"...έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι ο πλανήτης άπό όπου προερχόταν ο μικρός πρίγκιπας είναι ο αστεροειδής Β612...
Αν σας διηγήθηκα όλες αυτές τις λεπτομέρειες για τον αστεροειδή Β612 και αν σας εμπιστεύθηκα το νούμερό του, είναι εξαιτίας των μεγάλων. Οι μεγάλοι αγαπούν τα ψηφία.
΄Οταν τους μιλούσα για έναν καινούργιο φίλο, δεν με ρωτούσαν ποτέ για το ουσιώδες!!!
Ποτέ τους δεν σου λένε "πως είναι ο ήχος της φωνής του? Τι παιχνίδι προτιμά? Συλλέγει πεταλούδες?" Και σε ρωτούν "πόσο χρόνων είναι? ΄Εχει αδερφούς? Πόσο ζυγίζει? Πόσα κερδίζει ο πατέρας του?"
Τότε μόνο πιστεύουν ότι τον γνωριζουν.
Αν πείτε στους μεγάλους "είδα ένα ωραίο σπίτι με ροζ τούβλα, με γεράνια στο παράθυρο και περιστέρια στην στέγη", δεν θα μπορέσουν να φανταστούν αυτό το σπίτι...Πρέπει να τους πείτε "είδα ένα σπίτι των πεντακοσίων χιλιάδων φράγκων"...Τότε αναφωνούν "τι ωραίο που είναι!"...
Ντε Σαιντ Εξυπερύ
αφιερωμένο σε όλους, όσοι με θεωρούν ΦΙΛΟ τους, για τον ήχο της φωνής μου, για την ζεστασιά στο βλέμμα μου, για το σπίτι μου που είναι ροζ με λευκά περιστέρια, για την συλλογή μου από νεράιδες και για τον κόσμο μου, που δεν έχει ακριβά είδη μέσα του, αλλά πολύτιμες αναμνήσεις, μνήμες και μυρωδιές από τριαντάφυλλο...
Έρωτας είναι θαρρώ
ό, τι νοιώθω αγγίζω και ζω
ένα αθώο φιλί
ένα βλέμμα που στάζει η ζωή.
Ένα ταξίδι στο φως
ένας δέκατος τρίτος Θεός
μια γλυκιά φυλακή
που δε θέλεις να βγεις από κεί.
http://youtu.be/4cHO14Ij4II" onclick="window.open(this.href);return false;