Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

Άβαταρ μέλους
VasilisM

Re: Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλλην

Δημοσίευση από VasilisM »

-Με λίγα λόγια, το διασημο τότε "σσσ... κάντε ησυχία να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες" , ΠΟΤΕ δεν συνέβη
Λίγη σημασία έχει αυτό, το θέμα είναι πως κάτι ξύπνησε στους περισσότερους αυτή η φράση, άσχετα με το αν ειπώθηκε ή όχι στην πραγματικότητα, είναι όμως αλήθεια.
Πολέμα και Οραματίσου
Bar

Δημοσίευση από Bar »

Σιγουρα κατι καλο βγηκε απο την υποθεση.! Οχι οτι αλλαξε και τιποτα στην τελικη βεβαια,αλλα ηταν ενα βημα.

Παρολα αυτα εξακολουθει να ειναι τρομακτικο το γεγονος οτι εβγαιναν τακτικα μισο εκκατομυριο (500.000!!) πολιτες στις πλατειες.. με βαση ενα γεγονος που δε συνεβη ποτε..! (το πανό).
Χωρια που εβγαιναν βομβες ειδησεις στα καθε λογης blogs που λεγανε πως οι ειδησεις δεν εδειχναν τον πανικο στο συνταγμα για προπαγανδα [κατι που προφανως επισης δε συνεβαινε]

Και λεω ειναι τρομακτικο, γιατι φαντασου τι αλλα ψεματα μας ποτιζουν και δε τα περνουμε χαμπαρι, ψεματα που ειναι για το κακο μας και οχι για το καλο μας.
Δηλαδη μονο με ψεματα πρεπει να θυμωνει ο κοσμος, και οχι με Αληθειες?

Αυτο μου θυμιζει εκεινα τα κλασικα ψευτικα εμαιλς με συμπολιτες μας [που δεν υπαρχουν] που εχουν αναγκη για φυαλες αιματος μετα απο τροχαια κτλ. Ναι, σιγουρα πολλαπλασιαζονται οι δωρητες αιματος και γεμιζουν τα αποθεματικα των νοσοκομειων [που δεν εχουν τι να το κανουν μερικες φορες] , αλλα και παλι..κατι δε παει καλα με ολο αυτο..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όμως κοιτα Άκη, αν δεν συμφωνήσουμε μεταξύ μας τουλάχιστον, τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα, άκρη δεν θα βρούμε...

μεταξύ μας, εννοώ πάντα οι ενδιαφερόμενοι...αυτοι που πρέπει να ξυπνήσουμε

από την πρώτη συγκέντρωση, εμένα μου ήρθαν δύο διαφορετικές πληροφορίες από δύο άσχετα μεταξύ τους, αρκετά αξιόπιστα όμως, άτομα, που ήταν εκεί...
Η μία έλεγε ότι ήταν ανιαρή, χωρίς πάθος και χωρίς την απαραίτητη δυναμική, μια βόλτα στην ουσία...
Η άλλη έλεγε ότι έγινε χαμός και πανικός...

διχασμένες οι απόψεις και αυτό δεν αφορά τα ψέματα που μας λένε τα ΜΜΕ, αλλά και αυτά που λέμε στον εαυτό μας, όταν κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε...

:-??
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Bar »

Vaso έγραψε:όμως κοιτα Άκη, αν δεν συμφωνήσουμε μεταξύ μας τουλάχιστον, τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα, άκρη δεν θα βρούμε...

μεταξύ μας, εννοώ πάντα οι ενδιαφερόμενοι...αυτοι που πρέπει να ξυπνήσουμε

από την πρώτη συγκέντρωση, εμένα μου ήρθαν δύο διαφορετικές πληροφορίες από δύο άσχετα μεταξύ τους, αρκετά αξιόπιστα όμως, άτομα, που ήταν εκεί...
Η μία έλεγε ότι ήταν ανιαρή, χωρίς πάθος και χωρίς την απαραίτητη δυναμική, μια βόλτα στην ουσία...
Η άλλη έλεγε ότι έγινε χαμός και πανικός...

διχασμένες οι απόψεις και αυτό δεν αφορά τα ψέματα που μας λένε τα ΜΜΕ, αλλά και αυτά που λέμε στον εαυτό μας, όταν κοιμόμαστε και ονειρευόμαστε...

:-??

ή αλλιώς χτιζουμε τον κοσμο γυρω μας με βαση την δικια μας αντιληψη.!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η αντίληψη...μεγάλο πράγμα... @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Άκη, καλώς ήρθες κι από μένα... κατ' αρχήν.

Όσο για το πανό, αυτό ανέβηκε, οι φωτογραφίες υπάρχουν... αλλά... όχι από τους Ισπανούς. Έλληνες φοιτητές, θυμωμένοι με την σιωπή και το μούδιασμα που υπήρχε στην χώρα μας συμμετείχαν στις εκεί διαδηλώσεις και στα κινήματα των πλατειών με τους Ισπανούς Ιndignados και ξεδίπλωσαν και το περιβόητο πανό. Μάλιστα σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν, επειδή θεωρήθηκε υποτιμητικό το περιεχόμενο (να μην το σχολιάσω... :-D ), δήλωσαν πως ο σκοπός τους δεν ήταν να προσβάλλουν αλλα το αντίθετο. Αυτά για την ιστορία...

Ακόμα όμως και έτσι να ήταν, μπορεί το περιβόητο σύνθημα να ήταν η αφορμή αλλά όχι η αιτία που ο κόσμος βγήκε στους δρόμους.

Η προσωπική μου γνώμη και άποψη είναι πως ό,τι και να κάνουμε αυτό πρέπει να υπαγορεύεται από μια προσωπική στάση και όχι επειδή παρασυρόμαστε από τα κελεύσματα ή της φωνασκίες των ΜΜΕ ή των μαζών. Έτσι, ό,τι και να γραφεί αργότερα λίγη σημασία θα έχει αν κάποιος είναι συνεπής σε αυτό που κάνει και δεν παρασύρεται από το κλίμα και τις κραυγές των ημερών.

Όσο γι αυτό που ακούγεται, πως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση, επέτρεψέ μου να θεωρήσω τουλάχιστον εκ του πονηρού αυτή την άποψη, όχι γιατί στερείται αλήθειας αλλά γιατί στρέφει την ματιά της στον κώνωπα και την αποστρέφει από την καμήλα.

Aλλά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όσα πανό και αν ανέβουν, όσα γκαζάκια και αν τοποθετηθούν, όσα καλάζνικωφ κι αν γαζώνουν κλειστά παράθυρα και άδεια γραφεία, για να δημιουργούμε εντυπώσεις, όσα δικαιώματα κι αν καταπατούνται, όσες εθνικές εκχωρήσεις κι αν γίνονται, τίποτε δεν φαίνεται να χαλάει την μακαριότητά μας.

Και άσχετα αν εγράφη το περιβόητο σύνθημα ή όχι, υπάρχει αλήθεια σε αυτό. Αλλιώς κανείς δεν θα του έδινε σημασία... :D
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Και τελικά, φίλε Ace ή Άκη...

Αν γράφτηκε ή όχι το σύνθημα μας μάρανε ή αν όντως κοιμόμαστε????????????
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Sofoula »

evi έγραψε: Όσο για το πανό, αυτό ανέβηκε, οι φωτογραφίες υπάρχουν... αλλά... όχι από τους Ισπανούς. Έλληνες φοιτητές, θυμωμένοι με την σιωπή και το μούδιασμα που υπήρχε στην χώρα μας συμμετείχαν στις εκεί διαδηλώσεις και στα κινήματα των πλατειών με τους Ισπανούς Ιndignados και ξεδίπλωσαν και το περιβόητο πανό.
Έλα ρε! Να σου πω, πρόσφατα έπεσε η λέξη Ιndignados στην αντίληψή μου, από ένα τραγούδι. Επειδή το μισό ήταν στα γαλλικά και το άλλο μισό στα ισπανικά, δεν ασχολήθηκα, όμως τώρα που το ανέφερες, μου κινεί το ενδιαφέρον...

Ευχαριστώ Ευάκι :x :x :x
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Αυτό λες;

Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτό!

:lol:

Επίσης, Σοφάκι σου έχω και το τρέιλερ της ταινίας του Τοni Gatlif.

Δεν έχεις παράπονο ε; ;;)

Bar

Δημοσίευση από Bar »

evi έγραψε:Άκη, καλώς ήρθες κι από μένα... κατ' αρχήν.

Όσο για το πανό, αυτό ανέβηκε, οι φωτογραφίες υπάρχουν... αλλά... όχι από τους Ισπανούς. Έλληνες φοιτητές, θυμωμένοι με την σιωπή και το μούδιασμα που υπήρχε στην χώρα μας συμμετείχαν στις εκεί διαδηλώσεις και στα κινήματα των πλατειών με τους Ισπανούς Ιndignados και ξεδίπλωσαν και το περιβόητο πανό. Μάλιστα σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν, επειδή θεωρήθηκε υποτιμητικό το περιεχόμενο (να μην το σχολιάσω... :-D ), δήλωσαν πως ο σκοπός τους δεν ήταν να προσβάλλουν αλλα το αντίθετο. Αυτά για την ιστορία...
Γεια σου Ευη!
(ευχαριστω για το welcoming! L-) )

H μονη αναφορα για το περιβοητο συνθημα υπαρχει σε αυτη την συντομη τηλεφωνικη συνομιλια με ισπανια https://www.youtube.com/watch?v=P1OUu5T4JT0" onclick="window.open(this.href);return false; .
Πουθενα φωτογραφιες, πουθενα ο χαμος που τα ΜΜΕ διατυμπανιζαν οτι οι Ισπανοι μας χλευαζουν κτλ , και μαλιστα αφου το συνθημα ηταν και απο Ελληνες φοιτητες κιολας χανει την δυναμη του οτι η "Ισπανια προσπαθει να μας αφυπνησει", το μηνυμα promotion του 2011.

Ο λογος που μου κανει εντυπωση αυτη η ιστορια ειναι οτι το βρισκω καπως οξυμωρο απο την μια να κατηγορουμε τα ΜΜΕ (την εξουσια δηλαδη) για ψεματα και διαφθορα, και απο την αλλη να τα ακολουθουμε πιστα με την παραμικρη αποκαλυψη που θα κανουν -ειτε ψευτικη ειτε αληθινη- , για να αυξησουν την τηλεθεαση τους ($$$)

Αυτο και μονο δειχνει πως μπορει οντως να μην κοιμομαστε τοσο βαθια σε υπνο REM οπως παλιοτερα, αλλα συνεχιζουμε να κοιμομαστε. Αντε μερικες φορες να ξυπναμε για λιγο μονο και μονο για να αλλαξουμε πλευρο ή για να γυρισουμε το μαξιλαρι απο την αλλη μερια,την δροσερη ;)

Οι διεφθαρμενες κυβερνησεις αυτο που θελουν απο κατω τους ειναι υποταγμενο κοσμο που να κανει οτι τους λεει. Τωρα το αμα αυτος ο κοσμος θα πειναει ή θα εχει νευρα ή θα φοβαται ή θα βγαινει στις πλατειες , δεν εχει τοσο σημασια, αλλα οτι στην τελικη ολοι αυτοι με τον εναν ή με τον αλλο τροπο , με πεισμα ή χωρις πεισμα, με τανκς ή χωρίς τανκς, θα δεχονται την πιεση.
Σημασια δεν εχει το ταξιδι, αλλα ο προορισμος.
ARTYADIS έγραψε:Και τελικά, φίλε Ace ή Άκη...

Αν γράφτηκε ή όχι το σύνθημα μας μάρανε ή αν όντως κοιμόμαστε????????????

Αν πιστεψαμε κατι που απο οτι φαινεται δε συνεβη ποτε (ή εστω το υπερβαλανε) , και μαλιστα επειδη το ακουσαμε απλα απο τα διαφθαρμενα ΜΜΕ που διψαγανε για τηλεθεαση, τοτε δεν υπαρχει ερωτημα αν κοιμομαστε ή όχι: καρα-κοιμομαστε..!

Ειναι πως να το πω, σαν αυτους τους ακτιβιστες οικολογους που διαδηλωνουν για να σταματησει η κοπη των δεντρων, και τα πανό που έχουν είναι ξυλινα απο κομμένα δέντρα.!

Και για να γινω και πιο σαφης, τι το τοσο φοβερο και θετικο καταφεραμε να αλλαξουμε στη ζωη μας τα τελευταια 2 χρονια, αφου πλεον ειμαστε ξυπνιοι?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bar την 15 Ιαν 2013 4:02 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

αφου πλεον ειμαστε ξυπνιοι?
Αυτό σίγουρα δεν συνέβη ποτέ.. :))
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Βασίλη....... =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Αce ο δρόμος είναι μακρύς για να συμβεί η αφύπνιση και όταν συμβεί δεν θα είναι μαζική. Γι' αυτό πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του. Και μόνο. Πρέπει να διαμορφώσει ο κάθε αγανακτισμένος (με εισαγωγικά ή όχι) πολίτης, μια προσωπική στάση και να την τηρήσει. Δεν μπορεί να λες για παράδειγμα πως η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη, ξενόδουλη και δεν νοιάζεται για τα συμφέροντα του λαού της κι από την άλλη να σπεύδεις να πληρώνεις τα παράνομα χαράτσια, επειδή θέλεις να θεωρείς τον εαυτό σου νομοταγή. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Ακούω ανθρώπους να βρίζουν τα ΜΜΕ όλη την ημέρα και την επόμενη στιγμή να αναπαράγουν τις κουταμάρες που άκουσαν από το στόμα του άλφα ή του βήτα πολιτικού ή δημοσιογράφου. Η προσωπική τους άποψη απλά δεν υπάρχει. Δεν βλέπεις κοιμισμένους ανθρώπους γύρω σου... Μπερδεμένους βλέπεις που βαδίζουν τροχάδην στην σχιζοφρένεια.
Και όσο δεν διαμορφώνεται μια προσωπική στάση ζωής, το πράγμα θα γίνεται πιο χαοτικό.

Μου αρέσει αυτό που έλεγε ο Ρ.Φεραίος "Συλλογάται καλά, όποιος συλλογάται ελεύθερα." Κι ελευθερία δεν σημαίνει να αποφασίζω ανάμεσα σε δυο επιλογές που μου έχουν τεθεί αλλά να κρίνω, να διακρίνω, να απορρίπτω και αν θες να δημιουργώ μια τρίτη για τον εαυτό μου. Και τέταρτη και πέμπτη...
Έξω από τα καλούπια που έχουν θεμελιώσει άλλοι κι εμείς επεκτείναμε με την σειρά μας. Ποιός το λέει πως υπάρχει μόνο μία επιλογή; Ένα σωστό; Μία αλήθεια; Και γιατί να το δεχθώ;

Δεν με νοιάζει αν τα ΜΜΕ είναι διεφθαρμένα, γιατί πλέον είναι γνωστό. Κι ο καθένας μπορεί να επιλέξει τί θα ακούσει, ποιόν θα ακούσει και αν δεχθεί άκριτα όσα λέει. Γύρω μας υπάρχει τεράστιος θυμός και απογοήτευση, όχι γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη (αυτό ποτέ δεν υπήρχε) αλλά επειδή μέχρι τώρα άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο τα κουτσοβόλευαν. Τώρα βρίσκονται στον αέρα και δεν ξέρουν πώς να χειριστούν την νέα κατάσταση.
Οι διεφθαρμενες κυβερνησεις αυτο που θελουν απο κατω τους ειναι υποταγμενο κοσμο που να κανει οτι τους λεει
Φυσικά. Αυτός είναι ο ρόλος της εξουσίας. Αλλιώς θα ήταν συμμετοχική δημοκρατία. Από την άλλη όμως μην ξεχνάς πως οι σχέσεις αυτές είναι οσμωτικές. Η εξουσία έχει ανάγκη τον εξουσιαζόμενο αλλά και ο εξουσιαζόμενος με την σειρά του, πρέπει να συναινέσει σε αυτό.
Αν πιστεψαμε κατι που απο οτι φαινεται δε συνεβη ποτε, και μαλιστα επειδη το ακουσαμε απλα απο τα διαφθαρμενα ΜΜΕ που διψαγανε για τηλεθεαση, τοτε δεν υπαρχει ερωτημα αν κοιμομαστε ή όχι: καρα-κοιμομαστε..!
Μα έχει συμβεί κι άλλες φορές γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ να ξεκινήσουν εξεγέρσεις . Δεν είναι καινούριο φαινόμενο αυτό, θυμήσου το παράδειγμα της Φιλικής Εταιρείας που οδήγησε στην επανάσταση του "21.

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

evi έγραψε:Αυτό λες;

Ναι ναι, αυτό!
Το είδα και live πριν 2μιση μήνες O:-) O:-) O:-) Αχ, αχ, αυτή η γυναίκα... :x :x :x
evi έγραψε:Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτό!

:lol:

Επίσης, Σοφάκι σου έχω και το τρέιλερ της ταινίας του Τοni Gatlif.

Δεν έχεις παράπονο ε; ;;)
Ωωωω, σ'ευχαριστώ τόσο πολύ! >:d< >:d< >:d<
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Κι εκεί που πιστεύω πως τα έχω δει όλα και πως τα περιμένω όλα, πάντα υπάρχει ο Μπέννυ να με εκπλήσσει. :?

Ο Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι έχει στην κατοχή του τα αμυντικά σχέδια της χώρας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο κράτησε κρυφά στην κατοχή του, στο προσωπικό του αρχείο για επτά μήνες τη Λίστα Λαγκάρντ χωρίς να είναι υπουργός αλλά παραδέχτηκε σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι έχει ακόμη στην κατοχή του τα αμυντικά σχέδια της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στα πλαίσια της συζήτησης για τη σύσταση της προανακριτικής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι διατηρεί ένα αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τον καιρό που ήταν υπουργός. Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στο σώμα της Βουλής και κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης τον ρώτησε, πως τα έχει, και εκείνος απάντησε αστειευόμενος: «Πώς τα έχω; Άντε καλέ πως τα έχω. Τα έχω για να κάνουμε πραξικόπημα όταν θα πάρετε την πλειοψηφία».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην προσπάθεια του να υποστηρίξει ότι οι υπουργοί λαμβάνουν και κρατούν παντός είδους υπηρεσιακά αντίγραφα εγγράφων τα οποία μάλιστα συνηθίζουν να τα κρατούν σπίτι τους μετά το τέλος της θητείας τους παραδέχτηκε ότι έχει τα αμυντικά σχέδια της χώρας στην κατοχή του χωρίς θα έχει κανένα θεσμικό αξίωμα που να δικαιολογεί μια τέτοια κατοχή.
Αξίζει να τονιστεί ότι η κατοχή της Λίστας Λαγκάρντ στο προσωπικό αρχείο του κ. Βενιζέλου είναι ένας από τους λόγους που η αντιπολίτευση ζητάει την παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε προανακριτική επιτροπή με το παράπτωμα της υπεξαγωγής δημόσιου εγγράφου.

Με τη λήξη της πρωτομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να διευκρινισθεί από τον κ. Βενιζέλο πως βρίσκεται ακόμη στην κατοχή του απόρρητο υλικό που αφορά την άμυνα της χώρας.

Το θέμα σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε πως εξεπλάγην από την αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι είναι φυσιολογικό κάποιος που έχει διατελέσει υπουργός να κρατά αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων στο γραφείο του και να μην το έχει καταθέσει όταν φεύγει από τη θέση του.

«Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα ομολογούσε ότι κατέχει σημαντικά στοιχεία για την άμυνα της χώρας και από κάτω το κοινό θα χειροκροτούσε» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

http://www.koutipandoras.gr/?p=31596" onclick="window.open(this.href);return false;

Bar

Δημοσίευση από Bar »

evi έγραψε: Μου αρέσει αυτό που έλεγε ο Ρ.Φεραίος "Συλλογάται καλά, όποιος συλλογάται ελεύθερα." Κι ελευθερία δεν σημαίνει να αποφασίζω ανάμεσα σε δυο επιλογές που μου έχουν τεθεί αλλά να κρίνω, να διακρίνω, να απορρίπτω και αν θες να δημιουργώ μια τρίτη για τον εαυτό μου. Και τέταρτη και πέμπτη...
Έξω από τα καλούπια που έχουν θεμελιώσει άλλοι κι εμείς επεκτείναμε με την σειρά μας. Ποιός το λέει πως υπάρχει μόνο μία επιλογή; Ένα σωστό; Μία αλήθεια; Και γιατί να το δεχθώ;
+10000 :)>-

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”