παρα πολύ υπομονή! ;;)

Vaso έγραψε:εντωμεταξύ σκέψου επίσης, γιατί βιάστηκες να το καταγράψεις σαν ελάττωμά σου, από΄την στιγμή που δεν το ξέρεις σίγουρα και χρειάζεται να το σκεφτείς, για να απαντήσεις...Που σημαίνει ότι ούτε εσύ ξέρεις αν είναι ελάττωμα, ή σου είπε κάποιος άλλος ότι είναι...

;;)

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 έγραψε:Αυτοί που σκέφτονται μια ζωή,κάνουν κάτι μετά ή μένουν μόνο στη σκέψη?? :shifty:
Vaso έγραψε:Δημητράκη αυτοί που σκέφτονται μια ζωή, ε, έχουν κι άλλη... :D
Λυπηθείτε αυτο το σκεπτόμενο κοινό... Please..... =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:)) :)) :)) :)) :)) :))
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

και περιμένω...με παρα παρα παρα πολύ υπομονή!
και μέχρι να μπεις στον κόπο να νιώσεις τον Εαυτό σου, Δημητράκη μου, θα πω λίγο για το τι θεωρώ εγώ ελάττωμα...Λίγο όμως...το πολύ θα ακολουθήσει μετά από εσένα...

Ελάττωμα είναι ό,τι σε κάνει δυστυχισμένο και το συνηθίζεις γιατί νομίζεις ότι έτσι πρέπει να είναι ο άνθρωπος!

Ελάττωμα είναι ό,τι νομίζεις πως σε διαφοροποιεί στην επιφάνεια, χωρίς να πάρεις είδηση ότι το μέσα σου είναι ίδιο με όσα σιχαίνεσαι!

Ελάττωμα είναι ό,τι σε βλάπτει που νομίζεις ότι ωφελεί τους άλλους, χωρίς να σέβεσαι τον Εαυτό σου!

Ελάττωμα είναι ό,τι ντρέπεσαι, χωρίς να κάνεις καμία προσπάθεια να δεις πως αυτή η ντροπή έχει μεταβάλει τον εσωτερικό σου κόσμο σε κόλαση!

Ελάττωμα είναι όταν εμπιστεύεσαι τον προγραμματισμό σου να είσαι άνθρωπος και δεν επιδράς με θάρρος και θέληση στην Αλήθεια να είσαι ΄Ανθρωπος!

Νομίζω για αρχή αρκούν! ;;)

Εικόνα

αν το βλέπεις σαν ελάττωμά σου, τότε ποιό είναι το εμποδιο να το αλλάξεις?
Συνήθως δεν αλλάζουμε τίποτα στο οποίο νομίζουμε ότι είναι σε εμάς λειτουργικό και η δυσλειτουργία προέρχεται από κάποιον άλλον...Ετσι προσπαθούμε να αλλάξουμε τον άλλον, ή φεύγουμε...
Κανενα εμποδιο για να το αλλαξω και θα αλλαξει βασουλα μου :x
Απλα χανω τον ελεγχο λιγο την κρισιμη στιγμη και το επαναλαμβανω αλλα δεν του εμεινε πλεον χωρος πιστευω να μεινει αυτο το ελαττωμα. @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:romance-kisscheek:

Εικόνα

Vaso έγραψε: Νομίζω για αρχή αρκούν! ;;)

Καί ναί,είναι γεγονός :cheers:

Η πρώτη τηγανιά σε δόσεις :whistle:

μόνο Βασσούλα μου να είναι άτοκες,γιατί εν'αντιθέση με τα λεχθέντα
λεφτά δεν υπάρχουν :D

O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημητρη εισαι off topic,εδω δεν ειναι πολιτικα και μην κανεις τον κινεζο με το χιουμορακι σου ναουμ,στρωσουΕικόναΕικόνα

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”