ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΟ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Ελλη μου, ένα γεγονός, ένας άνθρωπος, έρχεται κοντά σου για να σου δώσει ευκαιρία να εργαστείς με τα απωθημένα συναισθήματά σου.
Κάθε πράξη έχει σκοπό να σε μαθει βαθύτερα τον εαυτό σου και να σου δώσει ευκαιρίες να επεξεργαστείς τις πεποιθήσεις σου, τα πρότυπα που σε απομάκρυναν από τον αληθινό εαυτό σου, τις διαστρεβλώσεις, να σε φέρει αντιμέτωπη με τις φοβίες σου...

Οι περισσότεροί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τι είναι ωφέλιμο γι' αυτούς, γιατί έχουν απομακρυνθεί από την αλήθεια της ζωής και ζουν μόνο μέσα από τον κοινωνικό εαυτό τους που διαρκώς θέλει το "καλύτερο" χωρίς σταματημό και κρίση και ιδίως, χωρίς να γνωρίζουν τι θέλουν βαθύτερα...

΄Ετσι χάνουν την ευκαιρία να εργαστούν με τον εαυτό τους και το γεγονός μένει στην μνήμη τους σαν δυσάρεστο, ενώ ο άνθρωπος που βρέθηκε για κάποιο χρόνο μαζί τους, ακατάλληλος!!!

Η λύπη και η δυσαρμονία της φυσικής ζωής είναι γιατί η επιθυμία μας έχει σαν στόχο την ολοκλήρωση του εαυτού μας μόνο μέσα στο σώμα μας. Οι σχέσεις μεταξύ μας δεν μπορούν όμως να μας ολοκληρώσουν φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, στηριζόμενες μόνο στο φυσικό επίπεδο, γιατι επιδρά σ' αυτές η "μισή" αλήθεια από την πραγματική μας ύπαρξη...

΄Ετσι, ότι για τον νου μας είναι ωφέλιμο, είναι ανώφελο για την καρδιά μας και το αντίστροφο.

Η διάκριση που αναπτύσσει ένας άνθρωπος κατά την διάρκεια της αφύπνισής του, τον κάνει στην αρχή "εκλεκτικό" με το όφελος που αντλεί από μία κατάσταση.
Η νοημοσύνη που εξελίσσεται μέσα του, δεν έχει φτάσει στο απόγειο της, ώστε να ρέει μέσα του η ενεργός ουσία σαν αλήθεια.
Οι αντιστάσεις του φυσικού πεδίου έχουν μεν μετακινηθεί στο νοητικό και αστρικό, αλλά το πνεύμα βρίσκεται ακόμα εν δυνάμει μέσα του και όχι σε πλήρη επίδραση.
Αυτό, στην πορεία του, αν αυτή είναι προσανατολισμένη στον θεό, εξομαλύνεται, έτσι ώστε η διάκριση να μην φέρνει εμπόδια στο ίδιο του το κάρμα, αλλά να εναρμονίζεται με την φυσική του ζωή μέσα στην ίδια του την ουσία που είναι αγάπη και σοφία.

:x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ELLI »

:x :x >:d<
Γλαύκη

Δημοσίευση από Γλαύκη »

Βάσω ευχαριστούμε...
πηγή δύναμης και γαλήνης για μένα τα λόγια σου κάθε πρωί που σε διαβάζω.
@};-
Ra

Δημοσίευση από Ra »

Είπα να διαβάσω τι έχει να πει
ένα site σαν και αυτό για το ΤΑΟ....

Τελικά... είναι εντυπωσιακό πως ο
άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει
το ΤΑΟ για πράγματα για τα οποία προφανώς
και δεν "είναι" το ΤΑΟ και εξίσου εντυπωσιακό
πώς το ΤΑΟ έχει τέτοιες δικλείδες για να αφήνει
τέτοιες συμπεριφορές να περνάνε από
πάνω του χωρίς να το αγγίζουν...

Ο Λίου (ή Λάο) Τσε (ή Τσου) είχε πει...

"’σπλαχνοι ο Ουρανός και η Γη,
θεωρούν μαριονέτες τους ανθρώπους

’σπλαχνοι και οι συνετοί,
θεωρούν μαριονέτες τα μύρια πράγματα".

Και εν γένει, μέσα το βιβλίο Ταο Τε Κινγκ

διαφαίνεται η ανάγκη για απαγκίστρωση
από δασκάλους και μεθόδους...

και με λύπη μου εδώ βλέπω...

"δασκάλους" του ΤΑΟ......
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Καθένας φιλε μου ότι θελει βλεπει κι οτι τον βολεύει!

Καλώς μας ήλθες ...ΗΛΙΕ!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Φίλε ή φίλη Ra, αν έχεις να πεις κάτι, εκτός από κριτική, πες το μας και θα σε ακούσουμε με προσοχή...αλλιώς σιωπα και άκου.... :x

@};-

Ο ΛΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ, ΤΟ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Ο Μίσχος του Λωτού είναι κούφιος, έτσι όταν αναδύεται από τη λάσπη είναι υπερβολικά καθαρός. Το άνθος του χρυσάνθεμου ανθίζει αργά, έτσι όταν συναντάει την παγωνιά του φθινοπώρου είναι υπερβολικά φρέσκο. ΄Οταν το εσωτερικό είναι κούφιο, τότε τα εξωτερικά πράγματα δεν μπορούν να φήσουν το σημάδι τους. ΄Οταν η ανθοφορία γίνεται αργά, η ενέργεια είναι πλήρης και αντιστέκεται στο κρύο.

Είναι το Τάο της καλλιέργειας του εσωτερικού και της ανοσίας εξωτερικά.

Ο λόγος που η Δημιουργία μπορεί να μας περιορίσει, ο λόγος που τα πράγματα μπορούν να μας επηρεάσουν, ο λόγος που η συμφορά μπορεί να μας βλάψει, δεν είναι γιατί η Δημιουργία μπορεί πράγματι να μας περιορίσει ή τα πράγματα μπορούν αληθινά να μας επηρεάσουν ή η συμφορά μπορεί πράγματι να μας βλάψει. Συμβαίνουν γιατί αντιδρούμε συναισθηματικά σε αυτά που βιώνουμε. Οι επαφές με τα πράγματα διεγείρουν τον νου μας, όπως ο άνεμος που σηκώνει τα κύματα προς την κατεύθυνση που φυσάει. Αν ξέρουμε πως να προχωράμε μπροστά, αλλά όχι πως να μένουμε πίσω, αν ξέρουμε πως να ειμαστε επιθετικοί, αλλά όχι πως να υποχωρούμε, τότε περιορίζουμε τον εαυτό μας, επηρεάζουμε τον εαυτό μας, βλάπτουμε τον εαυτό μας.

Αν είστε πράγματα τόσο ικανοί, έτσι ώστε τίποτα να μη σας συμβαίνει και ούτε μια απλή σκέψη να μη διεγείρεται, πάντα καθαροί και ήρεμοι, αδιάφοροι στα εξωτερικά πράγματα, απαθείς στις εξωτερικές επιρροές, τότε θα είστε σαν έναν λωτό που αναδύεται απο το νερό, χωρίς καμιά βρωμιά.

Αν είστε πράγματι ικανοί να κρύβετε τα ταλέντα καια την εξυπνάδα σας, να είστε επιδέξιοι, αλλά να φαίνεστε ανίκανοι, να είστε σοφοί, αλλά να μοιάζετε αδαείς, δρώντας ήσυχα, έτοιμοι να υποχωρήσετε ευέλικτα, τότε η συμφορά και η καλοτυχία δεν μπορούν να σας φτάσουν, η κριτική και ο έπαινος δεν μπορούν να σας επηρεάσουν.
Θα είστε σαν το χρυσάνθεμο του φθινοπώρου που ανθίζει μέσα στην παγωνιά και το κρύο.

ΛΙΟΥ Ι ΜΙΝΓΚ @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καλως ηρθες φιλε Ρα.....

Μην λυπασαι .... δες γιατι εκανες εσυ εγγραφη εδω και θα βρεις την απαντηση >:d<
Ra

Δημοσίευση από Ra »

Vaso έγραψε:Φίλε ή φίλη Ra, αν έχεις να πεις κάτι, εκτός από κριτική, πες το μας και θα σε ακούσουμε με προσοχή...αλλιώς σιωπα και άκου.... :x

Και εγώ που είχα την αντίληψη οτι το να βλέπεις κριτικά
κάτι... είναι η αρχή της ελεύθερης σκέψης.....

Silly me!

Υ.Γ. Για όσους θέλουν να δουν τι είπα... μπορούν
άνετα και αβίαστα να κοιτάξουν στα γραφόμενά
μου και να ανα-καλύψουν το τι ειπώθηκε.....
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Θέλει πολύ δουλεια να μπορείς να δια-κρίνεις απο το να κρίνεις.
Ο χρονος σίγουρα δεν ειναι ίδιος για ολους αλλα το σημειο συνάντησης ΕΝΑ! >:d<

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μμμ...μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη περί διάκρισης...

παρόλα αυτά όμως είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε... :x

απλά να σε ενημερώσω, όσον αφορά σε εμένα, ότι έχουμε αρκετούς ανθρώπους "ελεύθερους" να μας κρίνουν...

Χρειαζόμαστε, εδώ μέσα τουλάχιστον, ανθρώπους που είναι έτοιμοι να μοιραστούν μαζί μας την "αδιακρισία" τους, αγαπητέ/ή Ra!!

>:d<

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Καλώς ήρθες Ra και απο εμένα!!θα ήθελα να προσθέσω συμφωνώντας με αυτό που ειπώθηκαν απο τους υπόλοιπους ότι η κριτική δεν μπορεί να είναι εποικοδομητική και να είναι η αρχή της ελέυθερης σκέψης, αν γίνεται με σκοπό την ίδια την κριτική και όχι την ανταλλαγή απόψεων και το μοίρασμα σκέψεων!!η πρόθεση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε όλα αυτά που πράττονται και ειπώνονται, όπως επίσης και ο στόχος!! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Ra

Δημοσίευση από Ra »

ANGELS ON EARTH έγραψε:
Καλώς ήρθες Ra και απο εμένα!!θα ήθελα να προσθέσω συμφωνώντας με αυτό που ειπώθηκαν απο τους υπόλοιπους ότι η κριτική δεν μπορεί να είναι εποικοδομητική και να είναι η αρχή της ελέυθερης σκέψης, αν γίνεται με σκοπό την ίδια την κριτική και όχι την ανταλλαγή απόψεων και το μοίρασμα σκέψεων!!η πρόθεση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε όλα αυτά που πράττονται και ειπώνονται, όπως επίσης και ο στόχος!! @};-

Η κριτική είναι εξ ορισμού το παράγωγο σκέψης.

Ακόμα και εάν διακρίνεις (για να αναφερθώ στο κλισέ που ειπώθηκε
λίγο παραπάνω) στην συνέχεια θα κρίνεις εάν θα ασπαστείς, ακολουθήσεις, υιοθετήσεις ή όχι αυτό που διέκρινες.

’ρα κρίνεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς.

Έτσι, η κριτική από μόνη της μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα
την αρχή μιας ελεύθερης σκέψης, με το να δίνει στον αναγνώστη
την ευκαιρία να κρίνει (ή και διακρίνει για αρχή, εάν δεν "τα
πάει" τα βήματα γρήγορα) αυτό που ήταν το δεδομένο και την
κρίση του δεδομένου αυτού.

Συνεπώς, ο αναγνώστης όχι μόνο ακούει κάτι αλλά ακούει
και το τι "τρέχει" με αυτό το κάτι και έτσι μπορεί να έχει
παραπάνω δεδομένα για την σκέψη του.

Όσο για την ανταλλαγή απόψεων....

αυτή συμβαίνει για πράγματα τα οποία αφορούν την πίστη ή/και
την έρευνα.
Για αυτά που είναι ήδη ορισμένα, δεν έχει νόημα παρά να
ξεστρατίζει την σκέψη σε ανάλωση ενέργειας.

Όσο για το πώς είναι ορισμένα τα πράγματα.....
αυτό μπορεί να το βρει ο καθένας.... εάν ψάξει...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Πάμε παρακάτω.....λίγο ακόμα γιατί ομολογώ πως σίγουρα δεν θελεις μόνο αυτά να πείς. :x Δεν με ακουμπα ο λόγος σου και περιμένω το "αγγιγμα".Ενας Ήλιος δεν μπορεί να μην ζεσταίνει ακόμα κι αν οι ακτίνες του φέγγουν πίσω απο παγόβουνο.Θα λοιώσει το παγόβουνο και θα φανεί η ζέστα του.....

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η κρίση, Ra, είναι παράγωγο της ευφυϊας. ΄Οπως και η διάκριση.
Την διαφορά μεταξύ τους, θεωρώ ότι την γνωρίζεις.

Η κριτική όμως παράγεται από την εμμονή και την συνήθεια, που είναι μέρη του ασυνείδητου.

Η κρίση σε βοηθά να ερευνάς και να πειραματίζεσαι.
Η διάκριση σε βοηθά να παρατηρείς...
Και η κριτική σε βοηθά να διαχωρίζεσαι...

Μπήκες στο φόρουμ αυτό, με μια άμεση διαχωριστική θέση που δεν ξέρω τι νόημα έχει για σένα. Για μένα δεν έχει κανένα!
Είπα να διαβάσω τι έχει να πει
ένα site σαν και αυτό για το ΤΑΟ....
Ενα φόρουμ, λοιπόν, σαν κι αυτό, αποτελείται από ανθρώπους που βρίσκονται σε φιλία (αν δεν το κατάλαβες).
Διαβάζεις αν έχει κάτι να σου πει εσένα, και αν όχι, δεν μπαίνεις καν στον κόπο να διαχωριστεις, από κάτι που ήδη έχεις αποκλείσει.

Προσπαθείς να μας συνετίσεις?
Ο θεός λοιπόν!!!!!!
Γεμίσε ο τόπος από σωτήρες, που απλά εντοπίζουν το "λάθος", χωρίς να μπορούν να εκφράσουν το "σωστό" κατά την αντίληψή τους. Μάλλον γιατί έχουν περιορίσει τον δρόμο τους...

Θα σε ακουγαμε με πολύ χαρά, αν μοιραζόσουν τον προβληματισμό σου για όσα γράφτηκαν παραπάνω, που σε ενόχλησαν. Μα δεν ήταν αυτός ο σκοπός σου, τελικά, γιατί όπως είπες, αυτό το φόρουμ δεν έχει και τίποτα να σου πει!

Αν δεν έχει αυτό το φόρουμ τίποτα να πει για το Τάο, απλά μην συμμετέχεις στην ανοησία μας! Βολέψου με την δική σου...

Με όλη μου την αγάπη! @};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΩΜΕΝΟΣ ΠΑΓΟΣ

΄Οταν κάνει κρύο, το νερό παγώνει και μετατρέπεται σε πάγο. ΄Οταν κάνει ζέστη, ο πάγος λιώνει και γίνεται νερό.
Είναι το Τάο της επίτευξης του σοφού ή του συνηθισμένου ανθρώπου.

Αρχικά η ανθρώπινη φύση είναι ουσιαστικά αγαθή.
Αρχικά δεν υπάρχει διάκριση αναμεσα στον σοφό και τον συνηθισμένο άνθρωπο.
Μόνο εξαιτίας της ενέργειας και των αποκτημένων συνηθειών, αρχίζει και σχηματίζεται μια διαφορά ανάμεσα στον σοφό και τον κοινό άνθρωπο.

Αν κανείς πράττει ό,τι είναι αγαθό, δεν χάνει την φύση που του έχει δοθεί με θείο τρόπο κι έτσι γίνεται σοφός. Αν κανείς πράττει ό,τι δεν είναι αγαθό, τότε χάνει την φύση που του δόθηκε με θείο τρόπο και γίνεται ένα συνηθισμένο άτομο.

Αν εκείνοι που δεν είναι αγαθοί γνώριζαν αρκετά, ώστε να αλλάξουν τους τρόπους τους και να στραφούν από το λάθος στην αγαθότητα, να απαλλαγούν από τη διαστροφή και να επιστρέψουν στην ορθότητα και να εμποτιστούν με αγαθότητα, τότε θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν τη φύση που τους δόθηκε με θείο τρόπο και ακόμη κι αν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, θα μπορούσαν να γίνουν σοφοί.

Αν εκείνοι που είναι αρχικώς αγαθοί δεν γνωρίζουν αρκετά, ώστε να είναι προσεκτικοί και συνετοί και αντιθέτως επηρεάζονται απο τις εξωτερικές επιδράσεις και συνηθίζουν σε ό,τι δεν είναι αγαθό, τότε χάνουν την θεϊκά παραχωρημένη φύση τους και ακόμη κι αν είναι σοφοι, μπορεί να γίνουν συνηθισμένοι άνθρωποι.

Εκείνοι που είναι αγαθοί, ειναι σαν το νερό. Εκείνοι που δεν είναι αγαθοί είναι σαν τον πάγο. Το γεγονός ότι οι σοφοί μπορούν να γίνουν συνηθισμένοι άνθρωποι και οι συνηθισμένοι άνθρωποι να γίνουν σοφοί, είναι ακριβώς σαν το νερό που γίνεται πάγος και τον πάγο που γίνεται νερό.

Γι' αυτό η ατραπός της μεγάλης μάθησης βρίσκεται στην διάκριση της ποιότητας της φώτισης και στην παραμονή στο έσχατο αγαθό.

ΛΟΥ Ι ΜΙΝΓΚ @};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”