Ο έρωτας στη ζωή μας

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

θα συμπληρώσω...

ή σε μέρη που έχουν νερό (θάλασσα, λιμνες, ποτάμια)

ή σε μέρη που έχουν ήλιο ή φωτιά

ή σε μέρη που έχουν δέντρα, χώμα,

είναι όλα τα στοιχειά της φύσης, που έρχονται σαν συνεργάτες και όχι σαν "ξένοι" προς εμάς!

Μας δίνουν την γαλήνη και την "αγκαλιά"

Αν τους καλούμε αυτούς τους "Κυρίους" χαίρονται...
νοιώθουν την ύλη μας, όσο κανένας!
Πιστέψτε με!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Είναι πιο ωραίο να βασίζεσαι στα στοιχεία της φύσης για να σου φτιάξει η διάθεση παρά να περιμένεις ένα μήνυμα!!! Γιατί αυτό το μήνυμα καμιά φορά μπορεί να μην έρθει Π Ο Τ Ε!!!!!!!!
Και μπορεί η αναμονή να είναι πιο δελεαστική απο την πραγματοποίηση, αλλά εγώ θέλω να πραγματοποιώ κάποια στιγμή αυτά που προσδοκώ......!!!!!!!!

8)
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Όλοι θέλουμε και προσπαθούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα... Η φύση και όλα τα στοιχεία της την έχουν αυτή την ιδιότητα.. να σε μαγεύουν.. να σε ταξιδεύουν.. να σε ηρεμούν.. να σε κάνουν να νιώθεις... συναισθήματα που αλλάζουν όταν αλλάζει ο καιρός το τοπίο.. όταν φυσάει όταν βρέχει.. όταν έχει λιακάδα.. όταν αγριεύει η θάλλασα..
Δεν είναι τυχαίο που η φύση με όλα τα στοιχεία της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ποιητές και συγγραφείς..
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Δεν είναι τυχαίο που η φύση με όλα τα στοιχεία της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ποιητές και συγγραφείς..
Μα βέβαια... και όλοι αυτοί οι εμπνευσμένοι που κοιτούσαν αυτά τα τοπία και μεγαλουργούσαν...σκεφτόντουσαν τον έρωτα.. μια γυναίκα, έναν άντρα...

Αν κάτσουμε να το σκεφτούμε καλά.... όλες οι τέχνες περιέχουν και δημιουργήθηκαν απο τον έρωτα!!!!
Η πηγή έμπνευσης της ζωής είναι ο έρωτας και τίποτα λιγότερο.....!
Άβαταρ μέλους
Spyros

Δημοσίευση από Spyros »

Αν κάτσουμε να το σκεφτούμε καλά....
"Ακούω την αγάπη, και δεν ακούω τη σκέψη μου" (λέει ένα τραγούδι)

Αρκέτα συχνά όταν το παρασκεφτόμαστε το θέμα το χαλάμε, και μετά δε βγαίνει τίποτα αυθόρμητο. Μόνο μια καλά υπολογισμένη κατάσταση που μάλλον θα καλύπτει αυτά που ορίσαμε σαν ανάγκες στην αρχή, λες και ήταν ένα μαθηματικό πρόβλημα.

Ίσως το αυθόρμητο, το κεραυνοβόλο, να είναι ένα μήνυμα από ψηλά, από κάποιον που ξέρει τι είναι ο άνθρωπος που βλέπει μπροστά του άμεσα, και δε βλέπει μέσα από εξισώσεις και μεταβλητές.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Μόνο μια καλά υπολογισμένη κατάσταση που μάλλον θα καλύπτει αυτά που ορίσαμε σαν ανάγκες στην αρχή, λες και ήταν ένα μαθηματικό πρόβλημα.
Αυτό δεν ειναι μητε σχεση ,μητε έρωτας ,μητε μαθηματικό προβλημα,ειναι συναλλαγή.
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Καλωσήρθες Σπύρο... Θα συμφωνήσω μαζί σου... καλό θα ήταν να μη σκεφτόμαστε και πολύ... να κάνουμε πράξεις τις σκέψεις μας ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει!!
Να λυτρωθούμε απο τις μόνιμες αναστολές... να ζήσουμε τη ζωή..να ερωτευθούμε... και να το φωνάξουμε!!!!!
Και αν δεν έχουμε ανταπόκριση.... σημαίνει οτι δεν ήταν για μας....πραγματικά!!!!! :wink:
Rainmaker

Τον έρωτα όσο και να προσπαθούμε να τον ορίσουμε και να τον σκεφτούμε δεν μπορεί να γίνει πρότυπο.. δεν μπορεί να γίνει κάτι μηχανικό.. κάτι που να μην είναι αυθόρμητο και κεραυνουόλο...
ο έρωτας είναι κάτι μαγικό.. και όλοι μας μαγευόμαστε εκεί που δεν το περιμένουμε... :D :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τον έρωτα όσο και να προσπαθούμε να τον ορίσουμε και να τον σκεφτούμε δεν μπορεί να γίνει πρότυπο
Συμφωνώ Ηλία μου.

Ο έρωτας δεν είναι πρότυπο.
Πρότυπα είναι όλα τα επίθετα που τον περιβάλλουμε...γιατί δυστυχώς πρέπει να τον οριοθετήσουμε. Αλλιώς δεν τον καταλαβαίνουμε με τον νου μας. ΄Ελα όμως που ο νους "παίζει" ενεργά...και ας λέμε ότι δεν σκεφτόμαστε, όταν είμαστε ερωτευμένοι.

Ετσι όταν ο έρωτας είναι...
Ιδανικός
Τέλειος
Ατέλειωτος
Ορμητικος
Απαιτητικός
Τέλειος
Μεγαλειώδης
Τυφλός
Κατάλληλος

τότε απλά είναι πρότυπο...

Εικόνα

Κανένας χαρακτηρισμός δεν μπορεί να βάλει τον έρωτα μεσα σε πρότυπο.. μπορεί να προσπαθει ο νούς να τον οριοθετήσει με διάφορα επίθετα και περιγραφές αλλα όσα και να πεί .. ο έρωτας δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις ούτε μπορει κάποιο επίθετο να τον περιγράψει..
Είναι κάτι τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο περίπλοκο που ο νούς δεν μπορεί να κατανοήσει την ολοκληρωμένη έννοια του Αληθινού Ερωτα..
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

Ο έρωτας είναι χείμαρος........όταν έρθει δεν σου αφήνει καμμια αμφιβολία περί τίνος πρόκειται..........

Σε απογειώνει...........

Πρέπει να είσαι πολύ τυφλός για να μην τον καταλάβεις ....
Δεν χτυπά απλά την πόρτα.......
Αρκέτα συχνά όταν το παρασκεφτόμαστε το θέμα το χαλάμε, και μετά δε βγαίνει τίποτα αυθόρμητο.
Είναι η ώρα που φεύγουν οι καμπανούλες και δίνουν τη θέση τους
στο κουδούνι της εξώπορτας.......καλώς το ξάδελφο.... τι θα πει ο γείτονας, η θεία.....?

Ίσως το αυθόρμητο, το κεραυνοβόλο, να είναι ένα μήνυμα από ψηλά, από κάποιον που ξέρει

Ο έρωτας δεν ακολουθεί πρότυπα, έχει θράσος και μ' αρέσει... είναι επαναστάτης......! :)
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Ο έρωτας πραγματικά δε μπορεί να γίνει πρότυπο...σε αντίθεση με την αγάπη... !

Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις οτι όταν είσαι ερωτευμένος δεν ξέρεις στην πραγματικότητα απολύτως τίποτα... γιατί οι σκέψεις σου και η καρδιά σου επικεντρώνονται σε πολλά στοιχεία που αφορούν ένα και μοναδικό άτομο....στη μορφή του, στην αύρα του, στο άρωμα του, σε όλα...

Ζείς ευτυχισμένος, ακόμα και αν σε διώχνουν απο το σπίτι... ακόμα και αν δεν έχεις να πληρώσεις το λογαριασμό της ΔΕΗ....μα όλα αυτά είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στο μεγαλείο που βιώνει η ψυχή σου εκείνη τη στιγμή!!!

Όταν ο άνθρωπος ερωτεύεται εκρίνει κάποιες ουσίες (δεν θυμάμαι πως τις λένε!) που τρελλαίνουν στην κυριολεξία τα όργανα του σώματος :arrow: προς το καλό φυσικά!!!

Και ρωτάω.... αυτές τις ουσίες μήπως να τις βγάλουν σε χαπάκια να τα παίρνουν οι παντρεμένοι να γλιτώνουν και τα διαζύγια;;;;;;;;;;;;; :wink:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δημοσίευση από ΔΕΣΠΟΙΝΑ »

Καλημέρα στην παρέα. Θα ήθελα να σας πω τη δική μου ιστορία εν περιλήψει διότι αφορά το συγκεκριμένο τόπικ.

Πριν 7 χρόνια γνώρισα τον σημερινό μου σύντροφο....ο οποίος σημειωτέον είναι 30 χρόνια μεγαλύτερος μου. Η "έλξη" που ένοιωσα ήταν πρωτόγνωρη για μένα, η ματιές που ανταλλάξαμε σαν να ήταν γνωστές....... Αφέθηκα στη σχέση αυτή χωρίς όρους και ταμπού... χωρίς περιορισμούς και πρότυπα.......

Το "περιβάλλον" μου με κατέκρινε διαρκώς , λόγω της διαφοράς ηλικίας.... όμως δεν άκουσα τίποτα άλλο παρά μόνο την καρδιά μου και ζω αυτή την αγάπη σε όλο της το μεγαλείο!!!
Κάθε στιγμή είναι απολαυστική μαζι με τον άνθρωπο αυτό....και ειλικρινα δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ τόσα χρόνια. Η ενέργεια που παίρνω από τη σχέση αυτή με έχει κάνει ακόμα καλύτερη !!!

Τα πράγματα από εξωτερικούς παράγοντες δεν ήταν πάντα ρόδινα και ουκ ολίγες φορές φτάσαμε στο χωρισμό.... (εκείνος επηρεασμένος από εξωτερικούς παράγοντες......
Δεν μπορούμε όμως να είμαστε χώρια......και όλες αυτές οι αντιξοότητες που εμφανίστηκαν ενδυνάμωσαν τη σχέση μας.

Προσωπικά νοιώθω μία πληρότητα μέσα από όλα αυτά τα συναισθήματα που πηγάζουν από τη σχέση μας. Ακόμα κι όταν είμαστε χώρια λόγω διαφόρων υποχρεώσεων νοιώθω μια ζεστή αγκαλιά γύρω μου.

Έυχομαι σε όλους να είστε ευτυχισμένοι , να σας αγαπούν, να αγαπάτε.......

Σας φιλώ :P :lol: :P
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ΔΕΣΠΟΙΝΑ έγραψε:Κάθε στιγμή είναι απολαυστική μαζι με τον άνθρωπο αυτό....και ειλικρινα δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ τόσα χρόνια. Η ενέργεια που παίρνω από τη σχέση αυτή με έχει κάνει ακόμα καλύτερη !!!
Αγαλλίασε η ψυχή μου, Δεσποινάκι, με αυτά που μοιράστηκες μαζί μας...

Είπα στην Εμμανουέλα προχτές...

Μία αγάπη, ένας έρωτας, θα έχει από την αρχή ροή και όχι δυσκολίες...Αυτό είναι σημάδι ότι είναι για σένα!!!
Οτιδήποτε ξεκινά με εμπόδια και πόνο, απλά δεν είναι για εμάς!!

Και όταν λέω "εμπόδια" δεν εννοώ αυτά που προέρχονται από τρίτους, γιατί ποιός τους υπολογίζει, αν η ματιές και οι ψυχές μιλάνε?

"Εμπόδια" εννοώ την ασυνεννοησία, την εξάρτηση, την βία, τον ανταγωνισμό μέσα σε μια σχέση, που προέρχεται από τα δύο μέλη της...Και που πολλές φορές μόνο η "συνήθεια" την κρατά ενεργή, και όχι η αγάπη!!!

Νομίζω ότι αυτό ακριβώς μας λες, Δέσποινα!!! :D :D :D :D

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

"Εμπόδια" εννοώ την ασυνεννοησία, την εξάρτηση, την βία, τον ανταγωνισμό μέσα σε μια σχέση, που προέρχεται από τα δύο μέλη της...Και που πολλές φορές μόνο η "συνήθεια" την κρατά ενεργή, και όχι η αγάπη!!!
:D :D :D
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”