Vaso έγραψε:Να αρχίσεις από το ότι είσαι μοναδική Ψυχή, Μάνο μου και ότι δεν έχεις ανάγκη να υπακούεις, μα ούτε να υιοθετείς πρότυπες συμπεριφορές , αλλά μόνο να εξελίσσεσαι, να επιτρέπεις στην Αγάπη να σε βρει και να αποδέχεσαι αυτό που είσαι

Vaso έγραψε:Να αρχίσεις από το ότι είσαι μοναδική Ψυχή, Μάνο μου και ότι δεν έχεις ανάγκη να υπακούεις, μα ούτε να υιοθετείς πρότυπες συμπεριφορές , αλλά μόνο να εξελίσσεσαι, να επιτρέπεις στην Αγάπη να σε βρει και να αποδέχεσαι αυτό που είσαι
Ιωαννούλι μου, το εξηγεί πιο πάνω η Βασούλα! Τα παιδιά δεν΄εχουν όλα τον ίδιο χαρακτήρα.. Δύο είναι οι τάσεις τους στην "εκπαίδευση".. Είτε θα είναι υπάκουα, είτε θα είναι αντιδραστικά.. Στα πιο "υπάκουα" "ζωάκια" συνήθως βγάζουμε τα περισσότερα απωθημένα μας!Μην νομίζεις γλυκούλι, οι γονείς ξέρουν σε ποιόν "γάιδαρο" θα φορτώσουν την ανωριμότητα τους...δεν φορτώνουν σε όλα τα παιδιά το ίδιο βάρος...
αυτό πάλι ποτέ μου δεν μπόρεσα να το καταλάβω γιατί συμβαίνει
Σοφάκι μου, τι ωραία που το έθεσες...!Σοφία έγραψε:Γιατί κάποια στιγμή έπαψα να βάζω και τον Εαυτό μου στην θέση του απολογούμενου, του κρινόμενου, του καταπιεζόμενου (κτλ κτλ). Άρχισα να με υπερασπίζομαι, στην αρχή αντιδραστικά και βίαια [ΟΥΣΤ και τέτοια], μέχρι να βρω την ακεραιτότητα μέσα μου, ώστε σταδιακά να γίνομαι όλο και πιο ειρηνική στις εκφράσεις μου και σταθερή εκεί που χρειαζόταν.
Να υπερασπιστώ ακόμα και τα λάθη μου. Γιατί όσο μου τα επικρίναν οι απέξω δεν μπορούσαν να σταματήσουν και οι από μέσα xD Και άντε να με αθωώσω μετά![]()
![]()
Όταν τελείωνα την κάθε "δίκη", άρχιζα να "μαζεύω" από τον άλλον την ευθύνη για το δικό μου συναίσθημα![]()
Άρχισα να με υπερασπίζομαι, στην αρχή αντιδραστικά και βίαια [ΟΥΣΤ και τέτοια],
![]()
![]()
![]()
ΣοφακιIsilwen έγραψε: Γιατί κάποια στιγμή έπαψα να βάζω και τον Εαυτό μου στην θέση του απολογούμενου, του κρινόμενου, του καταπιεζόμενου (κτλ κτλ). Άρχισα να με υπερασπίζομαι, στην αρχή αντιδραστικά και βίαια [ΟΥΣΤ και τέτοια],
Όταν τελείωνα την κάθε "δίκη", άρχιζα να "μαζεύω" από τον άλλον την ευθύνη για το δικό μου συναίσθημα