Πάνω σε αυτό που μοιράζεσαι, να πω ότι ο φόβος αυτός βγαίνει σε πολλά επίπεδα. Κ μπορεί σε ένα σημείο να το πιάνεις και να ανοίγεις προς τα έξω και σε αλλα να μην έχεις πάρει πρέφα ή τουλάχιστον αυτό συνέβη σε εμένα. Να πω κάτι που αντιλήφθηκα τώρα τελευταία. Στο σχολείο που δουλευω γίνονται πολλά πρωτοποριακά πράγματα, διαφορετικά από όσα είχα συναντήσει ως τώρα. Κ μέχρι εκεί που δεν ξεβολευόμουν μου άρεσε μια χαρά, σε ότι έπρεπε να ξεβολευτώ όμως, αντίσταση και γκρίνια. Κ δεν μπορω κ έτσι κ γιουβέτσι. Κολλημένη στα γνώριμα, καμία διάθεση για πειραματισμό. Το πήρα αλλιώς βέβαια, γιατί είδα τις δικές μου αντιστάσεις μέσα σε αυτό κ την ανοησία κ είπα πρώτα θα προσπαθώ κ μετά θα βλέπω αν κάτι μου ταιριάζει ή όχι, αν μπορώ να το κάνω ή όχι, γιατί σαφώς και υπάρχουν κομμάτια που με δυσκολεύουν πολύ και ίσως να μην καταφέρω σε ικανοποιητικό βαθμό να τα κάνω. Αλλά πώς θα το ξέρω αν πρώτα δεν δοκιμάσω, δεν κάνω την προσπάθειά μου? Κ αυτό νομίζω είναι κ ένα μεγάλο εμπόδιο των ανθρώπων, ότι απορρίπτουμε μεμιάς και δεν πειραματιζόμαστε. Κ είναι φορές που νομίζουμε ότι έχουμε πέσει σε δυσκολίες κ οϊμέ τι μου μελε να πάθω και τελικά είναι η δική μας αρνητικότητα και τα δικά μας κολλήματα που δεν μας αφήνουν να δούμε πόση ευλογία κρύβεται πίσω από το κάθε τι που έρχεται στο δρόμο μαςΑυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην συνάπτω ανθρώπινες σχέσεις (με εξαίρεση των τελευταίο χρόνο που κάπως πήρε μπρος η μηχανή). Και πίσω από όλα αυτά κρυβόταν ο φόβος... Αυτό κατάλαβα! Κρίμα! Πολύ κρίμα όμως!!! ...Μα ότι έγινε στο παρελθόν, έγινε και δεν μπορεί να αλλάξει! Στο εδώ και στο τώρα μου είναι σημαντικό να βλέπω τι κάνω και πως μου φέρομαι. Γιατί να μου στερώ μια πανανθρώπινη ανάγκη; ...Εκείνη της επικοινωνίας είτε σε φιλικό είτε ακόμα και σε συντροφικό επίπεδο!!! ;)