Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Ίσως εδώ είναι η αιτία. Πάρε την ζωή σου στα χέρια σου!
@};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Μαιρη »

Είναι ακριβώς αυτό που μάθαμε σαν παιδιά!
Μάθαμε να φοβόμαστε, για να κερδίζουμε την αγάπη...
Μάθαμε να υπακούμε, για να κερδίζουμε την αγάπη...
Μάθαμε να μην είμαστ.ε ο εαυτός μας, για να κερδίζουμε την αγάπη...

Στο όνομά της πολλά μάθαμε και τα κρατήσαμε μέσα μας σαν εφτασφράγιστο μυστικό, προβάλλοντάς τα φοβισμένα...

Αυτό που μάθαμε όμως, δεν έχει σχέση με την αλήθεια της αγάπης!

Η ώρα της αλήθειας έρχεται όταν είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε τον θεό εντός μας, χωρίς να διεκδικούμε την αγάπη του...
Να βιώσουμε τον Εαυτό μας μέσα στον εαυτό μας και τότε μόνο μπορούμε να μιλάμε για τον θεό, ωριμάζοντας μέσα στην αγνή παιδικότητα που την χάσαμε πρώιμα...
@};- @};- ^:)^ ^:)^ ^:)^
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Ως γνωστό (όχι σε όλους) είναι ότι ο φόβος είναι έλλειψη γνώσεις αλλά και αγάπης.
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι να τον κοιτάξουμε κατάματα μιας και πρόκειται για αυταπάτη και τπτ περισσότερο. Έτσι αποκτάμε την γνώσει και παύουμε να φοβόμαστε αφού πλέων ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Αυτή που έχουν φοβίες συνήθως ξέρουν ότι δεν είναι φυσιολογικό αλλά δεν κάνουν κάτι.
Επίσης η αγάπη είναι τόσο αληθινή όσο τπτ άλλο, γι αυτό και πρέπει να πιστέψουμε σε αυτήν και ξεκινώντας πάντα από εμάς.
Δεν λέω πως είναι εύκολο η δύσκολο να απαλλαγή κάποιος από τις φοβίες γιατί το μονοπάτι του καθένα είναι διαφορετικό και όλα έχουν τον σκοπό τους...
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Πρέπει να απομυθοποιηθεί ο φόβος. Έπειτα πρέπει να το συνηθίσεις, και να το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, μέχρι να το εξαλείψεις. Γι αυτό χρειάζεται και λίγη κυνικότητα..
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Γι αυτό χρειάζεται και λίγη κυνικότητα..
Δύναμη θέλησης, θα έλεγα, και πίστη! Η κυνικότητα έχει συνήθως μία αρνητική έννοια..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από VasilisM »

Νομίζω ότι είναι παρεξηγημένος όρος. Εμένα μου θυμίζει το "χωρίς φόβο και πάθος"..
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

"χωρίς φόβο και πάθος"..
.....χωρίς να καταλύεις τα όρια του σεβασμου!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Προχθες εβλεπα μια ταινία ...... οπου ακουσα την εξης φραση που μου εντυπωθηκε..

<< Οταν αγαπας...φοβασαι...αν δεν φοβασει τοτε δεν αγαπας τιποτα..Αλλα πως μπορει να υπάρξει χαρα στην ζωη , χωρις την αγαπη? >>
Οπως λεει και ο αγαπημενος μου Κρισναμούρτι...η ευχαρίστηση παει αγκαλια με τον φόβο...και μονο αν αυτο κατανοηθεί ζεις ελευθερος ....
Αν και το αντιλαμβανομαι δεν γνωρίζω αν ειναι δυνατο να συμβει ....μια και τοτε αυτη η ελευθερία θα σημανει μια μοναξιά δυσβάστακτη για ενα ανθρωπινο ον....
Δεν νομιζω οτι μπορει ο φοβος να απομυθοποιηθεί η να εξαφανιστεί απο την ζωή μας ...αυτο ειναι μια ψευδάισθηση δυναμης ασυμβατης με την αλήθεια...δλδ ειναι ουσιαστικά μια μεταμφιεση του με κατι πιο αοριστο και ιδεατό πλην ομως πλαστό.
Οσο ομως το κοιτάει κανεις και οσο τα χρόνια του αποδεικνυουν το αναποφευκτο της ροής .... γινεται φιλικός μαζί του...

σκεψεις
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν υπάρχει ουσιαστική μοναξιά, Ελενάκι, παρά μόνο αυτή που βιώνεις με τον εαυτό σου.

Κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να αναπληρώσει αυτό το κενό!

Δεν συμφωνώ με την έννοια της αγάπης χωρίς φόβο!

Αν φοβάσαι, δεν αγαπάς παρά μόνο το μέρος του εαυτού σου που νιώθεις ότι χρειάζεται να αγαπηθεί!

΄Ισως είναι διαφορετική η αντίληψη για την αγάπη σαν ουσία και δύναμη της ίδιας μας της ύπαρξης...

Σαν αίσθημα, ναι θα συμφωνήσω... Φοβάσαι μην χάσεις την μαγεία αυτού του αισθήματος και τότε δεν είσαι ελεύθερος να αγαπήσεις τίποτα άλλο, εκτός από αυτό που επιθυμείς...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

εκτός από αυτό που επιθυμείς...
Ακριβως εκει κιε γω βρίσκω την διαφορα....στην αγαπη για οτι επιθυμουμε.
ΑΛΛΑ το ολοκλληρον απο μονο του είναι αγαπη!
Φοβάται η προσωπικότητα νομίζω γιατι μονο αυτή μπορει να "βλεπει"έλλειμμα"

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η ευχαρίστηση ειναι θέμα αισθήσεων, ψευδαισθήσεων, σκέψεων και συναισθημάτων. Αν κατανοηθεί αυτό, τότε ζεις ελεύθερος από την ίδια την ευχαρίστηση. Το να σκέφτεσαι την ευχαρίστηση, αυτό περιέχει φόβο και αγάπη συγχρόνως, μα και βία! Γιατί έχεις εθιστεί στην ιδέα της ευχαρίστησης και οτιδήποτε στην στερεί σε κάνει και αντιστέκεσαι στον εαυτό σου.

Η αγάπη δεν περιέχει ίχνος ευχαρίστησης. Είναι πληρότητα και ο δρόμος για εκεί, περνάει από την ψευδαίσθηση... @};-

Εικόνα

................ :*
Ειναι ώρες ώρες που θελω..................

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Ακομα θελω γμτι μου O:-) :D

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

τι θέλεις τσιμπιδάκι μου? Εκφράσου... :-D :-D :-D

Εικόνα

Δημοσίευση από Madraoulas »

Ασε Σφαιρουλα μη ζοριζεσαι μεγαλη γυναικα...θα αγκαλιασω >:d< και θα φιλησω εγω τη Βασουλα μας :x ...
Βασουλα ωραια τα λες @};-
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”