ΑΞΙΖΕΙ...

Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Re: ΑΞΙΖΕΙ...

Δημοσίευση από Βικούλα »

τι είπε ο άνθρωπος παντως ε...
ARTYADIS έγραψε:Ιδιαίτερα, απευθύνομαι στις γυναίκες που είναι πιο δύσκολο να τις πείσεις να ψηφίσουν γυναίκες.
@};- :-(
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Γυναικαι, χαλαρώστε λίγο... =)) =)) =)) =)) =)) =))
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Μάνο! :)) :)) :)) :)) :))

Άσε γιατί άμα χαλαρώσουμε, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν! Δεν ξέρουν τι εστί γυναίκες χαλαρές και με αυτοπεποίθηση! :)) :))
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Ευτυχώς έχουμε το μυστικό όπλο "Πάγκαλος". Εχει ταλέντο να τσαντίζει τις γυναίκες και να τις στέλνει στην κάλπη. :)) :)) :)) :))
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Εύη :)) :)) :)) :)) :)) :))
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Δήμητρα έγραψε:Δεν ξέρουν τι εστί γυναίκες χαλαρές και με αυτοπεποίθηση!
Το αντίθετο του νοικοκυρές σε απόγνωση;;; :lol:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

:)) :)) :)) :))
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:)) :)) :)) :)) :))
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Μία υποψηφιότητα που με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι αυτή του Κ.Λαπαβίτσα :cheers: η οποία χρησιμοποιήθηκε για να πολωθεί κι άλλο το πολιτικό σκηνικό. Δεν πειράζει όμως. Εμείς χαιρόμαστε γι' αυτό και δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στελεχωθεί με σοβαρούς ανθρώπους έξω από μικροκοματικά κριτήρια. :)

Ο Κ. Λαπαβίτσας απαντά στη ΝΔ: Συμπαρατάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια να υλοποιήσει το πρόγραμμά του

Καθώς καταρρέει η εκλογική στρατηγική της ΝΔ, είναι φυσικό να ζητάει καταφύγιο στην συκοφαντία, τη διαστρέβλωση και την επιλεκτική ανάγνωση. Από την αρχή, διάλεξε να προσφέρει το φόβο στον ελληνικό λαό και θα συνεχίσει να το κάνει, δηλώνει ο Κ. Λαπαβίτσας, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δήλωσή του τονίζει επίσης:

«Τη στιγμή αυτή, υπάρχουν δυο προτάσεις εξουσίας στην Ελλάδα. Η μια του ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγει τη διαγραφή του χρέους, την άρση της λιτότητας και τα καθαρά χέρια στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε ανθόσπαρτος, ανοίγει όμως την προοπτική της κοινωνικής και εθνικής αναγέννησης. Η άλλη της ΝΔ που θα συνεχίσει να κάνει ότι της πει η τρόικα. Είναι ο δρόμος της φτώχειας και του εθνικού μαρασμού.

Οι δικές μου απόψεις είναι από χρόνια γνωστές και τεκμηριωμένες. Συμπαρατάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη προσπάθεια να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Είναι προς τιμήν του ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι μπορεί να δεχτεί φωνές που του έχουν ασκήσει έντονη κριτική. Αυτή είναι η δύναμή του και γι’ αυτό θα κυβερνήσει τη χώρα.»

Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

:) τον έχω ακούσει αυτόν τον Λαπαβίτσα και τώρα διάβασα και το βιογραφικό του
θέλει να στελεχωθεί με σοβαρούς ανθρώπους έξω από μικροκοματικά κριτήρια.
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Είναι προς τιμήν του ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι μπορεί να δεχτεί φωνές που του έχουν ασκήσει έντονη κριτική. Αυτή είναι η δύναμή του και γι’ αυτό θα κυβερνήσει τη χώρα.»
@};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Γιατί... εκτίθεμαι

Δεν θα κάτσω να σας πω τα συνηθισμένα, «σταυρό στον Κάσδαγλη», «η καλύτερη επιλογή για τα Δωδεκάνησα» και άλλα τέτοια. Πρώτον γιατί δεν μπορώ, δεν το ‘χω, δεν καβάλησα ξαφνικά το καλάμι ώστε να το παίξω ατομικά σωτήρας του Έθνους.

Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης

Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα

Ένας από τους λόγους που αποφάσισα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, να κατέβω υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές είναι γιατί ξέρω ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση το παιχνίδι είναι ομαδικό – περισσότερο παρά ποτέ. Δεν έχουν τόση σημασία τα πρόσωπα, δεν παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο τα τοπικά θέματα, πολύ δε περισσότερο τα τοπικιστικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πλήρη επίγνωση του τι παίζεται εδωπέρα, ξέρει ότι η μάχη είναι κρίσιμη, ξέρει επίσης ποια είναι η αλήθεια ή, έστω, τα ουσιώδη: Ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα ούτως ή άλλως, ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν (η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν ποτέ, αλλά η επιφανειακή ευμάρεια συγκάλυπτε το βάθος των προβλημάτων).

Ξέρουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες -κι ανάμεσά τους οι Δωδεκανήσιοι- ότι δεν θα καλοπεράσουν, ούτως ή άλλως, κι έτσι η ανάγκη τούς σπρώχνει να προχωρήσουν πέρα από τα εσκαμμένα, να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτή την πορεία της προϊούσας παρακμής, στη συντεταγμένη ανέχεια, στην αποψίλωση της δημόσιας σφαίρας και του κοινωνικού κράτους, πάνω απ’ όλα στην απουσία ελπίδας.

Θέλουν κυβέρνηση που θα τους εκπροσωπεί αυθεντικά, που θα τους καταλαβαίνει και θα συμπάσχει μαζί τους, που δεν θα επιρρίπτει ανάλγητα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες τους.

Θέλει κάποιους να ξαναμοιράσουν την τράπουλα δίκαια.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, συναντάω και μερικούς που αποφεύγουν να βάλουν οι ίδιοι τα χέρια τους στη φωτιά, που έχουν στο μυαλό τους ένα είδος ανάθεσης σε κάποιον άλλο να καθαρίσει για πάρτη τους και ψηφίζουν Αριστερά με αυτή την παραδοσιακή λογική. Με ανησυχεί αυτό το φαινόμενο, αλλά από την άλλη έχω την πεποίθηση ότι σ’ αυτό το σημείο υπάρχει η δυνατότητα να το παλέψουμε εξαρχής, να επιμείνουμε και να βάλουμε την κοινωνία στο παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να την κάνουμε να συγκυβερνήσει.

Αυτά όσον αφορά το σκηνικό της κρίσης. Αλλά υπάρχει κι ένα δεύτερο επίπεδο σύγκρουσης, κατά τη γνώμη μου εξίσου σημαντικό. Ακόμα κι αν δεν είναι δυνατόν να στοιχειοθετηθεί σε βραχυπρόθεσμη προοπτική ένας οδικός χάρτης εξόδου απ’ την κρίση, μιας άμεσης ανάτασης της οικονομίας και των λαϊκών στρωμάτων, είναι απόλυτη ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τα πράγματα ως εδώ. Το πολιτικό σύστημα που συντηρεί με νύχια και με δόντια την εξουσία του προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των δανειστών, περισώζοντας παράλληλα τον σκληρό πυρήνα των πελατειακών σχέσεων και της διαπλοκής των επιχειρήσεων και του κράτους, υπό την σκέπη των τραπεζών.

Ξέρουν λοιπόν οι Δωδεκανήσιοι, όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες, ότι η σύγκρουση είναι συνολική. Δεν περιμένουν από μένα, ή από οποιονδήποτε άλλο φωστήρα, να τους εξηγήσει τι να ψηφίσουν και για ποιο λόγο, το ξέρουν οι ίδιοι πολύ πιο πριν, προκύπτει ευθέως από τα βιώματα και από τα συμφέροντά τους, πρόκειται για τη δύναμη της ανάγκης.

Αυτό τώρα καθιστά πολύ πιο εύκολο το ρόλο ενός υποψηφίου σαν κι εμένα, που κατά βάθος δεν έχει καμία διάθεση να εκλιπαρήσει κανέναν, ούτε για την ψήφο ούτε, πολύ περισσότερο, για το σταυρό.

Από τη στιγμή λοιπόν που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου νιώθω να κολυμπάω σε μια ευνοϊκή θάλασσα. Κανένας γνωστός δεν με κοιτάζει λοξά, ούτε συγκαταβατικά, βιώνω μονάχα συμπαράσταση, αλληλεπίδραση με τους άλλους. Έχουν κοινές με μένα βλέψεις και προσδοκίες απ’ αυτές τις εκλογές που με τόσο κόπο έγιναν δυνατές (κι ας έλεγαν οι δημοσκοπήσεις τα αντίθετα, αλλά ευτυχώς δεν κυβερνούν οι δημοσκοπήσεις).

Τα ίδια αισθήματα νιώθω από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στη Ρόδο. Υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχουν προσδοκίες, υπάρχει αυτοπεποίθηση. Αλλά και οι αμφιβολίες ακόμα του κόσμου με τον οποίο συζητάω δεν εμπεριέχουν κακοπιστία ή καχυποψία. Ακόμα και η απαισιοδοξία που ορισμένοι εκφράζουν έχει μέσα της ένα στοιχείο συμ-πάθειας, είμαστε όλοι από την ίδια όχθη, τις ίδιες αγωνίες μοιραζόμαστε, συμ-πάσχουμε, που είναι ένα πρώτο βήμα για να πεις ότι μαζί θα τα περάσουμε όλα, κι άλλο ένα για να πεις ότι μαζί θα αγωνιστούμε, θα διανύσουμε από κοινού όλη τη διαδρομή.

Η συζήτηση γίνεται επί ίσοις όροις, η κριτική ασκείται ελεύθερα και ανοιχτά, ο σαρκασμός προς τους αντιπάλους είναι έντονος, αλλά δεν λείπει κι ο αυτοσαρκασμός - η ανώτερη και πιο ευγενής εκδοχή του χιούμορ.

Κάπως έτσι, λοιπόν, νιώθω πολύ καλά που είμαι υποψήφιος σ’ αυτές τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, που επιστρέφω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και είμαι ένας απ’ τους πολλούς.

Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Αυτό τώρα καθιστά πολύ πιο εύκολο το ρόλο ενός υποψηφίου σαν κι εμένα, που κατά βάθος δεν έχει καμία διάθεση να εκλιπαρήσει κανέναν, ούτε για την ψήφο ούτε, πολύ περισσότερο, για το σταυρό.
@};-
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Λαπαβίτσας: Συντριπτική η υπεροχή των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ

Την τιμητική μου έχω τις τελευταίες μέρες από τα στελέχη της ΝΔ. Ο ένας, με σχετική αφέλεια, με είδε να παίρνω τα άλογα και να κατεβαίνω στον κάμπο. Ο άλλος, με συκοφαντικό κυνισμό, έμαθε λέει, ότι αμείβομαι αδρά από μεγάλους κερδοσκόπους για να βλάψω τη χώρα. Ο τρίτος, σκοτεινή φυσιογνωμία της πολιτικής ίντριγκας, αποφάσισε ότι έχω πρόγραμμα που θα διαλύσει τον Σύριζα. Τελευταίος ο ίδιος ο πρωθυπουργός που διαπίστωσε ότι από τα λόγια μου κινδυνεύει η Ελλάς.

Η αιτία της καταιγίδας είναι προφανής. Η εκλογική προσπάθεια του κ. Σαμαρά καταρρέει σε ένα σύμφυρμα θέσεων, αντιθέσεων, προσθέσεων, διαθέσεων. Όποιος βρει άκρη στο πως ακριβώς ελπίζει η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές ας το πει και στους υπόλοιπους.

Ο μόνος κοινός παρονομαστής είναι η διασπορά του φόβου στο εκλογικό σώμα. Αλλά το 2015 δεν είναι 2012, ο φόβος δεν περνάει πια και η εκστρατεία κατατρομοκράτησης του κόσμου ήδη γυρνάει εναντίον της ΝΔ. Βλέπετε, εκτός όλων των άλλων, η απερισκεψία που χαρακτηρίζει το κόμμα του κ. Σαμαρά, έχει απειλήσει και τις ίδιες τις τράπεζες. Δεν είναι συχνό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία μια κυβέρνηση να προσπαθεί η ίδια να δημιουργήσει συνθήκες ‘επιδρομής’ στις τράπεζες, υποσκάπτοντας τα θεμέλια της οικονομικής δραστηριότητας.

Στην επικράτεια της ΝΔ όμως συμβαίνουν κι αυτά. Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν η κυβέρνηση Σαμαρά μια έδιωχνε την τρόικα και μια την ικέτευε να επιστρέψει, μια έσκιζε το μνημόνιο και μια εκλιπαρούσε για καινούργιο, μια έβγαινε στις αγορές και μια γυρνούσε με την ουρά στα σκέλια, μια θριαμβολογούσε γιατί η Ελλάδα πλέον αναπτύσσεται και μια θρηνολογούσε ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμού; Πιο αλλοπρόσαλλος εσμός ερασιτεχνών δε νομίζω ότι έχει κυβερνήσει τη χώρα στη Μεταπολίτευση.

Διάβασα όμως στον τύπο ότι οι εγκέφαλοι του Μαξίμου αποφάσισαν ότι το μήνυμα του φόβου θα πρέπει να συμπληρωθεί και με μια επιθετική πολιτική που θα τονίζει την υπεροχή του προγράμματος της ΝΔ απέναντι στον Σύριζα. Εδώ εγκαταλείπουμε το πεδίο του ερασιτεχνισμού και περνάμε σε αυτό της πολιτικής ανοησίας. Διότι μόνο έτσι μπορεί να εκληφθεί η απόφαση να γίνει αντιπαραβολή του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ με το πρόγραμμα του Σύριζα.

Τι θα συγκρίνει ο ψηφοφόρος και θα προτιμήσει τη ΝΔ; Το πρόγραμμα του Σύριζα λέει ότι θα επιδιώξει, πρώτον, διαγραφή του χρέους, δεύτερον, άρση της λιτότητας και τρίτον, καθαρά χέρια στην κυβέρνηση. Δεν είναι εύκολα όλα αυτά, όπως έχω δηλώσει δημόσια από νωρίς, δεν θα γίνουν χωρίς συγκρούσεις και σίγουρα δεν είναι επαναστατικά. Είναι όμως μια αρχή για την κοινωνική και εθνική αναγέννηση που χρειάζεται η Ελλάδα. Το πρόγραμμα της ΝΔ από την άλλη, λέει ότι θα κάνουμε ότι μας πει η τρόικα με την ελπίδα ότι, αν επιδείξουμε διαγωγή κοσμιωτάτη θα μας χαρίσουν και λίγο από το χρέος μας. Τι ακριβώς θα ενεργοποιήσει τον ψηφοφόρο, ιδίως μάλιστα όταν αυτά τα λέει μια κυβέρνηση που έχει αποδειχθεί παντελώς αναξιόπιστη ήδη από τις εκλογές του 2012;

Ίσως όμως να συνεχίζουν να πιστεύουν μερικοί ότι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ είναι η “σοβαρότητα” στην οικονομική διαχείριση, διότι στο συντηρητικό στρατόπεδο είναι μαζεμένοι οι “καλοί” οικονομολόγοι που “ξέρουν”. Όχι όπως αυτοί οι γραφικοί του Σύριζα που λένε ότι να’ ναι … Είναι επίμονος ο μύθος αυτός και καλλιεργείται από πολλές πλευρές.

Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω τα καλά στελέχη της ΝΔ, αλλά μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα. Για να τους βοηθήσω κάπως δηλώνω χωρίς περιστροφές ότι τη στιγμή αυτή ο Σύριζα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Ελλήνων οικονομολόγων με διεθνή παρουσία και κύρος από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στην πολιτική σκηνή. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τους κύκλους επιφανών οικονομολόγων στην Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, και αλλού, που ήδη κινητοποιούνται για να στηρίξουν τον Σύριζα, η συγκέντρωση εμπειρίας και γνώσης είναι εντυπωσιακή.

Η υπεροχή του Σύριζα είναι συντριπτική όταν – ας μη ξεχνάμε – το κόμμα του κ. Σαμαρά χρειάστηκε να εμπιστευτεί δύο πανεπιστημιακούς οικονομολόγους του ΠΑΣΟΚ για να αποκτήσει η κυβέρνηση Υπουργούς των Οικονομικών. Δεν υπάρχει απολύτως καμία σύγκριση ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της εξουσίας, πράγμα που ήδη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται και ο διεθνής τύπος.

Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία την προσπάθεια της ΝΔ να μας πείσει ότι δεν προσπαθεί μόνο να μας τρομάξει, αλλά έχει και το καλύτερο πρόγραμμα για την ανάκαμψη της χώρας. Καλό θα ήταν όμως, να παραθέσει και κάποια λογικά επιχειρήματα, να μας δώσει και μερικά στοιχεία. Πάνω απ’ όλα, να βρει ανθρώπους που θα τα μπορέσουν να τα πούνε με λίγη σοβαρότητα. Γιατί μέχρι τώρα …

http://costaslapavitsas.blogspot.gr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”