Όμορφο σώμα.

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

angela_al έγραψε:Έχεις δίκιο... Απόλυτο! :D
Χμ, αυτό είναι το θεματάκι στο σπίτι μας Βασούλα, τα "υποθετικά" - μαγείρεμα και αποθήκευση μεγάλης ποσότητας τροφίμων.
"Κι άμα χρειαστούν"
Από αυτό φτάνουμε να πλένω ένα ταψί και μια κατσαρόλα κάθε μέρα... Ουφ...
:-?
Αγγελίνι μου είναι μια περιττή σπατάλη, αυτό που βλέπω να γίνεται στα σούπερ μάρκετ! Τίγκα τα καρότσια και εγώ αναρωτιέμαι "θα τα φάνε όλα αυτά?"
Είναι καθημερινό φαινόμενο που προέρχεται από την κατοχή και έχει παραμείνει στα κύτταρά μας σαν έλλειψη...Μας μεταφέρθηκε ασύστολα από την προηγούμενη γενιά...

Δεν σου κρύβω ότι το είχα "τσιμπήσει" και εγώ...
΄Ομως το "καθάρισα" και το έστειλα πίσω στους προγόνους μου...

Μπήκα "νοερά" στο τάγμα Μελχισεδέκ και ανεξάρτητα από την θεωρία τους, που δεν την γνωρίζω, αφοσιώθηκα στον όρο συμμετοχής!!!

Το κυριότερο που είχα να αντιμετωπίσω είναι αυτή η ενοχλητική ιδέα της "μιζέριας"...Δηλαδή θεωρούσα (άκου τώρα) μίζερο να μην είχα 20 ντομάτες γεμιστές και να είχα μόνο 6, όσες χρειάζονταν στις ανάγκες της οικογένειας...

Είναι δύσκολο το ξέρω, να "παλέψεις" με μιαν ιδέα, παρά με την ίδια την πραγματικότητα...΄Ομως αξίζει τον κόπο, πίστεψέ με!
΄Οχι μόνο για την ευγνωμοσύνη στην αφθονία της τροφής, αλλά και πρακτικά να το δεις έχεις οικονομικό όφελος, αφού δεν πετάς τίποτα πια, ή πετάς ελαχιστότατα... :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Vaso έγραψε:Μπήκα "νοερά" στο τάγμα Μελχισεδέκ και ανεξάρτητα από την θεωρία τους, που δεν την γνωρίζω, αφοσιώθηκα στον όρο συμμετοχής!!!
Δηλαδή?? :-?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

για όσο καιρό δούλευα το "κατοχικό σύνδρομο" της μητέρας μου, ανήκα ψυχικά σ' αυτό το πνευματικό τάγμα και αφοσιώθηκα στον όρο τους "δεν πετάμε ποτέ τίποτα"...!!!

το "ανήκω" είναι ιδέα, σκοπός και πνευματική αφοσίωση! :x

Εικόνα

Δημοσίευση από angela_al »

Για να φτάσω στο "δεν πετάμε τίποτα" έχω πολύ δρόμο, αλλά λέω να ξεκινήσω από το "πετάμε το ελάχιστο δυνατό"!
:-D >:d<
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Οταν περισέψει μαγειρευτό φαγητό στο σπίτι ακόμα και αν είναι δύο είδη το βάζω με φετούλα τριμένη ή με παρμεζάνα τριμενη μεσα σε σφαλιάτα το φτιάχνω πιτούλα και μετά μέσα στο φούρνο, και γίνεται ένα αριστούργημα!! Ετσι δύο εβδομάδες πριν εξεπλάγην η μάνα μου αλλά κι εγώ η ίδια όταν ανακάτεψω σπανακόρυζο, ρεβύθια και περμεζάνα και τα έφτιαξα έτσι!! Δεν φαντάζεστε τι υπέροχο πράγμα βγήκε!!! Αφού είπαμε να το ξαναφτιάξουμε έτσι μπολικα για να μας ξαναπερισέξει και να το φάμε σε πιτούλα!! Ωρες ώρες χρειάζεται και λίγη έμπνευση το θέμα για να μην πεταχτεί τίποτα και στο τέλος το απολαμβάνεις κιολας!!!
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Ποια ειναι τελικα τα ορια της οικονομιας και ποια της μιζεριας , οταν
για παραδειγμα ενω φερνει φρεσκο ψωμι στο σπιτι ο αντρας μου
αξιωνει να φαμε το μισο μπαγιατικο που εχει μεινει και επειτα το
φρεσκο..που στο τελος αν δεν φαγωθει την ιδια μερα το τρωμε
μπαγιατεμενο και αυτο την αλλη μερα... μιζερια δεν ειναι αυτο..;

οι γονεις του φτωχοι μεταναστες στη γερμανια ετρωγαν και το τελευταιο ξεροκοματο.. δε φανταζεστε τι του εχουν μεταδοσει.. :?
μπορει να βαζουν το ιδιο φαγητο στο ψυγειο 3-4 μερες για να μη πεταχτει..
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

Μαιρουλα για το ψωμι......
Εγω θελω παντα στο πρωινο μου να εχω φρεσκο τραγανιστο ψωμακι ......
Το οποιο φερνει ο καλος μου το πρωι που ερχεται ........
Οταν εχουμε φρεσκο ....σαφως και θα φαμε το φρεσκο γιατι το αλλο ετσι κι αλλιως θα παραμεινει μπαγιατικο.......γιατι να περιμενουμε και το φρεσκο να μπαγιατεψει?
Απ την αλλη αν το μπαγιατικο το πεταξεις για λιγο στο φουρνο ......μμμμμμ γινεται σουπερ...
Η οπως το σερβιρουν καποια εστιατορια ψημενο με λαδακι και ριγανη .....
Η μαμα μου παντως τα μαζευε ολα μια φορα την εβδομαδα και τα τηγανιζε φετουλες βουτηγμενες σε αυγο και δεν πετουσαμε τιποτα απο ψωμι........

:-D :-D :-D :-D
Σε σχεση με το φαγητο απο τοτε που μαγειρευω καθημερινα .......ακολουθω το <τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον>.....ακομα και στα ψωνια .......και εχουμε πολυ μεγαλη
διαφορα σε ολα ...... O:-) O:-) O:-)
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μαιρούλα η μιζέρια ξεκινά από αυτό!!!!
ο αντρας μου
αξιωνει να φαμε το μισο μπαγιατικο που εχει μεινει
αν βρίσκουμε τις πραγματικές αιτίες της μιζέριας, θα καταπολεμήσουμε τις αιτίες και όχι το αποτέλεσμά τους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι
να φαμε το μισο μπαγιατικο που εχει μεινει και επειτα το
φρεσκο
Τα λάθη της ανθρωπότητας είναι ότι προσπαθεί να επέμβη στο αποτέλεσμα, χωρίς να εμβαθύνει στις αιτίες του...Γι' αυτό και αυτός ο επιφανειακός "πόλεμος" που δεν έχει τελειωμό και κρίση...

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

Και αυτό όπως τα περισσότερα πράγματα είναι θέμα οπτικής πάνω σε αυτά. Για έναν φιλόσοφο για παράδειγμα το να φάει λίγο τυρί μια φορά ενώ τρώει μόνο ψωμί και νερό, είναι πολυτέλεια.. για εμάς αυτό αν μη τι άλλο.. είναι μιζέρια!
Αν θέλεις να ζεις πλουσιοπάροχα αλλά δεν έχεις αυτήν την δυνατότητα τότε είσαι δυστυχισμένος, αν πάλι θες να ζεις με λιτότητα (παρεξηγημένη έννοια) τότε έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να είσαι δυστυχισμένος, γιατί δεν επηρεάζουν την ευτυχία σου τα λίγα..εφόσον δεν το έχεις επιτρέψει.
Τις διακοπές τους οι περισσότεροι (για να είμαστε και στο πνεύμα των ημερών) τις ονειρεύονται σε κάποιο 5αστερο ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις κλπ κλπ, όπως ακριβώς προστάζει το πρότυπο της διασκέδασης και των διακοπών.. ’λλοι πάλι την βρίσκουν με μια σκηνή σε κάποια απομακρυσμένη παραλία, βρίσκοντας μόνοι τους την τροφή τους..με μια καλή παρέα ή πηγαίνοντας σε κάποιο βουνό και ας είναι καλοκαίρι..
Απλά κάποιοι είναι πιο εύκολο να ικανοποιηθούν από τους υπόλοιπους! @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

τις αιτιες της μιζεριας ποιος τις βλεπει; αντε και εγω που προσπαθω να εμβαθυνω βλεπω καποιες ,αν ο ιδιος οχι μονο δεν τις βλεπει αλλα σου λεει οτι εισαι εκτος πραγματικοτητας , τι κανεις;;
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

τι κάνεις?

μα φυσικά δεν επιτρέπεις σε κανέναν να αξιώνει την μιζέρια σου!

΄Η είναι δικιά σου ή είναι δικιά του!

ή είναι και των δυό σας και απλά την βλέπετε διαφορετικά...

Μία ταραγμένη παιδική ηλικία μπορεί να μας αφήσει ίχνη της μιζέριας, και να την βιώνουμε αντιδρώντας...
προσπαθώντας να την αποφύγουμε, ή προσπαθώντας να την περιφρουρήσουμε...

Καλύτερα, Μαιρούλα να ξεκαθαρίσεις μέσα σου, αν το να τρως μπαγιάτικο ψωμί είναι μιζέρια γιατί έτσι το νιώθεις, ή το θεωρείς μιζέρια γιατί έτσι στο επιβάλλουν...

Πολλοί οι δρόμοι του υποσυνειδητου συναισθήματος γαρ! ;)

:x

Εικόνα

Δημοσίευση από Μαιρη »

:-? @};-
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Βασάκι έχεις απόλυτο δίκιο! είναι το γνωστό κατοχικό σύνδρομο που έχουμε κληρονομήσει απο τους γονείς μας!Μη τυχόν και ξεμείνουμε απο φαγητό και πεθάνουμε από ασιτία.... Στο τάγμα αυτό ανήκω και εγώ χωρίς να το ξέρω :-D και ο Χρήστος με λέει τσιφούτα, τσιγγούνα και κακιά =)) γιατί λέει τον καταπιέζω και δεν τον αφήνω να τρώει ό,τι θέλει. Αλλά έχει μπει στο τριπάκι και αυτός τώρα να μην αγοράζει πράγματα που δεν μπορούμε να καταναλώσουμε ;) κα βλέπει ότι κάνουμε και οικονομία έτσι ;) Μ' ένα σμπάρο, δυο τριγόνια :D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Μακάρι να ήταν απλά το κατοχικό σύνδρομο.
Μακάρι να περιοριζόταν σε αυτό η λύση του.
Είναι πέρα απο την εξασφάλιση της τροφής.
Ειναι η αγωνία μας να κατεχουμε περισσοτερα ....
Είναι ο φόβος του θα ξε-μείνω...
Είναι η ανάγκη για να έχεις στην "μπάντα"μην τυχόν και κάτι σου συμβεί.....

Είναι έλλειψη αυτάρκειας εσωτερικής.
Είναι η ανάκγη μας να εξασφαλίσουμε τα έξω απο μας αδυνατώντας να εξασφαίσουμε εσωτεριή πληρότητα και αφθονία.
Ειναι η ικανότητα μας να αντιστρέφουμε αυτο που ειναι αποτέλεσμα εσωτερικής καταστασης σε ΑΙΤΙΑ.

Η αιτία ειναι μεσα μας και δημιουργεί την εξωτερική "πείνα" και την ανάγκη παρακαταθήκης,οκονομίας,επιβολής!

Κι όμως αν κοιτάξουμε γύρω μας κανείς δεν νοιώθει ασφαλής με οσα κι αν εχει με όσα και να κανει.Αντίθετα φοβαται περισσότερο μην χάσει τα κεκτημένα.
Ολοι εχουμε κατι να πουμε για το περισσοτερο,για το φθηνότερο αλλα ολοι είμαστε μακριά απο το μεγαλείο που μας εξασφαλιζει η εσωτερική αφθονία.

Οικονομικοί μετανάστες στην ίδια μας την ζωή είμαστε ολοι μας μέχρι να μπορέσουμε να βρούμε την μόνη δική μας πατρίδα!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Κι έχουμε δημιουργήσει συρματοπλέγματα που μας πιέζουν κάθε μέρα κάθε στιγμή κάθε λεπτό.

Ναι η αφθονία είμαστε εμείς :x :x :x
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”